Įkraunama...
Įkraunama...

Ar maitinate viešose vietose?

As ir saviske ismaitinau virs metu, o vien MP ji gyveno beveik iki sesiu menesiu. Taip kad neteigciau, kad turincios vaiku butinai grozisi viesai maitinanciomis mirksiukas.gif Aisku, man nera nemalonu pamatyti tokia mama, man nera bjauru ar nepatogu. Man ji suteiktu mazai jausmu, nes i zmones mazai dairausi. Bet pati viesai maitinti drovejausi ir turbut drovesiuos, nes man tai - labai asmeniskas dalykas. Man ir paciai malonu zinoti, kad mama nemaitino manes kur papuola. Jei kazkas sveciuojas ir maitina prie draugu - puiku, bet tai jau nebe viesa aplinka, nes "viesa" as suprantu kaip suoliuka autobusu parke ar staliuka vidury restorano.

Apie visuomene, subrendusi ji ar ne... Man "suaugusi" visuomene yra ne ta, kuri toleruoja vidury minios maitinancia mama, o ta, kuri pasirupina, jog pamaitinti turinti mama rastu jai ir jos vaikuciui skirta kambariuka... Malonu lankytis ten kur juos galima rasti, ir darau tai NE del visuomenes, o DEL PACIOS SAVES. Nes MAN reikia privatumo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 08 28, 18:37)
Ilgam isejus mane isgelbedavo masina patamsintais langais, todel neleidziu vyrui jos keisti pakol ismaitinsiu antra leliu.

mašina ir mane dažnai gelbėja thumbup.gif o šiaip man tai maitinanti motina tikrai nėra šlykštu, bet pati mėgstu maitinti vienumoje. man tai yra intymu. galiu maitinti prie savo vyro, prie mamos, dar prie draugės, kuri pati turi mažą vaikiuką ir jį maitina. o kitais atvejais ieškau ramaus kampelio smile.gif aišku, jei jau nebeišeitų kitaip, tai maitinčiau ir labai viešoj vietoj. juk nerikdysi vaikelio, nes iš tikro manau daug labiau dėmesį atkreipia klykiantis vaikas, nei maitinanti motina
Atsakyti
QUOTE(Linux @ 2005 08 29, 23:36)
Man patinka, kai salia manes esantys zmones jauciasi gerai. Ner jau taip sunku suprast ir atsirinkti, kur tavo maitinamas leliukas kels susizavejima, o kur - zmones trypcios sumise...

va būtent thumbup.gif nes vienąkart maitinau prie savo draugės, kuri neturi vaikiuko, tai mačiau, kad ji tikrai nejaukiai jautėsi. nors iš kitos pusės mane nervina žmonės, kuriems maitinimas kelia didžiulį susižavėjimą, kurie baisiai entuziastingai nori stebėti vaikiuko maitinimą. atrodo, kad čia šou kažkoks būtų. maždaug nueini kur į svečius, ateina laikas vaikiukui valgyt, o ten koks vienas akis išverčia, įsistebeilija ir laukia atrakcijos-maitinimo. tai aš mandagiai atsiprašau ir keliauju į kitą kambarį. na negaliu susikaupt maitint, kai spokso smile.gif
Atsakyti
Vaje, kiek pripylet. biggrin.gif Gaila, visai laiko siandien neturiu. Tai net visko paskaityt nespejau. Atsakau tik porai postu.

Vobla, tavo atsakyme- visa esme, manrods. Maitinancios mamos KOMPLEKSUOJA kalbet su zmonemis. Vietoj to, kad nugaletu savo kompleksus ir uzkalbintu aplinkinius, jos mieliau atsisako moralinio stabdzio apsinuoginti (kai diskretiskam maitinimui nera tiesiog pasiruose, net salikelio neturi). Savo orumo saskaita issaugo savo kompelksus. Tiesiog bijo bendravimo moteros, sorry uz tiesmukuma, sulaukejimas kazkoks.

VObla, tokiu atveju eini be eiles, tolko piesnia. biggrin.gif Net i galva neateitu stoveti eilej su maitinamu kudikiu. Jus ka, mamos. blink.gif Antra, jei atejo laikas maitinti, pasakai tai banko darbuotojai- ar uz langelio, ar bendroj info. Jei pati neatrandi ramios vietos, kur su vaiku tai galit atlikt komfortiskai, netrikdant kitu ir nezeminant saves, tai banko darbuotojai pades. Karta ejau i kazkokias mazos parduotuvytes privacias patalpas maitint, o jau kur kur, bet banke- visada be problemu. I tas saugomas poatalpas tai gal neileis, pagal instrukcijas negalima, bet visada atras jums nuosalia vieta, sudarys salygas. smile.gif

Dar zodis Mamagitanai. Stebetinas atkaklumas laikytis paraleliu tarp maitinimo ir nuogu subiniu &co. Na jo, jei i tai lygiuojasi maitinancios, tai ko noret...

Gaila, bet siandien neturesiu laiko prie kompo. Tai jauciu, jog be sansu bus perskaityt, ka priraset per vakar ir siandien. Bet stengsiuos... unsure.gif
Atsakyti
norge, gerai, kad neturi laiko tongue.gif , nes nei tu, nei aš nieko naujo nepasakysim. Iš esmės abi maitinom viešose vietose, bet ginčytumės iki išsekimo biggrin.gif , kiek ir ko rodyti. Neverta smile.gif , kažin, ar kam beįdomu.

