Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 13, 20:57)
Va sveika, ir Tu prisijungei  thumbup.gif

Man irgi tirsti patinka, tai nei geriu, nei valgau, bet skaniau nei skysti  smile.gif

Kiaulpienes kaip nors 'ypatingai' ruosi ar tiesiog 'natur produkt' nuplautas dedi?

P.S. Siandien ir man partempe daigykle ... Kazkaip tokia... em... DIIIDELE ji nu  doh.gif

Uzsimerkiau daiginimui ozragio sekliukiu, lesiu ir vel tu avinzirniu... Bandysiu daryti zaliavalgiska humusa pagal SI RECEPTA  bigsmile.gif

user posted image


cool.gif reikia gi prie "savu" kooperuotis - o to vien su knygom "draugaut" nuobodu darosi.
Kai su darbais atlaisvesiu, rimciau pasiskaitysiu, kuo cia mamukai gyvena ir aktyviau padalyvausiu - dabar labai laiko deficitas doh.gif
Niekaip ypatingai neruosiu kiaulpieniu - dedu naturaliai.
Dilgeles irgi, kai kurie saltiniai siulo nuplikyt, kad "nesikandziotu", bet niekada to nedarau, nes kazkaip...niekada nekanda jos man (gal, kad labai galingas smulkintuvas (1500 W), tai ir tuos plaukelius, kurie "kanda"" sumala g.gif )
Ir nuo migdolu (naudoju tik sertifikuotus zinomu laboratoriju, tai nesibaiminu del apipurskimu visokiu ten) luobeliu nenuimineju (irgi, apiplikant juos tada, dalis "gyvybingumo" prarandama), kai migdolu piena gaminu.
Zodziu, stengiuosi kuo labiau naturaliame pavidale palikti viska pagal galimybes.
O teko skaityt, kad jei zinoma, jog vaisiai/darzoves augo ekologiniame ukyje, rekomenduojama vartot neplautas, idant kokie tais vitaminai ten nedingtu doh.gif - man tai naujiena buvo biggrin.gif
Atsakyti
va, kaip tik norejau paprasyti, merginos, surasykit is naujo man tas grudu ir seklu daiginimo taisykles su visokiais praskalavimais...arba bent nuoroda i taisykles.
nieko nezinau apie nieka g.gif
moulenrouge , kokia ten daigykle? kokio reik puodo daiginimui? molinio? medinio? plastmasinis netinka?
surasykit viska biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 06 14, 09:15)
va, kaip tik  norejau paprasyti, merginos, surasykit is naujo man tas grudu ir seklu daiginimo taisykles su visokiais praskalavimais...arba bent nuoroda i taisykles.
nieko nezinau apie nieka g.gif
moulenrouge , kokia ten daigykle? kokio reik puodo daiginimui? molinio? medinio? plastmasinis netinka?
surasykit viska biggrin.gif


Siaip tai na bendrai jei nupasakoti, sumerki per nakti pamirkai sekals/riesutus ar kt. Tada nupili ta vandnei kuriame mirko, praskalauji ir sudedi daiginti (per para patartina bent 2 k. praskalauti, kad nerugtu/nepelytu ir kt.)

Va gal cia rasi atsakymu daugiau VIDEO

Mes su claries cia mastem mastem, ieskojom, skaitem ir t.t. ir apsistojom ties paciomis paprasciausiomis 'stiklainiuku' daigyklemis (ka padare nemazai ir kaip skaiciau amazon.com pirkeju, kurie po imantresniu daigykliu, vis tik grizo prie stiklainiuku...)

