Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Sveikos merginos.

Man rūpi toks klausimas:mėgstu labai tas keptas riešutų, sėlenų ir sėklų duoneles, kurios parašytos keptos iki 47 laipsnių.Parašytas RAW duonelės ar krekeriai(negaliu pasakyti tiksliai dabar).Man toks klausimas iškilo.Gerai, ta duonelė pagaminta džiovinant ar kepant iki 47 laipsnių, bet tai visos sėklos ir riešutai juk vistiek pirktiniai gaunasi, tai ar jie jau tokie žali?Juk nepatikrinsi kokioje temp.jie buvo džiovinami?

Jūs jei pieno nevartojate ar nieko nesate girdėjusios apie džiovintą jogurtą?

Ir dar klauimas gaminančioms.Gaminantis javainį ar sėlenų paplotėlį tą ale tešlą reikia skiesti vandeniu? blush2.gif

Aš dar ekspermentuojančios stadijoj, labai įdomu...

Būčiau labai dėkinga atsakiusioms. bis.gif
Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2012 01 14, 19:21)
Ir dar klauimas gaminančioms.Gaminantis javainį ar sėlenų paplotėlį tą ale tešlą reikia skiesti vandeniu? blush2.gif

kur tu ji gaminti zadi? ir is ko?

apie riesutus jau diskutuota labai labai daug kartu, as nebesikartosiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 14 sausio 2012 - 19:26
Gaminti noriu džiovintuve iš saulėgražų, linų sėklų,sėlenų...

Dar javainių iš avižinių dribsnių su džiovintom uogom...

O apie riešutus diskutavot senoje temoje ar šitoje, nes neradau net internete dėl tų jo "gyvumo"...

O kur jūs perkate migdolus ar saulėgražas?
Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2012 01 14, 19:31)
Gaminti noriu džiovintuve iš saulėgražų, linų sėklų,sėlenų...

Dar  javainių iš avižinių dribsnių su džiovintom uogom...

O apie riešutus diskutavot senoje temoje ar šitoje, nes neradau net internete dėl tų jo "gyvumo"...

O kur jūs perkate migdolus ar saulėgražas?

del gyvumo ir ekologiskumo turiu savo nuomone biggrin.gif geriau jau negyvas ir neekologiskas riesutas negu "ekologiskas" mesos gabalas, man eko ir gyva tik tai ka uzsiauaginu pati

as viska perku bazeje, pas pazystamus tiekejus

jei dziovinsi dziovintuve vandens tikrai nereikia, ir idomiai sugalvojai pilsi vandeni kad jis isdziutu? baze, t y. vandens pakaitalas geriausias yra cukinijos
Papildyta:
QUOTE(evuxiene @ 2012 01 12, 14:40)
Ruta o kas konkreciai atsitiko vartojant spanguoles, pasidalink g.gif
ziuriu tau puikiai krenta svoris, ar vis stipriai zaliavalgiauji ar visai buna g.gif

gavosi labai stiprus inkstu ir slapimo taku uzdegimas kurie neeme net antiibijotikai, kol nenaprotino sarminiu produktu pavartoti, kraujo rodikliai buvo kaip nabasniko

as zaliavalgiauju kaip ir planavau 80 proc raciono savaites 4u.gif buna dienu nezaliu, bet sita balansa maksimaliai islaikau

QUOTE(Nima*** @ 2012 01 12, 21:59)
Dar man vienas mistinis dalykas yra - randu, kad vaisiai yra šarminiai produktai, BET tuo pačiu rašoma, kad vien vaisiais maitintis negalima, nes labai užrūgštėja organizmas  blink.gif  Tai, kaip iš tikrųjų...

QUOTE(Nima*** @ 2012 01 13, 19:03)
Ačiū. Bandžiau kažkada skaičiuotis, bet norėtųsi tiesiog turėti lentelę teisingą, nes kasdien skaičiuotis tikrai neišeina, juolab, kad kiekvieno produkto nesveri juk..  ax.gif

teisingos lenteles nerasi ir nereikia ant sito reikalo labai uzsiciklinti, siap labai gerai ko reikia parodo organizmas, paprasciausiai reik klausytis jo, as savo kuna tik tik pradedu pazinti ir nuo to kaifuoju......
Atsakyti
Ačiū tau,Rūta.

