Įkraunama...
Įkraunama...

Rytų išmintis ir mokytojai šudros

QUOTE(be rėmų @ 2011 12 10, 15:33)
kad pajustume gimstančią .......... norą įtikti, norą būti pastebėtai, išskirtai iš kitų mokinių smile.gif

Susiek šiuos žodžius su savo ankstesniais žodžiais:
".....patiriamas visų pirma pažeminimas....." , ".....su jaučiamu pažeminimu......".

Ar nematai ryšio tarp šių savo minčių?

Aš matau tiesioginį.
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2011 12 10, 13:33)

Man įdomu štai kas: juk yra esminis skirtumas tarp vyrų ir moterų psichikos, gal todėl moteris moko moterys, o vyrai pas vyrus. Ir galvoju, kad mokinei yra žymiai lengviau mokytis su moterimi vien dėl to, kad atkrinta instinktai smile.gif Nežinau, koks turi būti vyras, kad nekeltų pašalinių minčių moteriai ir atvirkščiai biggrin.gif Arba šventasis,arba senas ir nepatrauklus smile.gif Ir reikia būti labai dėmesingai savo vidui, kad pajustume gimstančią simpatiją, norą įtikti, norą būti pastebėtai, išskirtai iš kitų mokinių smile.gif O net ir pastebėjus susidoroti su tuo labai sunku doh.gif eina mintys "šarais" net tada, kai iš kitos pusės nėra nė mažiausio preteksto jom kilti biggrin.gif o jei kažkoks kabliukas atsiranda ir iš kitos pusės, tai tada gero nelauk smile.gif Nebent tą patirtį priimtume kaip tramplyną vidinei transformacijai, nors nemanau, kad mokinės to eina ieškoti smile.gif
Įdomu būtų ir kitokia nuomonė...

Mokytojų ir mokinių santykiai, kurie baigiasi seksu , romanai, netgi bendru gyvenimu neretas reiškinys.

Mokytojai vyrai moteriško tipo trokšta valdyti.

Mokinės paklusnumas tokiems mokytojams leidžia įgyvendinti savo seksualinias fantazijas.

O mokinė pasijunta aplenkusi kitas konkurentes ir arčiausiai priartėjusi , dažniausiai tai moterys vyriško tipo.

Po to tokios mokinės supratę, kad mokytojas lotoso žiedais nekakoja, pradeda labiau domėtis mokytojo pajamomis, pinigais.

Kartais tokios poros sukūria bendrą UAB.

Bet būna ir taip, kad vėliau jau mokytojas laksto paskui mokinę, kurios susižavėjimas baigiasi mokytoju patenkinus savo prestižo instinktą.
Na, tokie santykiai paprasčiausiai išsisemia.

Aplamai, nemažai yra tokių kurie laksto po seminarus, kad susipažinti arba susirasti sekso partnerę.

Tai tuštutės ir tuštukai.

Jeigu mokytoja moteris vyriško tipo, tai jai labiausiai rūpės pinigai.

Valdyti savo mokinių pinigus.

Tai ypatingas menas pripratinti, įvęsti tvarką ir pakopų sistemą paremta hierarchija.

Kuo aukštesnė pakopa tuo brangiau kainuoja ir t.t.

Na, nemanau, kad čia verta labai plačiai plėstis nes ir taip visiems viskas aišku.

Senovės Tibete išties tantros mokytojais, grupių lyderės būdavo dažnai moterys, raganos, dakinės.

Deja šiandieninis žmogus ir pasaulis smarkiai pasikeitė ir didžioji dalis mokymų, metodų atkrito kaip neveiksmingi. Pasikeitė ir moterys ir vyrai.

Dabar moterų amžius.

Bet jeigu atkreipsite dėmesį, tai Mochamedas, Buda, Kristus, Laodzi, Krišna, Šyva ir daugelis kitų mokytojai vistik vyrai.
Žinoma visi jie vyrai ne moteriško tipo.

