labas rytas:)
bandysiu atrasyt, kiek spesiu.
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 15, 13:59)
Teks kada susitikti, vaisintis viena kita savo 'signature' patiekalais, as 'statysiu' pirma - antra, o Tu deserta
butinai.
QUOTE(given444 @ 2012 06 15, 15:49)
1.siandien buvau Senuku prekybos centre. uzmaciau netiketai dziovintuva, 135lt. ar gali but toks pigus?

ar nebus po to tragediju uz pigu daikta?
2.taip pat paziurejau ir kombainu - visokimes smulkinimams kokteiliams ir tt. nes turiu tik eilini philips blenderi. turejau salia jo ir smulkintuva/kapokle, bet ji greit perdege
taigi, merginos ka galvojat - ar kombainas man ir sultis isspaustu. nes uzmaciau koks gargras, jei atskirai pirktum ir sulciaspaude. vaje. nemegstu apsiverst ta technika nors tu ka. neturiu 100kvm namo ir gigant virtuves. nenoriu prietaisu sandelio virtuveje
kaip sugalvoti kad viskas butu kuo optimaliau? virykles tikrai neismesiu
3.susilpnejo potraukis nesveikam maistuii. anksciau 4-5-puodeliai i diena kavos, na ir 3 budavo. o db 1 ar 2 isgeriu, ir ne per syki. buna, pasidarau 1puodeli ir PER DIENA JI SALTA GURKSNOJU. buvau kavamane - kaip alko ar narko panasiai.
1. kodel ne? MoulinRouge irgi kazkoki ne itin brangu pirko - lyg pakol kas nesiskunde
2. kas tinka viskam - netinka niekam
Jei jau einat zaliavalgiavimo keliu, ko gero, teko skaityti, kad yra sulciaspaudes ir yra LETAEIGES sulciaspaudes. Stai pastarosios Jums ir reiketu, nes spaudziant paprasta sulciaspaude, sultys proceso metu oksiduojasi. Pateke i organizma, anot dr. H. Shinya (kurio knyga "Fermentu faktorius" kaip tik dabar ipusejau), oksiduoti produktai skatina susidaryti laisvuosius radikalus, ardancius lasteliu DNR ir skatinancius veziniu lasteliu gamyba (skamba kaip siaubo filme: negerk sulciu - susirgsi veziu

). Jei rimciau, tai pabandykite kur bent paragauti palyginimui sulciu, gautu is letaeiges sulciaspaudes - skirtuma pati pajusite. Lietuvoje jau yra nemaza ju pasiula:
Kuvings,
Hurom,
Omega,
Coway,
Zelmer,
Zyle. Tik rinkis.
3.

as kavos visai nebegeriu, o sokolado suvalgau max 2 mazus gabaliukus. Liux dalykas tie Zalieji kokteiliai!
QUOTE(given444 @ 2012 06 16, 07:20)
avizu dribsnius uztenka uzplikytus valgyti. na, kuo maziau apdorotus.
Tai, kad jie JAU yra apdoroti taip, kad nelabai kas ten belike...
Jie gi garais karstais apdorojami, kad laikytusi, tai norint "gyvu" dribsniu, praverstu tureti rankini dribsniu
maluneli ir naudoti gamtines zemdirbystes principu uzaugintus grudus (perkant pas tuo principu auginanti patikima ukininka).
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 16, 10:15)
Siandien sunaudojau nuo migdolu pieno likusias 'siuksles' savo plesrunui sutuoktiniui (ta humusa, kuri cia dejot nuoroda, nu tikrai super

) privyniojau i buroklapiukus, spinatus ir perrisau su svogunlaiskiais (gavosi kaip alia balandeliai su humuso idaru). Ta net ausys linko, kaip kapojo ta uzkandele
Tiesa, tokius ir kitus svelnesnius miksus as vaikui paverciu ledais ( na turejau pernai isigijusi zoku ledaine is usa, kai nutariau nebemaitinti vaiko tais parduotuviniais mendelejevo lentele prikistais ledais...). Daznai ivairiu sulciu tiesiog pasaldau... Siaip is bet ko absoliuciai galima ju padaryti... net tie patys agurkai ar spinatai sueina

Pademonstruoju zemiau kaip atrodo.
Tiesa tiems ledams yra ir paprastesniu 'priemoniu' berods lietuvoj pirkti (TupperWare ir pan. formeles i kamera deti)
Skaitau dabar 80/10/10 (aciu, claries! ), nu nieko... Man patinka visai ( biskis gramatiniu klaidu yra, bet e beda ). Ir kazkaip isvis dziaugiuosi, kad po tos mano minties zaliavalgiauti (vel claries aciu!