Vanduo tam, kad formą kažkokią išvystyti.Pvz aš darau tokius sausainius iš riešutų, tai darau su medumi ir aliejumi.O tavo pasiūlymas su cukinijos beze labai patrauklus(cuinijų šiais metai buvo ohoho), bet...nesuprantamas... ax.gif

Aš jau peržiūrėjau ir atvo receptus, bet apie tai-nieko.Pasidalink, prašau 4u.gif

O bazėje Klaipėdoje?

Ačiukas
Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2012 01 14, 19:53)
Ačiū tau,Rūta.

Vanduo tam, kad formą kažkokią išvystyti.Pvz aš darau tokius sausainius  iš riešutų, tai darau su medumi ir aliejumi.O tavo pasiūlymas su cukinijos beze labai patrauklus(cuinijų šiais metai buvo ohoho), bet...nesuprantamas... ax.gif

Aš jau peržiūrėjau ir atvo receptus, bet apie tai-nieko.Pasidalink, prašau  4u.gif

O bazėje Klaipėdoje?

Ačiukas

baze taip Klaipedoje

kadangi neturiu dziovintuvo duoniuku receptu nesu cia ikelusi, keliau tik tai ka dariau 4u.gif , bet esu kelias RAW receptu knygas esu issivertusi, tai cukinija pagrindinis bazinis ingredientas (labai retai keiciamas agurkais, moliugais) tiek saldiems tiek suriems ar astriems duoniukams (dziovinamiems dziovintuve)
pav:

cia geras krekeriu receptukas
http://www.alfa.lt/straipsnis/10289566

dar vienas

Daržovių krekeriai

3 puodeliai daržovių
(morkos, cukinijos, paprikos)
½ puodelio dž. pomidorų
1 puodelis vandens
½ pjaustyto svogūno
4 česnako skiltelės
2 ½ šaukštelio druskos
2 šaukšteliai citrinos sulčių ½ puodelio smulkintų žalumynų
(baziliko, krapų, petražolių, raudonėlio)
2 šaukšteliai itališkų prieskonių
2 puodeliai maltų sėmenų
2 puodeliai 8-12 valandų mirkytų sėmenų

cia jau fantazijai ribu nera nori saldziu dedi pav nuo migdolu pienu likusius tirsciaus agava, medu cukinija kaip baze ir turiui uzpildyt, megaiamu seklu uogu ir dziovini 4u.gif

Atsakyti
Na aš nepabijosiu būti įkyri, bet kaip pasigamniti cukinijų baze?

Ačiū už receptus, renku ir ekspermentuoju.. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2012 01 14, 20:10)
Na aš nepabijosiu būti įkyri, bet kaip pasigamniti cukinijų baze?

Ačiū už receptus, renku ir ekspermentuoju.. tongue.gif

i cukinija ziurek kaip i vandeni toliau darbas smulkintuvu iki norimos mases
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2012 01 14, 22:02)
i cukinija ziurek kaip i vandeni toliau darbas smulkintuvu iki norimos mases

Viską supratau, ačiū! 4u.gif
Atsakyti
sveikos, zaliavalge nesu, bet kai kurie receptai domina smile.gif tai vat norejau paklausti, ar imanoma isdziovinti duonele be to spec dziovintuvo ir be orkaites?
Atsakyti
QUOTE(Almantaitė @ 2012 01 21, 19:45)
sveikos, zaliavalge nesu, bet kai kurie receptai domina smile.gif tai vat norejau paklausti, ar imanoma isdziovinti duonele be to spec dziovintuvo ir be orkaites?

O tai kur tadadžiovinsi ?
Atsakyti
Aš tai kepiau riešutų sausainius su cukinijos baze.Gal todėl kad ne džiovinau o kepiau orkaitėje man jie nesudžiuvo jau trečia diena biggrin.gif

Galvojau, kad iškepsiu ir jie sukietės, deja, visi riešutai pasidarė minkšti, tad man šis receptas nepasitvirtino.Šiandien darysiu dribsniu javainius su dž vaisiais.Irgi orkaitėje, todėl kad džiovyklė dar tik planuose.Artimuose. smile.gif
Atsakyti