Įkraunama...
Įkraunama...

Rytų išmintis ir mokytojai šudros

QUOTE(dinazaure @ 2012 01 23, 11:42)
Elysa, temai pasibaigus, juk galesi nauja atidaryt, pvz.Elysos monologai smile.gif

Ne smile.gif

Aš gyvenime visad bandau neapsikrauti įsipareigojimais.

Įsipareigojimai slegia,
Įsipareigojimo nebuvimas teikia malonumą.
Atsakyti
Kai kurie žmonės yra laisvi. Nori- rašo, nori- ne, nori - bendrauja, nori- ne biggrin.gif Laisvas žmogus nenuspėjamas, niekada negali žinoti, atsakys į klausimą ar ne. Ir tik laisvas žmogus priima kito laisvo žmogaus veiklą. Ar neveiklą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2012 01 23, 11:42)
jei jau pazinimas taip priklauso nuo SM forumo smile.gif

Gyvenime būna štai taip:
Sėdžiu prie stalo, kai sėdima ilgokai ir bendraujama bet kokiomis ir įvairiomis temomis(per šventes taip būna).
Išklausau išdėstytą mintį, po to tą pačią išdėstau, tik perleistą per kitokią prizmę - tokią, kaip čia. Sąmoningai, nors puikiai žinau ir tą pliką mokslinį variantą.
Na, kaip tarkim būtų mokyklinis uždavinukas, kai galutinis atsakymas būna vienodas skaičiais, tik sprendimo būdas kitoks.

Išgirstu:
-Tu neteisi.
Ir vėl:
- Tu neteisi.
Ir taip dar daug kartų, kol galiausiai aš:
-Gal būt galima nesikabinėti!???

( biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif )

Bet aš pati tikro pykčio dėl to nejaučiu, nes puikiai pažįstu ir tą pliką mokslinį variantą ar būseną. Bet štai kita diskutuojanti pusė... jei manęs gerai nepažintų, antrą kartą vargu ar su manimi sėstų prie bendro stalo. ( smile.gif )

O būna ir kitaip. Kai kita diskutuojanti pusė per daug į mistikas pasineša. Tada jau aš pasakau:
-Kažin, ar tu čia teisi....

Bet vėl gi.... aš gerai pažįstu tą žmogų, todėl vėl ir vėl susitinkame.

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 01 23, 13:24)
Gyvenime būna štai taip:
Sėdžiu prie stalo, kai sėdima ilgokai ir bendraujama bet kokiomis ir įvairiomis temomis(per šventes taip būna).
Išklausau išdėstytą mintį, po to tą pačią išdėstau, tik perleistą per kitokią prizmę - tokią, kaip čia. Sąmoningai, nors puikiai žinau ir tą pliką mokslinį variantą.
Na, kaip tarkim būtų mokyklinis uždavinukas, kai galutinis atsakymas būna vienodas skaičiais, tik sprendimo būdas kitoks.

Išgirstu:
-Tu neteisi.
Ir vėl:
- Tu neteisi.
Ir taip dar daug kartų, kol galiausiai aš:
-Gal būt galima nesikabinėti!???

( biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  )

Bet aš pati tikro pykčio dėl to nejaučiu, nes puikiai pažįstu ir tą pliką mokslinį variantą ar būseną. Bet štai kita diskutuojanti pusė... jei manęs gerai nepažintų, antrą kartą vargu ar su manimi sėstų prie bendro stalo. ( smile.gif )

O būna ir kitaip. Kai kita diskutuojanti pusė per daug į mistikas pasineša. Tada jau aš pasakau:
-Kažin, ar tu čia teisi....

Bet vėl gi.... aš gerai pažįstu tą žmogų, todėl vėl ir vėl susitinkame.

smile.gif

Ir? Kam tai rupi cia ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2012 01 23, 14:03)

Man.
Nes dabar esu susidomėjusi linijiniu-nelinijiniu protu.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 01 22, 12:15)

Vienas asmuo, gyvenęs 18 a. pabaigoje- 19a. pradžioje, kurio daugelį sprendimų aš labai vertinu (pasiekimus jo jau tik po sprendimų. Pasiekimai - tapo vienu turtingiausių žmonių savo laikmetyje materialine išraiška), prasidėjus tuo laikmečiu vienai iš stipresnių ekonominių krizių, labai daug savo laiko skyrė filosofijoms. Taigi, ir šį jo sprendimą aš vertinu kaip labai gerą.

