Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Aciu, mergaites 4u.gif
Tikru tikriausias keksiukas wub.gif Tik cukraus dedu maziau.
Atsakyti
Braškės pusnyse

user posted image


Braškių
plaktos grietinėlės
kakavos

Nupjauti viršūnėlę, smeigtuko pagalba uogoje padaryti "duobutę" ir papuošti plakta grietinėle, pabarstyti kakava.
Skanaus !!
Atsakyti
Keksiukai prie arbatos 4u.gif

user posted image

2 kiaušiniai
60-70 g sviesto
200 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
6 šaukštai cukraus (galima mažiau ar daugiau šauktu ar dviem)
100 ml natūralaus jogurto arba kefyro
Džiovintų vyšnių sauja
Razinų sauja
Migdolų drožlės
1 bananas

Kiaušinius sumaišyti su jogurtu ir cukrumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
Ištirpintą sviestą supilti į kiaušinių masę. Tada berti miltus ir sumaišyti. Dėti razinas, susmulkintą bananą ir vyšnias. Keksiukų formoje išdėliojti popierines formeles ir dėti tešlos beveik iki pat viršaus.
Pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti 190 C apie 30 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 24 vasario 2012 - 17:32
Keksiukai "Magdalenas"
3 kiaušiniai
250 g cukraus
250 ml saulėgrąžų aliejaus
120 ml pieno
citrinos žievelė
300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Trynius lengvai suplakti ir atsargiai, pamažu, maišant mediniu šaukštu, įmaišyti į baltymus. Taip pat įmaišyti cukrų, aliejų, pieną, citrinos žievelę ir įsijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Į keksiukų formeles įdėti popierinius įdėklus (galima ir nedėti), įpilti 1/3 formelės tešlos ir kepti maždaug 25 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusius ataušinti ant grotelių ir skanauti.
Atsakyti
Traškūs vafliai:
Recepto visuomet laikausi apytiksliai... Sviesto visuomet dedu praktiškai iš akies, tačiau parašysiu paskutinių keptų vaflių receptą.

apie 150g kepinių margarino
1 pilnutėlė stiklinė cukraus
4 kiaušiniai
1 pakelis (30 g) vanilinio cukraus, mėgstu jį, tad negailiu
kupinas šaukštelis cinamono
ir galiausiai miltų. Jų kiekį žiūriu pagal tešlos tirštumą, o kadangi mano keptuvė skystesnės tešlos nepripažįsta ją darau tokio tirštumo, kad vienu šaukštu ją pakabinu, o kitu nukrapštau.. smile.gif

Iš nurodytos normos man gavosi štai tiek vaflių...

user posted image

P.S. Visada skeptiškai žiūrėjau į cinamoną vafliuose, nes nesu įpatiga jo mėgėja, tačiau jis čia tikrai labai tinka, pamėginkit... smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ūlės "Prancūziskas varškės pyragas"

user posted image

receptas

As dar i varske dejau medini sauksta grietines ir trecdali citrinos sulciu ispaudziau cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rabelkyte: 25 vasario 2012 - 18:19
Kaimiski sausainiai 2
4 kiausiniu tryniai;
6 saukstai cukraus;
2 saukstai grietines;
200 g tirpinto sviesto; 500 g miltu

Is visu produktu uzminkyti tesla. Deti i saldytuva pora val. Veliau mesmales pagalba formuoti sausainius. Kepti 200 laipsniu temperaturoje, 15 - 20 min., kol pagels.
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2012 02 26, 16:43)
Kaimiski sausainiai 2
4 kiausiniu tryniai;
6 saukstai cukraus;
2 saukstai grietines;
200 g tirpinto sviesto; 500 g miltu

Is visu produktu uzminkyti tesla. Deti i saldytuva pora val. Veliau mesmales pagalba formuoti sausainius. Kepti 200 laipsniu temperaturoje, 15 - 20 min., kol pagels.


O jei sudeti kiausinius su visu baltymu ar labai nukentes sausainiuku skonis, tiesiog nesinori sukti galvos kur sudet baltymus, manau jie nebebus tokie trapus, bet gal ir nieko, gal kas bandet...cia geras variantas kai ner kur tryniu det pvz darant beze thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airius: 26 vasario 2012 - 19:39
QUOTE(airius @ 2012 02 26, 19:38)
O jei sudeti kiausinius su visu baltymu ar labai nukentes sausainiuku skonis, tiesiog nesinori sukti galvos kur sudet baltymus, manau jie nebebus tokie trapus, bet gal ir nieko, gal kas bandet...cia geras variantas kai ner kur tryniu det pvz darant beze thumbup.gif


As kepusi ir su cielais kiausiniais, ir su tryniais, skirtumo nesijaucia. Vakar isvis, turejau likusius kelis trynius, tai sumeciau biggrin.gif anksciau tik su cielais kiausiniais kepiau.
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2012 02 26, 20:38)
O jei sudeti kiausinius su visu baltymu ar labai nukentes sausainiuku skonis,...

nezinau. manau, kad nenukentes.
bet man sie sausainiai pagal si recepta nepatiko, kad kietoki gavos verysad.gif manau, kad nuo grietines..
nes, kai kepiau Kaimiskus sausainius ir teslon dejau majoneza, sausainiai gavos labai trapus.
todel jei kepsiu kada, tai tik pagal pirmaji recepta. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2012 02 26, 21:06)
nezinau. manau, kad nenukentes.
bet man sie sausainiai pagal si recepta nepatiko, kad kietoki gavos verysad.gif manau, kad nuo grietines..
nes, kai kepiau Kaimiskus sausainius ir teslon dejau majoneza, sausainiai gavos labai trapus.
todel jei kepsiu kada, tai tik pagal pirmaji recepta. 4u.gif

As kepu kaimiskus sausainius ir receptas nelabai skiriasi nuo jusu, tik as dedu miltu maziau ir labai skanus iseina, tikrai nekieti. Miltu nereikia padauginti, turi lipti prie ranku pati tesla, paskui reikia gerai atsaldyti tesla, sukieteja sviestas ir paskui nebelimpa pati tesla smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tresor: 27 vasario 2012 - 15:33
QUOTE(Tresor @ 2012 02 27, 15:31)
As kepu kaimiskus sausainius ir receptas nelabai skiriasi nuo jusu, tik as dedu miltu maziau ir labai skanus iseina, tikrai nekieti. Miltu nereikia padauginti, turi lipti prie ranku pati tesla, paskui reikia gerai atsaldyti tesla, sukieteja sviestas ir paskui nebelimpa pati tesla smile.gif

Gal galima receptuka jusu kaimisku sausainiu?
Atsakyti