Įkraunama...
Įkraunama...

Ar maitinate viešose vietose?

QUOTE(Vitalija @ 2005 08 27, 10:19)
Jei jau tiek daug žalos nenorintiems matyti, kaip mamos vaikus maitina, tai geriau jau jie imtųsi iniciatyvos, kad miestas taptų patogesnis toms mamoms su vaikais, nes vis dar tebegyvename sovietmečiu, kai neegziztavo nei neįgalieji, nei vaikai.
Zalos visada pridaro zmones, kurie neturi elementarios kulturos. gal ne tiek zalos, kiek njaukumo . Ar iki siol nesupratai, kad viskas gerai, maitink vaika, bet maitink taip, kad ir tau ir vaikui ir aplinkiniams nesukeltu nejaukumo intymas.

QUOTE(Vitalija @ 2005 08 27, 10:19)
kai rašėte, kad į atskirą kabinetą galima pasiprašyti net ir prie gydytojo durų laukiant didžiulėje eilėje, kur visi tik ir taikosi įsprukti pas gydytoją ir jiems nusispjaut, kad tavo vaikas, pvz., vos kokių 2–3 mėn. ir prašo valgyti kas 10–15 min., tai pamėginkit padaryti tai realiai ir papasakokit, kaip sekėsi wink.gif

Ar tau kazkas uzdraude vaika pamaitinti ? Cia tiesiog siuloma ji maitinti prisidengus, arba bent PABANDYTI surasti ramesne vietele. Man dar neatsitiko, kad tokios nebuciau suradus , kai reikedavo.
Atsakyti
Iš tiesų labai būtų gerai, kad didesnėse žmonių susibūrimo vietose įrengtų motinos ir kūdikio kambarėlius. Dabar, kai vis daugiau motinų natūraliai maitina, tai tampa problema. Aš nieko prieš kad motina maitina viešai, bet būtent dėl aplinkinių nesupratimo, to nedarau. Reikia pripažinti, kad mes išaugome tokioje visuomenėje, kuriai nepriimtinas viešas maitinimas krūtimi. Juk mūsų mamos, močiutės apie natūralų maitinimą neturi nė žalio supratimo. Asmeniškai aš vaikystėje, pauglystėje niekada nemačiau žindant kūdikio. Manau mūsų vaikams jau nebereikės slėptis ir šlykštėtis maitinančia moterimi.
Atsakyti
QUOTE(Dyna @ 2005 08 27, 10:34)
Manau mūsų vaikams jau nebereikės slėptis ir šlykštėtis maitinančia moterimi.

O kas slykstejosi? Kalba apie nejaukuma , kaip ir bet kada pastebejus svetimas intymumo akimirkas.
Atsakyti

Žinai, tokią draugę ar giminę aš tuoj pat išprašyčiau lauk. Jei jau dėl svečių savo namuose negalėčiau pusės krūties apsinuoginusi vaiko maitinti, tai geriau jau tokie svečiai pas mane ir nesirodo mad.gif Beje, tokių iš tiesų ir neturiu, dėkui Dievui tongue.gif
[/quote]

o va zemiau atsakymas.... zinai jei as buciau viena pas ta drauge atejus ir pan taj nieko bloga as nematau, bet kai jau visa gvardija pilna vyru ir berniuku.. aj zodziu kaip jus norit taip elkites tik kartais pagalvokit kad galit kazka priversti nemaloniai pasijausti.. ir tiek! ir beje suprantu kad leliui butina valgyti ir pan.

QUOTE(Linux @ 2005 08 26, 22:15)
Raideles, truputi ne taip situacija isivaizdavai... Juk rasiau, kad pas mus namuose sveciu buvo  4u.gif Galejo metriskaite paklausti ar nieko tokio, jei jos mazius kartu pavalgys... O ir apskritai, kam cia klausti, kai butas didelis, visi patogumai, patogios lovos, sofos, kedes... Bet va butinai turejo vyrus prie stalo kraupinti  biggrin.gif Manes tai, zinok, tie maitinimai prie stalo nezeidzia, tik as matau kokia yra aplinkiniu reakcija ir pati taip nedaryciau  4u.gif Visur reikia jausti "aplinka", manyciau taip.

