QUOTE(sena pana @ 2011 11 19, 14:18)
Xjurga, Net būdami 8 m. vaikai sugebėjo iš antros lovos aukšto iškristi ir po to ligoninėj vienam iš jų teko pagulėti, gerai kad laimingai viskas baigėsi.
Tai taip, aš irgi gana atsargiai žiūriu į tas dviaukštes lovas. Dukra dar ir dabar prašo, kad padarytume jai pusaukštę lovą ir pakabintume užuolaidėles, bet aš atsisakau.
Nors pusaukštė žemiau nei dviaukštė ale vistiek kristi pakankamai aukščio. Dabar kai dar ir brolį 2,5 metų turim, tai tikrai žinau, kad ištisai vyktų dūkimai ir laipiojimai pirmyn atgal. Dėl pačio lipimo tai dar nebaisu, nes mūsų kopetėlės su plačiomis pakopomis, su priklijuotomis nuo slydimo detalėmis ir dar papildomai yra rankoms įsikibti detalės. Baisiau, kad viršuje dūkdami neužsimirštų.
Tiesa kas man patiko mūsų lovoje tai, kad buvo papildomai priklijuojamos detalės nuo slydimo ant pakopų, kurios naktį dar ir truputį šviečia. Lovos galuose taip pat dedasi šviečiančios detalės. Pirmą kartą kai pamačiau, tai net nesupratau kas čia dabar šviečia
Papildyta:
QUOTE(juliciukas666 @ 2011 11 19, 15:10)

vat kaip?
Galvojau tam ir padaryt butent kaip nuotraukoi kopeteles,nes tik viresneliui bus pasiekiamos. O maziu kolkas laikit apacioi.
Na aš sprendžiu pagal savus vaikus kurie būdami apie 1,5 metų kieme laisviausiai užsilipdavo tomis medinėmis kopėčiomis kur būna vaikų aikštelės. Užlipti jie gana greitai išmoksta, tik va su nulipimu tai būna daug sunkiau.
Nebent yra kitas variantas - išimti pačią apatinę kopetėlių pakopėlę, kad mažasis nepasiektų kojos užkelti. Arba galima tiesiog iškarto gaminant lovą pakopėles daryti aukščiau nuo apačios. Jūsų vyresnėlis jau 11 metų, tai jis aukščiau koją galės pakelti, nei mažylis. Taip tada ir išvengsite mažylio laipiojimų.
Nors dabar pagalvojau apie saviškį, tai jam tas nebūtų kliūtis - jis pas mus vyras išradingas, tai kėdę prisistumtų ant kurios pasilipėjęs pasiektų ir kitą pakopėlę. Tai čia padėtų nebent iš virvės padarytos kopėčios kurias nulipus galima būtų užkelti į viršų