Apie vyrų, moterų tipus, savybes dėl orientacijos buvo rašyta, tad neverta kartotis.
Atsakyti
Ismintinga moteris niekada neparodys savo isminties...

Kristus moke, o moteris nuplovusi jo kojas nusluoste jas savo plaukais...
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2011 12 10, 16:29)
Susiek šiuos žodžius su savo ankstesniais žodžiais:
".....patiriamas visų pirma pažeminimas....." , ".....su jaučiamu pažeminimu......".

Ar nematai ryšio tarp šių savo minčių?

Aš matau tiesioginį.

Aišku, matau, juk abiem atvejais už tų minčių slepiasi po vyrą biggrin.gif O jei rimtai, tai kas? Nemanau, kad psichologiniai niuansai šioje temoje turi kokią prasmę unsure.gif Vienur ir kitur- proto patologija. Jie man svarbu tik dėlto, kad kažkada sugebėjau tuo pasinaudoti, todėl ir parašiau. Tačiau yra tokių senų problemų, iš kurių pakolkas niekaip. Suprantu, kad kažkaip susiję su manim pačia, tik niekaip nesuprantu, kokios charakterio savybės tai pritraukia. Gal net suprantu, tačiau jas pakeisti pakolkas - niekaip schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 10 gruodžio 2011 - 17:37
Neapvogti savęs, savo gyvenimo...

Yra sakoma, kad pas lamas, išminčius tie patys vidiniai organai.

Kiekvienas turi tą pačią pradinę bazę.

Pažvelgti į visą tą patį kitaip kviečia Dzen.

Persijungti, atsitraukti, atsiplėšti nuo įprasto ar atleisti, paleisti netektis, praradimus.

Peržiūrėti viską, pažvelgti į savo tuos pačius pojūčius naujai.

Regėjimas. Jame yra savybė skrydis į begalybę arba atvirkščiai pasinėrimas, nugrimzdimas į save gylin.

Klausa. Joje yra savybė lengvumas pasileisti į patį garsą kaip į palaimą.

Skonis. Jame yra savybė gerti nektarą visu kūnu arba uždegti savyje vidinę ugnį.

Kvėpavimas. Jame yra savybė paleisti, perjungti sąmonę.

Kūnas. Jame yra savybė lengvumas paleidime ir pasinėrimo, nugrimzdimo palaima.

Uoslė.
Joje yra savybė kvėpuoti įvairiais užpildančiais kvapais, įkvepiant, sulaikant kvėpavimą, įškvėpiant.

Intelektas. Jame yra paskatos ir stimuliacija į gyvenimo džiaugsmingumą, lengvą, skaidrų, gyvybingą.

Be proto, intelekto yra dar pojūčiai.

Tik protas užgrobia visą dėmesį, tampa diktatoriumi.

Pojūčiai gali būti vystomi.

Jie ir yra tiesiogiai susiję su pozityviomis emocijomis, kokybiškomis sąmonės būsenomis.

Be pojūčių , kurie yra nevystomi žmogus tampa mechanišku.

Žinios, supratimai visa tai tik orientyras, be pojūčių tai tuščiai iššvaistytas gyvenimas.
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2011 12 10, 15:35)

Tad sąžiningumas su pačiu savimi viena iš esminių savybių trokštančiam vystytis.

Geriau lašelis tikro nei daug skambių frazių ir tuščia puikybė.

Na taip, be abejonės.
Bet ar bent vienas žmogus gali galvoti, jog jis nesąžiningas pats su savimi?
Sunkiai įsivaizduojamas/įmanomas dalykas...

Na ir tas neturėjimas būti klausimų...
Taip įteigei, jog vien panorėjus paklausti, pasijauti glušiumi...
"Klausimų-atsakymų konkursas".....

Tu rašai žodžiais. Tai kaip gi komunikuoti su tavimi be žodžių?

Na taip, teisingai...:
Protas įtemptas, bet stengiamasi suprasti nesuprantant.

Tokioje būsenoje ir gali gimti nauja savybė - suprasti tą nežinia ką, surasti tą nežinią ką.

