Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos

QUOTE(rokoko @ 2008 09 20, 22:05)
tikras karališkas grožis wub.gif
čia nuo veislės priklauso sėkmė dauginant iš pažastinių svogūnėlių.
Kai kada gali pasireikšti protėvių šauksmas, ir ''vaikas'' kitoks, nei tėvai bus.

Na,manau,kad bus dar idomiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2008 09 20, 20:14)
Tai gal pas Tave "juozapinė" auga. Jos megsta užuovėją ir saulėtą vietą, kitaip nei visos kitos lelijos.

gali buti kad juozapine - senoviska ji smile.gif
Atsakyti

Reikia patarimo 4u.gif

pavasarį planuoju pertvarkyt gėlyną, taigi ir lelijų dislokacinę vietą pakeisiu.
Kadangi jas nebenoriu auginti krūvoj, o išmėtyti po gėlyną kaip ''taškinius'' akcentus, tai:
gal dabar galiu iškasti svogūniukus su tais trumpais kotukais, ir sukšti ten, kur reik? [jau esu numačiusi, kur jas ''mėtysiu'']
Ar tai geriau daryti pavasarį, kai jau sudygs tos lelijos?
žodžiu, dabar persodinti lelijas, ar pavasarį?

pas mane paprastos kaimiškos rūšys.

ryškios
aukštos
žemos

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 20, 22:17)
Reikia patarimo 4u.gif

pavasarį planuoju pertvarkyt gėlyną, taigi ir lelijų dislokacinę vietą pakeisiu.
Kadangi jas nebenoriu auginti krūvoj, o išmėtyti po gėlyną kaip ''taškinius'' akcentus, tai:
gal dabar galiu iškasti svogūniukus su tais trumpais kotukais, ir sukšti ten, kur reik? [jau esu numačiusi, kur jas ''mėtysiu'']
Ar tai geriau daryti pavasarį, kai jau sudygs tos lelijos?
žodžiu, dabar persodinti lelijas, ar pavasarį?

pas mane paprastos kaimiškos rūšys.

ryškios
aukštos
žemos

Manyciau,kad gal geriau pavasari.Per ziema gumbukai sustipres g.gif smile.gif
Atsakyti
merga, ačiū 4u.gif už patarimą.
suabejojau todėl, ir abejoju, nes lit. rašo, kad sodinti lelijas geriau rudenį.
Atsakyti
Sveikutes,na as jau isigijus pora nauju rusiu,laukiu pavasario,viena bulve nusipirkau kaip kumstis dudzio,na ystudingai atrodo,tikiuosi ir ziedai yspudingi bus....Siemet neiskasiau savo leliju tikiuosi labiau bujos,nes pernai nezinojau kad nereikia iskart buvau iskasus,per ziema tai labai prastos buvo doh.gif

Tiesa ,gal kuri augina lelijas balkone vazone,,,nes galvoju akip man reiks parsikraustyt su visais groziais kur desiu biggrin.gif ,o atsisakyt nesinoretu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sakalauskiene: 10 vasario 2009 - 15:38
Labutis Sakalauskiene drinks_cheers.gif Kaip Tau smagu, jau pradėjai naujų lelijų įsigyti, o pas mus nežinia kas bus likę po šios žiemos g.gif
Kaip gaila, kad ne Lietuvoje gyveni, mielai "priglausčiau" Tavo augintines mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikute senai matyta 4u.gif
Zinok pas mus si ziema ir labai jau ziemiska ,bet manau nieko nenutiko mano grazuolelem.. biggrin.gif
Atsakyti
Man dabar toks klausimas iskilo,pvz. gaunu as tu gumbu ir kada galeciau juos sodinti,ir ar tiesiai i dirva,ir ar zydetu jos siemet?
O gal maziau lepios ir greiciau prazystu viendienes?
Atsakyti
QUOTE(aura klp @ 2009 02 27, 18:36)
Man dabar toks klausimas iskilo,pvz. gaunu as tu gumbu ir kada galeciau juos sodinti,ir ar tiesiai i dirva,ir ar zydetu jos siemet?
O gal maziau lepios ir greiciau prazystu viendienes?

manau, kad geriau tiesiai sodinti į dirvą, bet jei dabar gaunate jau su daigais, tai kad išlaikyti tada į vazoną pasisodink. Man pirmais metais tai nežydėjo lelija, kurią buvau pirkusi ir sodinusi į vazoną, o paskui į žemę. Tik antrais metais ji žydėjo.
Atsakyti
Aš pirkau vamzdžiažiedes lelijas,svogūneliai nemaži,kaip šiandien pažiūrėjau net baisu pasidarė unsure.gif svogūnėliai pavyto, parudavo prieš dvi savaitės perkant normaliausiai atrodė.Greitai sukišau į vazonus ir padėjau į nešildomą kolidorių.
Atsakyti
As kur buvau nusipirkusi nauju bulviu jau i zeme sukisau biggrin.gif ,aju pas mus silta biggrin.gif
O jau dydzio bulve buvo ,kaip kumstis,tikiuosi ir ziedu dideliu biggrin.gif
Jau kitos maciau kalasi po ziemos.
Atsakyti