Atsakyti
Visada butu puikiau maitinti vaika nuosaliau , nes mane pvz. labai nervina , kai mano anytele butinai nori pasedeti salia , kai pas juos i svecius nuvaziuojam ir niekur tu zmogau nepasislepsi . Reikia tiesiai i veida rezti , kad viena pabuti noriu biggrin.gif . O del viesu vietu , tai manau , kas nori pamatyt , tai pamatys ir pasikraupins , kaip tu besidangstytum , o kam nerupi , tai neziures , net jeigu rodysiesi . O tokiu megeju pasidemonstruoti viesu maitinimu tai as irgi nemegstu . Turiu sito ,,reikalo,, daugiamete parirti biggrin.gif ir drasiai galiu teigti , kad viesoje vietoje maitinant , galima likti ir nrpastedetai .
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2005 08 27, 10:31)

Tačiau ,ilgainiui,keičiasi visų mūsų požiūris į tam tikrus veiksmus. Pasikeis ir tavo. Esu tuo įsitikinusi.

tikrai?
vaiku turiu daugiau nei tu. bet tikrai nematau, kad maitinimas - gal greiciau jau ne maitinimas, o maitinimo isaukstinimas, idealizavimas ir demonstravimas viesoje vietoje nera grazu - tai nepagarba aplinkiniams.
Galima tai daryti nuosalesneje vietoje, nebutina savo grozybiu visiems demonstuoti, o tuo labiau esant kompanijoje galima ir atsiklausti - viskam yra savo laikas ir savo vieta. Idomu ar labai noretume pietauti salio kokio nors, kuriam puse sauksto nuolat atgal krenta, rankove nusisluosto, kur apsitaske ir dar garsiai cepsi? Tau negraziai/neetiskai/nepriimtinai atrodo vienoks valgymas, o kitiems kitoks
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 08 27, 17:11)
Dar. Del tokiu fraziu. Pasilaikyk jas sau, nes kazkam gali ivaryt kompleksu.

100 proc. pritariu rolleyes.gif
Sitoks MP salininkiu poziuris varo i kapus. Manau, kiek mamu, tiek ir variantu-vienos gali maitinti, kitos ne. Ir nereikia vaziuoti ant moteru, neturinciu pieno, kaip ant nevykeliu ax.gif
Atsakyti
Tai ir vel ta pati tema... rolleyes.gif Ir vel naujas pulkelis "mamyciu-didvyriu". biggrin.gif Pasiklydot, tetos. Ner cia jokio didvyriskumo.

Vaikus maitinti- tikra dovana. Reikia dziaugtis, ja gavus, nes ne kiekviena tai gali. Tik liudna, kai matai, kad kartais perlai kiaulems atitenka.

Pati turiu du- iki metuku maitintus. Daznai tekdavo ieskoti maitinimui tinkamos vietos viesumoje. Ir visada tokia rasdavau- kartais su padaveju, pardaveju, draugu ar .... senu geru placiu skraisciu pagalba. smile.gif

CIa viena mergica, dar neturinti vaiku, pasake, kad jai slykstu matyti issizirgliojusia maitinancia ("didvyriu" atsakas su puolimu galetu patapti klasikine bobizmo iliustracija biggrin.gif ). Tai vat, man, apsivaikavusiai ir nemenkai apkramtytai smile.gif irgi yra... slykstu. Kaip jums ta slykstumo jausma vaizdziau nupasakoti. g.gif Na, ne taip slykstu, kaip kelyje pamacius sutraiskyta katina. Niii. O taip, kaip sutikus nevalyva zmogu. Pvz.: vyruko plaukai pusmeti zirkliu nemate, puse ausies dengia (o tai gerai, bo gero toj ausy maza biggrin.gif ), snarglys (persipasau) i kisene nuvalytas, ant apzelusio smakro vakaryksciu saltibarsciu antspaudas, batai sepecio nemate... Fe.

