QUOTE(Lor_eta @ 2011 11 20, 12:55)
O tai kur ta meilė išgaravo, kai baigėsi pinigai? Manau nelabai tinkamas šitas sakinys...
Įsivaizduoikit: "Mama, tu neduosi man pusryčių, tu manęs negydai, nenuperki man ledų, nenuperki naujų batų, kompiuterio, nenuvedi į zoologijos sodą vadinasi tu manęs nemyli!" Smagu mamai tokius žodžius būtų išgirsti?
Įsivaizduoikit: "Mama, tu neduosi man pusryčių, tu manęs negydai, nenuperki man ledų, nenuperki naujų batų, kompiuterio, nenuvedi į zoologijos sodą vadinasi tu manęs nemyli!" Smagu mamai tokius žodžius būtų išgirsti?

Mamos, neieskancios budu, kaip pagydyt serganti vaika ar nelaikyt jo alkanu, nepavadinciau mylincia. Tad jei uzauges vaikas taip jai pasakytu, butu visai suprantama. Seima ir vaikai turi ateit kartu su atsakomybe juos islaikyti. Kuris is sutuoktiniu perims sias pareigas - ju bendras susitarimas, bet "sveikai" seimai funkcionuoti butinas nors kazkoks finansinis indelis, kitaip to irgi nepavadinciau darnia seima. Galima tik pafilosofuoti, kaip butu jei butu, bet visiskai be pinigu ir maisto ir taip ilga perioda, tikra meile manau islieka tik pasakose.
Papildyta:
Be to, as nepainiociau pirminiu musu poreikiu tenkinimu kaip kad maistas ir stogas, gydymas sergant, su "fun" poreikiais kaip kad zoo sodas ir pan. Sie dalykai ir ju butinybe priklauso nuo zmogaus poziurio ir vertybiu, ant kiek jam jie bus svarbus. Viena dama gales valgyt su vyru kose visus metus, kol abu atsistos ant koju, o kita gi paliks toki kuris jai nenupirks dizainerio batu... Cia ju pasirinkimas ir skirtingi poreikiai. Bet kas liecia maista ir stoga virs galvos, elementarius dalykus - jie butini ir vien poziurio neuztenka. Neisi juk su vaikais po tiltu, kaldamas jiem i galva, kad "tai kazkas nuostabaus". Kazkaip suplaket skirtingus dalykus i "poreikius". Kai kurie dalykai zmogui butini tiek gyvenant seimoje, tiek gyvenant po viena, bet sutikit, gimdyti vaikus gyvenant miske ir neturint ir neieskant galimybes juos islaikyti, panasiau i nebranduma, o ne norma.