o man buvo įspūdis, kad įtarinėjo būtent mane.... gal dėl to, kad buvo daug mėlynių? begijantys randai ant kelių (jau buvome nuėmę tvarsčius (griuvo nuo dviračio), mėlynė ant rankos (griuvo nuo čiuožynės)....
QUOTE(Šelma @ 2011 12 03, 21:57)
Čia tau, už tuos auginimus be bajerių
Mano bio visi trys taip su miegu kovodavo, tris kartus po du-trys metus valandom migdydavau ir geruoju ir piktuoju- žliumbė jie, aš žliumbiau... Tiesiog būna tokių vaikų
O kokie fainuoliai užauga

nemiegodavo ir nereikia, neversdavau ir laiko negaisdavau. atejus laikus pacios nulusdavo

QUOTE(Paragintoji @ 2011 12 05, 02:28)
Mūsų pavyzdys: penkerių metų sūnus grįžo iš darželio, kuriame, matyt, buvo pamoka apie tai, kaip vaikai auga mamytės pilve. Aš sėdžiu ir mezgu, o ji burzgia šalia manęs su mašinyte. Bežaisdamas sako: "tai va, kai tu, mamyte, mane pagimdei, tai..." Aš neleidžiu jam baigti ir ramiai, nepertraukdama savo darbo ir nepaleisdama mezginio iš rankų, net gal ir nepakeldama akių į vaiką, pertariu: "aš tavęs nepagimdžiau, sūneli". Vaikis nustebęs man sako: "o tai kas tada mane pagimdė?" Aš atsakau: "kita moteris". Vaikis: "aaaaaa, aišku". Aš toliau tyliu, nes jis daugiau nieko neklausia ir toliau burzgia su savo mašinyte. Aš toliau mezgu. Tai ko čia bijot? kame slypi baimės? Jeigu aš būčiau pergyvenus ir išsisukinėjus, tai tikrai būtų mano vidinės ir daugkartinės problemos, o tikrai ne vaiko problemos.
nebijau tokiu klausimu, kokia yra tiesa, tokia ir pasakysiu. mazylei 7 metai, dar nekilo panasiu klausimu

QUOTE(Karusia @ 2011 12 06, 22:52)
kai ateina klientas dirglus, tai tikrai matau, bet užsigavęs vaikas, svetimoje ir ne itin ramioje aplinkoje, tai...
ana darželyje tikrai buvo blaivi. gali paliūdyti auklėtoja, auklytė ir keli vaikai
ana darželyje tikrai buvo blaivi. gali paliūdyti auklėtoja, auklytė ir keli vaikai

