Įkraunama...
Įkraunama...

Ar maitinate viešose vietose?

Deja,mūsų požiūris dar visiškai sovietinis. Tuomet ir žindyti buvo labai nebemadinga,nes,jeigu žindai,vadinasi neturi pinigų mišinukam g.gif

Šiaip nuo tokio požiūrio labiausiai nukentėjo kaimas. Teko lankyti daug naujagimių Širvintų rajone,tai pačios žindė vos kelios mamos. O virš metų nežindė niekas sad.gif Nebuvo elementarių žinių apie žindymą.

Tikiuosi žindymas viešose vietose greitu laiku taps elgesio norma.

O man asmeniškai labai šlykštu,kai kažkas rūko prie pietų stalo.

Beje,jeigu čia bus dar svaidomasi įžeidinėjimais, pradėsiu trinti žinutes.
Atsakyti
Viesas maitinimas priklauso nuo kudikio amziaus. Kai manoji buvo kudikiuku ir kavineje prie atskiro stalo nuejusi maitinau, ir papludimyje, ranksluosciu prisidengusi. Kas norejo tikrai galejo pamatyti. Aisku, jei stebejo mane ax.gif Taciau, kai mama viesai issitraukia kruti metinukui, tai ka zinau... Toks galiir kitokio maisto uzkrimsti ar nueiti i nuosalia vietele. Maitinimas gana intymus dalykas, todel, manyciau, viesai nedemstruotinas.
Tiesa, mane labiau uzknisdavo ir uzknisa kitas dalykas... Kai moterys, kurioms jau siaip nuoga nesirodyciau, verziasi "paziureti kaip maziuke valgo" blink.gif blink.gif blink.gif Tokiu tai nesuprantu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Linux @ 2005 08 26, 23:15)
Raideles, truputi ne taip situacija isivaizdavai... Juk rasiau, kad pas mus namuose sveciu buvo  4u.gif Galejo metriskaite paklausti ar nieko tokio, jei jos mazius kartu pavalgys... O ir apskritai, kam cia klausti, kai butas didelis, visi patogumai, patogios lovos, sofos, kedes... Bet va butinai turejo vyrus prie stalo kraupinti  biggrin.gif Manes tai, zinok, tie maitinimai prie stalo nezeidzia, tik as matau kokia yra aplinkiniu reakcija ir pati taip nedaryciau  4u.gif Visur reikia jausti "aplinka", manyciau taip.

Linux, tai aš ir įsivaizdavau, kad esu pas tave svečiuose wink.gif Savo namuose tai jau tikrai leidimo vaiką pamaitinti neprašyčiau, jeu rašiau - jei kas bijo mano papą pamatyti, tai geriau tegul ir neina pas mane schmoll.gif

O aplinkinių reakcija ir yra tokia dėl to, kad maitinimas krūtimi nėra įprastas reiškinys, kaip protingai Minerva pastebėjo smartass.gif

Mano anyta visaip jaudindavosi kai sūnų maitindavau pas juos namuose, vis bandydavo mane kur nors išgrūsti, jaučiu net ir į tualetą būtų pasiuntusi, jei kitur vietos nebūtų. O dabar nieko, galiu maitinti dukrą kur noriu ir kaip noriu, nė pusės žodžio nepasako ax.gif

Beje, dar kartą - nenusirenginėju iki pusės, o ir viešose maitinu dažniausiai slinge, tai nei vaiko nei papo nedaug būna matyti. Na, kol išsitraukiu, tai protingas žmogus gali suprasti ko aš ten knisuosi po bliuska, o po to, tai nieko nematyt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2005 08 27, 00:30)
Viesas maitinimas priklauso nuo kudikio amziaus. Kai manoji buvo kudikiuku ir kavineje prie atskiro stalo nuejusi maitinau, ir papludimyje, ranksluosciu prisidengusi. Kas norejo tikrai galejo pamatyti. Aisku, jei stebejo mane  ax.gif Taciau, kai mama viesai issitraukia kruti metinukui, tai ka zinau... Toks galiir kitokio maisto uzkrimsti ar nueiti i nuosalia vietele. Maitinimas gana intymus dalykas, todel, manyciau, viesai nedemstruotinas.
Tiesa, mane labiau uzknisdavo ir uzknisa kitas dalykas... Kai moterys, kurioms jau siaip nuoga nesirodyciau, verziasi "paziureti kaip maziuke valgo"  blink.gif  blink.gif  blink.gif Tokiu tai nesuprantu  cool.gif

Na, apie metinukų maitinimą tai čia mūsų nuomonė nesutampa rolleyes.gif

Bet dėl tų besiveržiančių tai jau jo... O ir vaikas tada ima žiūrėti į tą žiūrėtoją, čia jau neišvengsi pliko papo demonstravimo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2005 08 27, 00:12)
Tikiuosi žindymas viešose vietose greitu laiku taps elgesio norma.

O man asmeniškai labai šlykštu,kai kažkas rūko prie pietų stalo.

