Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Man kuo puikiausiai pavyko per trisluoksne marle piena pasidaryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vovera @ 2012 06 12, 20:00)
Geriausias atrastas budas, tai toks sintetinis maiselis, jie buna spec skirti riesutu pienui darytis,


kur tokiu galima rasti ? bigsmile.gif
Atsakyti
galbut kas turite su gramais ir galit parasyt recepta raw duonos dziovintos? Plius minus aisku kad gaminama is darzoviu isspaudu, sujungiamoji mase atrodo turi buti cukinija, bet kazkaip norisi konkretumo kiek ir ko deti, nes man ji neiseina... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 12, 21:21)
Man kuo puikiausiai pavyko per trisluoksne marle piena pasidaryti  4u.gif

Nu va kaip gerai thumbup.gif

QUOTE(MaGre @ 2012 06 12, 22:01)
kur tokiu galima rasti ?  bigsmile.gif


As UK pirkau, vienoj parduotuvej, tai gal svara ar du mokejau, tiksliai nepamenu, bet kad pigiai, nes kiek internete ziurejau, tai kainos gerokai uzlenktos. Jeigu kazkam reikia, galesiu prie progos prigriebti, tik nezinau kaip perduoti g.gif
Papildyta:
QUOTE(indrusep @ 2012 06 12, 22:23)
galbut kas turite su gramais ir galit parasyt recepta raw duonos dziovintos? Plius minus aisku kad gaminama is darzoviu isspaudu, sujungiamoji mase atrodo turi buti cukinija, bet kazkaip norisi konkretumo kiek ir ko deti, nes man ji neiseina...  doh.gif

O ka dar dedi? rolleyes.gif Ir kas butent nesigauna, skonis, tekstura?
Atsakyti
QUOTE(vovera @ 2012 06 12, 01:28)
Perkuosi internetu.


Dekui uz info. As irgi is Lt tai labiausiai pasiilgstu tikru misko uogu ir turgu. Kai gali nueiti ir nusipirkti kad ir kibira braskiu ar kitokiu uogu, pomidoru, agurku ir zmoniu, kurie juos augina. Ech... Daugiau kai pagalvoji, nieko labai ir nepasiilgstu. Gal dar zibuciu pavasari smile.gif


QUOTE(vovera @ 2012 06 12, 11:30)
1. Su ta siera tai dauguma riesutu ir dziovintu vaisiu purksti.

2.  Nes kaip minejau riesutai jau nebe raw, tas pats ir su dziovintais vaisiais, juk nezinai kaip juos dziovino, kokioje temperaturoje... Todel siu dalykeliu mes paprasciausiai beveik nevartojame, ir teisybe pasakius, ju ir netruksta.


1. Man naujiena, kad riesutai purksti siera g.gif Maniau, kad dziov. vaisiams tas galioja

2. Ir kad riesutai ne raw, irgi naujiena unsure.gif


Atsakyti
QUOTE(handtouch26 @ 2012 06 12, 22:44)
Dekui uz info. As irgi is Lt tai labiausiai pasiilgstu tikru misko uogu ir turgu. Kai gali nueiti ir nusipirkti kad ir kibira braskiu ar kitokiu uogu, pomidoru, agurku ir zmoniu, kurie juos augina. Ech... Daugiau kai pagalvoji, nieko labai ir nepasiilgstu. Gal dar zibuciu pavasari  smile.gif
1. Man naujiena, kad riesutai purksti siera g.gif  Maniau, kad dziov. vaisiams tas galioja

