Įkraunama...
Įkraunama...

Šeima = pinigai?

QUOTE(Lor_eta @ 2011 11 07, 11:16)
kaip jau kažkas minėjo, tada tai vadinama PERTNERYSTE smile.gif Tikrai nemanau, kad tai yra šeima.... Bent jau NORMALIA šeima tikrai to negalėčiau pavadinti...

Nusisnekat ir nejauciat. Partneryste yra vadinama 2 nesusituokusiu zmoniu santykiai. 2 susituoke zmones jau yra SEIMA. Ir nereik cia pezalu, kad seima tik su vaikais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angel*ina: 07 lapkričio 2011 - 20:32
QUOTE(Angel*ina @ 2011 11 07, 21:29)
Nusisnekat ir nejauciat. Partneryste yra vadinama 2 nesusituokusiu zmoniu santykiai. 2 susituoke zmones jau yra SEIMA.

Na ir as leisiu sau patiklsinti. Vede zmones vadinami sutuoktiniais. Kol kas istatimiskai, vadovaujantis, Lietuvos Respublikos civiliniu kodeksu. Trecia knyga. Seimos teise - seima laikomos, kaip sugyvenancios, taip ir susituokusios poros, nes konservatroiu SEIMOS koncepcija "nepraejo" KT barjero.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 lapkričio 2011 - 20:40
QUOTE(Angel*ina @ 2011 11 07, 20:29)
Nusisnekat ir nejauciat. Partneryste yra vadinama 2 nesusituokusiu zmoniu santykiai. 2 susituoke zmones jau yra SEIMA. Ir nereik cia pezalu, kad seima tik su vaikais...

jus teisi. dvieju susituokusiu zmoniu nelaikyt NORMALIA seima yra mazu maziausiai izeidimas.
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2011 11 07, 21:37)
jus teisi. dvieju susituokusiu zmoniu nelaikyt NORMALIA seima yra mazu maziausiai izeidimas.

O jus norite pasakyti, kad pats SANTUOKOS IREGISTRACIJOS FAKTAS du zmones pavercia seima?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 11 07, 20:39)
O jus norite pasakyti, kad pats SANTUOKOS IREGISTRACIJOS FAKTAS du zmones pavercia seima?

o ar istatymiskai nepavercia?
o siaip manau Angelina ne ta turejo omeny. ji juk pabreze, kad nebutinai tik su vaikais seima yra normali seima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eleina: 07 lapkričio 2011 - 20:41
QUOTE(Eleina @ 2011 11 07, 21:40)

Na jei seimos pagrindas yra vien istatimiskas statusas, tuomet... Kas kam, kas kam...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 11 07, 20:42)
Na jei seimos pagrindas yra vien istatimiskas statusas, tuomet... Kas kam, kas kam...

zr. virsuj.
Papildyta:
man regis esme to pasisakymo buvo ta, kad nebutinai TIK SU VAIKAIS du susituoke zmones igauna SEIMOS statusa.
Ar jus Moonte irgi pritariat tam, kad du sutuoktiniai, bet be vaiku, negali but vadinami NORMALIA seima?
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2011 11 07, 21:40)
o siaip manau Angelina ne ta turejo omeny. ji juk pabreze, kad nebutinai tik su vaikais seima yra normali seima.

Siaip, Angelinos posto pradzia, mane suglumino.

Bandymas ireminti seima, neva ji del vaiku, pinigu, meiles ir t.t. Mano, subjektyvia nuomone yra kvailyste. Seimos, kaip ir zmones yra skirtingos, ju sudarymo pagrindai analogiskai. Tarkim, del to, kad mano seima sudaryta meiles pagrindu, ji nera geresne uz ta, kuri sukurta vedina pragmatizmo. Man tik keista, kai zmones neigia kitu zmoniu pasirinkimus. Man gerai gyventi vienoje busenoje, kitam kitoje, ir aciu dievui, bet galvoti, jog manasis yra geresnis ir kitam, ar kad yra vertingiausias, sektiniausias, vienintelis teisingas yra svelniai tariant kvaila.

Parasiau, kodel meiles pagrindu santuoka man yra geriau ir kodel netinka pragmatizmu paremta, tai paremta tik mano subjektyvia jausena, bet jokiu budu tai nereiskia, kad antraja menkinu, jog pasirikau meile, tiesiog man si pasirinkimas tinkamiausias, as nemoku gyventi be jausmu, pragmatiskai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 lapkričio 2011 - 20:56
QUOTE(Moonte @ 2011 11 07, 20:50)
Parasiau, kodel meiles pagrindu santuoka man yra geriau ir kodel netinka pragmatizmu paremta, tai paremta tik mano subjektyvia jausena, bet jokiu budu tai nereiskia, kad antraja menkinu, jog pasirikau meile, tiesiog man si pasirinkimas tinkamiausias, as nemoku gyventi be jausmu, pragmatiskai.

butent del tos pacios priezasties as nedrisciau teigti, kad tik seima su vaikais yra normali.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 11 07, 20:50)
Siaip, Angelinos posto pradzia, mane suglumino.

Moonte, nezinau kas jus suglumino, rodos nieko nepasakiau, ko nesuprastu logiskai mastantis ir ispruses zmogus.

Isvis, tema ne apie tai kas yra seima, su vaikais ar be ju, sorry uz nuklydima nuo temos, tik va mane isprovokavo kai nekuri ryskiai sumamejusi bobele, kuriai visas pasaulis baigiasi ties vaiko uzpakaliu, issisokusi su savo "tiesa", kad 2 susituoke zmones be vaiku tai NENORMALI seima. Kaip Eleina ir pasake, tai yra tiesiog izeidimas.
As gerbiu seimas su vaikais, man ir vienisa mama auginanti vaika yra seima. Todel prasau gerbti ir mano seima, kuri yra is 2 asmenu. Taip, mes su vyru esame seima.

Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2011 11 07, 21:28)
tik vat i klausimus, is tos euforijos, taip ir neatsaket  ax.gif

tai kad nėr prasmės jau čia ką ir atsakinėt, nes vėl viskas krypsta nuo temos į pievas...

QUOTE(Angel*ina @ 2011 11 07, 21:29)

PARODYKIT KUR AŠ RAŠIAU, KAD ŠEIMA TIK SU VAIKAIS?! g.gif blink.gif doh.gif Aš kaip tik manau, kad du žmonės susituokę ne dėl išskaičiavimo, bet dėl kažkokių priežasčių (tai jau jų reikalas kokios tos priežastys) neturi vaikų, jie taip pat yra šeima.
Papildyta:
pasiskaitykit ką anksčiau rašiau, ką aš turiu omeny sakydama NORMALI ŠEIMA.
Atsakyti
QUOTE(Lor_eta @ 2011 11 07, 22:12)
PARODYKIT KUR AŠ RAŠIAU, KAD ŠEIMA TIK SU VAIKAIS?!  g.gif  blink.gif  doh.gif  Aš kaip tik manau, kad du žmonės susituokę ne dėl išskaičiavimo, bet dėl kažkokių priežasčių (tai jau jų reikalas kokios tos priežastys) neturi vaikų, jie taip pat yra šeima.
Papildyta:
pasiskaitykit ką anksčiau rašiau, ką aš turiu omeny sakydama NORMALI ŠEIMA.

na taip, teisingai. jus kalbejot apie pinigus, ne apie vaikus. atsiprasau.
Atsakyti