nieko negaliu padaryti- dirglus, įkyrus, nekantrus vaikas ir svetimoje aplinkoje skiriasi, nuo ramaus pusiausvyro vaiko.
Nu tai kad tave įtarė tai visai ir nesistebiu. Dar gerai, kad ne Kauno klinikose, pas tą visišką durnių, pavardė užstrigo, buvote. Dabar sau gyventum irgi savo mieste, tik kiek kitoj vietoj.
Nosį susilaužyti kapitaliai- yra sunku, ten daug kremzlių.
Apie tas šeimynas, kaip ne apie valdiškas institucijas. Tai kaip gi jos yra ne valdiška institucija. Nesąmonė. Atviros durys- tai padaėjėja, tai savanoriai, tai lankytojai, tai kažkokia labdara- finansinė ataskaita ir visa kita- visa tai vaikams saugumo neprideda, ir uždarytų- šeimos ir namų durų nėra. Yra tik laikinoji gyvenamoji vieta. todėl, kad nori ar nenori, bet visa tai sudaro laikinumo jausmą. Pastovumo jokio. Toliau- sakykim pasitaiko šeimynoje- vienas, du, penki silpnapročiai- kur jie keliaus toliau, vienas augantis šeimoje yra aišku ką su juo darys, kaip bus- šeimynoj? Kur jo kelias? Kiek saugos pridės visiems kitiems kokie ten užsilikę- o svarbiausia tai kas ten leis jiems būti- už kokias lėšas, kieno lėšas jie būtų išlaikomi? Iš globėjo algos- nejuokaukit net.Ir taip galima tęsti.
[quote=Sunute,2011 12 06, 18:02]Nu paskaitau Jus ir mąstau. Įvaikinau ir ramu, nors pinigų ne per daug, bet užtenka.
[/quote]
Nu jei įsivaikinti negalima, mano Fėja -neįvaikinama.
Ir ne apie pinigus kalba eina, neprapulsim be tų 52 litų,kalba eina apie valstybės požiūrį, kai valstybei naudinga mano vyro pinigai tampa reikšmingi, nors jis teisiškai niekas dukrai, kai valstybei nenaudinga, tada jis tampa iš tikro ,,niekas''-nei nedarbingumo, nei NPD ir t.t. nepriklauso.
Aš ir klausiau, kodėl tas pats žmogus taip skirtingai traktuojamas?
[ quote=alfija,2011 12 06, 21:26]Globos namuose vaikui yra skiriami 520 litų, šiaip jau. Ir viskas. Daugumoje taip. aš esu ne už šeimynas- vaikai turi augti šeimose. Todėl, kad esminio skirtumo tarp vaikų grupės iš aštuonių- dešimties vaikų, tarp vaikų tokio pat skaičiaus šeimynoje - nematau. Tas pats konvejeris- vieni išėjo, kiti atėjo- ir pabaiga vienoda po pilnametystės eini lauk. Viskas. Kaip namų neturėjai, taip jų ir neturi, kaip gyvenimas suvedė su atsitiktiniai žmonėmis, taip ir išskirstė, kaip nebuvo gyvenime emocinio ryšio- taip jo neatsirado. Kaip niekas nepadėjo spręsti asmeninių problemų- tai taip ir nepadės. Ar sugebėtumėm globoti aštuonis vaikus? Sugebėtumėm- ne čia esmė. Vaikų auginimas negali būti darbu vien tik, o šeimynose nori ar ne taip yra- valdiška ir tiek. Popierizmas- man dalykas iš viso trečiaeilis, neaktualus- pripratus prie jo- net nebepastebiu.
Žodžiu skiriasi- bet tikrai ne į gerąją pusę.
[/quote]
Va , geriau ir nepasakyčiau. Manau lygiai taip pat.
Papildyta:
Būtent, šeimynos, tai mini vaikų namai. Ir tiek.
Nėra šeimos jausmo.
[/quote]
Nu jei įsivaikinti negalima, mano Fėja -neįvaikinama.
Ir ne apie pinigus kalba eina, neprapulsim be tų 52 litų,kalba eina apie valstybės požiūrį, kai valstybei naudinga mano vyro pinigai tampa reikšmingi, nors jis teisiškai niekas dukrai, kai valstybei nenaudinga, tada jis tampa iš tikro ,,niekas''-nei nedarbingumo, nei NPD ir t.t. nepriklauso.
Aš ir klausiau, kodėl tas pats žmogus taip skirtingai traktuojamas?
[ quote=alfija,2011 12 06, 21:26]Globos namuose vaikui yra skiriami 520 litų, šiaip jau. Ir viskas. Daugumoje taip. aš esu ne už šeimynas- vaikai turi augti šeimose. Todėl, kad esminio skirtumo tarp vaikų grupės iš aštuonių- dešimties vaikų, tarp vaikų tokio pat skaičiaus šeimynoje - nematau. Tas pats konvejeris- vieni išėjo, kiti atėjo- ir pabaiga vienoda po pilnametystės eini lauk. Viskas. Kaip namų neturėjai, taip jų ir neturi, kaip gyvenimas suvedė su atsitiktiniai žmonėmis, taip ir išskirstė, kaip nebuvo gyvenime emocinio ryšio- taip jo neatsirado. Kaip niekas nepadėjo spręsti asmeninių problemų- tai taip ir nepadės. Ar sugebėtumėm globoti aštuonis vaikus? Sugebėtumėm- ne čia esmė. Vaikų auginimas negali būti darbu vien tik, o šeimynose nori ar ne taip yra- valdiška ir tiek. Popierizmas- man dalykas iš viso trečiaeilis, neaktualus- pripratus prie jo- net nebepastebiu.
