Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau, tęsiam

QUOTE(alfija @ 2011 12 12, 09:23)
http://archyvas.bern...=articles/89165

rekomenduoju skaityti vaikams, mokyti mintinai, labai geras eilėraštis.

smile.gif mano vaikai pusės eiliuko nesuprastų, nu nesusidūrė dar sutokiomis baimėmis ir nepažįsta panašių monstrūkščių. Nukopijuosiu ateičiai...
Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2011 12 10, 21:43)
Iš tiesų tai pas mus šioks toks jubiliejus. Mėnuo kaip visi gyvenam kartu- paskirta nuolatinė globa. Ir 2,5 nuo pažinties pradžios. Kažkaip viskas vyko labai dideliai s, greitais tempais. Labai nedaug laiko parėjo- bet labai džiaugiuosi, kad visa tai jau praėjo, o ne dar ateityje. Turim ir labai didelių pasiekimų - ir nelabai.
Pirmiausia labai pasiekiau aš pati- nebepavargstu nuo vaiko. Apkabinu ir pabučiuoju - ne todėl, kad taip reikia( kaip pačioj pradžioj tiesiog sąmoningai), o dabar paprastai ir kasdieniškai. Labai natūraliai atėjo žodis- sūnus, sunutis, sūnelis ir sūnytis. Moku atpažinti kelias situacijas. kada gali kilti skandalas- moku jas pakreipti teigiama linkme. Vakariniai pasivaikščiojimai- tampa malonumu, o ne todėl kad taip saugiau, nei juos dviese palikti.
Vaiko pasiekimai- kas man maloniausia- vis nuoširdžiau ir natūraliau skamba mamyte, mama. Mokytoja sako- jog jis tiesiog mėgaujasi sakydamas žodį mama. Pradedam vertinti ir pasakyti kodėl taip pasielgė- neturėjau ką veikti, bijojau, norėjau.  Pradeda prijunkti. Mokomės, ir mums sekasi, kad nuo ryto iki vakaro niekas nepasikeitė, mes jį mylim ir pasiilgstam. Išmokom kalbėti apie šitą nerimą. Judam septynių metų kryptim. su vis mažesniu pasipriešinimu sėdam prie pamokų ruošos.  Pripranta vis labiau prie naujos mokyklos tvarkos ir mokytojų. Jam patinka nauja mokykla. Mažiau- gerokai mažiau isterikų ir kiksmažodžių.
Va taip iš karto iš naujo visko pakartoti nenorėčiau. Eiti lankyti, vežioti pirmyn atgal. aš lankiau kasdien. Visa tai vargino. Vat vasarai ir vėl greičiausia panorėsiu dar. Visai mažo. Tikriausia mažo.
Ir svarbiausia visi mes jaučiamės laimingi.

kaip gera skaityti. Kaip gerai, kad taip greitai "ledai išjudėjo". Niekada neužmiršiu savojo "ledynmečio". Labai labai už jus džiaugiuosi
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2011 12 12, 13:44)
smile.gif mano vaikai pusės eiliuko nesuprastų, nu nesusidūrė dar sutokiomis baimėmis ir nepažįsta panašių monstrūkščių. Nukopijuosiu ateičiai...
Papildyta:

kaip gera skaityti. Kaip gerai, kad taip greitai "ledai išjudėjo". Niekada neužmiršiu savojo "ledynmečio". Labai labai už jus džiaugiuosi

pažįsta...pažįsta kitokius monstriūkščius. Vidinius. Ir jie vaikų galvose kaip multikuose sukasi. Galų gale eina į mokyklą ir darželį, ir ten vaikai pasikalba- kas kad nematė...
Išjudėjo, ir juda toliau. Savaime kyla šypsnys kai vaikas sako, kaip vakar. Neturėjo daugiau sausų rūbų negalėjo eiti į lauką. Ir kalba- buvo daug geriau kol tavęs nebuvo, o dabar tai kaip koks prakeikimas taip gyventi- į lauką negalima išeiti. Prieš mėnesį mane tokios ir panašiol kalbos dirgindavo, o dabar gi ir taip aišku- mažas vaikas kalba nei šį neitą- tai jam ir sakau, taip tai taip, prakeikimas tai prakeikimas, teks visa tai pakentėt ir išgyventi, kažkaip, ir stengiuosi nenusijuokt. Pasėdėjo prakeiktasis ir ėmėsi siūti Paragintajai dovaną. Pamiršęs ir prakeikimus ir lauką biggrin.gif
Atsakyti
netyčia į rankas pakliuvo žurnalas, o ten - Braškės mamos seserys. ai kokios žavios ir sėkmingos, ai kaip žaviai klostosi net ir dukterėčios likimas...
tik turiu pastebėti, kad dukterėčia visai negyvena taip gerai, kaip joms atrodo, o vat apie kitą dukterėčią net ir neužsimena... turbūt pamiršo, kad globos namuose lankė.. bet gal ir gerai - ramiau gyvenam..
Atsakyti
Tai jau. Ramiau. Tikrai. Bet kodėl tu manai jog judvi blogai gyvenate? Už kokias nors sėkmingas tetulytes gyvenat geriau- garantuoju.
Atsakyti
Alfija - mes gyvename gerai. Braškės sesė, kaip suprantu - sunkiai. Teko matyti byloje dokumentus.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 12 13, 16:54)
Alfija - mes gyvename gerai. Braškės sesė, kaip suprantu - sunkiai. Teko matyti byloje dokumentus.

Karusia, o kaip pati reaguoji į tokias žmonių veidmainystes? Kokius jausmus sukėlė tas straipsnis?
Atsakyti
Kreivą šypseną.
Atsakyti
Viskas- su vienu seniu jau tavrkoj, dovanas nupirkau- skubia tvarka siuntėm seniui telegramą- pirkau gitarą. Kas nudžiugino. su ladžia dalim irgi viskas. Liko smulkmenos.
Ermitaže radau sutėties-atimties, ir daugybos dalybos žaidimą. Kažkaip randu aš tų matematinių žaidimų. Tiesą pasakius, specialiai ir pasidairau.
Šiandien jau Duksio Kalėdų šventė, vakare. Labai laukiu.
Atsakyti
radau kortas su sudėtimi atimtimi smile.gif tai jau neplanuotai, virš visų limitų, ale gi savam biggrin.gif
Atsakyti
Labas mamytes 4u.gif

Jus gi patarkit man, kaip ismokinti savo mergyte kramtyti? I burnye isideda, liezuviu apmala ir nuryja doh.gif . Ryziai, surelis, bananas, sumustinis.....kuo greiciau. Atrodo kazkas su bizunu uz nugaros sedi ir ragina . Ir kalbejau ir prasiau, o jinai eilini karta sypsosi ir toliau nekramto. unsure.gif Nespeju pakabinti naujos maisto porcijos anr sauksto, o jau kaip pauksciukas issiziojus laukia smile.gif Kai buna nuotaikoj, praso kad pamaitinciau blush2.gif

O siaip pas mus viskas gerai. I darzeli eina noriai, tik kiekviena karta pasitikrina...."ar tikrai ateisi manes pasiimti" ? Ir nedaug liudeselio buna pati palikimo momenta, bet aukletoja sako, kad tik porai minuciu. Vistiek skauda sirdele palikti mazaja su asarelem unsure.gif . Bet aukletojos negali atsidziaugti musu pupos savarankiskumu ir dziaugsmu. Sako " musu sypsenele" . Pati pavalgo, nusirengia, apsirengia, net pedkelnes pati issivercia.... o mums tik 2m ir 10 men wub.gif .. Uzmigimas irgi kazkaip susitvarke, tik dabar praso ..."suvyniok mane", reikia suvynioti ja i kaldryte kaip mumija ir beglostant uzmiega. doh.gif Keistoka kol kas, bet vakarai be asaru uztat smile.gif.
Atsakyti
Solve - kiek laiko pas jus, priminkit? 4u.gif
pažįstami pasakojo, kad ir penkiamtė nekramtė maisto, rydavo kiek atkasdavo ir vemdavo unsure.gif jie atpratino ilgai pusryčiaudami, vakarieniaudami - tiesiog po valandą, neskubriai...
o valgydinti aš ir beveik penkiametę maitinau tongue.gif net sultis iš buteliuko girdžiau. ir prašymas toks buvo 'duok gerti kaip lėliukui'
Atsakyti
va va, mūsų mergiotė 4+, tai su buteliuku lygiai tas pats ir ta frazė, kad nori būti kaip leliukas. Pradžioj nervino, o po to suvokiau, kad ji, vargšė, nelabai ir patyrė ką reiškia būti tuo tikru popinamu leliuku. Tai dabar, jeigu paprašo iš buteliuko, tai įpilu ir lai džiaugiasi. Solve, mažiukas pas mus irgi pradžioj nekramtė, nors pilna burna dantų buvo ir negėrė iš puodelio, tik iš buteliuko, bet normalu, nes globnamyje jis dar gaudavo trintą maistą ir gerti tik iš buteliuko. Kažkaip pradžioj irgi rydavo maistą, bet aš netrindavau, o po kurio laiko suprato kam dantys reikalingi ir išmoko nemokytas iš puodelio gerti. Neskubėkit, viską ji išmoks. Su maitinimu, tai mūsų merginos topinė frazė prie stalo:"pamaitink", o vyrukas labai jau savarankiškas. Bendrai, kai nuėjo į daržą ir įsitikino, kad grįžta namo ir niekas jos niekur nepalieka, tai jau ir atsikalbinėti pradėjo, žodžiu, su kiekviena diena vaikai tampa tikrais naminukais biggrin.gif
Atsakyti