Bet lieka tyla. Tik tyla čia tegali būti. Jei nežinia ką.
Bet mintimis tylėti visvien neįmanoma. O be žodžių nežinai, ar į pievas nenusivažiavai.
Atsakyti
Man čia sudėtingiau - dvasingųjų auditorijoje.
Aš toks miksas esu.
Pelnytai gaunu niuksus.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2011 12 11, 01:20)
Man čia sudėtingiau - dvasingųjų auditorijoje.
Aš toks miksas esu.
Pelnytai gaunu niuksus.

Atsipalaiduok, pabandyk skaityti išjungus vertinimą, tą patį kelis sykius, kol suprasi, kad rašoma tik informacija, be jokių išankstinių nuostatų, įsivaizduok, kad skaitai laikraščio skiautę ir apsimesk, kad nežinai, kas tuos žodžius rašo. Tai padės atsikabinti nuo taikymo sau. Jei pavyks, įgausi įdomią patirtį, kai tas pats tekstas gali atrodyti visiškai kitaip smile.gif Juk skaitydama bala žino kur rastą skiautę asmeniškai informacijos nepriimtum.
Na...šiame forume nematau nė vieno dvasingo biggrin.gif

QUOTE(Vanduo @ 2011 12 10, 22:41)
Neapvogti savęs, savo gyvenimo...

Peržiūrėti viską, pažvelgti į savo tuos pačius pojūčius naujai.
Regėjimas.  Jame yra  savybė skrydis į begalybę arba atvirkščiai pasinėrimas, nugrimzdimas į save gylin.

Klausa.  Joje yra savybė lengvumas pasileisti į patį garsą kaip į palaimą.

Skonis.  Jame yra savybė gerti nektarą visu kūnu arba uždegti savyje vidinę ugnį.

Kvėpavimas.  Jame yra savybė paleisti,  perjungti sąmonę.

Kūnas.  Jame yra savybė lengvumas paleidime ir pasinėrimo, nugrimzdimo palaima.

Uoslė.
  Joje yra savybė kvėpuoti įvairiais užpildančiais kvapais,  įkvepiant, sulaikant kvėpavimą, įškvėpiant.

Intelektas. Jame yra paskatos ir stimuliacija į gyvenimo džiaugsmingumą, lengvą, skaidrų, gyvybingą.

Be proto, intelekto yra dar pojūčiai.

Tik protas užgrobia visą dėmesį, tampa diktatoriumi.

Pojūčiai gali būti vystomi. 

Jie ir yra tiesiogiai susiję su pozityviomis emocijomis, kokybiškomis sąmonės būsenomis.

Su kūnu ir su skoniu neaišku schmoll.gif biggrin.gif kaip galima gerti nektarą visu kūnu unsure.gif

Iš tikrųjų, taip. Mes tikrai apvaginėjam savo gyvenimą nekreipdami dėmesio į paprastas smulkmenas... Gyvenu tokioj vietoj, kad iš kiemo matyti nuostabūs saulėlydžiai, dažnai stoviu ir žiūriu išsižiojus... Važiuoja, eina keliu žmonės, ir kad nors vienas atsisuktų, pasižiūrėtų- nieks unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2011 12 08, 12:31)
patiriamas visų pirma pažeminimas............... man visų pirma tai būtų pažeminimas......

Suprantu, kad kažkaip susiję su manim pačia, tik niekaip nesuprantu, kokios charakterio savybės tai pritraukia.

Rašiau, jog tai mane nustebino. Atsistebėti negaliu iki šiol. Ir šauk tu man taip į galvą....!
Šalia savęs esantį žmogų tu traktuoji kaip tavo vertės įrodymą, lyg savo vertės indikatorių. Daikto vertės - kaip automobilis, pravažiavęs vartus, netenka 40 proc. savo kainos, ar grąžinta į parduotuvę kažkam nepatikusi prekė, kuri dėl to padedama į nupigintų prekių lentyną...Kažkam nepatiko, reiškia, nėra gera ir vertinga.
Jei pati į save taip žiūri, kaip į daiktą, ar realu, kad šalia tavęs esantis žmogus į tave žiūrėtų kitaip?