Manau, maitinimas su nuostata - man dzin, nepatinka, nusisuk- toks bezdzioniskas, be min kulturos ir min pagarbos aplinkiniu jausmams, be min pastangu daryt tai estetiskai- elementarus nevalyvumas. Ne "didvyres" jus, tetos, o elementarios nevalos. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(norge @ 2005 08 27, 18:16)
Tai ir vel ta pati tema... rolleyes.gif  Ir vel naujas pulkelis "mamyciu-didvyriu".  biggrin.gif  Pasiklydot, tetos. Ner cia jokio didvyriskumo.

Vaikus maitinti- tikra dovana. Reikia dziaugtis, ja gavus, nes ne kiekviena tai gali. Tik liudna, kai matai, kad kartais perlai kiaulems atitenka.

Pati turiu du- iki metuku maitintus. Daznai tekdavo ieskoti maitinimui tinkamos vietos viesumoje. Ir visada tokia rasdavau- kartais su padaveju, pardaveju, draugu ar .... senu geru placiu skraisciu pagalba. smile.gif

CIa viena mergica, dar neturinti vaiku, pasake, kad jai slykstu matyti issizirgliojusia maitinancia ("didvyriu" atsakas su puolimu galetu patapti klasikine bobizmo iliustracija  biggrin.gif ). Tai vat, man, apsivaikavusiai ir nemenkai apkramtytai  smile.gif  irgi yra... slykstu. Kaip jums ta slykstumo jausma vaizdziau nupasakoti.  g.gif  Na, ne taip slykstu, kaip kelyje pamacius sutraiskyta katina. Niii.  O taip, kaip sutikus nevalyva zmogu. Pvz.: vyruko plaukai pusmeti zirkliu nemate, puse ausies dengia (o tai gerai, bo gero toj ausy maza biggrin.gif ), snarglys (persipasau) i kisene nuvalytas, ant apzelusio smakro vakaryksciu saltibarsciu antspaudas, batai sepecio nemate... Fe.

Manau, maitinimas su nuostata - man dzin, nepatinka, nusisuk- toks bezdzioniskas, be min kulturos ir min pagarbos aplinkiniu jausmams, be min pastangu daryt tai estetiskai- elementarus nevalyvumas. Ne "didvyres" jus, tetos, o elementarios nevalos.  tongue.gif

cool.gif Norge, dabar tave suvalgys essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2005 08 27, 17:27)
cool.gif Norge, dabar tave suvalgys  essen.gif

Sakai- jos ne tik "didvyres", jos da ir kamikadzes? g.gif

biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(norge @ 2005 08 27, 19:03)
Sakai- jos ne tik "didvyres", jos da ir kamikadzes?  g.gif

biggrin.gif  biggrin.gif

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(norge @ 2005 08 27, 17:16)
Tai ir vel ta pati tema... rolleyes.gif  Ir vel naujas pulkelis "mamyciu-didvyriu".  biggrin.gif  Pasiklydot, tetos. Ner cia jokio didvyriskumo.

CIa viena mergica, dar neturinti vaiku, pasake, kad jai slykstu matyti issizirgliojusia maitinancia ("didvyriu" atsakas su puolimu galetu patapti klasikine bobizmo iliustracija  biggrin.gif ). Tai vat, man, apsivaikavusiai ir nemenkai apkramtytai  smile.gif  irgi yra... slykstu. Kaip jums ta slykstumo jausma vaizdziau nupasakoti.  g.gif  Na, ne taip slykstu, kaip kelyje pamacius sutraiskyta katina. Niii.  O taip, kaip sutikus nevalyva zmogu. Pvz.: vyruko plaukai pusmeti zirkliu nemate, puse ausies dengia (o tai gerai, bo gero toj ausy maza biggrin.gif ), snarglys (persipasau) i kisene nuvalytas, ant apzelusio smakro vakaryksciu saltibarsciu antspaudas, batai sepecio nemate... Fe.

Manau, maitinimas su nuostata - man dzin, nepatinka, nusisuk- toks bezdzioniskas, be min kulturos ir min pagarbos aplinkiniu jausmams, be min pastangu daryt tai estetiskai- elementarus nevalyvumas. Ne "didvyres" jus, tetos, o elementarios nevalos.  tongue.gif

thumbup.gif thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti