Įkraunama...
Įkraunama...

Šeima = pinigai?

QUOTE(kretaa @ 2011 11 07, 12:00)

gerbiamoji, manot, kad visos seimos kuriamos is meiles?kokiame amziuje gyvenat?ir ar buvo nors vienas amzius, kuomet zmones nekure seimu dar ir is isskaiciavimo???? smile.gif

kaip jau kažkas minėjo, tada tai vadinama PERTNERYSTE smile.gif Tikrai nemanau, kad tai yra šeima.... Bent jau NORMALIA šeima tikrai to negalėčiau pavadinti... Tai jau taip išeina, kad gyvename dėl pinigų? smile.gif Kuriame "šeimą" dėl to, kad būtume turtingi? Man, asmeniškai, tai NENORMALU... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lor_eta @ 2011 11 07, 12:16)
kaip jau kažkas minėjo, tada tai vadinama PERTNERYSTE smile.gif Tikrai nemanau, kad tai yra šeima.... Bent jau NORMALIA šeima tikrai to negalėčiau pavadinti... Tai jau taip išeina, kad gyvename dėl pinigų? smile.gif Kuriame "šeimą" dėl to, kad būtume turtingi? Man, asmeniškai, tai NENORMALU... smile.gif

yra įvairių šeimų, nederėtų brėžti tokio riebaus brūkšnio tarp šeima ir ne šeima vien todėl, kad jūs suprantate šeimą kažkaip. gyventi idealiai būtų nuostabu, bet ne visiems ir ne visuomet taip gaunasi. aišku, nuostabu turėtų būti gyventi tokioje šeimoje kaip rodo kine "Cinderella Man". net ir nepriteklius jos nesugriauna. bet kiek yra tokių vyrų, tokių moterų ir dar vienoje toje pačioje šeimoje, mm? smile.gif
todėl ir ieškoma papildomų "klijų" šeimos sulipdymui, nes meilė gyvenime retai kada būna tokia stipri, kaip kine. papildomi turtiniai įsipareigojimai nemažai kam padeda apsispręsti likti šeimoje. kaip beatrodytų tai bjauru ar liūdna...
Atsakyti
Kažkur perskaičiau tokią frazę (jau nebeatsimenu nei kur, nei kieno ji): "Trim dalykais pasižymi žmogus: siela, protu ir kūnu. Sielos trauka gimdo draugystę, proto trauka – pagarbą, kūno trauka – geismą. Susijungus visoms trims, gimsta meilė..."

Kiek ilgai įmanoma išbūti tokiuose namuose, kur nėra nei draugystės, nei pagarbos, nei geismo?.. Visa tai nesvarbu, svarbu turim pinigų?

Na, tarkim, susirado mergelė milijonierių, ištekėjo už jo, sukūrė tokią "šio amžiaus" "šeimą", bet tik šast ir ištiko finansinė krizė! Ir milijonierius - nebemilijonierius nebeturi nė vieno cento, nebeturi stogo virš galvos ir viso kito... Juk bet kam gali taip nutikti gyvenime... Kas tada? Skyrybos ir kito milijonieriaus paieška bei KITOS "ŠEIMOS" kūrimas?

Ir "šiame amžiuje" statistiškai DOMINUOJA tokie žmonės, kurie tik ir kuria šeimas dėl pinigų?????

O jei tie žmonės būtų mylėję vienas kitą, ar būtų išsiskyrę? Būtų bet kokiais atvejais bandę vėl viską pradėti nuo pradžių ir po truputį stotis ant kojų. Nejaugi taip nebeįmanoma "šiame amžiuje"?

O ką vaikai mato tokiose "šeimose", kur nėra meilės?

Pasikartosiu - pinigai yra labai svarbūs VISIEMS, tiek ŠEIMAI, tiek ir vienišiui, kad būtų ramu, šilta, sotu, sveika...

