Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistas

Krisste, Jokūbas gauna tokias užduotos kaip pvz. Padėt šaukštelį po knyga, prie puodelio, tarp puodelio ir cukrinės, ant knygos ir t.t. Arba pati išdėlioju ir tusi pasakyti kuris pieštukas kurioje vietoj...t.y. po lėkšte, ant, šalia ir t.t. Dar žaidžiam žaidimą suras 5 daiktus biggrin.gif aš rakau kur yra, o Jokūbas turi surast. dažniausiai tie daiktai tai būna prizai smile.gif Ir žinoma prašau knygoje parodyt kas kur, arba kartu piešiam ir akcentuoju, kad namas prie gatvės, už namo ežeras, ežere antis ir t.t. Ir tada jam atrodo puikiai sekasi, bet realiose situacijos ne taip gerai viskas einasi. gal reiktų užduotis pasunkit g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 30 spalio 2011 - 22:09
QUOTE(F @ 2011 10 30, 22:05)
Nesutinku, manau, kad skaitymas tarp eilučių ir pasakymo nesupratimas skiriasi. Nes skaitymas tarp eilučių yra tada, kai skaitoma , matoma tiesioginė prasmė, bet ieškoma paslėpta prasmė ar koks slaptas motyvas (aiškiai suvokiama, ką žmogus pasakė, bet manoma, kad jis tuo norėjo pasakyti kažką kita).

as supratau ka jus norejot pasakyt ir ka pasaket, tik ta patai interpretavau, persakiau kitais zodziais - esme ta pati, tai nera skaitymas tarp eiluciu (o ka jis reiskia irgi puikiai zinau)
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 10 30, 22:06)
Milda tik ka smigo - bet mus jau kokia savaite kankina naktiniai kosmarai - apie 12 soks is miegu klyks, zviegs, miegos - bet sauks kad negali uzmigt, parsinesiu i savo lova, po 10 min prasysis i savo lova ir ten nunesta ramiai uzmigs, ryte aisku nieko neprisimins doh.gif

Ojei unsure.gif

O maniškis tai baimių įgavo. Jaučiu būsiu persistengusi su pasakų skaitymu doh.gif Nors smagu, kad jis jau prašo skaityti "pataką". Tik va pasakų, kuriose yra vilkas, dabar skaityti nebegalime unsure.gif Turim Brolių Grimų pasakų knygą, kur labai vaizdžiai pavaidzduotas vilkas Raudonkepuraitė senelės lovoje, išsižiojęs ir su dantim doh.gif

Vieną vakarą man neužlaikiau liežuvio, jis baisiai išdykavo ir pasakiau: baik, nes ateis vilkas. O varge vargeli doh.gif Taip žaisti jau nebegaliu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 30 spalio 2011 - 22:13
Jokūbas irgi prastai miega.
Vidurnaktį šoka pas mus į lovą. atrodo įminga, bet tik paguldau į jo lovytę per 10-15 min. vėl parsikrapšto atgal doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 10 30, 23:02)
ok, o ka galima suprast is tokio posto?

"Mano mama neturi mokėti už mano studijas, tai nėra privaloma. Ji turi teisę išmesti mane, jeigu jai nepatinka, jeigu aš trukdau jos svajonėms ir malonumams. Ji sakė, kad jos svajonė yra, kad aš baigčiau savo studijas, kurias pradėjau smile.gif Tai ji mokėdama už mano studijas kaip tik padeda išpildyti savo svajonę."

jusu mamos svajones yra jusu svajones ir norai?
jei jos aspergeriskuose bruozuose as iziuriu jos problemas, stengiuosi padeti jai jas iveikti, susidoroti su jomis - tai jau pesimistinis poziuris?

tai vistik kas cia skaito tarp eiluciu?

Aš pakartojau tik tai, ką man mama sakė. Ji man yra sakiusi, kad jos svajonė yra - kad aš baigčiau studijas, kurias pradėjau. Ir dar taip sakė kažkam per telefoną. Tai pateikiau kaip argumentą, kad mano studijos netrukdo mamai išpildyti jos svajonės, o kaip tik padeda. Šiuo atveju mano ir mano mamos svejonė sutampa. Jeigu mano mamos svajonė būtų, kad aš nestudijuočiau, o vietoj to susirasčiau darbą ir pati save išlaikyčiau, tai tokiu atveju sakyčiau, kad aš su savo studijom trukdau jos svajonei.

Ne, pesimistinis požiūris yra įžiūrėjimas vien tik problemų ir nematymas gerų savybių. Arba jeigu galima į kažką žiūrėti kaip į teigiamą dalyką ar į neigiamą, tai žiūrėjimas kaip į neigiamą (kur jūs sakėt, kad problema yra jūsų dukros kritiškas mąstymas, kad ji vis klausinėja, kodėl).
Atsakyti
Bijau kad neprisikalbėčiau, bet dabar miegam idealiai. Ateina jis pas mus į lovą kažkada paryčiais, įsispraudžia į vidurį, bet mes net nejaučiame, kada. O štai jau pirma savaitė, kai perskaitau pasaką, atsibučiuojame ir palieku vieną užmigti. Seniau atitipendavo iš karto. Dabar - jau užmiega vienas. Svajonės po truputį pildosi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 10 30, 23:08)
as supratau ka jus norejot pasakyt ir ka pasaket, tik ta patai interpretavau, persakiau kitais zodziais - esme ta pati, tai nera skaitymas tarp eiluciu (o ka jis reiskia irgi puikiai zinau)

Jeigu būtų tas pats pasakyta, ką aš pasakiau, tik kitais žodžiais, tai tada aš irgi nematyčiau skirtumo. O dabar matau, kad tais kitais žodžiais pasakyti skirtingi dalykai, ne tai, ką norėjau pasakyti.
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2011 10 30, 23:02)
F, Ice parašė taip, patardama, kad geriau užsiimtumėt kažkuo naudingu kiekviena savo namuose.

