QUOTE(Kriiste @ 2011 10 30, 23:02)
ok, o ka galima suprast is tokio posto?
"Mano mama neturi mokėti už mano studijas, tai nėra privaloma. Ji turi teisę išmesti mane, jeigu jai nepatinka, jeigu aš trukdau jos svajonėms ir malonumams. Ji sakė, kad jos svajonė yra, kad aš baigčiau savo studijas, kurias pradėjau

Tai
ji mokėdama už mano studijas kaip tik padeda išpildyti savo svajonę."
jusu mamos svajones yra jusu svajones ir norai?
jei jos aspergeriskuose bruozuose as iziuriu jos problemas, stengiuosi padeti jai jas iveikti, susidoroti su jomis - tai jau pesimistinis poziuris?
tai vistik kas cia skaito tarp eiluciu?
Aš pakartojau tik tai, ką man mama sakė. Ji man yra sakiusi, kad jos svajonė yra - kad aš baigčiau studijas, kurias pradėjau. Ir dar taip sakė kažkam per telefoną. Tai pateikiau kaip argumentą, kad mano studijos netrukdo mamai išpildyti jos svajonės, o kaip tik padeda. Šiuo atveju mano ir mano mamos svejonė sutampa. Jeigu mano mamos svajonė būtų, kad aš nestudijuočiau, o vietoj to susirasčiau darbą ir pati save išlaikyčiau, tai tokiu atveju sakyčiau, kad aš su savo studijom trukdau jos svajonei.
Ne, pesimistinis požiūris yra įžiūrėjimas vien tik problemų ir nematymas gerų savybių. Arba jeigu galima į kažką žiūrėti kaip į teigiamą dalyką ar į neigiamą, tai žiūrėjimas kaip į neigiamą (kur jūs sakėt, kad problema yra jūsų dukros kritiškas mąstymas, kad ji vis klausinėja, kodėl).