Tačiau lygybės ženklą dėti tarp šeimos ir pinigų - ABSURDAS smile.gif
Yra milijonai LAIMINGŲ šeimų, kuriuose nėra pakankamai pinigų, tačiau negalėčiau pavadinti šeima tos žmonių grupės, kurie gyvena po vienu stogu tik dėl to, kad jiems taip apsimoka...
Atsakyti
QUOTE(Lor_eta @ 2011 11 07, 14:51)
Ir "šiame amžiuje" statistiškai DOMINUOJA tokie žmonės, kurie tik ir kuria šeimas dėl pinigų?????

norėčiau jus pataisyti - šiame amžiuje statistiškai dominuoja žmonės, kurie kuria šeimą iš meilės, bet vėliau paaiškėja, kad tai buvo tik plika aistra blush2.gif , kuri kelių metų bėgyje atvėsta smile.gif
Atsakyti
kazkada skaiciau labai nekvaila ir issamu straipsni apie seimas ir tai, kuo vadovaujantis jos kuriamos. tai vienas is sekmingesniu seimos modeliu buvo minimas tas, kur seima sukuriama butent partnerystes ir pagarbos pagrindu. Meile, kaip ir minejo Butent, daznai buna tiesiog aistra, kuri isgaruoja. Be to, net ir ta pati tikroji meile sunkiai atlaiko isbandyma pvz badu. kai nera pinigu ir nera kas valgyt. Zinot kaip sako - meile ateina ir praeina, o valgyt norisi visada smile.gif
be to is tiesu, buna ir kitokio supratimo nei jusiskis smile.gif kitoms moterims labai gera gyvent su vyresniu turtingu vyru. o vyrams - su jauna grazia zmona. jie irgi laimingi turedami tokias seimas, nors ir sukure jas is isskaiciavimo smile.gif tiesiog jie laime mato kituose dalykuose nei jus.
Atsakyti
QUOTE(butent @ 2011 11 07, 15:17)
norėčiau jus pataisyti - šiame amžiuje statistiškai dominuoja žmonės, kurie kuria šeimą iš meilės, bet vėliau paaiškėja, kad tai buvo tik plika aistra  blush2.gif , kuri kelių metų bėgyje atvėsta smile.gif

tai nereikia kurti šeimos po 3 savaičių pažinties tongue.gif kur protas? doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lor_eta @ 2011 11 07, 15:48)
tai nereikia kurti šeimos po 3 savaičių pažinties tongue.gif kur protas?  doh.gif  lotuliukas.gif

pasak mokslininkų, įsimylėjimo būsena gali trukti nuo vos keletos valandų iki maždaug trijų metų. visame tame laikotarpyje, ties bet kuriuo momentu, įsimylėjimas arba perauga į brandžią meilę arba neperauga. tikriausiai ir nereikia sakyti, kad kaip mokslininkai benustatinėtų, vis tiek kiekvienas asmuo ir kiekviena pora savo jausmų istoriją išgyvena savaip. visas gražumas ir yra tame, kad gyvenime garantijų nėra. tad šiuo atveju klausimas "kur protas?" skamba nelabai protingai wink.gif
Atsakyti
jei seima kuriama del vaiku ir tik tokia seima, tai tada kas yra bevaike seima? na susituoke (kaip jau norisi formalumu) ir negalintys tureti vaiku? Jie ne seima?
Pinigai tikrai nelygu seimos kurimui, manau bendras tikslas (aisku atmetus jausmus, kuriems vis tik teikiu pirmenybe), jei yra bendras tikslas, tai su laiku ir pinigai ieskomi, bet tai turi buti bendras noras, o ne kurimas pagrindo jau ant esamo.
Atsakyti
lor eta, juk ne penkiolika jums metu.
pasakykit man detaliai kaip "pamilot" nuziurejot savo vyra? ar uz zodzio meile nesislepia, tiksliau, ar i zodi meile, netelpa pinigai ir visoks kitas geris?
kur sutikot vyra?
kokie jo buvo batai? marskiniai?
juk nedvoke-nebutumet priejusi..
prie konteinerio neradot jo?
jei suzavejo jis vidumi-juk ne apie anekdotus, ne apie antra gala kalbejo.
jei suzavejo ismintis, tai juk ne devynios klases baigtos, ir ne vien kaimelyje gyventa.

nemanykit, kad kalbu kaip fyfa metydamasi stereotipais. bet deja - pasakymas "pamilau ji del jo paties" reiskia tai, kad pamilai vyra, kuris turejo visa GERA KOMPLEKTA: gal ne pasaku turtus, bet gera issilavinima, pakankamai kulturingas, isvaizdus, siltas, psichologiskai ne beviltiskai suzeistas zmogus (vadinasi, jo tevai, vaikyste ji supanti aplinka irgi padori, kad ir silta, be padori ir ne gatvine...) ir velgi. uz visu situ isvardintu dalyku slypi gerbuvis, vienoks ar kitoks, kuris pasiekiamas pinigais. ne vien jais, zinoma.
taigi. santuokos, vedybos is isskaiciavimo vyksta VISADA - kad ir kaip musu samone noretu tai nuneigti.

