Įkraunama...
Įkraunama...

Ar maitinate viešose vietose?

biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2005 08 26, 10:32)
thumbup.gif thumbup.gif  thumbup.gif Uogelei, Lapiūkštei, Benux!
Turinčios vaikų žino, kad ne visada taip lengva nuspėti, kada 2.gif užsimanys valgyti, kad pamaitintum prieš išeidama ir nekeltum nuostabos aplinkiniams. O ką daryti, jei tenka prie gydytojų durų ilgiau palaukti, o vaikas praalksta? O jei maniškis iš tų dažnai pavalgančių, tai ką, aš neturiu teisės išeiti pasivaikščioti į parką, susitikti su tokiomis pačiomis mamytėmis, net apsipirkti?

Turiu mažylį ir žinau, kad netikėtumų visuomet išvengti nepavyks, bet..Kalbėdamos apie aplinkinių netoleranciją maitinančiai mamai nepamirškite ir pačios būti tolerantiškos aplinkiniams mirksiukas.gif Pamaitinti išalkusį kūdikį yra gerai, gražu ir pan. Bet nematau jokios problemos tokiems atvejams įsigyti skraistę, poliklinikoje paprašyti personalo leisti pamaitinti vaikelį laisvame kabinete, parke prisėsti prie nuošalesnio suolelio ir pan.Galų gale man maitinimas visada buvo labai intymus dalykas, kurio metu visai nenorėčiau pašalinio dėmesio smile.gif
Atsakyti
už motinišką instinktą ir tobulą gramatiką drinks_cheers.gif thumbup.gif

Beje, aš ir už tokį maitinimą, kaip minėjo dange. Visada tai darau taip, kad niekam į akis nekristų ax.gif Bent jau stengiuosi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(benux @ 2005 08 26, 11:24)
už motinišką instinktą ir tobulą gramatiką  drinks_cheers.gif  thumbup.gif

Beje, aš ir už tokį maitinimą, kaip minėjo dange. Visada tai darau taip, kad niekam į akis nekristų ax.gif Bent jau stengiuosi  tongue.gif

Tada viskas gerai smile.gif Nes jau maniau, kad visos čia už tai, kad maitinti bet kur ir labai jau atvirai... doh.gif
Atsakyti
Smagi tema biggrin.gif

Maitinanti mama viesoje vietoje-man negrazu, nekelia jokio estetinio pasitenkinimo pamacius. Kartu-tai kiekvienos asmeninis reikalas.
Bet tiesa sakant, kai sedint su savo vaikais vienoje Akropolio kaviniu, drauge issitrauke kruti ir demonstratyviai pradejo maitinti-man buvo nejauku. Nors mano maze tokio pat amziaus smile.gif
Matyt, nepakanka man to motinystes instinkto iki visisko nusispjovimo i aplinkiniu nuomone biggrin.gif
Ir su kuo sutinku, tai su issakyta mintimi apie perdeta motinystes demonstravima. Kai kurios mamos tuo tiesiog megaujasi rolleyes.gif Velgi is kitos puses-kodel gi ne, vaikai labai greit is kudikystes amziaus isauga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2005 08 26, 10:19)
Turiu mažylį ir žinau, kad netikėtumų visuomet išvengti nepavyks, bet..Kalbėdamos apie aplinkinių netoleranciją maitinančiai mamai nepamirškite ir pačios būti tolerantiškos aplinkiniams mirksiukas.gif

thumbup.gif Niekada savo merguzeles nemaitinau prie savo sveciu. Nors mano drauge tai darydavo be jokiu papildomu emociju: sedim 4-iese prie stalo, be jokio perspejimo moteriske issitraukia savo papuli ir maitina bernuzeli. Na ka as zinau... man tai kas, as dar pati tuo metu maitinau, tai man tie papai apskritai tik su pieno kimbinatu asociavosi. Bet va niekad nezinai, kaip sureaguos kiti prie stalo valgantys zmone. Ypac vyrai... Maciau, kaip kasnis vienam gerklej istrigo. Ir kam to reikia. Tiesiog gerbkim visi vieni kitus. Nebuna padeties be iseities. Visada galima kazkaip issiversti, galu gale atsiklausti, ar zmones nieko pries. Nes jei kas nors prie mano stalo ruko, kas beje yra labai iprasta, priimta, ne naujove, as visada perspeju, kad man tai nepatinka, o galu gale, zmones visada ir atsiklausia, ar galima. Taip kad gal pradziai ismokime bendrauti 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2005 08 26, 07:25)
1. Ikaitais tampama tada, kada esi priverstas daryti tai, ko nenori. Siuo atveju - visai nenoriu priverstinai spoksoti i nuoga krutine demonstruojancia mama ir cepsinti kudiki. Jeigu matau, kad vyksta maitinimas, taciau viskas vyksta diskretiskai - jokiu problemu. Aplinkinius gerbianti motina tikrai nusipelno pagarbos. Bet kai palaidine nusmaukiama ir pradedama maitinti troleibuse (o butent toki vaizda ir maciau)... Na, zinote, tikrai pirmykste bendruomene.

