Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(braskel @ 2012 06 12, 23:36)
Tas tikrasias avižas tikriausiai reiktų per naktį mirkyti, turguje mačiau, kad paprastų avižų kilogramas - 1 litukas...

Tos paprastos avižos parduodamos turguje pripurkštos nežinia ko, nes sėjai skirtos, greičiausiai, sprendžiu iš kainos.
Atsakyti
QUOTE(Contessa @ 2012 06 13, 03:41)
As taip pat is Klaipedos, gal galima jungtis prie jusu grupes bananu, riesutu pirkimui ? Arba gal galit pasidalinti informacija ir kontaktais - is kur perkat ir kiek zmoniu grupes reiktu, kad tokia nuolaida gauti smile.gif  4u.gif

Pastabėlė apie anakardžius: anakardžiai nėra "žali", jie yra kaitinami, kad lengviau pašalinti kiautą
Atsakyti
As radau tokia info apie anakardzius:"There is a toxic resin inside the shell layer. If the shell is not opened properly, the resin will get on the cashew nut, making it inedible. Most companies steam the shell open at a high temperature, thus cooking the cashew nut inside. A certain nut producer in Indonesia uses a special technique with specially-designed tools (without using any heat at all) to open the shell cleanly every time without ever exposing the cashew nut to the resin. The raw cashews are much sweeter, tastier, and nutritious than their cooked counterparts."

Bet speju, kad Lietuvai tik pasvajoti apie butent sio tiekejo produkcijos ivezima doh.gif

Gal sitie... REALLY RAW g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoulinRouge: 13 birželio 2012 - 13:31
QUOTE(given444 @ 2012 06 06, 08:18)
ruta, kazkaip nesupratai. as nepropaguoju manu koses, bet emiau pavyzdi, kad manu kose tikrai pigiau nei vaisiai ir darzoves, o tu teigiai kad tau nepasikeite finansai, netgi sutaupai.
kaip tik tarp zmoniu paplites posakis: kad nutuke zmones kaip tik maitinas pigiu maistu: miltai, blynai, kiek kainuoja, manai, optima bulka.... ir tunki nuo tokio pigaus maisto, kur nulis vitaminu, mineralu, tik kalorijos.
o manekenes, isrinktosios (dar pries 10m sakyavom) valgo darzoves, vaisius - nes jie, delikatesas, ir ne kiekvienas iperka.

todel as priestarauju teiginiui kad vaisiavalgyste/darzoves - pigiau.

taigi, nori raw food - buk nusiteikes daug uzdirbti, daug isleisti. gaila, kad vel viskas susiveda i pinigus.
aciu uz patarimu - pabandysiu bazej pirkti viska.

dar man ne viena nepasidalinot - kaip jusm su detoksikacijos procesais. ax.gif

ruta, o man visgi dar enaisku patikslink: tai kiek kartu i men ar savaite tau iseina valgyt virta maista. nes juk yr skirtumas ar virto maisto 10-20proc KIEKVIENAM valgyje, ar KARTA i savaite, ar KARTA -i menesi.  ax.gif juk dideli skirtumai.

moulenruoge, kodel nesiplaksiu kokteiliu? na del tu paciu finansu. dabar tarkim, laukiu atlgynimo, isvis sedziu bankrote. jau kaip minejau, mums trims asmenims reikalingi 5 bananai pusryciams, 10 kiviu. ir tai minimumas. iki pietu kad issilaikyti. ar tai nieko nekainuoja?  g.gif