Beje,jeigu čia bus dar svaidomasi įžeidinėjimais, pradėsiu trinti žinutes.

Įžeidinėjimais čia tikrai nesisvaidoma - gali pažiūrėti į taika ir kompromisu dėl tobulos gramatikos ir motinystės instinkto būtinumo pasibaigusį mano ir Benux dialogą thumbup.gif

Nejaugi tikrai atsiranda besiveržiančių pažiūrėti, kaip valgo mažiukas? blink.gif

Rūkymas kavinėse, prie pietų stalo, prie mažų vaikų jau tapo norma, bet tu rašai, kad tau tai šlykštu - kur tolerancija? smile.gif Kada nors gal ir viešas žindymas taps tokia pat norma ir kavinėse matysime tokius vaizdus kaip rūkantys žmonės ir prie to paties staliuko žindanti motina doh.gif Gal jau geriau inicijuoti nutarimo projektą, kad kiekviena kavinė, teatras, prekybos centras - vietos, kuriose užtrunkama ilgai - turi įsirengti specialią patalpą, kurioje galėtum ramiai pamaitinti? Argi tai nebūtų sprendimas visai šiai diskusijai? Aišku, jeigu mamos neužsispirtų, kad čia rūkaliai turi išeiti i spec.patalpą, kol jos maitina... g.gif

Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2005 08 27, 09:24)
Rūkymas kavinėse, prie pietų stalo, prie mažų vaikų jau tapo norma, bet tu rašai, kad tau tai šlykštu - kur tolerancija? smile.gif Kada nors gal ir viešas žindymas taps tokia pat norma ir kavinėse matysime tokius vaizdus kaip rūkantys žmonės ir prie to paties staliuko žindanti motina  doh.gif Gal jau geriau inicijuoti nutarimo projektą, kad kiekviena kavinė, teatras, prekybos centras - vietos, kuriose užtrunkama ilgai -  turi įsirengti specialią patalpą, kurioje galėtum ramiai pamaitinti? Argi tai nebūtų sprendimas visai šiai diskusijai? Aišku, jeigu mamos neužsispirtų, kad čia rūkaliai turi išeiti i spec.patalpą, kol jos maitina...  g.gif

O gal reiktų įrengti atskiras rūkymo patalpas? Juk rūkymas žaloja ne tik rūkančiojo, bet ir aplink esančių sveikatą. Tuo tarpu maitinimas krūtimi nežaloja niekieno sveikatos, nebent kokios jautruolės nervus pagadina wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2005 08 27, 09:54)
O gal reiktų įrengti atskiras rūkymo patalpas? Juk rūkymas žaloja ne tik rūkančiojo, bet ir aplink esančių sveikatą. Tuo tarpu maitinimas krūtimi nežaloja niekieno sveikatos, nebent kokios jautruolės nervus pagadina wink.gif

Rūkymo patalpos yra net ir universitetuose. Rūko visokio amžiaus žmonės ir ne tik vyrai, be to - rūkančių yra tikrai daug wink.gif Taigi, pasitraukti turėtų ta grupė, kurios yra mažiau thumbup.gif Ir dar. Rūkymas yra liguistos priklausomybės forma. O maitinimas? smile.gif

Jautruolės gali paburbėti, kad trūksta civilizacijos Lietuvoje, ir joms praeis mirksiukas.gif O ką daryti vyrams? Mažiems vaikams? Matyti šalia apsinuoginančią moters krūtį, kuri visiškai nepanaši į matomas reklamose - tikrai trauma idealizuotai gražios krūtinės sampratai wink.gif

p.s. Gal galėtų maitinančios motinos sąmoningai rinktis atokesnius staliukus, suoliukus, etc. - kad nesukeltų tikrai nereikalingo dėmesio ir galėtų ramiai, diskretiškai, pamaitinti savo atžalas? Na, nebent joms labai patinka perdėtas dėmesys, o tai jau yra ne šios diskusijos tema drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2005 08 27, 09:14)

Jautruolės gali paburbėti, kad trūksta civilizacijos Lietuvoje, ir joms praeis mirksiukas.gif  O ką daryti vyrams? Mažiems vaikams? Matyti šalia apsinuoginančią moters krūtį, kuri visiškai nepanaši į matomas reklamose - tikrai trauma idealizuotai gražios krūtinės sampratai wink.gif

p.s. Gal galėtų maitinančios motinos sąmoningai rinktis atokesnius staliukus, suoliukus, etc. - kad nesukeltų tikrai nereikalingo dėmesio ir galėtų ramiai, diskretiškai, pamaitinti savo atžalas? Na, nebent joms labai patinka perdėtas dėmesys, o tai jau yra ne šios diskusijos tema  drinks_cheers.gif

Minerva , pagimdysi ir šnekėsi visai kitaip. Na, nebent išvis nenorėsi maitinti vaikelio ( būna ir tokių mamų).
Kol aš neturėjau savo mergytės ,irgi galvojau,nu ką tos moterys daro blink.gif Siaubas viešoje vietoje. Nu jau aš tai tikrai ne. Visai nemaitinsiu ir vsio schmoll.gif