Del slykstejimosi maitinimu: slykstu ne maitinimas, o nesocialiai gyvenancios motinos, kurios be savo vaiko nieko daugiau nebesuvokia ir elgiasi instinktyviai... Niekas nesako sedeti namuose! Bet. Ar imtumete maitinti sveciuose prie stalo? Teatro saleje? Kavineje prie staliuko, kai salia sedi seima su mazameciais vaikais?

Butent... drinks_cheers.gif

Viskam yra ribos ir galimybes. Norint viskas imanoma. Net ir diskretiskumas maitinant MP. Pati maitinau iki 8.5 men. ir tikrai zinau.

Atsakyti
Karta su draugu ir jo gimine nuvaziavome aplankyti jos pusseseres, maitinancios, radome namie ja viena su vaikais... vaikas 1 tik menesio laiko tai ir uzsinorejo valgyt taj ji atsigule vos ne vidury didelio kambario (svetaine+virtuve) ir maitinti.. nu zinai as pati taip nemaloniai pasijauciau, puse papo matosi nu nors prisidengtu... dzin doh.gif nu ir zvilgcioja visi... o tai faina i svecius atvaziavus... ka daryti??- prisidengti o ne royt visiems savo papa! nepykit bet kai nemaloniai pats jautiesi tai irgi nieko gera ... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2005 08 26, 11:09)
Smagi tema biggrin.gif

Maitinanti mama viesoje vietoje-man negrazu, nekelia jokio estetinio pasitenkinimo pamacius. Kartu-tai kiekvienos asmeninis reikalas.
Bet tiesa sakant, kai sedint su savo vaikais vienoje Akropolio kaviniu, drauge issitrauke kruti ir demonstratyviai pradejo maitinti-man buvo nejauku. Nors mano maze tokio pat amziaus smile.gif
Matyt, nepakanka man to motinystes instinkto iki visisko nusispjovimo i aplinkiniu nuomone biggrin.gif
Ir su kuo sutinku, tai su issakyta mintimi apie perdeta motinystes demonstravima. Kai kurios mamos tuo tiesiog megaujasi rolleyes.gif Velgi is kitos puses-kodel gi ne, vaikai labai greit is kudikystes amziaus isauga smile.gif

drinks_cheers.gif
tikrai kitos perdetai demonstruoja blink.gif schmoll.gif
pleze pvz. maciau, kaip vaikas kokiu 6 metu mamai atnese ranksluotuka, ir jinai prisidengusi pamaitino vaika thumbup.gif
Atsakyti
Atsakykite visos protingos, ax.gif kur pamaitinti , kad ir pvz.; Berneliu užeigoje-tikra diskriminacija-paklausiau gal yra patalpėlė , kur pamaitinti-žinot pasiūlė kur vaikai žaidžia, blink.gif o ten filmuojama ir ekranas per visą sieną biggrin.gif Ir teko palikti
chebrą desertą valgančią ir bėgti namo, cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2005 08 26, 08:25)
p.s. Saunu, kad pavyko supykdyti jaunasias mamytes! smile.gif Ir ko tik neprilinketumete, kad tik savo elgesi pateisintumete - pacios paskaitykite...  thumbup.gif O del mano psichikos: su ja viskas tvarkoje - as dar suvokiu, kur, kada ir kaip reikia elgtis wink.gif O jus? smile.gif

Minerva, kažkodėl man atrodo, kad labiausiai pyksti tu pati smile.gif Matei vieną vienintelį atvejį ir dabar širsti ant visų, kurios maitina viešose vietose - juk net nežinai kaip mes maitiname, o sakai, kad tas šlykščiai atodo smile.gif

QUOTE(Minerva @ 2005 08 26, 10:08)
Kodel nereaguoju i maikutes, o reaguoju i maitinancias motinas... Todel, kad trumpi sijonai ir kitokios saviraiskos + demesio atkreipimo priemones yra jau iprasta. O maitinancios viesai motinos - tikrai dar ne. Galbut, jeigu tai taps masiniu reiskiniu ir visuomenes elgesio norma, po keleto metu ir as nebekreipsiu demesio? smile.gif Juk kadaise ir neaiskios lyties bomzai buvo neiprasta, o dabar jau net nebepastebi... Viskam reikia laiko.