Rizikuoju pasirodyti neišmanėle, bet rūpi paklausti: ar kiekvieno žaliavalgio rytas prasideda nuo banano su žolėmis blush2.gif ? Skaitau temą ir kiek užmatau dažniausiai minimi bananai ir ir pasisakoma, kad tokia mityba brangi. O kodel negalima pvz. tarkuotų morkų su medumi ar kokių blenderiuotų kopūstų su paprika? Kartą parodoj reklamavo Vitamax prietaisą (tik vėliau sužinojau, kad jis mėgiamas tarp žaliavalgių) ir siūlė ragauti su juo padarytų kokteilių. Man asmeniškai labai patiko paprikos, pomidorai, česnakas ir berods salierų lapai. Niam niam skonis buvo. Kaip koks gaspačio.
Papildyta:
Aij ir dar vieną klausimėlį turėčiau: kaip suprantu termiškai neapdorotas pienas ir jo produktai taip pat tinka, o ar galima valgyti vytintą mėsą, žuvį, sūdytą silkę blush2.gif ? Ar pirktiniai duoniukai ir Varėnos pakaitintas pienas tinka žaliavalgiams ?
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2012 06 13, 13:16)
Aij ir dar vieną klausimėlį turėčiau: kaip suprantu termiškai neapdorotas pienas ir jo produktai taip pat tinka, o ar galima valgyti vytintą mėsą, žuvį, sūdytą silkę  blush2.gif ? Ar pirktiniai duoniukai ir Varėnos pakaitintas pienas tinka žaliavalgiams ?

mano galva netinka g.gif

as zaliavalgiu noriu paklaust. dar tik pradejau sekti tema ir neturiu tokio tikslo but zaliavalge, bet kai ka is cia noreciau pasiskolint sveikesnei gyvensenai. gal galetu kas pradziai patarti kokia kokteili darytis su dilgelem? kiek tu dilgeliu reikia ir ar nelabai jauciasi, kai jau sublenderiuotos buna? vaikui tinka gerti? labai noretume pabandyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2012 06 13, 15:16)
Rizikuoju pasirodyti neišmanėle, bet rūpi paklausti: ar kiekvieno žaliavalgio rytas prasideda nuo banano su žolėmis  blush2.gif ? Skaitau temą ir kiek užmatau dažniausiai minimi bananai ir ir pasisakoma, kad tokia mityba brangi. O kodel negalima pvz. tarkuotų morkų su medumi ar kokių blenderiuotų kopūstų su paprika? Kartą parodoj reklamavo Vitamax prietaisą (tik vėliau sužinojau, kad jis mėgiamas tarp žaliavalgių) ir siūlė ragauti su juo padarytų kokteilių. Man asmeniškai labai patiko paprikos, pomidorai, česnakas ir berods salierų lapai. Niam niam skonis buvo. Kaip koks gaspačio.
Papildyta:
Aij ir dar vieną klausimėlį turėčiau: kaip suprantu termiškai neapdorotas pienas ir jo produktai taip pat tinka, o ar galima valgyti vytintą mėsą, žuvį, sūdytą silkę  blush2.gif ? Ar pirktiniai duoniukai ir Varėnos pakaitintas pienas tinka žaliavalgiams ?

Cia man atrodo neismanai, zmogus, tiek kiek laiko ieskai tos tinkamos mitybos sau... Ir kazkas kitas Tau nepasakys ar teisingai galvoji ar ne, nes vienam tai atrodys teisinga, kitam - ne 4u.gif

Del banano... Ne kiekvieno, manau.
Bent jau as (nzn ar jau zaliavalge skaitausi, gal tik entuziaste - pradedancioji), bet to paties skonio kas ryta man tikrai nesinori. net valgyti bananu kasdien as negaliu...
Taigi tas mixas 'ala gaspacio' yra labai fainas, manau. As daznai irgi 'susiplesau' toki suroka - darzovini. Bet reikia nepamirsti, kad zaliavalgiu mitybos pagrindas vis tik ne darzoves, o vaisiai 4u.gif

QUOTE(bim-bam @ 2012 06 13, 16:04)
mano galva netinka  g.gif
as zaliavalgiu noriu paklaust. dar tik pradejau sekti tema ir neturiu tokio tikslo but zaliavalge, bet kai ka is cia noreciau pasiskolint sveikesnei gyvensenai. gal galetu kas pradziai patarti kokia kokteili darytis su dilgelem? kiek tu dilgeliu reikia ir ar nelabai jauciasi, kai jau sublenderiuotos buna? vaikui tinka gerti? labai noretume pabandyt smile.gif

