Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusai,plokštenis,narenis

QUOTE(daivasen @ 2012 11 28, 21:34)
Kazin negali cia buti persikinis...

Manyciau i ta puse, bet bent jau kol kas blanki persikine. Nors man daugiau i toki perla panasu su ruzavu akcentu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2012 11 28, 11:30)
Mano taipogi krenta nareliai, bet gal taip reikia? O kokia temperatūra jam geriausia? g.gif Pastebejau, kad žiedus krauti pradeda, kai pamirštu aplamai jo priežiūrą... blush2.gif

Manyčiau, kad nieko nereikia laukti, bet atsargiai perkelti į kitą vazoną, juk žinome tuos maksiminius vazonelius 4u.gif

Dažnaiusia plokštelės/narelius meta po viena 2 nuo senatvės. Plokštelių/narelių spalva pakinta buna gelsvai rusvos spalvos, tai normalu, bet jei krenta daugiau kaip kelios ar šakleėmis tai didžiausia tikimybė,kad įsimetęs būna puvinys.

Drėgmės ir didelių vazonų jokie epifitai nemėgsta. Jiems kuo mažiau vietos tuo geriau.

Pastovi temeperatūra diena 15-20 *,naktį 8-10*.

balinami kalėdukai pramoniu budu chloro junginiais.
Vienas iš faktorių kodėl parausta žiedai tai fosforo junginiai esantys substraktuose, kurie sąltyje su vandeniu oksiduojasi.
Atsakyti
Maniskio krenta po viena nareli arba du nareliai. Buna,kad net nepakite,neparude,krenta zali.Krenta tikrai negausiai,bet kartais randu nukritusiu.
Atsakyti
merga, mano " užsispyrėlis" vis daugiau ir daugiau pumpurų krauna...mes jį įveikėm... thumbup.gif
Atsakyti
Dabar supratau kodel mano kaledukas lapus meto, tai nuo senatves, jam jau 10 o gal ir daugiau metu, pavasari atjauninsiu, nes ziedu jau nebus.
Atsakyti
o kaip jauninsit??gal ir manasis nuseno.
Atsakyti
Naujai nusipirktų kalėdukų išsiskleidė tik didesni pumpurai. Kiti nepražydo ir pradėjo kristi ar sudžiuvo. Nukrito ir vienas kitas narelis. Pasitvirtino , kad nepatinka judinimas, o ypač toks ,kaip kelionės į namus. Bet kitais metais tikiuosi daugiau žiedų.

Naujokėliai- labai šviesiai rožinė ir tamsiai raudona. Pardavėja sakė, kad vadinasi ,,DARK MARIA''. Iš pradžių pumpurai buvo juodai raudoni, bet kai išsiskleidė, pasirodė ir balta spalva ,o raudona pašviesėjo. Labai abejoju, kad čia ,,Juodoji Maria''. Gal kas geriau žinote?
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2012 12 02, 19:10)
Naujokėliai- labai šviesiai rožinė ir tamsiai raudona. Pardavėja sakė, kad vadinasi ,,DARK MARIA''. Iš pradžių pumpurai buvo juodai raudoni, bet kai išsiskleidė, pasirodė ir balta spalva ,o raudona pašviesėjo. Labai abejoju, kad čia ,,Juodoji Maria''. Gal kas geriau žinote?

Na pati neauginu, bet įsivedus internete SCHLUMBERGERA DARK MARIE išmeta nuotraukas na jau labai panašias į Jūsiškes. Ir sveikinu su naujais augintiniais. Žiūriu lauko sezonas baigiasi..manija link kambarinių persimeta ir ne man vienai..biggrin.gif Seniau tokios tendencijos nepastebėjau.
Maniškiai kalėdukai irgi jau abu nužydėjo.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2012 12 02, 00:10)
o kaip jauninsit??gal ir manasis nuseno.

"Jauninami" kalędukai ir velykiukai taip.
Persodinami jauni kereliai kasmet arba kas du metus, balandį-gegužės mėnesiais į kaktusams skirtą žemę su didesne kompostinės arba durpinės žemės dalimi.Didelių apimčių augalams,patariama atsargiai nuimti viršutinį substrato sluoksnį ( nukabinant per sriubinio šaukšto "pilvuką" nuo vazono viršaus),jį pakeičiant nauju(žemė keičiama kas 5-6 m).Nemėgsta,labai šlapio substrato. negalima persodininti kraunant pumpurams ir žydėjimo metu ,nebent išimties atveju kai tai būtina dėl ligos.
Atsakyti
[IMG]httphttp://images59.fotki.com/v419/photos/9/2083269/11034197/DSCF7343-vi.j

pg://[/IMG]

Pamiršau įdėti Šviesiai rožinio nuotraukas. Vadinasi ,,GINA""
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2012 12 03, 08:56)
user posted image
Pamiršau įdėti  Šviesiai rožinio nuotraukas. Vadinasi ,,GINA""

Labai švelnus, smagu kad žinote saviškių vardus.. Beje, o kur įsigijote saviškes?