GERO isskaiciavimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 07 lapkričio 2011 - 18:19
QUOTE(given444 @ 2011 11 07, 00:58)
nukalbeta dau postu ne i tema. tai sugriztam i ja.

is tikruju tema provokuojanti, bet puiikiai atspindi kitas forumo temas, kur kalba sukasi apie uzdarbius, pinigus, kiek kas turi uzdirbti ir pan. visa gyvenima buvau idealiste. bet db turbut esu beviltiska cinike. anksciau menu laikus, kai pinigai neegzistavo, tikejom vien meile, vien ja, pinigai buvo vos ne blogis, tai yra, dideli pinigai. darydavom ranku darbo atvirukus vieni kitiems, rasydavom ilgiausius ;laiskus, turedavom vienus dzinsus ir megztini - ir buvom laimingos. (cia -musu draugiu/u ratas.)vaiksciodavom pesti, ir rodos tikrai pokalbiu iki isnaktu budavo daugiau. per visa nakti. turbut gal kad buvom jauni, be vaiku be dideliu grandioziniu svajoniu apie grandiozinius namus ir tt.

po to pamazu emiau girdeti. vienas mano draugu sako: negaliu siuo metu sau leisti draugauti su pana, nes neturiu net uz ka sumoketi/pakviesti ja i kavine.
kitas: seniai draugauju, negaliu pirstis, neturiu ko pasiulyti merginai-turiu daug arti, dirbti.

viskas krypo i pinigus. galu gale, placiai atsimerkiu, ir aplink daugelis pazistamu juk ima vyrus ne vien "is meiles" o is gero isskaiciavimo - tikrai gero, be ironijos. renkantis vyra, gera issilavinima butinai turi sekti geri pinigai, antraip...antraip, pasipila apmastymai ir godos apie tikrai vyriskuma, vykelius/nevykelius, ir pan. taigi, laikai, kai pinigai nebuvo svarbu-praejo.

nespjaunu i pinigus. ju reikia. bet tikrai veidmainiskai skamba kai kurie musu sukiai/lozungai, tokie kaip-"meile  -    svarbiausia." tai didziausias melas. ne viena nenori kaip ramscio to, kuris be meiles daugiau nieko nenori pasiulyti. po to forumas springsta nuo temu, kaip moterys vienos nesa nastas, islaiko vaikus, kaip antroji puse nesugeba uzdirbti daugiau nei 3000, daugiau nei 2000...  vis dazniau pasigirsta ne vien tik kad "meile gerai tuomet, kai vasara, ir pakol palapinej", bet isvis be padoriu pinigu kazin ar imanoma realiai irodyti kad kazka myli.

Manyciau, Jus tapote ne cinike, o realiste.

QUOTE(kretaa @ 2011 11 07, 12:00)
va butent todel tokia tema specialiai uzvedziau, nes kai kuriu pasisakymu net skaityti nesinori- koktu. Tulzis, pyktis, jei rasai, kad gyveni gerai- siunta is pavydo, kad ne taip, kaip dauguma, jei blogai - tai daug pagiezos ir pasitenkinimo - va esa pati kalta. Uzveda temas kiek kas turi uzdierbti, paskui raso- va nesamone - meile svarbiausia. Sutinku su tavim 100 proc. laikai pasikeite. mes pasidaveme sistemai kuri mus visus taip graziai dulkina- vartok, pirk arba mirk. Darom ta su didiziuliu ikvepimu ir isibegejimu. Atejo laikas ivardinti daikuts savo vardais - seima ir pinigai , manua, galima drasiai deti lygubes zenkla...
Papildyta:

gerbiamoji, manot, kad visos seimos kuriamos is meiles?kokiame amziuje gyvenat?ir ar buvo nors vienas amzius, kuomet zmones nekure seimu dar ir is isskaiciavimo???? smile.gif

Kol kas, is sios dienos diskusijos, vienintelis pagiezingas postas yra jusu. Nes didumoje jo rasote ne i tema, aptariat oponentus, kurie masto kitaip nei jus. Cia siaip, tik pastebejimas.

