QUOTE(given444 @ 2011 11 07, 00:58)
nukalbeta dau postu ne i tema. tai sugriztam i ja.
is tikruju tema provokuojanti, bet puiikiai atspindi kitas forumo temas, kur kalba sukasi apie uzdarbius, pinigus, kiek kas turi uzdirbti ir pan. visa gyvenima buvau idealiste. bet db turbut esu beviltiska cinike. anksciau menu laikus, kai pinigai neegzistavo, tikejom vien meile, vien ja, pinigai buvo vos ne blogis, tai yra, dideli pinigai. darydavom ranku darbo atvirukus vieni kitiems, rasydavom ilgiausius ;laiskus, turedavom vienus dzinsus ir megztini - ir buvom laimingos. (cia -musu draugiu/u ratas.)vaiksciodavom pesti, ir rodos tikrai pokalbiu iki isnaktu budavo daugiau. per visa nakti. turbut gal kad buvom jauni, be vaiku be dideliu grandioziniu svajoniu apie grandiozinius namus ir tt.
po to pamazu emiau girdeti. vienas mano draugu sako: negaliu siuo metu sau leisti draugauti su pana, nes neturiu net uz ka sumoketi/pakviesti ja i kavine.
kitas: seniai draugauju, negaliu pirstis, neturiu ko pasiulyti merginai-turiu daug arti, dirbti.
viskas krypo i pinigus. galu gale, placiai atsimerkiu, ir aplink daugelis pazistamu juk ima vyrus ne vien "is meiles" o is gero isskaiciavimo - tikrai gero, be ironijos. renkantis vyra, gera issilavinima butinai turi sekti geri pinigai, antraip...antraip, pasipila apmastymai ir godos apie tikrai vyriskuma, vykelius/nevykelius, ir pan. taigi, laikai, kai pinigai nebuvo svarbu-praejo.
nespjaunu i pinigus. ju reikia. bet tikrai veidmainiskai skamba kai kurie musu sukiai/lozungai, tokie kaip-"meile - svarbiausia." tai didziausias melas. ne viena nenori kaip ramscio to, kuris be meiles daugiau nieko nenori pasiulyti. po to forumas springsta nuo temu, kaip moterys vienos nesa nastas, islaiko vaikus, kaip antroji puse nesugeba uzdirbti daugiau nei 3000, daugiau nei 2000... vis dazniau pasigirsta ne vien tik kad "meile gerai tuomet, kai vasara, ir pakol palapinej", bet isvis be padoriu pinigu kazin ar imanoma realiai irodyti kad kazka myli.
Manyciau, Jus tapote ne cinike, o realiste.
QUOTE(kretaa @ 2011 11 07, 12:00)
va butent todel tokia tema specialiai uzvedziau, nes kai kuriu pasisakymu net skaityti nesinori- koktu. Tulzis, pyktis, jei rasai, kad gyveni gerai- siunta is pavydo, kad ne taip, kaip dauguma, jei blogai - tai daug pagiezos ir pasitenkinimo - va esa pati kalta. Uzveda temas kiek kas turi uzdierbti, paskui raso- va nesamone - meile svarbiausia. Sutinku su tavim 100 proc. laikai pasikeite. mes pasidaveme sistemai kuri mus visus taip graziai dulkina- vartok, pirk arba mirk. Darom ta su didiziuliu ikvepimu ir isibegejimu. Atejo laikas ivardinti daikuts savo vardais - seima ir pinigai , manua, galima drasiai deti lygubes zenkla...
Papildyta:
gerbiamoji, manot, kad visos seimos kuriamos is meiles?kokiame amziuje gyvenat?ir ar buvo nors vienas amzius, kuomet zmones nekure seimu dar ir is isskaiciavimo????
Kol kas, is sios dienos diskusijos, vienintelis pagiezingas postas yra jusu. Nes didumoje jo rasote ne i tema, aptariat oponentus, kurie masto kitaip nei jus. Cia siaip, tik pastebejimas.
