Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu

QUOTE(salduslaikas @ 2011 11 03, 02:32)
Aš talentas  biggrin.gif  kaip smagu. Žinot, stresas daug duoda, užgesimai buvo mano pirmojo neišlaikymo pagrindinė priežastis, deja. Dar besimokydama su instruktoriumi ir atvažiavusi į Regitros aikštelę apžiūrėti pratimų tvarkos mačiau dar vieną tokį talentą, anot jūsų  mirksiukas.gif  berniukas, nepasibandęs mašinos, iškart užmovė ant estakados, ten egzaminas ir baigėsi, prieš pat mano akis. Ir dar vieną tokį atvejį (talentą  biggrin.gif  ) pažįstu asmeniškai, irgi mergaitė sustresavo ir užgeso 6 ar kiek ten tų kartų. Jautrios kai kurios moteriškos lyties atstovės, kartais net ir pernelyg (kaip pvz aš  biggrin.gif  ). Nors dabar tvirtai žinau, kad taip nebebūtų, turėčiau žymiai daugiau pasitikėjimo, bet tada buvo kitaip.

O as toki berniuka uzgesusi ant estakados ir pazystu lotuliukas.gif Ir daugiau panasiu atveju zinau unsure.gif Vieni matyt per daug stresuoja, kiti gal per daug pasitiki savo jegom, kad net nepasibando masinos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2011 11 03 , 09:30)
O as toki berniuka uzgesusi ant estakados ir pazystu lotuliukas.gif  Ir daugiau panasiu atveju zinau  unsure.gif Vieni matyt per daug stresuoja, kiti gal per daug pasitiki savo jegom, kad net nepasibando masinos  smile.gif

drinks_cheers.gif nes pasibandyt tai leidžia. tik noro reik turėt.
Atsakyti
QUOTE(brangiakaile @ 2011 11 03, 08:59)
kai didelis stresas daug kvailu klaidu gali padaryti. 

mano subjektyvia nuomone toks pasiteisinimas tai kaip šokėjo kuriam kai kas trukdo. dideliame strese manau vairuoti reiktų vengti, nes antraip prasideda nauja mašina/jautri sankaba/egzaminuotojui liepta sukirsti/tikrino žinias liepdamas sustoti kur negalima/instruktorius neišmokė ir pan. o jei konkrečiai apie užgęsima tai aš konkrečiai niekaip nesupratau kaip galima užgesti netyčia, nes tiesiog man taip neišėjo. va parkuotis kol išmokau laiko praėjo, bet su estakada parodė kartą ir psio, atleidi kada reikia, paspaudi kada reikia ir viskas, nė karto negesau. gal todėl man tas 'vairuoti moka, bet geso ir neišlaikė' bei 'didelis stresas' keistai skamba. aišku čia tik mano asmeninė patirtis, nelaikau to dogma.
Atsakyti
Aš per egzaminą užgesau mieste. prieš mane "nutiko"avarija, reikėjo sustot, ir važiuojant išlaviruot tarpe 2 tų susipuolusių mašinų.
neteisingai pasirinkau bėgį ir užgesau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2011 11 03, 10:58)
mano subjektyvia nuomone toks pasiteisinimas tai kaip šokėjo kuriam kai kas trukdo. dideliame strese manau vairuoti reiktų vengti, nes antraip prasideda nauja mašina/jautri sankaba/egzaminuotojui liepta sukirsti/tikrino žinias liepdamas sustoti kur negalima/instruktorius neišmokė ir pan. o jei konkrečiai apie užgęsima tai aš konkrečiai niekaip nesupratau kaip galima užgesti netyčia, nes tiesiog man taip neišėjo. va parkuotis kol išmokau laiko praėjo, bet su estakada parodė kartą ir psio, atleidi kada reikia, paspaudi kada reikia ir viskas, nė karto negesau. gal todėl man tas 'vairuoti moka, bet geso ir neišlaikė' bei 'didelis stresas' keistai skamba. aišku čia tik mano asmeninė patirtis, nelaikau to dogma.

Ko jūs tokia kategoriška visiems?
Stresas žmogų tikrai veikia ir nėra ko įrodinėti. Juk ir į kitokio dalyko egzaminą nuėjus vienam giliai dzin, o tam kurio jautri nervinė sistema, tai tarsi visos žinios išgaruoja. Aišku, anoks čia pasiteisinimas, nes egzaminas vis tiek neišlaikytas. Bet tai nėra faktas, kad žmogus nemoka. Tiesiog jam dar reikia dirbti tiek, kad stresas nebedarytų įtakos rezultatui. Ir gal net ne su tuo dalyku dirbti, o mokytis valdyti stresą.
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2011 11 03, 11:13)
Stresas žmogų tikrai veikia ir nėra ko įrodinėti. Juk ir į kitokio dalyko egzaminą nuėjus vienam giliai dzin, o tam kurio jautri nervinė sistema, tai tarsi visos žinios išgaruoja. Aišku, anoks čia pasiteisinimas, nes egzaminas vis tiek neišlaikytas. Bet tai nėra faktas, kad žmogus nemoka. Tiesiog jam dar reikia dirbti tiek, kad stresas nebedarytų  įtakos rezultatui. Ir gal net ne su tuo dalyku dirbti, o mokytis valdyti stresą.

