Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau, tęsiam

QUOTE(Vistik @ 2011 12 07, 15:27)
Ir nuo dovanų kiekio laimė nepriklauso.
drinks_cheers.gif pas mus buvo šventas Jonas mirksiukas.gif kuris pridėjo dovanų po krūmais-plastmasinių vienkartinių kinietiškų š...Bet laimės kiek thumbup.gif
Juk logiška-ir mus labiau pradžiugina ramunė iš pievos su meile,nei puokštė gvazdikų su pasakymu:TE
Švenčių dienomis apsišarvoju kantrybe,iš visų užslaptintų plyšių išsitraukiu pakantumo likučius,kategoriškai uždraudžiu sau pykt-taip gera palieka.Ech,kad visus metus šitaip... wub.gif
Atsakyti
Alfija, dabar taip Kalėdų užsimaniau..... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 12 07, 16:37)
Jį įsivaikino dvimetį, paaugino iki šešių metų, tėvas pasirinko išeiti iš to pasaulio tuoj po Velykų. Įmotė juo nesidomi, ir man kaip ir aišku kodėl.

Oi galvojau, kad kūdikį jį įsivaikino.
O tai tas tėvas ta prasme nusižudė, ar tik šeimą paliko? Nu aš klausiu kaip blondinė, bet neuprantu iki galo.
Bet va , kad nesidomi, tai man sunku suvokti, nu gali būti, kad sakykim vaikas erzina, nu gyvent su juo negali, bet gi vistiek rūpėtų, nu miegot negalėčiau, nu nors truputėlį pamatyti, juk augino tai 4 m., turėjo būti visko, ir gerų akimirkų. g.gif

Bet tai teisiškai tai ji turėtų mokėti alimentus ar ne? Ir taip iki 18 m. O tu ją matei kada nors?
QUOTE(Šelma @ 2011 12 07, 16:40)
Alfija, dabar taip Kalėdų užsimaniau.....  wub.gif

Tai dabar jau ir aš užsimaniau. wub.gif

Dovanos pas mus aiškios-sūnus pinigai, dukra-telefonas.
Atsakyti
Šelma, aš irgi noriu Kalėdų, ir labai džiaugiuosi kad 14 dieną pas Duksį bus vakaronė. Pas mažių vėlaiu, bet vis tiek- jau švenčiam thumbup.gif 4u.gif
Iš parduotuvių visokių smulkmenų parsivilkau, staltiesėlių, žvakučių, varpelių...Ir kai vaikai ima lupti mandarinus, tai man iš viso vaikystės švenčių kvapas.
Papildyta:
QUOTE(Vistik @ 2011 12 07, 16:49)
Oi galvojau, kad kūdikį jį įsivaikino.
O tai tas tėvas ta prasme nusižudė, ar tik šeimą paliko? Nu aš klausiu kaip blondinė, bet neuprantu iki galo.
Bet va , kad nesidomi, tai man sunku suvokti, nu gali būti, kad sakykim vaikas erzina, nu gyvent su juo negali, bet gi vistiek rūpėtų, nu miegot negalėčiau, nu nors truputėlį pamatyti, juk augino tai 4 m., turėjo būti visko, ir gerų akimirkų.  g.gif

Bet tai teisiškai tai ji turėtų mokėti alimentus ar ne? Ir taip iki 18 m.  O tu ją matei kada nors?

Tai dabar jau ir aš užsimaniau.  wub.gif

Dovanos pas mus aiškios-sūnus pinigai, dukra-telefonas.

Tai ji ir moka tuos alimentus, ir su mažium nuo valstybės išlaikymo ir paramos- mes visiškai laisvi. Ta prasme globos pašalpos negaunam.
Išėjo tas tėvas iš gyvenimo.
Ne, akyse tos mamos nemačiau- bet labai greit pamatysiu, nes yra daug visokių turtinių reikalų.
Vat pinigų nedovanojam per Kalėdas visai. Sesės dukra, jau didelė buvo ir sakė jog tai yra įprasta ir labai nuobodu- pinigai pinigais, bet po eglute kokią smulkmeną labai norisi rasti. Tai va taip ir įstrigo. Merginai jau 19 buvo, kai taip sakė.
Atsakyti
mūsų Kalėdų laukimas - tylus paslaptingas krebždėjimas: kiekvienas gamina po slaptą dovanėlę artimiesiems. Tėtis su vaikais man, aš su vaikais tėčiui, o Kalėdų senis dovanas neša tik vaikams wub.gif
Iki Kalėdų kažkaip tyliai viskas, nors dainuojam daug: ir važiuodami mašina rytais, ir kūčių stalui sau ir kitiems besirūpindami (mūsų mokykloje renkama neturtingoms šeimoms). Į šeimos ramybę įsiveržia kalėdiniai vakarėliai mokykloje ir darželyje, po to vel tylus slaptingas kūčių laukimas su žaisliukų gaminimais eglutei ir svarstymais, kur naujame kieme pasisodinsim eglutę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 07 gruodžio 2011 - 16:08
QUOTE(alfija @ 2011 12 07, 16:56)
  Išėjo tas tėvas iš gyvenimo.