QUOTE(given444 @ 2011 11 07, 19:17)
lor eta, juk ne penkiolika jums metu.
pasakykit man detaliai kaip "pamilot" nuziurejot savo vyra? ar uz zodzio meile nesislepia, tiksliau, ar  i zodi meile, netelpa pinigai ir visoks kitas geris?
kur sutikot vyra?
kokie jo buvo batai? marskiniai?
juk nedvoke-nebutumet priejusi..
prie konteinerio neradot jo?
jei suzavejo jis vidumi-juk ne apie anekdotus, ne apie antra gala kalbejo.
jei suzavejo ismintis, tai juk ne devynios klases baigtos, ir ne vien kaimelyje gyventa.
nemanykit, kad kalbu kaip fyfa metydamasi stereotipais. bet deja - pasakymas "pamilau ji del jo paties" reiskia tai, kad pamilai vyra, kuris turejo visa GERA KOMPLEKTA: gal ne pasaku turtus, bet gera issilavinima, pakankamai kulturingas, isvaizdus, siltas, psichologiskai ne beviltiskai suzeistas zmogus (vadinasi, jo tevai, vaikyste ji supanti aplinka irgi padori, kad ir silta, be padori ir ne gatvine...) ir velgi. uz visu situ isvardintu dalyku slypi gerbuvis, vienoks ar kitoks, kuris pasiekiamas pinigais. ne vien jais, zinoma.
taigi. santuokos, vedybos is isskaiciavimo vyksta VISADA - kad ir kaip musu samone noretu tai nuneigti.

GERO isskaiciavimo.

O cia jau priklauso nuo prioritetu, vienai svarbu ekipiruote, slamaciu kiekis, o kitai svarbu pats zmogus. Mano mociute sake "Duokite man grazu, o gera as pati pasidarysiu". Pritariu siai izvalgai, nes is principo, sutuoktiniai yra vienas kitam Pigmalionai ir Galatejos. Mes vieni kitus itakojame. Anot jusu klausimyno, mano santuoka galima pavadinti mezoljansu, bet kaip nekeista, mes jau greitai bus kaip kartu, su pertraukom, 25 metai. Buvo visko, bet meile, ne pinigai, padejo mums istverti visus isbandymus, pradedant alkoholizmu, baigiant sunkia liga, kuria nugeljom kartu. O pinigai, kad niekada jie nebuvo mums siekiamybe, bet kaip nekeista, mes dirbdami savo megstamus darbus juos uzdirbame, ne tik duonai, bet ir...

Is esmes, man vienodai rodo, kokiu pagrindu kuriamos seimos, is meiles, ar pragmatizmo vedini. Pirkti-parduoti yra zymiai lengviau, o gal geba tenkintis mazu, kompensuodami viska pingu kiekiu. Jei zmones tenkina tokia busena ir jie laimingi, as tik dziaugiuosi, bet tai ne man. Velnias ir tas perka uz pinigus sielas, nes tai yra vertybe. Negyvenciau su zmogumi del pinigu, nes man emocijos, dvasiniai saitai, reiskia daugiau nei pinigai, man kaip tam velniu reikalinga zmogaus siela, nes pati atiduodu saimais esanciam ja visa. Nenoreciau gyventi su zmogumi, kuriam rodai sirdi, o jis te geba matyti tame, tik mesos gabala. Galiu pabadauti tam tikra laiko tarpa, bet kad buciau su mylimu zmogumi, galiu atsisakyti socialinio statuso, tam tikram sluoksnyje tapti persona non grata, netekti vertingu pazinciu. Kaip minejau, mes, salimais esantys, galim ikvepti savo mylimus zmones neitiketinai dideliems darbams, galime tapti jiems ne tik meiluziais, bet ir draugais, bendraminciais, partnieriais. Bendra veikal dar labiau suartina ir tai visai nereiskia, kad nusavini zmogu, atimi is jo neva laisve.

Uzbegant uz akiu, kretaa, oficialiai esu issituokusi su vyru, tingim, o ir nematom prasmes, vel is naujo forminti santuoka. Musu verslai, NT yra autonomiski, bet kiekvienas turime prieigas prie vienas kito banko saskaitu, vertybiniu popieriu, puikiai ismanom kito verslus, nes jei vienam is musu kas atsitiktu, ne duok Dieve, kad geletume islaikyti ji reikiamam lygmenyje, iki tol, kol kitas neatsistos ant koju ir gales testi savo darba. Taigi, tos vadinamos laisves, per akis, net istatimiskai mus niekas nesieja, tik dvasines sasajos ir padorumas.