2. Ir kad riesutai ne raw, irgi naujiena unsure.gif


2. Mano ziniomis, tai priklausomai nuo to, kokiu budu ir kokiom salygom riesutai buvo paruosti vartojimui, jie gali buti IR raw IR ne raw 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoulinRouge: 12 birželio 2012 - 22:21
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 12, 22:20)
2. Mano ziniomis, tai priklausomai nuo to, kokiu budu ir kokiom salygom riesutai buvo paruosti vartojimui, jie gali buti IR raw IR ne raw  4u.gif

taip taip, geriausia, kad kai skaičiau Vydūno raštus, tai tas jau žinoma buvo jo laikais, tai būtų kone prieš šimtmetį... doh.gif Vydūnas taip ir rašė, kad vaisiai, riešutai atvežtiniai - nuodas ir ragino jų nevalgyti, bet iš kitos pusės, per tą laiką tikriausiai nei vienas taip ir nenumirė nuo jų, bet kam save nuodyti, kad ir mažais kiekiais... Kiekvienas pagal save 4u.gif
Geras metas žaliavalgiams, uogos, daržovės, žalumynai, išprotėti gali bigsmile.gif Turgelyje vis prisiperku krepšį žalumynų, agurkų savų neužtenkame, tai irgi krepšis po krepšio, o va ir uogos jau prasidėjo... Ech, jei taip ištisus metus... blush2.gif

P.S. Riešutų, avižų pienas tikrai kuo puikiausiai išsispaudžia per 2 ar 3 sluoksnius tos lietuviškos tankios marlės, išbandyta. Viena mamytė minėjo, kad avižos tikriausiai kažkiek primena mamos pieną, tai likau nustebus, kad mūsų mažoji avižų pienuką kuo puikiausiai geria, net pasigardžiuodama, o va paprasto pieno - nei per kur... Gal kuri darote avižų pieną iš grynų avižų, o ne dribsnių? Nes tie avižų dribsniai ne raw kaip ir būtų schmoll.gif Tas tikrasias avižas tikriausiai reiktų per naktį mirkyti, turguje mačiau, kad paprastų avižų kilogramas - 1 litukas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braskel: 12 birželio 2012 - 22:38
QUOTE(handtouch26 @ 2012 06 12, 22:44)
Dekui uz info. As irgi is Lt tai labiausiai pasiilgstu tikru misko uogu ir turgu. Kai gali nueiti ir nusipirkti kad ir kibira braskiu ar kitokiu uogu, pomidoru, agurku ir zmoniu, kurie juos augina. Ech... Daugiau kai pagalvoji, nieko labai ir nepasiilgstu. Gal dar zibuciu pavasari  smile.gif
1. Man naujiena, kad riesutai purksti siera g.gif  Maniau, kad dziov. vaisiams tas galioja

2. Ir kad riesutai ne raw, irgi naujiena unsure.gif

Och tie agurkiukai ir pomidorai is siltnamiu... Pasaka... Paskaiciau apie zibutes ir susimasciau, ale tikrai as ju UK nemaciau.

Riesutai su siera, is kur zinau? Ogi maciau kad ant ipokavimo parasyta hihihi.gif Todel perkam organic, nes jie negali buti su ta siera purskiami/mirkomi ar kazkaip kitaip apdorojami.

Riesutai nebera raw, nes kad prailginti ju galiojimo laika, jie pasterizuojami arba kaitinami arba kepinami. Kitu atveju jie labai greitai apkarsta. Yra pirkti raw riesutu, bet jau kaina kaina... Kiek teko skaityti USA visi migdolai turi buti termiskai apdorojami, nes buvo keli atvejai, kai zmones nuo raw riesutu susirgo salmonelioze... Kaip - neisivaizduoju g.gif O ankaradziu riesutai kaitinami, kad atsidarytu, nes ju kevale yra toksiska luobele, todel jeigu riesutas rankom atidarant pazeidziamas, jis yra nebevalgomas. Tai tiek bis.gif
Papildyta:
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 12, 23:20)
2. Mano ziniomis, tai priklausomai nuo to, kokiu budu ir kokiom salygom riesutai buvo paruosti vartojimui, jie gali buti IR raw IR ne raw  4u.gif

Visiskai teisingai, manau daugiausiai sansu rasti raw riesutus, tai pirkti riesutus kevale ir juos lukstentis. Arba nusipirkus lukstentus riesutus, bandyti juos sudaiginti, tada bus tikriausias irodymas, kad jie raw biggrin.gif

