QUOTE(Sunute @ 2012 01 04, 15:54)
Žinai, beveik į tašką. Neparsidavinėti, o skelbti tai kuo tiki šiandien labai nelengva. Sąžinė parsidavinėjančių užgesinama daugybe būdų ir ne tik pinigais. Bet aš vis dar mąstau, kad yra ir išlieka tų idėjinių nedideli būreliai: profesionalų, rengiančių rimtas programas savo Mokytojų atminimui be jokio atlygio arba tas pačias mažai apmokamas kamerines programas po filharmonijos vėliava. Galėtų sau ramiai už tą patį trūnyti bendrose simfo programose, bet va, norisi žmonėms dar kažko. Gaila, kad MKČ vis mažiau tikro meno. Pradinėse dar nieko, bet vėliau...grojančių "muzikinių dėžučių" pilna Kinija ir Japonija, ekspotas tokių asabų į Europą nenutrūksgtamas, o niekam ir nebereikia nielko be tiksliai ir greitai, a...dar juokingai.
Svarbiausia mokymo procese sistema, mokytojas ir sugauti tą laimės mene paukštį už uodegos, bent vieną plunksnele pasigėrėti. Labai to linkiu Tavo Dičkiukui. Jis, rodos, tą jau patyrė. Tam MKČ mokykla nėra būtina. Vat tikintis profesionalo - nežinau, nors tikriausiai irgi nėra būtina
žinai tikro meno Lietuvoje ir iš tiesų beveik neliko. Iš MKČ menas išėjo kartu su prasidėjusiom statybom. Visiškai išėjo. Duksis nuo pernai metų labai gerai žinojo, kad jį iš tos mokyklos išmes. Jam pasakė kažkokie vaikai ir vieno vaiko (auklė). Bet čia jau man

toks geras va tas jūsų vaikas o va turės iš mokyklos išeiti

. Darbuotojų tas vaikas. Paskui pas mus pasikeitė mokytoja, ir man buvo jau labai aišku jog turės. Prieš įskaitą ir po jos neturėjau net abejonių. Pažliumdavau vakarais- dėl neteisybės. O paskui nusispjoviau nuoširdžiai. Kam man visų tų šlykštybių reikia? Ką aš darysiu visa tai pati susirinkus ir dar vaikui įdavus. Iš tiesų tai man gaila ir tų pedagogų ten dirbančių- irgi viskuo supančiotų, o kiek dar ten nepripažintų žvaigždžių

. Bet ten yra vokiečių kalbos mokytoja- nuostabus žmogus, duksis ją vertina labai- visiškai nepriklausoma asmenybė, ji labai gerai žino, kad ne ji laisva nuo intrigų. Bet kada gali užverti mokyklos duris ir jos gyvenimas tuo nepasibaigs. skirtingai net ten dirbančioms senutėms mokytojoms- kurių gražiausi metai jau praeityje, ir su tais metais išėjęs ir profesionalizmas.
Jei dar nors konkurencija būtų- tokio merdėjimo ten nebūtų. O dabar kadangi jie vieni tokie ant visos Lietuvos, tai... Panevėžio vienas toks skulptorius buvo išleidęs sūnų mokytis į Vilnių. Po metų atsiėmė su komentaru, kad visko jis gali išmokti ir namie, ir be visų tų n ervų ir sveikatos paklojimo. Mačiau tos mokyklos darbus, vaikus mačiau- pavasaris jau buvo. Vaimkai žydintys, darbai dažniau geresni nei MKČ. Patenkinti viskuo. Kam gi šiai dienai yra paslaptis, kad iš MKČ mokyklos mūsų ligoninėje kikevienais metais stacionaras paauglių ir suaugusiųjų(mokinių virš 18m) pasipildo psichozių skyriai. apie 10 savižudžių kiekvieną pavasarį. Ir dar metų eigoj pasitaiko. Sveiku protu pagalvojus- ko man dabar tą vaiką laikyt neurozių stacionare
O kai nueini į OBT tai...nu jei dar pas Julių į Kauną nuvažiuoju, kartais. Tai kažką pamatau...Dar Maskvoj galima daug visko pamatyti. Kartais vis dar nuvažiuoju(čia vis iš tos pašalpos

) kažkokia visuotinė komercizacija ir garliavizacija...
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2012 01 04, 16:47)
iš prieglaudos - kodėl gi ne?
vat guli , blebma, ant žiužinių pašalpos pinigus suikišus ir socei šuniuko nupirkt negali- kokį ten grifoną, ar bišoną- 6000-8000 ir viskas. Iš prieglaugos, matai. Ot gailikė, skūpidla tu

ir dar aukštaitijoj gyvena. Pusė giminės ten- nė viens neskūpas, nu tu...