Įkraunama...
Įkraunama...

Ar maitinate viešose vietose?

Zinot, dar nemaciau tokiu labai apsinuoginusiu mamyciu, na bet turbut visokiu yra smile.gif Manau, pas mus gan kompleksuota liaudis, gal butu ir idomu tokia drasia mama pamatyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (voveriukas36 @ 2004 07 10, 00:24)
QUOTE (saulala @ 2004 07 07, 10:35)

Keistas tu žmogus.Iš kur tiek pagiežos? (...)  pasistenk nepalikti elementarių rašybos klaidų (apie skyrybą ir kalbos kultūros klaidas jau nešneku).

Ne tau, našlaitėle, spręsti apie mano išsilavinimą, pabandyk prisiknisti prie arklio - jo galva didesnė, tik žiūrėk, kad kanopa neužvažiuotų į dantis gun_bandana.gif
Ir pagaliau ne tamsta man įsakinėsi, kokius kanalus žiūrėti ir kokius ne, o dar, gerbiama lituaniste, pridursiu, kad internetinis raštingumas - ne kanceliarinis, galima rašyti netgi "šveplai", kadangi žmonės naudoja įvairias operacines sistemas, kurios palaiko įvairias kodiruotes ir gražiai lietuviškai parašytas sakinukas kai kam gali tapti šarada. Tad geriau patylėk tuose dalykuose, kurių galbūt neišmanai.

Vai, koks isizeides... Bet tu neatspejai, as ne lituaniste. Kazkodel visi mano, kad jei zmogus kazka ismano apie kalbos kultura, tai jis jau lituanistas.

Jei nepastebejai, as taves niekada nevadinau inteligentu. As tik sakiau, kad tu VAIZDUOJI inteligenta. Nes tikrai kulturingas zmogus neleistu sau dergtis viesoje vietoje.

Ir nebandyk "diskutuoti" apie tuos dalykus, kuriu neismanai (pvz., skyryba, rasyba ir pan. vadinti kanceliariniais dalykais).

Isidemek: kalba (ne tik jos klaidos, bet ir zodynas, stilius) vaizdziai parodo, koks zmogus tu esi.

Su tokiu nekulturingu zmogumi as diskusija baigiu. Man gali daugiau nerasineti. Naslaiteli...
Atsakyti
Aishku maitinau, o ka darysi, jei vaikas nori valgyt. Galu gale, gi galima antklodele ant peties uzhmest ir visai nieko nesimato. Bet va pamenu lektuve bekylant maitinau, shalia sedejo moteris ir sako man: duokit vaikui ka nors pachiulpt, pagert, nes ausys uzhguls. O ash jai: tai kad ji geria, chiulpia. Tik tada suprato. Reishkias, ne taip ir akivaizdu. Chia tik pachiai mamai atrodo, kad visi aplinkui zhiuri ir viska mato wink.gif
Atsakyti
Naturalu, kad tenkinam vaiku poreikius. Bet nenaturalu, kai saukiam savo krutinemis aplinkiniams-"ziurekit, kaip as tenkinu vaiko poreikius. "
Diduma sios temos kalba ejo apie tai, kad teigiama yra vaikuti pamaitint, bet neigiama, kai tai daroma nemoksiskai wink.gif
Atsakyti
QUOTE (arnauta @ 2004 07 08, 20:47)
...Tik vat Egipte kai buvom, tai teko i tuoleta lakstyti kavinese, mat ju religija to viesai neleidzia, tad baiminausi arabu demesio, kuris ir taip buvo perdetas.

net nusistebejau... Pati nesu susidurusi su tuo, bet mano kaimyne yra gyvenusi kelis metus Saudo arabijoje (ji pati svede), ten gime vienas is jos vaiku. Tai va netgi ten maitinti vaika viesoje vietoje galima, tik reikia prisidengti skara, kad neizeistum nieko. Pats maitinimo veiksmas viesoje vietoje - ne problema.
Pritariu visiems, pasisakiusiems, jog viskas priklauso nuo to, kaip maitinama. Pati niekad nesusilaukiau neigiamos aplinkiniu reakcijos (teko maitinti ivairiose vietose), bet, tiesa sakant, stengiuosi nekristi i akis.
Atsakyti
Man paciai irgi yra teke maitinti viesoje vietoje, bet gal tik koki pora kartu. Dabar, kai jau mazylis didesnis, tai pasimaitinu pries kur nors einant ir ramu kokias 3-4 valandas clap.gif
Atsakyti
[...]
o dar, gerbiama lituaniste, pridursiu, kad internetinis raštingumas - ne kanceliarinis, galima rašyti netgi "šveplai", kadangi žmonės naudoja įvairias operacines sistemas, kurios palaiko įvairias kodiruotes ir gražiai lietuviškai parašytas sakinukas kai kam gali tapti šarada.
[...]
O va čia, miela(s) kritike, akmenukas jau į Jūsų daržą. Su šiuo forumu dirbu ir su Windows, ir su Linux serverine mašina, ir netgi su OS/2 (egzotika, gal Jums net ir nesapnuota). Viskas puikiai matoma ir lietuviškai, ir kitomis mano žinomomis kalbomis (vokiečių, lenkų). Taip kad - visa bėda būtent pačių neišmanyme. OS nereikia kaltinti - ji nekalta, jei Jūs tik kupini pykčio, bet nesistengiate taisyti savo išsilavinimo spragų.
[...]
Tad geriau patylėk tuose dalykuose, kurių galbūt neišmanai.
[...]
Va būtent. Pritaikykite šį posakį sau.