Labai noriu paklausti mergos.
Gal ir kitos žinovės galės atsakyti dėl kompostinės žemės.
Dažnai joje būna kenksmingų bakterijų ar kokių ligų. Kad savo kambarinių augaliukų neužkrėst, na net dėl savo komposto negaliu būti 100% tikra, tai jei ją kaitinsim pvz. 5-7min. mikrobangų krosnelėje- juk žus ne tik blogos, bet ir geros bakterijos. Ar tokia žemė iš vis bus kažkuo naudinga? Ar liks joje kokios maisto medžiagos? KĄ MANOT? Ar ji bus be kenksmingų ,,priedų", bet kaip ir negyva?

Ir dar. Pastebiu, kad augalų lapai pasidengia nuo vandens laistymo kalkių nuosėdomis. Kuo jus valote lapus? Aš irgi mėgstu saviškes nulieti dušu, kad nuplauti dulkes, ir šiaip šildymo sezono metu labai sausa, kad padrėkinti. O po to lapai-kaip baltomis dėmelėmis apsinešę.
Kažkada buvau nusipirkusi specialų lapų blizgiklį, nupurškiau-tai ne duok dieve, -tokia smirdalynė ir toks ššš...
Dar skaičiau, kad valo su vandeniu skiestu apelsinų ar citrinų sultimis. Ar kas mėginot?
Kaip dar valot lapus?(nuo dulkių ir nuo kalkių nuosėdų)
Iš anksto ačiū už nuomones ir savo patirties pasidalinimu.
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 12 03, 13:49)
Labai švelnus, smagu kad žinote saviškių vardus.. Beje, o kur įsigijote saviškes?

Labai noriu paklausti mergos.
Gal ir kitos žinovės galės atsakyti dėl kompostinės žemės.
Dažnai joje būna kenksmingų bakterijų ar kokių ligų. Kad savo kambarinių augaliukų neužkrėst, na net  dėl savo komposto negaliu būti 100% tikra, tai jei ją kaitinsim pvz. 5-7min. mikrobangų krosnelėje- juk žus ne tik blogos, bet ir geros bakterijos. Ar tokia žemė iš vis bus kažkuo naudinga? Ar liks joje kokios maisto medžiagos? KĄ MANOT? Ar ji bus be kenksmingų ,,priedų", bet kaip ir negyva?

Ir dar. Pastebiu, kad augalų lapai pasidengia nuo vandens laistymo kalkių nuosėdomis. Kuo jus valote lapus? Aš irgi mėgstu saviškes nulieti dušu, kad nuplauti dulkes, ir šiaip šildymo sezono metu labai sausa, kad padrėkinti. O po to lapai-kaip baltomis dėmelėmis apsinešę.
Kažkada buvau nusipirkusi specialų lapų blizgiklį, nupurškiau-tai ne duok dieve, -tokia smirdalynė ir toks ššš...
Dar skaičiau, kad valo su vandeniu skiestu apelsinų ar citrinų sultimis. Ar kas mėginot?
Kaip dar valot lapus?(nuo dulkių ir nuo kalkių nuosėdų)
Iš anksto ačiū už nuomones ir savo patirties pasidalinimu.

Visų pirma kompostinė žemė epifitams nelabai tinkama. Tokios žemės virti ir kepti tikrai nereikia biggrin.gif , pakanka jei ją sulaistysite kalio permanganato tirpalu rožinės spalvos(margancovke) arba galima dar substraktą garinti ant garų smile.gif .

Visas dulkes ir kitus biakius nudušinu biggrin.gif (išskyrus prieš ir po žydėjimo),o šiaip jokių blizgių ir kitų huli-muli neperku. Asmeniškai aš naudoju nugarintą vandenį su actu1v.š /2-2,5 l.vandens. Šiuo tirpalu suvylgau skudurėlį ir apvalau viršutinę augalų dalį, kad kalkės į akis nelystų blush2.gif
Atsakyti