Vat pinigų nedovanojam per Kalėdas visai.

Nu liūdna, gal to vaiko gyvenimas būtų kitaip pasisukės.

Aš irgi nemėgstu pinigais. Bet pirmą kartą užsimanė. Jis taupo tokiam daiktui.
Nu mano jau nemažas.
O va saldainių gauna visada kitokių, ta prasme neįprastų, ir maišelyje būna visų po vieną, visos skirtingos, turguje , kitur, parenku po vieną, tų kurių kasdien nevalgom. Oi kaip jiems patinka, abiems po vienodą kiekį. Kai gauna net patikrina ar tikrai nesiskirai abiejų, todėl turiu dėti labai atsakingai. biggrin.gif
Atsakyti
Kai mūsų daug visada - tai tyliai niekaip neišeina. Po gryčią ne taip ir seniai dar tapsėjo visi penki vaikai- dabar tik du. Ir du suaugę, du šunys. Katės. Praeitom Kalėdom buvo 4 vaikai, kas kad trys jau dideli- visvien vaikai. Liūdna, kad visi šįmet irgi nesusirinksim, bet toks gyvenimas....
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 12 06, 20:15)
Andro, pas jus Klaipėdoj Kalėdas nuo rugsėjo švenčia?
Ta šventė man tai atsitokėti labai padėjo, kai aš pasižiūrėjau į tuos globotinius, didesnę jų masę vienoj vietoj, kai aš jų pamačiau kokių vaikų sunkių globėjai turi, tai aš vaikštau ir šilpauju- galima sakyti. Gyvenimas tiesiog puikus. Vaikų atžvilgiu.
Šiandien mokykloje diena buvo reto sunkumo mokytojoms, papildomas pratybas suplėšė, vadovėlį suplėšė. Kalėdos bus pas mus tragiškos. todėl, kad jau žinau ką neš Senelis- vadovėlį ir pratybas. Žaisliukų atneš, bet ne tiek...Ir bilietų į kiną šią savaitę negaus. Nelaimių diena biggrin.gif

doh.gif Nu užjaučiu vaiką kad nesusivaldė, nesusitvardė ir pasekmės liūdnos ir jam ir mokytojai ir tau.

O aš čia greitaraščiu rašiau- buvo pernai dvi šventės ir rugsėjo 3 ir per kalėdas o šiandien vyras parnešė DIDELĘ dovaną nuo susireikšminusios socės- kalėdų senukas( šokoladinis) snikersas ( mažas) sulčių pakutis ( mažas) ir mašinytės modelis ( pigiausias) Tai gudruoliui nutariau išaiškinti kad tai nuo tų tetų kurios buvo pas jį jį ir jeigu dar ateis tai būtinai tegul padėkos, o jis gerą atmintį tokiems dalykams turi. biggrin.gif
Mano Dainius sugalvojo pas mokyklos psichologę konsultacijosm užsirašyti nes ten labai smagu ir žaidžiama. biggrin.gif Jinai man raštelį parašė- ar tiesa kad aš jam liepiau. paskambinau, tai pasiūlė nemokamai su juo užsiimti, pažaisti nes problemų tai jis neturi bigsmile.gif
Šiandien buvau pas vieną žmogų, kuris man išaiškino mano problemas- mano labai sunki karma ir stiperiai šiam gyvenime turiu atidirbti. Šiaip kitiems su manim labai nelengva. Patikrinęs visą mano šeimą l. stebėjosi kad visų mano 3 vaikų ir vyro labai lengvos karmos o dainiaus tokia kaip mano- sunki. Gal todėl vyras sako kad jis vienintelis žmogus kurio aš nesugebu palaužti.Baisių dalykų išgirdau , šiaip.Esu šoke nuo realybės. Jis net pinigų neėmė, nes sako prarasčiau galias savo jei iš tokio žmogaus kaip aš pinigus imčiau, nes man ir tai l.l. sunku. Dainius ir jo sesuo- tai tik pradžia "atidirbimo"už savo ankstesnius gyvenimus. Visada jaučiau tai....
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2011 12 09, 21:26)
: Šiandien buvau pas vieną žmogų, kuris man išaiškino mano problemas- mano labai sunki karma ir stipriai šiam gyvenime turiu atidirbti. Jis net pinigų neėmė, nes sako prarasčiau galias savo jei iš tokio žmogaus kaip aš pinigus imčiau, nes man ir tai l.l. sunku.
Labai įdomu.Papasakok plačiau
Mano ligonėlis lepūnėlis išvalgė visą mažosios advento kalendorių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 12 06, 15:58)
Karusia, tai tą aš jau supratau, kad globoti tinkami vaikai, tai yra tie žmonės, katrie prie bet kokių aplinkybių gali ir privalo išgyventi iš 520, jei gautų netyčia daugiau- beveik kaip katastrofa.