Žodžiu skiriasi- bet tikrai ne į gerąją pusę.
[/quote]
Va , geriau ir nepasakyčiau. Manau lygiai taip pat.
Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2011 12 07, 09:03)
Apie tas šeimynas, kaip ne apie valdiškas institucijas. Tai kaip gi jos yra ne valdiška institucija. Nesąmonė. Atviros durys- tai padaėjėja, tai savanoriai, tai lankytojai, tai kažkokia labdara- finansinė ataskaita ir visa kita- visa tai vaikams saugumo neprideda, ir uždarytų- šeimos ir namų durų nėra. Yra tik laikinoji gyvenamoji vieta. todėl, kad nori ar nenori, bet visa tai sudaro laikinumo jausmą. Pastovumo jokio. Toliau- sakykim pasitaiko šeimynoje- vienas, du, penki silpnapročiai- kur jie keliaus toliau, vienas augantis šeimoje yra aišku ką su juo darys, kaip bus- šeimynoj? Kur jo kelias? Kiek saugos pridės visiems kitiems kokie ten užsilikę- o svarbiausia tai kas ten leis jiems būti- už kokias lėšas, kieno lėšas jie būtų išlaikomi? Iš globėjo algos- nejuokaukit net.Ir taip galima tęsti.
Būtent, šeimynos, tai mini vaikų namai. Ir tiek.
Nėra šeimos jausmo.
QUOTE(alfija @ 2011 12 07, 08:03)
nieko negaliu padaryti- dirglus, įkyrus, nekantrus vaikas ir svetimoje aplinkoje skiriasi, nuo ramaus pusiausvyro vaiko.
Nu tai kad tave įtarė tai visai ir nesistebiu. Dar gerai, kad ne Kauno klinikose, pas tą visišką durnių, pavardė užstrigo, buvote. Dabar sau gyventum irgi savo mieste, tik kiek kitoj vietoj.
nelūžo, peršvietė ir tiek. aguodė loristai, kad 50 proc vaikiškų nosių lūžių rentgenas nemato...
Alfija, žinai kas buvo juokingiausia (ir graudžiausia)? kai paaiškini - griuvo darželyje, tai lyg viskas visiems ir aišku. Ateitų iš namų tokia - sakytų - sumušta. be pasiaiškinimų. Priežastis greičiausiai ta pati - raumenų tonusas, o vat požiūris...
QUOTE(Karusia @ 2011 12 07, 10:09)
nelūžo, peršvietė ir tiek. aguodė loristai, kad 50 proc vaikiškų nosių lūžių rentgenas nemato...
Alfija, žinai kas buvo juokingiausia (ir graudžiausia)? kai paaiškini - griuvo darželyje, tai lyg viskas visiems ir aišku. Ateitų iš namų tokia - sakytų - sumušta. be pasiaiškinimų. Priežastis greičiausiai ta pati - raumenų tonusas, o vat požiūris...
Va tas požiūris, kad nieko kito globotiniams negali nutikti, kaip tik tai, kad jį sumušti, priploti globėjai ir globėjos. Viskas. Daugiau nei jis gali nugriūti, nei užsigauti, nei su vaikais dūkdamas- nieko. tik globėjai su lazdom. Tai tavo miestas jau didelis skaitosi, vis viena laiko mažiau nesąmonėm, Vilniuje tai ir iš viso laiko niekam nėra, o gal traumatologai logiškesni. Duksis gi buvo koją nusiplikęs( kažkaip gydytojui buvo aišku, kad skalbti ruošiausi, o ne vaiką virinau), galvą buvo rimtai trenkęs- ieškojau sutrenkimo(maža kas). Visiems buvo viskas aišku. Kai aš pasiklausau globėjų iš mažesnių miestelių, o iš Kauno klinikų to durniaus- tai mane pačią nužudo ant syk. sesė pasakojo irgi iš globos namų - istorijas. Klausinėja tų vaikų- kas ten juos mušė, kaip mušė- tai kur gudrūs greit viską supranta, ir auklėtojom sako- aš pasidarysiu t ąir tą, ir pasakysiu kad čia tu. Ir tu sėsi. O kad vaikai taip ten kalba tai net pavyzdžių toli ieškot nereikia- mano mažius irgi sako tą patį- aš pro langą iššoksiu- tave į kalėjimą pasodins.Nes matė kaip kažkoks vaikas ir iš tiesų iššoko ten pro langą vaiknamį- o auklėtoją išsivežė policija. Ten kažkoks vaikas su peiliu pasišvaistė grupėj, porą vaikų sužeidė- irgi auklėtoją tampė- o gal čia ji tuos vaikus badė.
QUOTE(Karusia @ 2011 12 06, 20:27)
Dar domėjausi, ar būtų kokie lavinantys matematiniai, bet nieko neaptikau, nors jų labiausiai ir reiktų.
http://www.austejosb...aisti-su-vaiku/