), visa seima 'pasmerkta' DAUG daugiau 'gyvo' maisto suvartoti
reikes ir man pabandyt tuos Tavo suktinukus - skamba skaniai:)
As irgi kaip tik uzvakar pradejau skaitineti apie ledu aparatus vaikams: tik noriu ne vien kur vaisinius gamina, o tokio jau "tikresnio" (sunus megsta grietineles ledus), tai nelabai jau pigus kai kurie

Nors mano turimas "universalas" TM gamina "viska", t. t. ir ledus, taciau galvoju, kad atskirai tam skirtas prietaisas pagamins tikrai skanesnius.
MoulinRouge - tuoj susireiksminsiu

nuo tiek pagyru
Manau, kad tiesiog atejo tam tinkamas laikas, o as paprasciausiai "pakisau ta ideja" paciu laiku
QUOTE(given444 @ 2012 06 16, 15:47)
dar as dapilu migdolu ar anakardziu pieno, kad b

enderio nesulauzyt, kai saldytas uogas plaku
merginos, man kilo mintis, pasiskaicius visokiu 30bananasaday.com apie veganus sportininkus vaisiavalgius, padaryt savaites tarkim iskrova. valgyt vien bananus. nebadmiriaut, nes svoris man ir taip krenta, bet tarkim suvalgyt iki 15bananu i diena.
kodel bananu?
galeciau keisti bananu mangais, bet as nesu milijonieriaus zmona
taigi, ka manote - gal mano glikemijos indeksas nesustreikuos. juk savaite laiko.
gerciau dauuuug vandens.
bet ir kava noreciau gerti
mano "blenderis" (jei galima taip pavadinti ji) tai tuo bent geras, kad sulauzyt neimanoma: o nuo visokiu saldytu uogu kapojimo kaip tik atsigauna - pasigalanda savaime nuo to:)
Nesiulyciau vaikytis populiariu filmuku Youtube ir neprasidet su tom mangu/bananu dietom
Siuloma siaip valgyti 100 km spinduliu aplink gyvenamaja vieta uzauginta produkcija, kuri, manoma, labiausiai yra priimtina zmogui, gyvenanciam toje aplinkoje. O bananai?mangai? Jau nekalbant apie tai, KUO ir KIEK jie purskiami, vertetu prisiminti, kad skinami zali ir sunoksta "pakeliui". O V. Boutenko teigia, kad vaisiai turi buti sunoke naturaliai, sauleje, tik tada jie yra geri, o tie, kurie noksta dirbtinai, kokiu ten medziagu (jau nepamenu ant greituju) lieka juose nelabai geru, tai geriau tu egzotiniu kuo maziau (ir tikrai ne 30 dienu - vien jais).
Kava iskrovos dienu metu?

kazkaip nelabai derinasi
QUOTE(given444 @ 2012 06 17, 00:09)
zaliavalgiu skanestams pribresti nereikia jie labai traukia.
o virsuj tepasi nepakartojamas anakardziu kremas
o snd gavosi 2 viename. kepiau veganiska morku pyraga, padariau ji sveikesniu, ir gaminimo procese jis tapo raw tortu.
o snd vakaras mano baigesi su nuotykiais

maliau zemes riesutus, norejau pasidaryti riesutu sviesta. pirmasyk neisejo , kai vakar dariaus - sudeginau riesutus, anglim virto