O toliau tai nelabai suprantu. Duksio nuolatinė globa įsiteisės nuo gruodžio 28d. ir tada jau mes iš tos motinos pradėsim ieškoti alimentų. Faktas, kad nieko negausim, nes ji yra užsienyje. Tai taip supratau, kad iš viso nieko ir negausime n laiko kreiptis reikės į dėdę prie stulpo, nes fondas į kurį reiks kreiptis nebeegzistuos?

nu va, dabar dar parašysiu smile.gif
jeigu net fondo ir nepanaikins, per teismą prašykit 25 teismo sprendimo kopijų wink.gif Ypač, jeigu teismas vyks ne Jūsų mieste. nes: vieną palikom VTAS, antrąją įlaminuotą kišu visiems po nosim. originalo negavom. Dabar linksmoji dalis: įlaminuotą ne visada nukopijuoja, ir Sodros ponios (po biuletenio) nuo dūšios perskaitę visus 4 lapus apie mano vaiką ir dar vieną mergaitę šventai piktinasi, kad įlaminavau ir atsisako šviestis nuo iš anksto prigamintų kopijų. O man tą nelaminuotą 15 metų nešiotis..
Siusti į Vaikų išlaikymo fondą privalėjau kopiją, išduotą teismo. ohmy.gif negrąžinamai - paskutinį egzempliorių, nes notaras negali patvirtinti kopijos tikrumo, tik teismo raštinė. Darbuotojai nežino ar po naujųjų bus tas fondas, tad jeigu jį panaikins - o aš važiuočiau į kitą miestą gamintis kopijų su to teismo antspaudu "kopija tikra" - man net neatsipirktų benzinas. va taip va. Dviejų mėnesių alimentai nuplaukia į valstybės taupymo lėšas....
nors vieo mėnesio ir taip nuplaukė - fondas atgaline data nemoka įsiskolinimo. o dokumentų be įsiskolinimo nepriima.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 12 09, 13:16)
jeigu net fondo ir nepanaikins, per teismą prašykit 25 teismo sprendimo kopijų wink.gif Ypač, jeigu teismas vyks ne Jūsų mieste.  nes: vieną palikom VTAS, antrąją įlaminuotą kišu visiems po nosim. originalo negavom. Dabar linksmoji dalis: įlaminuotą ne visada nukopijuoja, ir Sodros ponios (po biuletenio) nuo dūšios perskaitę visus 4 lapus apie mano vaiką ir dar vieną mergaitę šventai piktinasi, kad įlaminavau ir atsisako šviestis nuo iš anksto prigamintų kopijų. O man tą nelaminuotą 15 metų nešiotis..
Siusti į Vaikų išlaikymo fondą privalėjau  kopiją, išduotą teismo. ohmy.gif negrąžinamai - paskutinį egzempliorių, nes notaras negali patvirtinti kopijos tikrumo, tik teismo raštinė. Darbuotojai nežino ar po naujųjų bus tas fondas, tad jeigu jį panaikins - o aš važiuočiau į kitą miestą gamintis kopijų su to teismo antspaudu "kopija tikra" - man net neatsipirktų benzinas. va taip va. Dviejų mėnesių alimentai nuplaukia į valstybės taupymo lėšas....
nors vieo mėnesio ir taip nuplaukė - fondas atgaline data nemoka įsiskolinimo. o dokumentų be įsiskolinimo nepriima.

atsiprasau,pasakysiu ir as ax.gif nieko as nelaminavau/dabar orginalas suristas kartu su vertimu del kelioniu / Vilniuje i vaiku fonda vaziavau pati,tai orginala pasiemiau ,kopiju prisidariau blink.gif ir visur vezuosi kopijas.Aciu dievui,kad nepasitaike tokiu zosiu,kad labai skaitytu blush2.gif ir apskritai Vilniuje tik paklausia ar galiu palikti ta kopija.Gal ir galima paprasyti is teismo kokia viena papildoma kopija,bet dabar kai jau apdalinau visus lotuliukas.gif ,tai ir beveik nereikia smile.gif
cia matyt kaip su kokiu"popierizmu"susidursi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 10 gruodžio 2011 - 09:43
Paskutinė žinia, apie tai, kad alimentus vaiko- globotinio valstybė nusirašė į savo taupymo fondą- mane paveikė taip, kad savo švarią pižamą supakavau į nešvarių skalbonių maišą.
Dvejus alimentus valstybė susitaupys sau, ir vienus kartu su pašalpa. Nu tai grynai medicininiu požiūriu- tai viskas teisgai- po 90 parų žmogus miršta badu. Gerai apskaičiavo.
Atsakyti