Įkraunama...
Įkraunama...

Rytų išmintis ir mokytojai šudros

http://www.liveinter.../post201454986/
Radau tokį straipsnį, gal kam bus įdomu.
Atsakyti
Kaip aš suprantu, temos autorius yra lyg ir kuruojantis, orientuojantis - duodantis orientyrus kitiems temos dalyviams.

Bet matau tai... ( smile.gif ), jog temos autorius lyg upė plaukia pro krantus...

Matyt, nusivažiavome į pievas smile.gif

O... pievos tai kur yra?... juk krantuose...
Tai kokia gi posakio "nusivažiuoti į pievas" kilmė??? ( smile.gif )

O upę kas sudaro? Juk vanduo smile.gif
Tai kokia gi yra niko Vanduo kilmė??? ( biggrin.gif )

Ką tik pasijutau lyg žąsinas ilgu kaklu smile.gif
Tik dabar daėjo smile.gif

Bet įdomu, kaip kiti?
Ilgesniais ar trumpesniais už mano "žąsino kaklais" ?
Atsakyti
Oho, kiek laiko sugaišau, norėdama susirasti vieną žinutę sad.gif

Visą kavos gėrimo pertraukėlę.

Verčiasi tik po 3 lapus atgal sad.gif
Todėl buvo gaila nebaigti pradėto darbo.
Juk kol vėl nužygiuočiau po tris lapus iki nužygiuotos vietos, vėl laikas išeitų.

Ir dar noriu susirasti dvi... bet teks vėliau.

Galvoje išlikę, o dėl rašytinio varianto tenka vargti.
Bet ganėtinai juokingų situacijų radau, taigi nuotaiką pataisė smile.gif

Visgi neblogai, kai praeitis,praeities mintys sukelia šypseną, o ne susierzinimą ar kvailumo pojūtį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2011 12 15, 21:58)
Tiems kas ne iš šio pasaulio paaiškinu, kad čia tik informacija protui. Žinios planetoje žemė būna nemokamos ir mokamos. Maistas, vanduo irgi yra informacija organizmui. Žinios yra maistas protui. Kas liečia mane asmeniškai tai aš turiu savo verslą nesusijusi su ezoterika. Bet gaunu daug asmeninių žinučių su įvairiom asmeninėm problemom, klausimais. Jeigu paklausa augs reiks pagalvoti apie dar viena verslą.  smile.gif Asmeninės konsultacijos, paslaugos pas mane kainuos ne pigiai. Tad kam įdomu kol kas naudokitės proga čia nemokamai.  Rytų išmintis sako, kad išmintingas ir varnos karksėjime gali išgirsti išmintį, o kvailys išmintinguose žodžiuosi girdės tik varnos karksėjimą.

Ieškau dar vienos žinutės. Vaaai... kaip sudėtinga.

Užkliuvau už šios. Tai kad vėliau šios netektų taip sudėtingai ieškoti, pareikšiu šiuo klausimu dar kitokią savo nuomonę smile.gif

Vanduo, galiu tau pasiūlyti geresnį verslo planą - parašyk dar vieną knygą.

Pasyvios pajamos iki smerčiaus, o gal net ir paveldimos. Nežinau Lietuvos įstatymų šiuo klausimu, bet galima gi ir peržengti Lietuvos ribas.

Nežinau, ar gali būti geresnės pasyvios pajamos už šios srities. Paprastesnės, lengviau valdomos ar reguliuojamos pagal išorinius faktorius.
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2011 12 16, 17:28)
Man is aprasymu linijinis protas panasu i EGO savoka. Ar tai tas pats?

Eugi
ne visai EGO, kaip cia pasakyt.. tesiog dalys ir Ego(jeigu liesim tik si klausima) bet daugiau noras Viska Kontroliot, kas neimanoma, ir pasiduot ir pasikliaut tik Proto ir Logikos itakai ir vadovautis tik jais, nors jie tik dalys musu Esybes ir negalim mes gyventi tik jais.nes jie suvokia tik tai ka gali ir ka turi suvuokti, tesiog dali Tiesos.
bet kas yra blogai - kad ka negali suprasti, pakeicia i iliuzijas kad suvuokia ir tai.. ir nesvarbu ar tai lininis protas ar dar koks..
vistiek kazkada ateis i ta pati - kad atsirems i toki taska, kad tesiog nesupras ir neras jokio paasikinimo ir nzn ka toliau daryt..
ir taip atsitiks neisvengiamai, ar rytoj ar po metu.