Na dilgeliu, siaip jau, nesijaucia visai (bent jau man...nors abejoju ar dar kazkam, nebent LABAI daug idetu). As deduosi i 1 L inda kokius 5-7 dilgeliu lapelius (na toki, maza ziupsneli). Kasdien, sako, naudoti istisai tu paciu 'zoliu' nepatartina del alkaloidu 9kaip ir daigintu produktu), tad kartais , stebint, ar nesiranda kokia alergija, manau, tikria butu sveika ir vaikui (mano beveik 4-metis, tai kas kokia 3-4-ta diena vis papraso to zaliojo gerimo is manes) 4u.gif
Atsakyti
o ka jus darot su riesutu ispaudom (kurios lieka pagaminus piena) ?
as siandiena vel pasidariau migdolu pieno, o is likusiu ispaudu iskepiau blynus, visai nieko gavosi, aisku visai ne i tema, bet gaila buvo ismest doh.gif
Papildyta:
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 13, 17:10)
As deduosi i 1 L inda kokius 5-7 dilgeliu lapelius (na toki, maza ziupsneli).

ar ne mazokai gaunasi? unsure.gif o pacia kokteilio baze pagrinde is vaisiu darote? g.gif
Atsakyti
bim baM, mano vaikis 20menesiu, bet super megsta dilgeliu plius rugstyniu plius banano kokteili. galima vietoj rugstyniu deti spinatu ar salotu, ir nebus taip rugstu. galima dar kivi... 4u.gif

moulenrouge, siandien valgiau tavo saldibarscius...gaila kad tik anakardziai ne raw, taigi saltibarsciai nelab ai raw gavos biggrin.gif

ryt pab biggrin.gif ndysiu tavo pasiulyta cukinija.

o del buroku karpacio. as ji irgi senokai doroju. drinks_cheers.gif cia turbut emiau is rutos b biggrin.gif logo, nes as ji emiau. variacijos ivairios: ant medaus galima uzbarstyt moliugu seklu, sezamu . super drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 13, 15:10)
Na dilgeliu, siaip jau, nesijaucia visai (bent jau man...nors abejoju ar dar kazkam, nebent LABAI daug idetu). As deduosi i 1 L inda kokius 5-7 dilgeliu lapelius (na toki, maza ziupsneli). Kasdien, sako, naudoti istisai tu paciu 'zoliu' nepatartina del alkaloidu 9kaip ir daigintu produktu), tad kartais , stebint, ar nesiranda kokia alergija, manau, tikria butu sveika ir vaikui (mano beveik 4-metis, tai kas kokia 3-4-ta diena vis papraso to zaliojo gerimo is manes)  4u.gif

QUOTE(given444 @ 2012 06 13, 15:43)
bim baM, mano vaikis 20menesiu, bet super megsta dilgeliu plius rugstyniu plius banano kokteili. galima vietoj rugstyniu deti spinatu ar salotu, ir nebus taip rugstu. galima dar kivi... 4u.gif

dekui jums 4u.gif

na maniskis trimetis labai megsta visokius vaisius, darzoves, seklas ir pan. tai pagalvojau, kad neprosal butu ir kokteilius su zolem padaryt. plius kiek girdejau dilgelese gelezies nemazai, ar klystu?
jeigu mieste yra nuosalesniu 'parkeliu', kur tu dilgeliu yra, kazi ar jos tinkamos? ir ar nuskynus iskart reikia darytis, ar galima pvz is vakaro nusiskint ir ryte kokteliuka plakt?

sorry uz tokius naivius klausimus, bet kol viska perskaityciau cia doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 13, 16:10)
Na dilgeliu, siaip jau, nesijaucia visai (bent jau man...nors abejoju ar dar kazkam, nebent LABAI daug idetu). As deduosi i 1 L inda kokius 5-7 dilgeliu lapelius (na toki, maza ziupsneli). Kasdien, sako, naudoti istisai tu paciu 'zoliu' nepatartina del alkaloidu 9kaip ir daigintu produktu), tad kartais , stebint, ar nesiranda kokia alergija, manau, tikria butu sveika ir vaikui (mano beveik 4-metis, tai kas kokia 3-4-ta diena vis papraso to zaliojo gerimo is manes)  4u.gif

