Vakar klaikiniu būdu nustebinau Paramos vaikams psichologes. Mano mažius vaikšto į neurologinę reabilitaciją- masažas, ergoterapeutas, fizioterapija ir kineziterapija, bei psichiatras ir psichologas. Nemokamai ir metų gale. Tai jos žiūrėjo vaje - matai matai- gavo, išpešėt. Tai taip negi nemokamai ir gavot? Nagi gavom.
O tai kaip tada gavom tą tarpininkavimo VTAT raštą? Kaip čia taip? Klausimai irgi nužudantys iš karto- o kaip jūs supratot, kad jam reikalinga pagalba? Psichologinė. Iš kokių požymių nustė psichiatras tą ir aną

. Tyliu, nieko nesakau kad aš irgi psichiatras. Gerai galvoju. Ką čia dar aiškinsiu kas aš. Vaiko jos dar nematė

bet jau...žodžiu pasikalbės su apylinkės psichiatru- gal jie poliklinikoj ką ne taip nustatė tam vaikui.
Tai dabar va sužinojau kaip atrodo išvirkščioji- nemokama ambulatorinė psichologinė pagalba. Teisingiau sužinosiu. Bet dabar gerokai aiškiau- jos tiesiog nėra.
Šiandien mokykloj pasirašiau sutikimą, kad pamokose su vaiku sėdės psichologas mokyklos. Ten kažkaip, kaip ir visiems viskas aišku. Kodėl poliklinika, kodėl jos pačios nori, jog klasėj su vaiku dirbtų psichologas. viskas gerai. O vat nemokama pagalba- pirmiausia aiškinasi ar jau taip teisėtai paskyrė man tiek daug visko nemokamai ir dabar joms už tai reiks dirbti. Pasisiaubėjau.