Ai, tai gerai smile.gif aš ir užsiimu kažkuo naudingu, tvarkau savo namus šįvakar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 10 30, 22:08)
Krisste, Jokūbas gauna tokias užduotos kaip pvz. Padėt šaukštelį po knyga, prie puodelio, tarp puodelio ir cukrinės, ant knygos ir t.t. Arba pati išdėlioju ir tusi pasakyti kuris pieštukas kurioje vietoj...t.y. po lėkšte, ant, šalia ir t.t. 

gal ir gerai, mes biski kita sistema mokemes - is pradziu mokiau tik ant ir po prielinksnius - tarkim ant palanges - ir einam per kambarius, paveiksliukuose - ant palanges, paskui ant kedes - ir vel - tu kedziu gi daug ir visokiu yra... tuo paciu viska ir po palange, po kede, po stalu - kai jau perprato - dadejau prielinksni i, paskui uz, pries, salia. Bet irgi as sakau padek ten - ji padeda, arba surask ten - suranda, taip pat paveiksliukuose - paduok kur parodyta..., arba kur padeta knyga - ir rodau paveiksliuka. Bet nesakau kad tik taip yra teisinga - is pradziu suvokimas atejo tik namie, bet pamazu pletesi - dabar jau atrenka, vartoja, kai kada painiojasi - bet retai jau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 10 30, 23:16)
Bijau kad neprisikalbėčiau, bet dabar miegam idealiai. Ateina jis pas mus į lovą kažkada paryčiais, įsispraudžia į vidurį, bet mes net nejaučiame, kada. O štai jau pirma savaitė, kai perskaitau pasaką, atsibučiuojame ir palieku vieną užmigti. Seniau atitipendavo iš karto. Dabar - jau užmiega vienas. Svajonės po truputį pildosi  wub.gif

super thumbup.gif

maniškis užmiega tik su lopšinėm ir rankyte mano delne smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2011 10 30, 23:18)
gal ir gerai,

tas irgi tiesa, kad prie kiekvieno vaiko kitoks priėjimas smile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
Kelias dienas neveikė pas mane supermama ir tik neseniai atsigavo, o čia kaip tik tokios diskusijos vyksta, kad net sunku jus pasivyti...nors manęs tai tiesiogiai neliečia, bet skaitydama jūsų diskusijas pasijutau nejaukiai...na kokią mes turim teisę patarinėti, kokį gyvenimo kelią kažkas turi pasirinkti...tuo labiau gilintis, už kokius pinigus kažkas mokosi, gyvena...manau tokius dalykus sprendžia tik tėvai, artimieji, o ne virtualūs pažįstami, kurie apie žmogų žino tik mažą dalelę, kurią atskleidžia parašyti postai...kiek žmonių gali pasigirti, kad pradėjo pajamas gauti nuo 20 m.? nemažai ar ne? o kiek jų, net praėjus 10m. dar gyvena remiami tėvų? taip pat nemažai...galbūt F, įgyvendinusi savo svajonę, galės mamai atsilyginti už tai su kaupu...ne mums spręsti, ar ji šoka aukščiau bambos ar ne...tuo labiau jos galimybes lyginti su savo vaikų...širdyje aš džiaugiuosi dėl jos užsispyrimo ir viliuosi, kad ji įgyvendinusi savo svajonę, galės padėti ir kitiems, mūsų augantiems autistukams...tikiu, kad ji gali būti naudinga visuomenei, o ypač mums, auginantiems kitokius vaikučius...juk autizmo diagnozė, jo priežastys ir gydymas (jau dabar teigiamas, kad tai galima išgydyti) turi tiek daug klaustukų, neatrastų atsakymų...tad šioje srityje tikrai daug galima nuveikti, ypač turint didelį norą ir meilę darbui...ir žinias, kurios nėra tik teorinės....
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 10 30, 22:20)
super  thumbup.gif

maniškis užmiega tik su lopšinėm ir rankyte mano delne smile.gif

Buvo ir pas mus toks laikas, visai neseniai mirksiukas.gif Ateis ir Jums kažkada ta diena, kai kažkas pasikeis mirksiukas.gif
Tik aš truputį nerimauju g.gif Pabandžiau - pavyko, užmiega. Bet kaip man išsiaiškinti, ar jam nebaisu? Šiandien net klausiau, ar galiu išeiti, ar nebijai, ar viskas gerai unsure.gif Turbūt dar kasvakarą taip nedarysiu g.gif Pabūsiu su juo, kol užmigs, dažniau.
Atsakyti
QUOTE(Scintilla @ 2011 10 30, 22:23)

Labas, senai matyta 4u.gif

nu cia netycia taip gavos - zodis po zodzio ir issiplete diskusija mirksiukas.gif Jei pasijutai nejaukiai del mano postu - is pradziu as net neturejau F atvejo galvoje, kalbejau bendrai - nes nei pazysto jos, nei zinau - bet ji daug ka pritaike sau, pradejo gincytis - ir vel temt uz liezuvio atsakinet kodel taip manau - ir gavos diskusija rolleyes.gif
siaip toks betikslis vakaro leidimas rolleyes.gif
Atsakyti