QUOTE(given444 @ 2011 11 07, 19:17)
lor eta, juk ne penkiolika jums metu.
pasakykit man detaliai kaip "pamilot" nuziurejot savo vyra? ar uz zodzio meile nesislepia, tiksliau, ar i zodi meile, netelpa pinigai ir visoks kitas geris?
kur sutikot vyra?
kokie jo buvo batai? marskiniai?
juk nedvoke-nebutumet priejusi..
prie konteinerio neradot jo?
jei suzavejo jis vidumi-juk ne apie anekdotus, ne apie antra gala kalbejo.
jei suzavejo ismintis, tai juk ne devynios klases baigtos, ir ne vien kaimelyje gyventa.
nemanykit, kad kalbu kaip fyfa metydamasi stereotipais. bet deja - pasakymas "pamilau ji del jo paties" reiskia tai, kad pamilai vyra, kuris turejo visa GERA KOMPLEKTA: gal ne pasaku turtus, bet gera issilavinima, pakankamai kulturingas, isvaizdus, siltas, psichologiskai ne beviltiskai suzeistas zmogus (vadinasi, jo tevai, vaikyste ji supanti aplinka irgi padori, kad ir silta, be padori ir ne gatvine...) ir velgi. uz visu situ isvardintu dalyku slypi gerbuvis, vienoks ar kitoks, kuris pasiekiamas pinigais. ne vien jais, zinoma.
taigi. santuokos, vedybos is isskaiciavimo vyksta VISADA - kad ir kaip musu samone noretu tai nuneigti.
GERO isskaiciavimo.
O cia jau priklauso nuo prioritetu, vienai svarbu ekipiruote, slamaciu kiekis, o kitai svarbu pats zmogus. Mano mociute sake "Duokite man grazu, o gera as pati pasidarysiu". Pritariu siai izvalgai, nes is principo, sutuoktiniai yra vienas kitam Pigmalionai ir Galatejos. Mes vieni kitus itakojame. Anot jusu klausimyno, mano santuoka galima pavadinti mezoljansu, bet kaip nekeista, mes jau greitai bus kaip kartu, su pertraukom, 25 metai. Buvo visko, bet meile, ne pinigai, padejo mums istverti visus isbandymus, pradedant alkoholizmu, baigiant sunkia liga, kuria nugeljom kartu. O pinigai, kad niekada jie nebuvo mums siekiamybe, bet kaip nekeista, mes dirbdami savo megstamus darbus juos uzdirbame, ne tik duonai, bet ir...
Is esmes, man vienodai rodo, kokiu pagrindu kuriamos seimos, is meiles, ar pragmatizmo vedini. Pirkti-parduoti yra zymiai lengviau, o gal geba tenkintis mazu, kompensuodami viska pingu kiekiu. Jei zmones tenkina tokia busena ir jie laimingi, as tik dziaugiuosi, bet tai ne man. Velnias ir tas perka uz pinigus sielas, nes tai yra vertybe. Negyvenciau su zmogumi del pinigu, nes man emocijos, dvasiniai saitai, reiskia daugiau nei pinigai, man kaip tam velniu reikalinga zmogaus siela, nes pati atiduodu saimais esanciam ja visa. Nenoreciau gyventi su zmogumi, kuriam rodai sirdi, o jis te geba matyti tame, tik mesos gabala. Galiu pabadauti tam tikra laiko tarpa, bet kad buciau su mylimu zmogumi, galiu atsisakyti socialinio statuso, tam tikram sluoksnyje tapti persona non grata, netekti vertingu pazinciu. Kaip minejau, mes, salimais esantys, galim ikvepti savo mylimus zmones neitiketinai dideliems darbams, galime tapti jiems ne tik meiluziais, bet ir draugais, bendraminciais, partnieriais. Bendra veikal dar labiau suartina ir tai visai nereiskia, kad nusavini zmogu, atimi is jo neva laisve.
Uzbegant uz akiu,
kretaa, oficialiai esu issituokusi su vyru, tingim, o ir nematom prasmes, vel is naujo forminti santuoka. Musu verslai, NT yra autonomiski, bet kiekvienas turime prieigas prie vienas kito banko saskaitu, vertybiniu popieriu, puikiai ismanom kito verslus, nes jei vienam is musu kas atsitiktu, ne duok Dieve, kad geletume islaikyti ji reikiamam lygmenyje, iki tol, kol kitas neatsistos ant koju ir gales testi savo darba. Taigi, tos vadinamos laisves, per akis, net istatimiskai mus niekas nesieja, tik dvasines sasajos ir padorumas.
Suprantu, kad siais laikais bandoma iteigti, kad pasauli valdo "aukso versis", kad zmones is esmes yra latentines prostitutes, glumina ir tai, jog daug kas yra tuo itikejes ir "plaukia" mazesnio pasipriesinimo keliu. Todel jiem seima=pinigai, nes pinigai yra prioritetas, taip barterinius mainus, bandoma paversti seima.