alteiskit bet man tai nelyginami dalykai.
pvz. ir praktika su teorija...
Išvažiuoji į gatvę ir esi atsakingas ne vien už savo gyvybę. ne tas pats,kas neišlaikyt egzo raštu.
O jei stresas taip labai veikia, tai kaipgi tada į gatvę važiuosi? Juk tada jau niekas šalia nesėdės su stabdžio, gazo pedalais. Visa atsakombybė tenka tau pačiai, ir tu privalai susigaudyt ir priimt teisingus sprendimus įvairiose situacijose. Jaudulys negali tavęs veikti taip, kad nebežinotum ką darai.
Atsakyti
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 11 03, 11:25)
Išvažiuoji į gatvę ir esi atsakingas ne vien už savo gyvybę. ne tas pats,kas neišlaikyt egzo raštu.
O jei stresas taip labai veikia, tai kaipgi tada į gatvę važiuosi? Juk tada jau niekas šalia nesėdės su stabdžio, gazo pedalais. Visa atsakombybė tenka tau pačiai, ir tu privalai susigaudyt ir priimt teisingus sprendimus įvairiose situacijose. Jaudulys negali tavęs veikti taip, kad nebežinotum ką darai.

Na, stresas kai tikrina kas nors darbo kokybę tikrai būna didelis. O kai tą patį darai ir už nugaros nestovi vertintojas su popieriaus lapu, tai ta atsakomybė tikrai tokio streso, kuris keistų kokybę, nekelia schmoll.gif
Nežinau, gal kaip nors ne taip išsireiškiu g.gif
Juk ne veltui ir bilietuose yra klausimas apie streso įtaką vairavimui, reakcijos greičiui ir pan.
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2011 11 03, 11:13)

atsiprašau, maniau kad mokate skaityti ir perskaitėte 'mano subjektyvia nuomone' rolleyes.gif subjektyvi nuomonė kategoriška būti negali net teoriškai smile.gif dėl streso valdymo esate teisi. aš asmeniškai susinervinusi niekada nevairuoju, renkuosi viešąjį transportą, nes žinau kad galiu kelti pavojų pati sau rolleyes.gif
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 11 03, 11:25)

visiškai sutinku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2011 11 03, 11:33)

man asmeniškai laikant egzaminą buvo ramiau važiuot, nes žinojau, kad egzaminuotojas turi stabdį po koja ar reikalui esant čiups vairą.
o va, vienai į gatvę išvažiuot buvo visai kitaip.
jei per pamokas instruktorius vis primindavo, kad reik žvalgytis, tai išvažaiavus pati natųraliai tik tai ir dariau lotuliukas.gif, ruošiausi tam išvažiavimui susidarydama planą, kur važiuot, pro kur...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumcė Šmumcė: 03 lapkričio 2011 - 11:54
QUOTE(Pumcė Šmumcė @ 2011 11 03, 11:47)
man asmeniškai laikant egzaminą buvo ramiau važiuot, nes žinojau, kad egzaminuotojas turi stabdį po koja ar reikalui esant čiups vairą.
o va, vienai į gatvę išvažiuot buvo visai kitaip.
jei per pamokas instruktorius vis primindavo, kad reik žvalgytis, tai išvažaiavus pati natųraliai tik tai ir dariau  lotuliukas.gif

Na va, skiriasi streso šaltinis. Man tas faktas, kad gali mane išgelbėt su savo stabdžiu nei guodžia, nei stresina. Aš net pamirštu, kad instruktorius jį turi.
O egzamine, man stresą kelia, kad jeigu suklysi, tai teks laikyti vėl, o tai kainuos ir laiko, ir pastangų, ir galų gale pinigų.
Mane ir manau daugelį kitų jautrina pats faktas, kad tavo žinios, įgūdžiai yra tikrinami. Man būti atsakingai prieš save yra daug paprasčiau. Kaip pavyzdžiui ir darbe pas mus būna kartais, kad tikrina darbo kokybę. Na, tai užsiėmimą vedi kaip ant adatų. O kai niekas netikrina, viskas kažkaip savaime liejasi ir atrodo nu ko reikėtų jaudintis prieš tikrintoją g.gif
Na, bet čia mano bėda, kad dėl to stresuoju smile.gif Pvz., jeigu tikrintų žmogus, su kuriuo jau nors truputį bendrauta - streso nesijaustų man.
Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2011 11 03, 11:42)
atsiprašau, maniau kad mokate skaityti

Atsiprašau, eisiu prašytis, kad priimtų į pirmą klasę. Gal bent skaityt išmokys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2011 11 03, 08:16)
keista kad tuo didžiuojatės rolleyes.gif

Anaiptol mirksiukas.gif nėra čia ko didžiuotis, bet ir negali gi žmogus visą gyvenimą savęs graužti dėl vienos nelemtos streso akimirkos. Po to neišlaikymo dvi dienas save ėdžiau, o po to, esu dėkinga tiek tėvams, tiek instruktoriui, nusiraminau. Die, juk visi kartais klysta, suklydau ir aš tada, ką padarysi. Dabar teisės jau rankose, deja, tik iš trečio karto sugebėjau suimti save į rankas, bet sugebėjau. Ir man to pakanka. Jaučiu po keletos metų čia bus didžiausias anekdotas, kaip aš teises laikiau ir drebėjau biggrin.gif ir pati galėsiu iš savęs pasijuokti su draugais.
Be to, užgesau aš jau mieste, estakada niekada man nebuvo problema, netgi tai buvo mėgstamiausias pratimas biggrin.gif
Atsakyti
Testas tongue.gif
Atsakyti