QUOTE(Makarska @ 2012 06 13, 15:16)
Rizikuoju pasirodyti neišmanėle, bet rūpi paklausti: ar kiekvieno žaliavalgio rytas prasideda nuo banano su žolėmis

? Skaitau temą ir kiek užmatau dažniausiai minimi bananai ir ir pasisakoma, kad tokia mityba brangi. O kodel negalima pvz. tarkuotų morkų su medumi ar kokių blenderiuotų kopūstų su paprika? Kartą parodoj reklamavo Vitamax prietaisą (tik vėliau sužinojau, kad jis mėgiamas tarp žaliavalgių) ir siūlė ragauti su juo padarytų kokteilių. Man asmeniškai labai patiko paprikos, pomidorai, česnakas ir berods salierų lapai. Niam niam skonis buvo. Kaip koks gaspačio.
Papildyta:
Aij ir dar vieną klausimėlį turėčiau: kaip suprantu termiškai neapdorotas pienas ir jo produktai taip pat tinka, o ar galima valgyti vytintą mėsą, žuvį, sūdytą silkę

? Ar pirktiniai duoniukai ir Varėnos pakaitintas pienas tinka žaliavalgiams ?
Cia man atrodo neismanai, zmogus, tiek kiek laiko ieskai tos tinkamos mitybos sau... Ir kazkas kitas Tau nepasakys ar teisingai galvoji ar ne, nes vienam tai atrodys teisinga, kitam - ne
Del banano... Ne kiekvieno, manau.
Bent jau as (nzn ar jau zaliavalge skaitausi, gal tik entuziaste - pradedancioji), bet to paties skonio kas ryta man tikrai nesinori. net valgyti bananu kasdien as negaliu...
Taigi tas mixas 'ala gaspacio' yra labai fainas, manau. As daznai irgi 'susiplesau' toki suroka - darzovini. Bet reikia nepamirsti, kad zaliavalgiu mitybos pagrindas vis tik ne darzoves, o vaisiai
QUOTE(bim-bam @ 2012 06 13, 16:04)
mano galva netinka
as zaliavalgiu noriu paklaust. dar tik pradejau sekti tema ir neturiu tokio tikslo but zaliavalge, bet kai ka is cia noreciau pasiskolint sveikesnei gyvensenai. gal galetu kas pradziai patarti kokia kokteili darytis su dilgelem? kiek tu dilgeliu reikia ir ar nelabai jauciasi, kai jau sublenderiuotos buna? vaikui tinka gerti? labai noretume pabandyt
Na dilgeliu, siaip jau, nesijaucia visai (bent jau man...nors abejoju ar dar kazkam, nebent LABAI daug idetu). As deduosi i 1 L inda kokius 5-7 dilgeliu lapelius (na toki, maza ziupsneli). Kasdien, sako, naudoti istisai tu paciu 'zoliu' nepatartina del alkaloidu 9kaip ir daigintu produktu), tad kartais , stebint, ar nesiranda kokia alergija, manau, tikria butu sveika ir vaikui (mano beveik 4-metis, tai kas kokia 3-4-ta diena vis papraso to zaliojo gerimo is manes)