o pasirodo ir svajojamos Uno irgi lavina

QUOTE(Pippi @ 2011 12 07, 11:23)
Sakykit kai jūsų vaikai pergyvena tą laikotarpį - atėmimo, atidavimo į vaiknamį? Ar jie jį jaučia? Pas mus dabar yra tas periodas- pernai prieš metus jį atidavė į VRC, o paskui iš karto į vaiknamį. Kažkaip susišnekėt būna sunku. aktyus klausinėjimas- ar ant visai pasiėmėm, toks aštrus tikrinimas ir mokykloje ir namie. Nerandu kitų priežasčių paūmėjimui. Jis laukia tų Kalėdų, bet su didelia baime ir nepasitikėjimu- kaip bus.
Alfija, perduok jam linkėjimus
Maniškis jau visiškai namie, na nenuostabu, juk jau 5 metai praėjo, tik juokiausi (ne todėl, kad susipyko, todėl, kad taip jaučiasi) , kai susiriejęs su sese jai išrėkė, kad ji čia negyvens, kad ji iš vaikų namų ir ten jos vieta. Naminis jau vaikas visiškai

Maniškis jau visiškai namie, na nenuostabu, juk jau 5 metai praėjo, tik juokiausi (ne todėl, kad susipyko, todėl, kad taip jaučiasi) , kai susiriejęs su sese jai išrėkė, kad ji čia negyvens, kad ji iš vaikų namų ir ten jos vieta. Naminis jau vaikas visiškai

Mano Jonelis serga,tai tupinėja aplink.Vakar paskambino socė pasakyt,kokia aš negera,kaip vilkinu reikalus ir t t.Nusprendžiau pakalbėt su VTAS ir sutart dėl vizito.Tai vaikas labai klausinėjo,kokiu reikalu ten skambinsiu,ką sakysiu,ką atsakys.Pasakiau,kad rašysiu prašymą,kad juos man atiduotų visam laikui,tai tik nušvito,ėmė šokinėt ir rėkt:jes,jes
Mums metai sueina šeštadienį
Mano jausmai tokie pat teigiami kaip ir tada kokias dvi sav buvo
Bet išgyvenom tą sunkumų periodą ir vėl gerai.
Gaila,kad vaikis apsirgo,taip buvom gražių siurprizų ta proga priplanavę su PZ,o dabar teks pasitenkint kokia pica namie...
Iš VTAS sakė paskambins dėl vizito,kai perims reikalus ir gaus teismo nutartį.Aš ją šiandien iš pat ryto gavau.Irgi sukėlė minčių.Iš tėvo priteisė po 130 Lt alimentų 4vaikams iš motinos po 130Lt 6vaikams nuo šių metų vasario mėn .Motinos skola jau pasiekė 10 000.Toks retorinis klausimas:jei norėtų susigrąžint vaikus,pirmiausia turėtų išmokėt skolą?Bet ji vis kapsi,kas mėnesį susidaro 780 Lt,o dar turbūt delspinigiai,antstolis ir t t.Tai realiai net ir prie didžiausių norų kaip ir neįmanoma?Mūsų atveju noro nėr,bet šiaip įdomu...
Mums metai sueina šeštadienį

Gaila,kad vaikis apsirgo,taip buvom gražių siurprizų ta proga priplanavę su PZ,o dabar teks pasitenkint kokia pica namie...
Iš VTAS sakė paskambins dėl vizito,kai perims reikalus ir gaus teismo nutartį.Aš ją šiandien iš pat ryto gavau.Irgi sukėlė minčių.Iš tėvo priteisė po 130 Lt alimentų 4vaikams iš motinos po 130Lt 6vaikams nuo šių metų vasario mėn .Motinos skola jau pasiekė 10 000.Toks retorinis klausimas:jei norėtų susigrąžint vaikus,pirmiausia turėtų išmokėt skolą?Bet ji vis kapsi,kas mėnesį susidaro 780 Lt,o dar turbūt delspinigiai,antstolis ir t t.Tai realiai net ir prie didžiausių norų kaip ir neįmanoma?Mūsų atveju noro nėr,bet šiaip įdomu...

Perduosiu. Ačiū
apie naminį tai ir kalbos nėra, maniškis dar visai ne mano, ką jau ten. Tiesiog jis labai labai bijo istorijos pasikartojimo. Vat aš galvoju, kažin kada vaikui gyvenime Kalėdos bus susijusios su šventės laukimu. Ne baimės ir pergyvenimo periodu, ne skausmo išgyvenimo- o džiaugsmo. Jis kalba, kad ruošis, kad kambarį puoš, kad atvirukus rašys, mokykloj piemenuką vaidins. Ir tiesiog pats tuo viskuo netiki. O čia dar ir poliklinikoj psichologė apie tą VRC klausinėjo, ir jo galvoj negeros mintys užsiveisė. Kūnu jaučiu.
Kiek gyvenimą apgadino, vis vien pataisysim, bet va to vaikystės Kalėdų Senio laukimo, to džiaugsmo tai jau ne- nes vaikystė tai dalykas laikinas...

apie naminį tai ir kalbos nėra, maniškis dar visai ne mano, ką jau ten. Tiesiog jis labai labai bijo istorijos pasikartojimo. Vat aš galvoju, kažin kada vaikui gyvenime Kalėdos bus susijusios su šventės laukimu. Ne baimės ir pergyvenimo periodu, ne skausmo išgyvenimo- o džiaugsmo. Jis kalba, kad ruošis, kad kambarį puoš, kad atvirukus rašys, mokykloj piemenuką vaidins. Ir tiesiog pats tuo viskuo netiki. O čia dar ir poliklinikoj psichologė apie tą VRC klausinėjo, ir jo galvoj negeros mintys užsiveisė. Kūnu jaučiu.
Kiek gyvenimą apgadino, vis vien pataisysim, bet va to vaikystės Kalėdų Senio laukimo, to džiaugsmo tai jau ne- nes vaikystė tai dalykas laikinas...