, o snd - pati atsiduriau traumpunkte. riesutu nesudeginau, bet ilgai blenderiavau. neturiu gero kombaino, tai su philips blenderiu. ir kas man pasidare? pakisau pirsta isvalyt riesutu miltus is po peiliuko, ir kita ranka spustelejau mygtuka. susikapojo pirstas i tris dalis
dabar jau sedziu su apristu deganciu pirstu ir paskiepyta nuo stabliges
tokios mano zinios....
iskart laukiamjame dar kilo mintis: vat zaliavalgiai kai artinasi gripas, iskart ima badaut arba vien zalia maista valgo (tie, kurie siaip dar virto kazkiek valgo). galvoju, gal man pabadavus, arba vien zalia maista pavalgyt. ot butu eksperimentas ar zaizdos tikrai greiciau gyja. nes zaliu maistu net sloga greiciau ir gripai gydosi.
bet kaip tycia namie yra ko valgyt, kad ir tas selenu pyragas ir siaip prischologiskai - kai tik pagalvojau, kad nevalgysiu isvis (na betn para ar tris paras), arba valgysiu tik zaliai, organizmas piestu pasistojo, visi alkio receptoriai isijunge ir seiliu tekejimo
magre, - sakai, apie bananus taip? as girdejau kad agrukuose ltvoje - siaubingas kiekis nitratu. zodziu, kur pasisuki nitratai. uztat ir svarstau, suvalgius kilais vienos ar kitos darzoves ar vaisiaus, -ar bus blogai?
bet uzsieny zmones valgo vaisius kilais ir vargo nemato. paziurekit youtube mergina kuri vien bananus valgo.
magre, yra tokia tamsi kakava. sviesi ir tamsi. tai tamsios sokolado spalvos kakava ir yra 20-22proc riebumo. joje daugiau mineral mgu. pardavinet ja turi visur, bent jau kaune, turgeliuose jos pilna. ir ji labiau tinka deti i ledus, tortus, kepinius. sodresne.
tai nieks man neatsako apie kombainus, nereaguojat ar jie pakeicia sulciaspaude? negi salia vieno gargaro, reikia pirkti kita gargara?
O man anakardziu kremas nepatiko kazkodel - gerai, kad nedaug pasigaminusi buvau..
Aciu uz morku pyrago recepta.
Labai uzjauciu del pirsto: atsargumas ir dar karta atsargumas nemaiso net suaugusiesiems, ka jau kalbeti apie vaikus. Tikiuosi, plastines chirurgijos specialisto pagalbos neprireiks ir sugis pirstas be didesniu problemu (nuosirdziai linkiu to).
Del pabadavimo ir greitesnio gijimo: irgi cia kada su savo tarka super astria nenaudodama apsaugos nusivariau pirsto galiuko odos gabala - tikrai gana greit uzgijo (skanumynu stengiuosi ir nebelaikyt namie, tai vis kokteiliukus geriant nesunku buvo ir paeksperimentuot su gijimu zaizdos).
Abejociau, kad Kauno turgeliuose parduodama kakava yra raw
("Paprastai parduotuvėse pardavinėja kakavą miltelių pavidale (angliškai cocoa). Tai nepakeičiamųjų riebalų rūgščių jau nebeturintis produktas pagamintas iš kartu su kalio karbonatu pakepintų kakavos pupelių. Palyginimui, 100 gramų žalių pupelių turi 10 gramų (10%) antioksidanto flavonolio. Tuo tarpu pardavinėjamuose šokoladuose to antioksidanto kartais būna belikę vos gramas (1%) ar net mažiau.")
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2012 06 17, 00:28)
Turiu dar klausimuka, ar jus viso megstate kokteilius?
Nes man jie irgi nelabai Dar jeigu koks mango su spinatais gal ir nieko, bet tarkim jei dedu banana tai is viso feee. Nors netrintus bananus visai megstu
Uztai nelabai ir ismanau kuo maitintis. As jau nuo vaikystes megstu viska valgyti atskirai ir maisto nemaisyti. Man taip skaniausia. Bet jeigu taip kas diena valgyti tarkim tik pomidorus pietums, tai man turbut greitai viskas atsibostu
Siandiena lankiausi raw restoranuke. Valgiau raw burgeri su salotomis. Porcija tai nerealiai didele, skanu, bet namie to tikrai nesigaminciau. Bet desertas buvo nerealus, net ir mano mamai patiko
megstu labai kokteilius.
Ar skaitet "Zaliuju kokteiliu revoliucija"? ten virs 200 receptu - tikrai galima issirinkt kazka sau tnkamo (arba internete - nemokamai).
Labai tinkamas ir sveikintinas iprotis, jei sugebat valgyti nemaisant jau tiek seniai. O kodel vien pomidorai pietums? Juk yra (net ir lietuviskas tik imant) gausybe kitu darzoviu.
taip, raw desertai - kazkas toookio