QUOTE((li)julija(li) @ 2011 11 09, 13:37)
O aš vat susiduriu su tuo, kad bijau rikiuotis, kažkaip, kai mokiausi su instruktorium, tokių situacijų mažai buvo - eismas nedidelis, tai ir persirikiuot problemų nebūdavo, regitroj kai laikiau irgi, kažkaip tuščia visur buvo, o dabar, kai pati išvažiuoju, matau, kad grybą pjaunu
Nepagaunu atstumo veidrodyje ir nedrįstu rikiuotis, o kai labai jau reikia, tai žiūriu per petį ar telpu, būna sustoju vos ne vidury gatvės, žodžiu
Dėl to bijau važiuot viena
Gal kas kokių praktinių patarimų šiuo klausimu turi, būčiau dėkinga 

Normalu kad pradžioj sunku rikiuotis. Ir aš sakiau 'šakės, kaip bijau rikiuotis'. Čia svarbu greita reakcija ir greitas situacijos vertinimas. Rodyk posūkį, dirstelk į šoninį veidrodėlį (turi būti gerai nureguliuoti), dirstelk į salono veidrodėlį, jei nesi tikra, pasuk galvą 90 laipsnių kampu ir jei nesimato kitos mašinos, gali rikiuotis (visiškai į nugarą žiūrėti nereikia). Aš ir pati per petį dažnai žiūriu nors kai mokiausi niekada nežiūrėdavau. Ir patarimas būtų 'neskubėk', jei abejoji ar spėsi, geriau palauk. Tik nepamirškit pirma posūkį įjungt, o tada dairytis, nes be posūkio tai tikrai nieks nepraleis.