Suprantu, kad siais laikais bandoma iteigti, kad pasauli valdo "aukso versis", kad zmones is esmes yra latentines prostitutes, glumina ir tai, jog daug kas yra tuo itikejes ir "plaukia" mazesnio pasipriesinimo keliu. Todel jiem seima=pinigai, nes pinigai yra prioritetas, taip barterinius mainus, bandoma paversti seima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 lapkričio 2011 - 19:42
QUOTE(Moonte @ 2011 11 07, 20:11)
Manyciau, Jus tapote ne cinike, o realiste.
Kol kas, is sios dienos diskusijos, vienintelis pagiezingas postas yra jusu. Nes didumoje jo rasote ne i tema, aptariat oponentus, kurie masto kitaip nei jus. Cia siaip, tik pastebejimas.
O cia jau priklauso nuo prioritetu, vienai svarbu ekipiruote, slamaciu kiekis, o kitai svarbu pats zmogus. Mano mociute sake "Duokite man grazu, o gera as pati pasidarysiu". Pritariu siai izvalgai, nes is principo, sutuoktiniai yra vienas kitam Pigmalionai ir Galatejos. Mes vieni kitus itakojame. Anot jusu klausimyno, mano santuoka galima pavadinti mezoljansu, bet kaip nekeista, mes jau greitai bus kaip kartu, su pertraukom, 25 metai. Buvo visko, bet meile, ne pinigai, padejo mums istverti visus isbandymus, pradedant alkoholizmu, baigiant sunkia liga, kuria nugeljom kartu. O pinigai, kad niekada jie nebuvo mums siekiamybe, bet kaip nekeista, mes dirbdami savo megstamus darbus juos uzdirbame, ne tik duonai, bet ir...

Is esmes, man vienodai rodo, kokiu pagrindu kuriamos seimos, is meiles, ar pragmatizmo vedini. Pirkti-parduoti yra zymiai lengviau, o gal geba tenkintis mazu, kompensuodami viska pingu kiekiu. Jei zmones tenkina tokia busena ir jie laimingi, as tik dziaugiuosi, bet tai ne man. Velnias ir tas perka uz pinigus sielas, nes tai yra vertybe. Negyvenciau su zmogumi del pinigu, nes man emocijos, dvasiniai saitai, reiskia daugiau nei pinigai, man kaip tam velniu reikalinga zmogaus siela, nes pati atiduodu saimais esanciam ja visa. Nenoreciau gyventi su zmogumi, kuriam rodai sirdi, o jis te geba matyti tame, tik mesos gabala. Galiu pabadauti tam tikra laiko tarpa, bet kad buciau su mylimu zmogumi, galiu atsisakyti socialinio statuso, tam tikram sluoksnyje tapti persona non grata, netekti vertingu pazinciu. Kaip minejau, mes, salimais esantys, galim ikvepti savo mylimus zmones neitiketinai dideliems darbams, galime tapti jiems ne tik meiluziais, bet ir draugais, bendraminciais, partnieriais. Bendra veikal dar labiau suartina ir tai visai nereiskia, kad nusavini zmogu, atimi is jo neva laisve.

Uzbegant uz akiu, kretaa, oficialiai esu issituokusi su vyru, tingim, o ir nematom prasmes, vel is naujo forminti santuoka. Musu verslai, NT yra autonomiski, bet kiekvienas turime prieigas prie vienas kito banko saskaitu, vertybiniu popieriu, puikiai ismanom kito verslus, nes jei vienam is musu kas atsitiktu, ne duok Dieve, kad geletume islaikyti ji reikiamam lygmenyje, iki tol, kol kitas neatsistos ant koju ir gales testi savo darba. Taigi, tos vadinamos laisves, per akis, net istatimiskai mus niekas nesieja, tik dvasines sasajos ir padorumas.

Suprantu, kad siais laikais bandoma iteigti, kad pasauli valdo "aukso versis", kad zmones is esmes yra latentines prostitutes, glumina ir tai, jog daug kas yra tuo itikejes ir "plaukia" mazesnio pasipriesinimo keliu. Todel jiem seima=pinigai, nes pinigai yra prioritetas, taip barterinius mainus, bandoma paversti seima.

ALELIUJA!!!! lotuliukas.gif Pagaliau atsirado žmogus, kurio nuomonei šiandien pritariu 300%!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lor_eta @ 2011 11 07, 19:55)
ALELIUJA!!!!  lotuliukas.gif  Pagaliau atsirado žmogus, kurio nuomonei šiandien pritariu 300%!!!  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

tik vat i klausimus, is tos euforijos, taip ir neatsaket ax.gif
Atsakyti