Matai, pati sakai - tai įprasta, tai tapo norma. Kai maitinimas krūtimi vėl taps norma, tai irgi nieko nepiktins maitinanti motina viešoje vietoje.

QUOTE(Minerva @ 2005 08 26, 10:18)
Beje, pries rašydama lietuviškai, išmok taisyklingai rašyti wink.gif  Gal as nieko nežinau apie instinktus, bet apie lietuvių gramatiką žinau tikrai, nes tuo metu, kai auginai vaikus, aš mokslus graužiau  thumbup.gif

O čia jau offtopic. Kai žmonės pritrūksta argumentų ima kabinėtis prie gramatokos ar spausdinimo klaidų smile.gif

QUOTE(Linux @ 2005 08 26, 13:39)
Visada galima kazkaip issiversti, galu gale atsiklausti, ar zmones nieko pries. Nes jei kas nors prie mano stalo ruko, kas beje yra labai iprasta, priimta, ne naujove, as visada perspeju, kad man tai nepatinka, o galu gale, zmones visada ir atsiklausia, ar galima. Taip kad gal pradziai ismokime bendrauti  4u.gif .

Taip ir įsivaizduoju: sėdžiu prie stalo su draugais, mano leliukas užsimano valgyti. Tada aš atsiprašinėdama sakau "oi, atsiprašau, mano vaikas nori valgyti... Ar galėčiau ją pamaitinti?" - O Linux rūsčiai atsako: "Tik ne prie stalo, čia vieša vieta. Eik greitai į tualetą ir nesirodyk, kol nebaigsit." Ir taip visą vakarą praleidžiu tualete, nes mano pupa papo nori kas 10-15 min... ph34r.gif

QUOTE(Shindila!!!! @ 2005 08 26, 19:02)
Karta su draugu ir jo gimine nuvaziavome aplankyti jos pusseseres, maitinancios, radome namie ja viena su vaikais... vaikas 1 tik menesio laiko tai ir uzsinorejo valgyt taj ji atsigule vos ne vidury  didelio kambario (svetaine+virtuve) ir maitinti.. nu zinai as pati taip nemaloniai pasijauciau, puse papo matosi nu nors prisidengtu... dzin doh.gif  nu ir zvilgcioja visi... o tai faina i svecius atvaziavus... ka daryti??- prisidengti o ne royt visiems savo papa! nepykit bet kai nemaloniai pats jautiesi tai irgi nieko gera ... ax.gif

Žinai, tokią draugę ar giminę aš tuoj pat išprašyčiau lauk. Jei jau dėl svečių savo namuose negalėčiau pusės krūties apsinuoginusi vaiko maitinti, tai geriau jau tokie svečiai pas mane ir nesirodo mad.gif Beje, tokių iš tiesų ir neturiu, dėkui Dievui tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2005 08 26, 21:51)
Taip ir įsivaizduoju: sėdžiu prie stalo su draugais, mano leliukas užsimano valgyti. Tada aš atsiprašinėdama sakau "oi, atsiprašau, mano vaikas nori valgyti... Ar galėčiau ją pamaitinti?" - O Linux rūsčiai atsako: "Tik ne prie stalo, čia vieša vieta. Eik greitai į tualetą ir nesirodyk, kol nebaigsit." Ir taip visą vakarą praleidžiu tualete, nes mano pupa papo nori kas 10-15 min...  ph34r.gif

Raideles, truputi ne taip situacija isivaizdavai... Juk rasiau, kad pas mus namuose sveciu buvo 4u.gif Galejo metriskaite paklausti ar nieko tokio, jei jos mazius kartu pavalgys... O ir apskritai, kam cia klausti, kai butas didelis, visi patogumai, patogios lovos, sofos, kedes... Bet va butinai turejo vyrus prie stalo kraupinti biggrin.gif Manes tai, zinok, tie maitinimai prie stalo nezeidzia, tik as matau kokia yra aplinkiniu reakcija ir pati taip nedaryciau 4u.gif Visur reikia jausti "aplinka", manyciau taip.
Atsakyti