Va tokia pirkau 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Tiesa, siandien pradejua bandyma su obuoliu pacios elementariausios ZELMER (apie 150 Lt) dziovykles. Parasysiu kaip seksis. kol kas dziovinu 30 l temperaturoje, dziuna neblogai, padejau dziuti pries val.... Atrodo visai nieko... g.gif

user posted image
Atsakyti
Uz kokiu 15 min 'nuiminesiu derliu' ir skanausim savos gamybos oboliu traskuciais - super! Tai taip grubiai imant, manau obuoliai sudziuna per 2.30 val. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoulinRouge: 14 birželio 2012 - 12:30
Ir kaip pasisekė?
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 13, 12:06)
Sveikos, zaliuokes  4u.gif



Dalinuosi siandienos pietu receptu ( CUKINIJOS SPAGECIAI SU MARINARA padazu). Tiksliai nieko nezinojau, tad susikuriau, skonis - FANTASTISKAS gavosi:




Nu labai apetitni tavo pietukai thumbup.gif

QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 13, 13:40)
Kazko patrauke 'ant' fantazavimo virtuveje, tai turejau dar burokiuka maziuka, pasidariau toki uzkanduka - burokeliu karpacio (su pekano riesutu trintu ir seklu misiniu ). Cia jau mano foto.




Labai skaniai atrodo!

QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 13, 14:26)


Gal sitie... REALLY RAW  g.gif


Labai daug pardavinejamos produkcijos nera raw nors raso atvirksciai, man patiko viena firma kuri raw riesutus pardavineja, jie pabande sudaiginti anakardzio riesuta, kad isitikinti, kad jie tikrai raw biggrin.gif Ir jis sudygo biggrin.gif

QUOTE(Makarska @ 2012 06 13, 15:16)

Aij ir dar vieną klausimėlį turėčiau: kaip suprantu termiškai neapdorotas pienas ir jo produktai taip pat tinka, o ar galima valgyti vytintą mėsą, žuvį, sūdytą silkę  blush2.gif ? Ar pirktiniai duoniukai ir Varėnos pakaitintas pienas tinka žaliavalgiams ?

Termiskai neapdorati produktai kaip ir tinka, bet nepamirskim kad dauguma zaliavalgiu yra veganai.

QUOTE(claries @ 2012 06 13, 23:41)

O teko skaityt, kad jei zinoma, jog vaisiai/darzoves augo ekologiniame ukyje, rekomenduojama vartot neplautas, idant kokie tais vitaminai ten nedingtu  doh.gif - man tai naujiena buvo  biggrin.gif

Ir as skaiciau apie tai. O viskas del vitamino B12, kurio tipo daznai truksta veganams ir zaliavalgiams, tai zodziu ta vitamina gamina dirvozemyje esancios bakterijos, todel kai valgai nenuplauta morka, tai privalgai ir tu bakteriju biggrin.gif
Atsakyti
gal galetumet idet nuoroda is kur pirkot ta daigykla? dekui 4u.gif
Atsakyti
Na nežinau nežinau. Tą ekologinį ūkį laikyčiau tik daržovę auginta negyvenamoj saloj. Uogą ar daržovę iš savo daržo visada nuplaunu.
Atsakyti
moulenrouge , isidejai savo juosta. o koks tavo ugis? blush2.gif ar zaliavalgystes deka taip tirpsta likusieji kg/ turbut super turi jaustis.

o del to dziovintumo as labiausiai sau keliu klausima. sioj srity, sakom, zalieji pykstasi su zaliavalgiais. zalieji tai eko ir gamtos myletojai, kurie teigia kad tokio tipo dziovintuvai daug suryja elektros, kad ojojo...tai tas pats gaunasi kaip viska virti, kepti...ar net labiau g.gif jo, nedaug tos ekologijos, tubut tikri zaliavalgiai mazai naudoja tu dziuvesiu, kaip sakoma. net zaliavalgyste yra visokia.
vis prisimenu ta sakini, kad receptai tai tik pereinamasis laikotarpis. geriausia yra MONO. bet negi visi puls cia rasyt. snd valgiau kila pomidoru. ar agurku. nuobodu biggrin.gif

taip pat tas garsus sakinys: if it looks like pizza, it will digest like pizza.
visa tai tinka ir tam raw42 restoranui g.gif

ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2012 06 14, 21:15)
Ir kaip pasisekė?


Labai fainai, traskinom visi obuoliu, burokeliu ir cukiniju cipsus bigsmile.gif
(burokelius 'pamarinavau' itrinoj apslakstytoj su himalaju druskos siek tiek, o cukinija tik kiek padruskinau, na jei druska vartojama).