Tačiau ,ilgainiui,keičiasi visų mūsų požiūris į tam tikrus veiksmus. Pasikeis ir tavo. Esu tuo įsitikinusi. Jeigu norėsi,kad žindymo procesas praeitų be jokių problemų, tikrai patarsiu.Pieno turi visos mamos,o trukdo tiktai netaisyklingas žindymas 4u.gif
Paskui tikrai nesuprasi tų moterų,kurios negali net žiūrėti į žindančias motinas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na pagimdzius gi nesuchameji. Tiesiog zmogiska natura. Arba patinka, kai tavo intyma stebi zmones, arba ne. Kalbe jau keli psl. sukama apie ta pati. Maitinkim , bet maitinkim neuzdedamos savo krutu salia esantiems ant veido. smoke.gif

Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 08 27, 10:41)
Na pagimdzius  gi nesuchameji. Tiesiog zmogiska natura. Arba patinka, kai tavo intyma stebi zmones, arba ne. Kalbe jau keli psl. sukama apie ta pati. Maitinkim , bet maitinkim neuzdedamos savo krutu salia esantiems ant veido. smoke.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2005 08 27, 10:31)
Minerva , pagimdysi ir šnekėsi visai kitaip. Na, nebent išvis nenorėsi maitinti vaikelio ( būna ir tokių mamų).
Kol aš neturėjau savo mergytės ,irgi galvojau,nu ką tos moterys daro blink.gif  Siaubas viešoje vietoje. Nu jau aš tai tikrai ne. Visai nemaitinsiu ir vsio  schmoll.gif

Tačiau ,ilgainiui,keičiasi visų mūsų požiūris į tam tikrus veiksmus. Pasikeis ir tavo. Esu tuo įsitikinusi. Jeigu norėsi,kad žindymo procesas praeitų be jokių problemų, tikrai patarsiu.Pieno turi visos mamos,o trukdo tiktai netaisyklingas žindymas 4u.gif
Paskui tikrai nesuprasi tų moterų,kurios negali net žiūrėti į žindančias motinas biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Ačiū už pozityvų palinkejimą! smile.gif Pasijutau tikrai geriau nuo tokio tavo supratingumo, kad ir mano nuomonė turėtų natūraliai pasikeisti thumbup.gif

Na, bet prisimindama savo dabartinį požiūrį, įsipareigoju ateityje propaguoti skraistes (jas ar šiaip, ar taip labai mėgstu) drinks_cheers.gif Kad tiems, kam būna taip nesmagu, kaip man dabar, būtų lengviau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2005 08 24, 15:35)
Savo dukra viesose vietose esu maitinusi tik tada, kai: 1. MP jai buvo vienintelis maistas(t.y. iki 6men.). 2. Is tikruju to reikedavo. Na, cia Danijoje gal kiek lengviau, nes visuose didziuosiuose prekybos centruose yra specialus tam skirti kambariai. Tokiose vietose kaip traukinys, metro ar autobusas, niekada nemaitinau ir nemaitinciau. Kai zinodavau gal gali buti, kad maze bus alkana, ir laukia pvz. 1 val. trunkanti kelione traukiniu, pries vaziuodama nueidavau kur pas pazistamus, ar i ta kambari kokiame nors prekybos centre, ir pamaitindavau, kad nekiltu jokiu problemu traukinyje ar kitoje panasioje vietoje. Kai pradejau primaitinti, is viso nebemaitinau viesose vietose. Duodavau vandens, arbatos is buteliuko, o jei alkana - vaisiu tyreles ar darzoviu tyres (tos is stiklaineliu, kuriu galima nusipirkti parduotuvese), pagaliau yra MP pakaitalai vienam kartui tetra pakuose. Ir nieko, isgyvenom. Jeigu mano vaikas man pradetu plesyti rubus kur nors viesoje vietoje, reikalaudamas pieno, na, nepykit, bet man butu geda...

Tai kad čia ne Danija, o Lietuva. Pamėginkit pereiti su vaiku kad ir Laisvės alėją Kaune ir rasti nors vieną vietą, kur būtų galima, pvz., pakeisti sauskelnes, nebekalbu jau apie atskirus kambarius maitinančioms, kurių nėra net ir poliklinikose. Jei jau tiek daug žalos nenorintiems matyti, kaip mamos vaikus maitina, tai geriau jau jie imtųsi iniciatyvos, kad miestas taptų patogesnis toms mamoms su vaikais, nes vis dar tebegyvename sovietmečiu, kai neegziztavo nei neįgalieji, nei vaikai. O kai rašėte, kad į atskirą kabinetą galima pasiprašyti net ir prie gydytojo durų laukiant didžiulėje eilėje, kur visi tik ir taikosi įsprukti pas gydytoją ir jiems nusispjaut, kad tavo vaikas, pvz., vos kokių 2–3 mėn. ir prašo valgyti kas 10–15 min., tai pamėginkit padaryti tai realiai ir papasakokit, kaip sekėsi wink.gif
Atsakyti