Antiofftopic
Maitinti viešumoje man dar neteko. Pas mane gi dvyniai - įsivaizduojat, kokia atrakcija manęs lauktų? Jie gi, biesiukai, valgo tik kartu, kitaip - rėksmas kyla, kokio dar svietas nematė smile.gif Kai lankytojai ateina - mandagiai išeinam su visa šeimyna į kitą kambarį. O lauke, jei prireiktų, juolab, viešoje vietoje - nelabai žinau, kaip būtų. Su pirmąja - dar susitvarkydavau, tokų tam skirtą pledą turėjau, o va dabar - protas neneša... Dėl viso pikto butelį turim kelionėse, bet maniškiai dar nelabai moka su juo apsieiti - juk gimė 07.26 vakare biggrin.gif , o su buteliu rimtai dar nesusidūrė. Juolab aš dabar esu vos ne Pamela krūtinės atžvilgiu. Taigi - šito man dar reiks mokytis...
Atsakyti
Na, kas del maitinimo, tai labai as nesirenku kur maitint... Jei vaikas nori - prasom! Manau, zmones daugiau demesio kreips i klykianti vezime vaika, nei i sedincia moteriske su vaiku ant keliu... Juk nalabai ka ir pamatysi, kai vaiko galva viska uzstoja. O jei kam labai idomu ir susidomeje ziuri, ka gi, tegu mokosi... visi buvom mazi, visi ir savo vaiku tures. Jei nesupranta dabar, supras veliau... mirksiukas.gif O moteriskes, kuri demonstruotu tokiu budu savo krutine, dar neteko matyt... g.gif
Atsakyti
sveikos. kol pati neturejau sunucio, gal kazkaip keistai atrode tos maitinancios mamos... bet kai pasigimdziau pati..... juk jei laikas maziukui valgyti, kur rasi vieta maitinimui? beje, tokiu apskritai nera biggrin.gif .... vaziavom karta abudu su sunum mikriuku is vieno miesto galo i kita. kaip tycia - kamsciai..... maziukui gal dar tik kokie 2 men buvo.... isalkes pradejo verkslenti, po to ir visai dudas paleido. o man sirdi suskaudo. nejau kankinsiu savo vaika alkana? atsisegiau nesiokle, keliausi megstuka, nes dar ziema buvo, ir vietoj bliovimo visi keleiviai girdejo saldu cepsejima. buvo kiek nejauku..... bet del savo vaiko mamos gali viska.... . tat nesikrimskit, ir elkites kaip sirdis liepia...... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapiukste: 23 rugpjūčio 2005 - 15:41
Na nieko blogo nematau,jei vaikiukui reikia pavalgyti,tai vadinasi reikia.Jam nerūpi ar vieša vieta ar ne...Stengiuosi maitinti kur nuošaliau,kartais tenka automobilį važiuojant,tai jei kur mieste sustoji sankryžoje prie viešojo transporto,tai pestebiu biggrin.gif kad kartais žmonės pasižiūri.Bet į tai nekreipiu dėmesio schmoll.gif ,aš juk specialiai nedemonstruoju savo grožybių biggrin.gif .

Viena pažystama dirba parduotuvei,tai sakė atėjo moteriškė su vaikiuku,pasiėmė kėde iš prekybos , atsisėdo vidurį prekybos salės ir maitino kūdikėlį.Ir kaip jums,na aš taip nepasielgčiau drąsei,bet gerai kad yra tokių drąsių mamyčių thumbup.gif ,dėl vaikiukų viską galim padaryti.
Atsakyti
Nematau nieko blogo ,jei ir vieša vieta, manęs tai ir iki dabar nešokiruoja,-tai mano su vaiku reikalas ,kur noriu ten ir duodu atsigerti.Juk žmonės nebėga norint atsigerti ar valgyti į tualetą ant klozeto ... smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Maitinu visur, kai tik mažiukas užsinori. Namie tikrai nesinori visą laiką sėdėti, taigi tenka ir viešose vietose maitinti. Ir nematau aš tame nieko blogo, juk galima ir prisidengti, ir nuo žmonių nusisukti. Aišku, galima susilaukti ir pašaipų, bet toks gyvenimas mirksiukas.gif .
Vat pavyzdžiui buvo tokia situacija, kai reikėjo tvarkytis dokumentus, mažiuką nešiojausi nešynėje, o šis įsinorėjo pavalgyti doh.gif , tai paėjau į nuošalesnę vietelę ir net neišėmusi iš nešynės jį pamaitinau blush2.gif , įtariu, kad nalabai kas ir suprato, ką mes ten veikėme tongue.gif .
Atsakyti