Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusai,plokštenis,narenis

QUOTE(voras34 @ 2012 10 01, 08:43)
gerai, sakau sau stop, ir dar pirštu jam pagrąsinsiu...pikta esu lotuliukas.gif , aš jį radau darbe nusususį ir apvytusį, mažą šakutę, dabar pasiekiau, kad būtų didelis ir vešlus, tikiuosi bent šiek tiek žiedų....ar per daug tikiuosi?

Tikrai ne. Pastatykit vėsesnėje vietoje ir sumažinkite laistymą iki vieno karto per mėnesį.Jokio tręšimo. Ir pradėsim laukti stebuklų. Gal kalėdom ir nežydės,bet pavasarėjant priversim biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
labai susidomėjau Kalėdų kaktusu. Mes jį jau senai turime. Bet daug į jį dėmesio nekreipėme. Žiemą žydėjo nuostabiais žiedais, o vasara tiesiog buvo žalia graži nusvirusi gėlė. Jai buvo apie 20metų. Bet pagal savo metus, ji buvo mažoka g.gif Ir šią vasarą, kažkodėl numirė verysad.gif Manau gal todėl kad jau sena? Bet spėjau prisiskinti dar gyvų jos narelių. Pamerkiau į vandenį, ir jau po kelių savaičių, žūriu, jau yra šaknų. Laukiu kada bus geras mėnulis sodinimui.
Na o ja susidomėjau, nes mačiau panašaus dydžio šios gėlės atstovę wub.gif

user posted image

Čia tik panaši į ją savo dydžiu. Bet realiai, ji daug didesnė net už šitą bigsmile.gif
Tad man kyla klausimas smile.gif Kaip tokio dydio užsiauginti Kalėdų kaktusą?
Ar reikia daug tręšt? Ar reik karpyt? Kad šakotūsi, ir būtų daugiau tų šakelių? Gal kas iš patirties su šiais augalais, galėtų ką nors patarti? Nes supratau tik tiek, ne nuo metų priklauso šio augalo dydis. O nuo kažko kito.... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikita123: 11 spalio 2012 - 14:11
QUOTE(nikita123 @ 2012 10 11, 14:11)

wow, kokia nuotrauka. keli puslapiai atgal yra mano kaledinio kaktuso nuotrauka, jam 5m. auga riebus, pats sakojasi, na, kartais mazasis ji apgeni smile.gif beveik netresiu, daznai pamirstu palaistyti. tik dabar, kai krauna pumpurus tikrinu kas diena. abejoju, ar jusiskis is senatves pasimire, greiciausiai netiko kazkas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andorinha: 11 spalio 2012 - 14:37
Na jūsų daug didesnis, nei mūsų 20-ties metų.... doh.gif
Gaila kad foto nėra maniškės.... doh.gif Matyt tikrai buvo susirgusi kažkuom. Todėl ir buvo tokia nususus...
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2012 10 01, 08:02)
Mažiau į galvą imkit. Taip ties,truputi pastresavo,bet realaiusia ,kad nareliai pavyto nuo gausaus laistymo ir tręšimo.
Pakartosiu dar syk ,nustokite lieti ir tada stebėkite.

Merga, reiskia nareliai pasvieseja,padziusta ir krenta nuo perliejimo?? pas mane tokia situacija verysad.gif Antri metai net nesiruosia zydeti . verysad.gif
Atsakyti
Andorinha, wow koks vešlus wub.gif
Merga, ačiū už priminimus bei patarimus, praverčia smile.gif

Aš irgi pasidžiaugsiu, mano dauguma apsipumpuravo, nors tik prieš kelis mėnesius buvo šaknydinami smile.gif Pagaliau sužinosiu tiksliai, kur koks auga biggrin.gif , nes katė buvo išvertus vazonus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2012 10 11, 17:35)
Merga, reiskia nareliai pasvieseja,padziusta ir krenta nuo perliejimo?? pas mane tokia situacija verysad.gif  Antri metai net nesiruosia zydeti . verysad.gif

viena iš priežasčių taip, bet jei narelis yra visas minkštas ir jo viduje tarsi želė koks sluoksniuotas -tai grybelinė liga. Ir ją naikinti reikia fungicifų pagalba. Būtų gerai,kad įkletumėte foto.
P.S. Labai atsiprašau iškart jei neatsakysiu išsyk į klausimus. Esu po operacijos ir labai sunku vaikščioti,o kandangi šeiminykščiai neleidžia net dirbti-neduoda net loptopo doh.gif
Atsakyti
Merga,greito ir lengvo pasveikimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2012 10 15, 10:53)
Merga,greito ir lengvo pasveikimo 4u.gif

Dėl greito nežinau,bet,kad būtų lengvas AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
mano namuose tuoj tuoj bus svente biggrin.gif

user posted image

gaila, bet matosi, kad dalies pumpuru nebesubrandins.
Atsakyti
Andorinha, nevyk Dievo į medį- šitokia pumpurų gausa thumbup.gif , o dar spalvikė superinė. Su būsima švente drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2012 10 19, 15:43)
Andorinha, nevyk Dievo į medį- šitokia pumpurų gausa thumbup.gif , o dar spalvikė superinė. Su būsima švente  drinks_cheers.gif

sakote, zydes gausiai? g.gif
matytumete, koks kaledinio kaktuso zydejimas vykdavo pas mano mociute, tikrai dvigubai gausiau. buvo auginamas vesiame tualete biggrin.gif
Atsakyti