Gerai Tau, kad papraso lotuliukas.gif
As tai visaip bandau isiulyt graziuoju ir gudriuoju - nu, niekaip nelimpa doh.gif
Taciau, kadangi ten n variaciju galimu yra tu zaliuju kokteiliu, tai dar vilties neprarandu surasti ta pati paciausiaji, kuris tiktu ir patiktu mano vaikams smile.gif
O dilgeliu tai as megeja - dedu kokius 3-4 stiebus su lapais didelius (iseigoje gaunasi man puse litro "maistelio" - kokteiliu nepavadinciau, nes vos ne sauksteliu kabint galiu - as skystu nemegstu, man turi but isgeriau - sykiu ir uzkandau lotuliukas.gif doh.gif )
Tai tokiame kiekyje nedideliame man tos dilgeles jauciasi smile.gif Bet, kadangi man tas skonis patinka - tai problemos nematau tame.
Va, kiaulpienes tai kitas reikalas doh.gif Kartu neispasakytai, bet kaip V. Boutenko raso, kartumas turi savu pliusu, tai stengiuosi nesiraukyti ir gerti lygiai taip pat skaniai kaip dilgelini:)
O del darzoviniu kokteiliu - dar nebandziau, bet sivakar susiplaksiu ta proga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2012 06 13, 21:29)
Gerai Tau, kad papraso  lotuliukas.gif
As tai visaip bandau isiulyt graziuoju ir gudriuoju - nu, niekaip nelimpa  doh.gif
Taciau, kadangi ten n variaciju galimu yra tu zaliuju kokteiliu, tai dar vilties neprarandu surasti ta pati paciausiaji, kuris tiktu ir patiktu mano vaikams  smile.gif
O dilgeliu tai as megeja - dedu kokius 3-4 stiebus su lapais didelius (iseigoje gaunasi man puse litro "maistelio" - kokteiliu nepavadinciau, nes vos ne sauksteliu kabint galiu - as skystu nemegstu, man turi but isgeriau - sykiu ir uzkandau  lotuliukas.gif  doh.gif )
Tai tokiame kiekyje nedideliame man tos dilgeles jauciasi  smile.gif Bet, kadangi man tas skonis patinka - tai problemos nematau tame.
Va, kiaulpienes tai kitas reikalas  doh.gif Kartu neispasakytai, bet kaip V. Boutenko raso, kartumas turi savu pliusu, tai stengiuosi nesiraukyti ir gerti lygiai taip pat skaniai kaip dilgelini:)
O del darzoviniu kokteiliu - dar nebandziau, bet sivakar susiplaksiu ta proga  smile.gif

Va sveika, ir Tu prisijungei thumbup.gif

Man irgi tirsti patinka, tai nei geriu, nei valgau, bet skaniau nei skysti smile.gif

Kiaulpienes kaip nors 'ypatingai' ruosi ar tiesiog 'natur produkt' nuplautas dedi?

P.S. Siandien ir man partempe daigykle ... Kazkaip tokia... em... DIIIDELE ji nu doh.gif

Uzsimerkiau daiginimui ozragio sekliukiu, lesiu ir vel tu avinzirniu... Bandysiu daryti zaliavalgiska humusa pagal SI RECEPTA bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2012 06 13, 18:33)
o ka jus darot su riesutu ispaudom (kurios lieka pagaminus piena) ?
as siandiena vel pasidariau migdolu pieno, o is likusiu ispaudu iskepiau blynus, visai nieko gavosi,  aisku visai ne i tema, bet gaila buvo ismest  doh.gif
Papildyta:

Sveikos, merginos 4u.gif
Mažai čia reiškiuosi, bet sąžiningai skaitau. Aš kaip tik vakar dariau tokį skanėtą iš likučių. Klausimas buvo kilęs toks pat kaip tau - ką su jais daryti? Išmesti tai gaila. Galiu sąžiningai pasakyti, kad nepamenu kada paskutinį kartą esu valgius TAIP skaniai. Tikrai labai rekomenduoju! Įmetu linką

http://mynewroots.bl...ulp-hummus.html

Ir šiaip labai patiko merginos blogas.

Tuo pačiu, jeigu nieko prieš, pasidalinsiu savo nauju blogo įrašu apie tai, kodėl žaliavalgystė ne visada tinka lieknėjimui. Nežinau ar į temą, bet gal kam bus įdomu ir naudinga rolleyes.gif http://lieknek-lengv...sutrukdyti.html
Atsakyti