Laikas surimtėti.

Kaip galvojate, diskusijų dalyviai, kodėl šis asmuo būtent ekonominės krizės metu (ji tuo metu truko daugmaž 4 metus - griežtos ribos laike nebūna), didesnę savo laiko dalį skyrė filosofijoms?
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2012 01 23, 14:03)

dinazauriuk,
jaučiasi lašelis agresyvumo smile.gif
Ar tai tiltas link pasitikėjimo savimi?
Tiltų visokių būna.
Jei taip - sveikinu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 01 24, 00:06)
dinazauriuk,
jaučiasi lašelis agresyvumo  smile.gif
Ar tai tiltas link pasitikėjimo savimi?
Tiltų visokių būna.
Jei taip - sveikinu  smile.gif

Nu bet tik laselis smile.gif Kaip sakant..visos gyvenimo spalvos, ir spindesys, ir skurdas smile.gif
Vel atvirai parasysiu - nesuprantu kuo mano "laselis agresyvumo" susijes su kazkokiu tiltu link pasitikejimo savimi? smile.gif Kad tiltu visokiu buna, tai cia aisku is bendro vidurinio issilavinimo. Bet kodel dar ir sveikini, tai vel neaisku.
Zodziu, pagal mano logika, tai man sunku susieti viska smile.gif
Atsakyti
Tiek to. Gal vėliau savaime suprasi.
Taip kartais būna.

P.S. Taip poetiškai surašiau, kad per painu gavosi sad.gif ( smile.gif )
Atsakyti
dinazaure,
įtempk vaizduotę. Tam poetiškam ( biggrin.gif ) kūrinėlyje galima perskaityti daug skirtingų minčių.
Treniruotė, treniruotė, vaizduotės treniruotė... smile.gif

O tau ant tilto būtinai karietos su arkliais reikia. Materijos. Pagal tikrąją tilto paskirtį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 01 24, 02:04)
dinazaure,
įtempk vaizduotę. Treniruotė, treniruotė, vaizduotės treniruotė... smile.gif

Jau norisi vadovauti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2012 01 24, 10:37)
Jau norisi vadovauti? smile.gif

smile.gif
Geras klausimas. Norėjau iškart atsakyti - NE, bet stabtelėjau pagalvoti smile.gif

Na čia...nėra nei kam, nei reikalo vadovauti.

Bet šiaip gyvenime mes labai dažnai susiduriame su situacijomis įvairiose srityse, kai reikia apsispręsti (nebūtinai tai ilgai svarstytinas dalykas, kartais tai įvyksta nejučiom), vadovauti ar ne?

Aš labai gerai jaučiuosi, kai būna geras vadovavimas.

Bet gyvenimas nėra toks paprastas. Susiduriam ar pakliūnam į situacijas, kai vadovavimas būna blogas.
Tada būna pasirinkimas:
- jei yra galimybė - pasitraukti iš blogo vadovavimo situacijos
- jei pasitraukimas vyks su nuostoliu (nebūtinai materialiu), trauktis nėra protinga.

Tada variantai:
- protestuoji, kad vadovavimas pagerėtų
-jei tai nesuveikia, gali tekti vadovavimą perimti. Tai gali tapti kaip "katinas su pūsle", arba kaip šuniui penkta koja.

Man toks klausimas ne kartą yra iškilęs, periodiškai laiks nuo laiko iškyla. Todėl permąstytas ne kartą. Lengvai ir atsakymą išpyškinu.

Aš esu pasirinkusi šiuo klausimu tokią poziciją - vadovauti, kad nereikėtų vadovauti.
Visad mano vadovavimo pagrindinis ir galutinis tikslas būna toks. Bet kaip ir ar visada išeina šį tikslą pasiekti - čia jau kitas klausimas smile.gif

Nuomonę, jog aš neklystu savyje dėl savęs, man palaiko tai, jog aš nesuvokiu ir nesuprantu feminizmo.
Atsakyti