Žmogaus vertė, galvoju, yra kitokiais metodais nustatoma. Netinka jokie materialiems daiktams taikomi vertės nustatymo kriterijai. Tai visai kas kita - kaip diena ir naktis.

O žmonėms kartais patinka pakeisti daiktus į naujus. Man taip pat patinka - ir rinktis naują daiktą, ir išsirinkti, ir matyti jį vėliau, jei jis man patinka. Tai natūrali žmogiška savybė - sako, jog tai ir nuotaiką pakelia, ko pasekoje tai daryti netgi sveika. Sveikatą gerina.

Na o dabar sudėliok viską lyg kryžiažodyje, mozaikos elementus perstumdyk iš vienos vietos į kitą. Ir kas gaunasi? smile.gif

Na, kas pritraukia, gal atsakiau?

O štai kaip pakeisti savo viduje tą pritraukimo mechanizmą, išaiškinti jau galėtų tik Vanduo.
Painiai jis kartais dėsto, bet verta pasikankinti, jei bent vieną kitą savybę įvaldysi, kuri realiame pasaulyje palengvins gyvenimą.
Atsakyti
Yra ne viena Majų kalendoriaus pabaigos aiškinimo versija. Viena iš jų - epochų kaita.
Maksimaliai sumaterialėjęs Pasaulis prieis savo ribą, ir materijos viršenybės virš dvasingumo epochą pakeis kita epocha - dvasingumo virš materijos epocha.

Iš mažiausiai keturių man žinomų versijų ši man patiko labiausiai...smile.gif
Ja tikėti ir pasirinkau. Man taip kur kas geriau.
Todėl nekyla noras bunkerio kastis, o pradėjau ruoštis naujai epochai.
Joke, suprantama biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Na, kaip gi tau gyvensis naujoje epochoje, su vidine nuostata, žmogaus ir daikto sutapatinimo į vieną? biggrin.gif

Tikiuosi, kad humorą supranti. Bet humoras dažnai slepia savyje ir rimtus dalykus.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2011 12 11, 12:53)

Na, kaip gi tau gyvensis naujoje epochoje, su vidine nuostata, žmogaus ir daikto sutapatinimo į vieną? biggrin.gif

Tikiuosi, kad humorą supranti. Bet humoras dažnai slepia savyje ir rimtus dalykus.

Pradžioj net nesupratau, kad šis klausimas man doh.gif Nežinau, kaip gyvensis, jei aš tos epochos sulauksiu g.gif Maža kas: bloga karma, nelaimingas atsitikimas, liga. O jei sulauksiu, tada turbūt būsiu pensijinio amžiaus, o daugumai pensininkų, žinai, kaip: sunku pasilenkti, kojas pačiam nusiauti, tai ką čia tada apie dvasingumą galvosi biggrin.gif Turbūt sėdėsiu ant lovos ir šauksiu: anūkėl, ar mano dantų protezų niekur nematei? biggrin.gif

Iš mažiausiai keturių man žinomų versijų ši man patiko labiausiai...
Ja tikėti ir pasirinkau. Man taip kur kas geriau.

Matai, o man vasarą besiklausant vieno veikalo nutiko taip, kad mano susikurta, pasirinkta pasaulėžiūros versija buvo sugriauta, taip, iš pagrindų. Neatsipeikėjau kelis mėnesius, buvo labai sunku. Bet nieko, viskas turbūt į gerą, dabar stataus kitą apsauginį pylimą biggrin.gif
Atsakyti
Dabar rimtai. Parašiau apie apsauginį pylimą ir supratau, kame problema: nereiktų jų statytis norint būti čia ir dabar blink.gif Bet tai taip baisu blink.gif Viena vienužė, kiaurai perpučiama visokių skersvėjų blink.gif
Atsakyti