QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 12 21, 11:05)
Dar dėl "Juodo miško" ten rašo 1 arb. šaukštelis sodos,o kiek reikėtų kepimo miltelių imti?
aš dedu kepimo miltelių dvigubai, nei reikia sodos.. visad gerai gaudavosi.
Papildyta:
QUOTE(lilget @ 2011 12 21, 12:59)
as dar su kruva durnu klausymu, jei pastiliaza pasidaryciau siandien ir brandinciau iki penktadienio, nes tada surinkynesiu ir puosiu ar per ilgas laikas brandinimui, ar tai geriau daryt ryt
Kitas klausymas, niekaip nesuprantu

dengt noriu balta mase, bet man reikia zaliu egluciu ir zydru snaigiu, kaip suprantu tai geriausia dazus pilt i zelatina, kad lygiai nusidazytu, bet nedarysiu gi trinju normu, kaip paskirstyt, kaip nudazyt, zodziu nu tokia nemastanti pasirodo esu butybe, net verkt noris
dėl brandinimo tiksliai nežinau, bet manau nieko nenutiks, tik paskui tą pastilažą reiks atminkyti gerai, gal vėl taptų elastinga masė. Tai dekoracijoms pasigaminkite baltą paprastą masę, tada gnybkite po gabaliuką, dėkite dažų į masę ir minkykite, kol išsiminkys. kalbu apie skystus ar gelinius dažus. jei dažai miltiniai, tai, spėju, ištirpinti juos reikia keliuose lašeliuose vandens ir tada į masę.
Papildyta:
o čia mano Kriaušinio-karamelinio tortuko pjūvis. Na, skanus tortas, nieko blatno, lengvas, gaivus, daug suvalgyti gali "ant karto", džiaugiuosi, kad išbandžiau, du kartus jau kepiau

priskirčiau prie paprastų tortų kategorijos