QUOTE(braskel @ 2012 06 12, 23:36)

Geras metas žaliavalgiams, uogos, daržovės, žalumynai, išprotėti gali  bigsmile.gif Turgelyje vis prisiperku krepšį žalumynų, agurkų savų neužtenkame, tai irgi krepšis po krepšio, o va ir uogos jau prasidėjo... Ech, jei taip ištisus metus...  blush2.gif



O siaubas kaip pavydziu...
Pas mus tokia salta vasara, kad tik ''zoles'' auga, bijau kad liksim be agurku ir pomidoru. Gaila.
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2012 06 06, 19:55)
riesutams surinkau kompanija perkame dezemis po 30 kg tai migdolai uz kg gaunasi 15 lt, anakardziai 20, bananai po 2-2,5 lt imant dideliais kiekiais

As taip pat is Klaipedos, gal galima jungtis prie jusu grupes bananu, riesutu pirkimui ? Arba gal galit pasidalinti informacija ir kontaktais - is kur perkat ir kiek zmoniu grupes reiktu, kad tokia nuolaida gauti smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Contessa @ 2012 06 13, 02:41)
As taip pat is Klaipedos, gal galima jungtis prie jusu grupes bananu, riesutu pirkimui ? Arba gal galit pasidalinti informacija ir kontaktais - is kur perkat ir kiek zmoniu grupes reiktu, kad tokia nuolaida gauti smile.gif  4u.gif

Ir aš bigsmile.gif domina vaisiai
Atsakyti
Sveikos, zaliuokes 4u.gif

user posted image

Dalinuosi siandienos pietu receptu ( CUKINIJOS SPAGECIAI SU MARINARA padazu). Tiksliai nieko nezinojau, tad susikuriau, skonis - FANTASTISKAS gavosi:

Cukinija (siusitarkuoti galima, bet skaniau man gavosi, kai jau gavau 'droztuka', prisegu nuotrauka zemiau.)

Padazui:

1. 1 pomidoro
2. cesnako (jei vartojat)
3. Avokado (ketvircio man uzteko)
5. Zalumynu pagal skonu (as naudojau svogunu laisku ir krapu)
(galima uzsibarstyti smulkintu riesutu, jei valgot, bet man uzteko ir avokado)

Padazo ingridientus susmulkinau labai smulkiai 'irveline' pjaustykle, bet manau, kad galima ir blenderiuoti, gausis vientisesne mase.

SKANAUS bigsmile.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(vovera @ 2012 06 13, 00:29)
Visiskai teisingai, manau daugiausiai sansu rasti raw riesutus, tai pirkti riesutus kevale ir juos lukstentis. Arba nusipirkus lukstentus riesutus, bandyti juos sudaiginti, tada bus tikriausias irodymas, kad jie raw  biggrin.gif


drinks_cheers.gif

RUTA, o to riesutu tiekejo rasti Vilniuje neimanoma butu, kazin..? Arba gal gi kazkada vaziuotu ir uzveztu, jei cia rastusi pirkejas/ai 'dezemis' ? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Kazko patrauke 'ant' fantazavimo virtuveje, tai turejau dar burokiuka maziuka, pasidariau toki uzkanduka - burokeliu karpacio (su pekano riesutu trintu ir seklu misiniu ). Cia jau mano foto.

Su skustuku 'supjausciau' burokeli labai plonais griezineliais, isdeliojau vienu sluoksniu leksteje, apslaksciau citrinos sultimis (nors rasoma, kad reiktu raudonojo vyno 'vinegar', bet a sjo nenaudoju, tai citrina tiko), krapo padraskiau ir apipurskiau aliejumi (jei naudojama). Iki vakaro pauzkandziausiu sita grozi, nes pakankamai sotus manau bus del riesutu... blush2.gif

Siaip vietoj riesutu gal geriua butu riesutu suris, bet neturiu dra jo pasidariusi...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoulinRouge: 13 birželio 2012 - 12:41