Faina būtų, jei visur būtų galimybė rast ramią vietą žindyt, pervystyt, tiesiog prisėst ir atsipūst...Jei ... Galų gale,jei mažiau kreiptumėm dėmesio į tai, ką daro padorūs žmonės, kaip jie atrodo, rengiasi,vaikšto, kalba , o daugiau pastebėtumėm tuos, kurie stumdo, laužo, šiukšlina, dergia...Ane? Ar tikrai viešoje vietoje žindanti moteris yra pats didžiausias mūsų tobulo gyvenimo spuogas?
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 08 30, 09:18)
Ar tikrai viešoje vietoje žindanti moteris yra pats didžiausias mūsų tobulo gyvenimo spuogas?

Niekas gi šitaip nesakė, tik buvo prašymų tą daryti korektiškai smile.gif
Atsakyti
aš taip pat turiu prašymą: vaikščiokite nėščios, gimdykite ir maitinkite, jei norite-viešų viešiausiai smile.gif , tik darykite tai smile.gif . Nes "grožis" ir "taisyklės" yra tik konvencijos, o gyvybė yra tikra. Ir labai svarbu. Aš už motinystę, už tėvystę ir sutinku kiek "pasislinkt" su savo poreikiais ar estetinėm sampratom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 08 30, 09:51)
aš taip pat turiu prašymą: vaikščiokite nėščios, gimdykite ir maitinkite, jei norite-viešų viešiausiai smile.gif , tik darykite tai smile.gif . Nes "grožis" ir "taisyklės" yra tik konvencijos, o gyvybė yra tikra. Ir labai svarbu. Aš už motinystę, už tėvystę ir sutinku kiek "pasislinkt" su savo poreikiais ar estetinėm sampratom smile.gif

На этой весёлой и более чем демократичной ноте предлагаю прикрыть уж слишлом раздутую дискуссию о назначении "фабрики молока" в столь стемительном времени... Я же остаюсь при своём: рожайте, кормите, любите...и каждой там, где ей и её малышу кажется уместным и красивым:))
Atsakyti
man neigiamos nuomonės šalininkių atrodo priimtinas tik intymumo motyvas tarp vaiko ir motinos. jei moteriai nejauku prie svetimų ok, jinai daro taip kaip jai norisi. beje pabrėžiu diskusijos verta (jeigu iš vis verta) tik nedemonstratyvus maskatavimasis krūtimi. exhibicionizmas yra ne šios temos klausimas wink.gif
visi kiti motyvai apie korektiškumą, prilyginimą seksui, grožį, estetizmą yra pezalai.
nu moteros brangios, jei yra tokie moters kambariai viešosiose vietose, tai super. bet musyse tongue.gif dar toks dalykas yra naujas, ir jo greitu paplitimu visoje lietuvoje abejočiau.

su norge sutikčiau, kad jei moteris bus labai užsispyrus ant šito kanto ji iš tokios situacijos išsisuks. bet tik tuo atveju jei tai jai yra nekomfortabilu.
minervos požiūris tai lengvai kelia šypsnį, nes išvados grynai iš lempos, bijant šiaip vaikų kaip reiškinio.
su mamagitana sutikčiau dėl per didelio reiškinio sureikšminimo. man jis irgi atrodo natūralus ir šiaip gražus dalykas.

man toks jausmas, kad tuos kuriuos maitinimas trikdo gali nemalonių jausmų kelti žmogaus fiziologija ar sekso klausimai, gal emocijų reiškimas, uždarumas ir pan. gal čia civilizacijos poveikis g.gif nu nžn. bet gaila vienok, kad tiek neigiamų emocijų kelia tokia paprasta motiniškumo apraiška visuomeniniame gyvenime. socialinis blogis ir reiškinio reglamentavimas tikrai ne šios temos vinis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 08 30, 08:51)

drinks_cheers.gif Pritariu. Kalbant apie motinystę - kam nepatinka ir netinka, gali ir "pasislinkti". thumbup.gif
Atsakyti
Man nėra nieko gražiau už maitinamčia motiną. Aš valgau kavinėj - kūdikis irgi vago. Aš užkandžiauju parke - kūdikis irgi turi tam teisę. Nesislėpkit tualetuose, "nesimelžkit" namuose. Nieko nebus natūraliau už mamą su vaiku prie krūtinės. Nesvarbu kur. Nesvarbu kada. happy.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 08 29, 21:19)
Gyvenom Klaipėdoje, tai po pasivaikščiojimo savaitgalį su vaiku skaičiuodavome, kiek žmonių jį "pakibino" komplimentais...Nei vieno tautiečio...Gyvename Vilniuje- po sekmadienio rytų Katedros aikštėje ir netolimose kavinėse lieka diagnozuot tą patį cry.gif Tauta nedraugiška vaikams, ji nori mirt.

Na, kažkaip labai jau tu čia liūdnai..Ir šiaip jau aš negaliu sutikt..Jau pirmas mano vaikas tapo savotišku bilietėliu į aplinkinių žmonių draugiškumą smile.gif O dabar su antru vėl tas pats kartojasi-kiekvieną kart kažkur išėjus pasivaikščiot ar net prekybos centre žmonės užkalbina, nori pažiūrėt leliuką, klausia kiek jam laiko-jau taip ir vėl susiradau naujų pažįstamų biggrin.gif

Bet čia jau mes nukrypom nuo diskusijos..Beje vakar vakare ilgai laužiau galvą, nu ir neprisimenu aš, kad kur būčiau mačius viešai maitinančią motiną, gal, kad nesižvalgau į šalis perdaug, o gal tiesiog dauguma taip viešai ir nemaitina.. g.gif Niekur nemačiau-nei Kaune, nei Vilniuj, nei Londone, nei Amsterdame...Ir kur jūs jas matot rolleyes.gif
Atsakyti