Stabtelėjau ties šia vieta, vartydama praeitį.

Aš čia matau išankstinę nuostatą neįmanoma.
Bet juk turint išankstinę nuostatą neįmanoma, garantuotai viskas bus neįmanoma.
Kaip galima su neįmanoma padaryti kažką įmanomu? Tai nerealu.

Galiausiai, žmogus yra tingi būtybė. Ir toks neįmanoma labai geras pretekstas (sau ir kitiems ) duoti valią šiai savybei.
Pažiūrėkim, tarkim, į žmogų, kuris iš šalies atrodo nevykėliu. Juk pas jį pilna neįmanoma, jis visas sudarytas iš neįmanoma.
Tai labai patogu, patogus gyvenimo būdas.
Suprast tai nėra sudėtinga.
Bet juk turime užduoti sau klausimą - ar aš noriu būti tokiu? ar aš noriu taip patogiai gyventi? Jei aš tame žmoguje matau ne patogiai gyvenantį, o nevykėlį.

Aš kartą esu vienam žmogui jo neįmanoma išdėsčiusi per nevykėlio prizmę. Ir nesupyko smile.gif Tik šypsojosi. Suprantama, tai nebuvo totalus žmogus nevykėlis (su tokiu kalba būtų beprasmiška), tik kai kurie neįmanoma kiek gadino vaizdą smile.gif

vadovautis tik jais

Štai čia sutinku.
Bet man dabar keista, kodėl man buvo susidaręs įspūdis (ne pati sugalvojau, nes aš anksčiau nė nežinojau apie tokio kaipo linijinio proto egzistavimą, gerai žinojau tik linijinį mąstymą), jog linijinis protas - tai kažkoks BAUBAS.

Štai man reikėjo lūžio šioje vietoje. Jis įvyko.
Aš nebežiūriu į linijinį protą kaip į BAUBĄ.
Ir dabar, paskaitinėdama praeitį, aš pamatau kai ką, kur perskaitau tai - kad linijinis protas nėra baubas. Bet dominantė visgi yra ant BAUBO, ir nepakankamai tai suvokiant, neišvengiamai žmogus priima jį kaip BAUBĄ.

Mano suvokime dabar linijinis protas yra kaip įnoringa asmenybė.
Varysi jį varu - negausi iš jo nieko.
Elgsiesi su juo geranoriškai - jis kalnus nuvers.

Tik reikia jį gerai pažinti. Tada sutarsi.

Štai aš vakar niekaip negalėjau susikaupti. Žvilgtelėjau į savo pusdienio rezultatus - na nieko doro. Tuščiai laikas iššvaistytas. Linijinis protas protestuoja smile.gif Ir ne tai, kad jis nežinotų, ką daryti, bet jis paprasčiausiai nenori daryti.
Tada nusprendžiau antrą dienos pusę paprasčiausiai pratinginiauti. Nepykti ant linijinio proto, net jam nepriekaištauti - jis savaitės rezervo turi ne vien pusdieniui smile.gif
Su tokiais pamąstymais man pačiai nebeliko jokių vidinių priekaištų sau biggrin.gif
Atsakyti
Ir dar aš pastebėjau, jog gyvenime einama ne nuo teorijos prie praktikos/patirties, o nuo praktikos/patirties prie teorijos, tiksliau - tada teorija "limpa", "prilimpa".

Viskas yra atvirkščiai, aukštyn kojomis, nei yra įprasta standartiškai galvoti, nei yra susiformavusi/suformuota masinė nuomonė.

Kai teorija "prilimpa" prie praktikos/patirties, ji jau tampa veiksminga/naudinga kitoms analogiškoms tavo būsimoms praktikoms/patirtims, leidžia tame pamatyti/patirti daugiau spalvų, išplėsti, praplatinti analogiškų patirčių spektrą.

O jei neturėsi jokių patirčių/praktikų - skaityk neskaitęs kalnus knygų, tai bus bergždžias dalykas. Nebent kam nors galėsi pasakyti, jog skaitei tą ir aną. Kažkurį laiką, nes po to ir to nebesugebėsi - ir skaitytas turinys, ir net knygos pavadinimas elementariausiai išgaruos iš atminties. Telieka viena išeitis, kad taip nenutiktų - susikonspektuoti skaitytų knygų pavadinimus biggrin.gif

O patirčių neturėjimas tiesiogiai sąveikauja su neįmanoma smile.gif

Na kaip gi tu patirsi ar pasieksi tai, kas neįmanoma??? smile.gif
Atsakyti
Man šiek tiek keistas yra vienas dalykas - ar šiame forume tokie sudėtingi klausimai, ar tokie neįdomūs, kad visi išmirę lyg musės?

