QUOTE(Vanduo @ 2011 12 10, 03:08)
Kuo daugiau žmogus turi erudicijos, gyvenimiškos patirties arba žinių, tuo mažiau tikėtina, kad pavyks kontaktas su mokytoju.
Štai iš šio punkto aš suprantu, jog Mokytojas trokšta susikurti savo kloną.
Vaikų dažniausi klausimai būna "Kodėl?". Jiems juk atsakoma į šiuos klausimus. O ne vaiko "Kodėl?" kažkodėl tampa kažkuo kitu, o ne paprasčiausiu "Kodėl?".
Kodėl skirstoma į vaiko "Kodėl?" ir ne vaiko "Kodėl?"
Skirstymas į gera-bloga, gerai-negerai, gražu-negražu, teisinga-neteisinga....
???
Ir štai čia aš suvokiau, jog aš nenorėčiau būti Mokytoju. Man neįdomu bendrauti su žmonėmis, kurie man vien linksi. Mokymą/mokymąsi aš suvokiu kaip abipusį tobulėjimą, davimą ir gavimą...
Ir šiuo atveju aš net suabejojau - kas iš tiesų gauna, o kas iš tiesų duoda...
Kažkaip man čia apvirto viskas aukštyn kojomis. Davime-gavime pajutau kitokias kategorijas, apie kurias nerašome ir nekalbame, kurios yra už proto ribų...
Žmogus, priklausomai nuo laiko/amžiaus turi skirtingus mokytojus. Mokykloje mokytojais būna pedagogai. Didžioji dalis mokytojų mokykloje reikalauja besąlygiško paklusnumo. Taip ir man buvo mokykloje. Bet pasitaikė keli kitokie...
Taigi...Mokytoju man šiuo laikotarpiu tapo ne "pedagogai", o pasitaikiusi sėkmė jų įvairovės.
Aš iki šiol negaliu pakęsti baldų tokios spalvos, kokios mokykloje buvo suolai/stalai. Bet parduotuvėse jų yra, reiškia, juos gamina, ir reiškia, kad juos perka, kitaip negamintų.
Tai štai taip...
Papildyta:
Nors aš dabar ne vaikas, bet man lyg vaikui labai dažnai kyla klausimai "Kodėl?".
Ir kol jie man kyla, tol aš jaučiuosi kai kuriose situacijose vaiku, tol man yra įdomu, tol aš kažko noriu, tol aš kažko siekiu, tol aš gyvenu...