QUOTE(vovera @ 2012 06 14, 21:39)
Labai daug pardavinejamos produkcijos nera raw nors raso atvirksciai, man patiko viena firma kuri raw riesutus pardavineja, jie pabande sudaiginti anakardzio riesuta, kad isitikinti, kad jie tikrai raw  biggrin.gif Ir jis sudygo  biggrin.gif


Aha, as irgi skaiciau apie toki 'tikrinimo' buda ar raw ar ne thumbup.gif

QUOTE(Algyte @ 2012 06 14, 23:11)
gal galetumet idet nuoroda is kur pirkot ta daigykla? dekui  4u.gif


Maciau yra pigu.lt (pabandykit ieskoti guglej 'ZELMER vaisiu dziovintuvas' ar pan., tai ismes ir si, ir kitokiu modeliuku, gal gi kitas patrauklesnis pasirodys, tik issiaiskinkite kokie temperaturu rezimai ir ar yra neperkaitimo 'apsauga', t.y. kakzoks fenas ar varikliukas... na zodziu doh.gif ) 4u.gif

QUOTE(given444 @ 2012 06 15, 00:20)
moulenrouge , isidejai savo juosta. o koks tavo ugis?  blush2.gif ar zaliavalgystes deka taip tirpsta likusieji kg/ turbut super turi jaustis.

o del to dziovintumo as labiausiai sau keliu klausima. sioj srity, sakom, zalieji pykstasi su zaliavalgiais. zalieji tai eko ir gamtos myletojai, kurie teigia kad tokio tipo dziovintuvai daug suryja elektros, kad ojojo...tai tas pats gaunasi kaip viska virti, kepti...ar net labiau  g.gif jo, nedaug tos ekologijos, tubut tikri zaliavalgiai mazai naudoja tu dziuvesiu, kaip sakoma. net zaliavalgyste yra visokia.
vis prisimenu ta sakini, kad receptai tai tik pereinamasis laikotarpis. geriausia yra MONO. bet negi visi puls cia rasyt. snd valgiau kila pomidoru. ar agurku. nuobodu  biggrin.gif

taip pat tas garsus sakinys: if it looks like pizza, it will digest like pizza.
visa tai tinka ir tam raw42 restoranui  g.gif

ax.gif


Ai as cia metu savo per nestuma priaugtus kg (30 uzsimeciau, tad dabar baigiu atsipurtyti va ketvirtas menuo blush2.gif ) Ugis 175 cm

Del dziovintuvo... Na as dar iki tiek 'stipriai' ekologiskai nemastau, nes kol kas mastau labiau apie tai kaip finansiskai pigiau prasisukti (neperkant 4 vnt dziovintu obuoliu pokucio uz 6 lt) ir kaip ziemos ir nesezono nuoboduji valgiarasti galesiu pasiivairinti (tuo paciu ir duoiuku receptu kruva susiradau). Jei turi nuosava kiema ir 'moliu drebta' stoga, tai be abejo, ekologiskiausia bus dziovintis viska ant jo blush2.gif Tiesa, lyginant su tuo kiek el. si dziovykle ir orkaite sunaudoja, tai yra juokas... (pvz musu orkaites galngumas 3075 W, dziovykles 300 W) O kur dar blenderis ar smulkintuvas kitas... oij doh.gif

Apie receptus zaliavalgysteje irgi turiu nuomone tokia, kad na... Pradejus zaliavalgyste, manau, receptai gelbsti ir netgi labai. Ir jau geriau zaliavalgiska pica, dazoviu cipsai ar spageciai, nei sie 'iprastiniai' patiekalai g.gif
O jau ten paskui, labai tikiuosi, kad daug kaifo bus man is pomidoro, agurko ir t.t. bigsmile.gif

___

Kaip 'isgyvenote' detoksikacija ir ar ilgai ji tesiasi? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoulinRouge: 14 birželio 2012 - 23:54
MoulinRouge, mane ne dziovintuvas domina o ta daigykla su stiklainiukais 4u.gif
Atsakyti