Man ši tema, kai šiek tiek labiau pasigilinau ne fragmentiškai, tapo gana įdomi. Net labai įdomi.

Vienas asmuo, gyvenęs 18 a. pabaigoje- 19a. pradžioje, kurio daugelį sprendimų aš labai vertinu (pasiekimus jo jau tik po sprendimų. Pasiekimai - tapo vienu turtingiausių žmonių savo laikmetyje materialine išraiška), prasidėjus tuo laikmečiu vienai iš stipresnių ekonominių krizių, labai daug savo laiko skyrė filosofijoms. Taigi, ir šį jo sprendimą aš vertinu kaip labai gerą.

Nes tokiais laikotarpiais labai viskas paryškėja, labiau pasimato žmonių gerosios ir blogosios savybės, jei atmestume "geras-blogas", galime tai pavadinti linijinės-nelinijinės ( smile.gif ) savybės, problemos, problemų priežastys, problemų sprendimo/nesprendimo priežastys ir pasekmės. Žmonės kur kas ryškiau ir aiškiau pamato ir kitus, ir save. Tai puiki terpė ir stebėjimo laukas žmogaus esybės pažinimui, žmogaus esybės santykio tarp dvasinių dalykų ir materijos suvokimui.
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2011 12 24, 18:18)
Puikybės parodyti neįmanoma, nes žmogus apakintas puikybės.

Jis gali tik pats ją pajausti savyje, kito varianto nėra.

Tad tolesnės diskusijos apie tai be prasmės.

Koks čia protas - linijinis ar išminties?
"yra-nėra", "geras-blogas"," gražus-negražus"," juoda-balta"......

Jei linijinis, tai linijiniame yra:

"yra-nėra", "geras-blogas"," gražus-negražus"," juoda-balta"......

Jei išminties, tai kaip išmintingai būtų jį suvokti šioje situacijoje/tezėje/sakinyje ?
Atsakyti
Tikriausiai Vanduo laikinai (tikekimes) pakeite savo konstinencija - tikrausiai garais ar debeseliu virtes.. Reiks palaukt, Elysa, arba toliau monologu..
P.s. o siaip paskutiniu metu kitose temose drumzlinu Vandeniu bande nuplaut nesvarius veidus lotuliukas.gif O gal tai buvo ne drumzles, o priemaisa C2H6O? g.gif
Atsakyti
QUOTE(merfise @ 2012 01 22, 21:43)
Tikriausiai Vanduo laikinai (tikekimes) pakeite savo konstinencija - tikrausiai garais ar debeseliu virtes.. Reiks palaukt, Elysa, arba toliau monologu..

Aš kitaip pagalvojau smile.gif

Jei žmogus, gaunantis tiek klausimų savo temoje, į juos taip ilgai neatsako, tai šį tą pasako apie žmogų - jis turi daug kantrybės ar valios, arba tokiu būdu šias savybes treniruoja savyje.

Na, gali būti ir trečias variantas - pakliuvo į povandeninį laivą kažkuriam laikotarpiui.

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merfise @ 2012 01 22, 21:43)
arba toliau monologu..

Žiūriu, kad šiame tinklapyje, temai pasiekus 50 psl., tema rakinama.

Tai jei Vanduo nepabus iš letargo miego ir nepratęs temos, baigsis visi monologai sad.gif ( biggrin.gif )

O aš vėl keturiems metams liksiu linijinio ir išminties protų pažinime būsenoje status quo... sad.gif Tik kiek aukštesnėj pakopoj.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 01 23, 10:43)
Žiūriu, kad šiame tinklapyje, temai pasiekus 50 psl., tema rakinama.

Tai jei Vanduo nepabus iš letargo miego ir nepratęs temos, baigsis visi monologai sad.gif  ( biggrin.gif )

O aš vėl keturiems metams liksiu  linijinio ir išminties protų pažinime būsenoje status quo... sad.gif  Tik kiek aukštesnėj pakopoj.

Elysa, temai pasibaigus, juk galesi nauja atidaryt, pvz.Elysos monologai smile.gif jei jau pazinimas taip priklauso nuo SM forumo smile.gif
Atsakyti