Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 5 tema

QUOTE(raganieška @ 2012 02 21, 21:29)
Gal galite kuri įmesti pašteto receptą iš pirmos knygos, ten reikia šoninės rūkytos ir žalios  blush2.gif  bloge ne toks kaip knygoje sakė vaišinusi panikė. Būsiu labai dėkinga  4u.gif

Tikriausiai šis:
Vištų kepenėlių paštetas

400g vištų kepenėlių;
50g sviesto;
250g riebokos kiaulienos (puikiai tinka šviežia šoninė);
100g rūkytos šoninės;
1 svogūnas;
1 saliero lapkotis;
1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
druskos, juodųjų pipirų;
1 sauja džiovintų baravykų.

Eiga:
Vištų kepenėles atidžiai apžiūrime, nupjaustome kampelius, kurie mums nepatinka, ir visokias baltas gysleles. Kepenėles šiek tiek pasmulkiname. Keptuvėje ištirpiname sviestą. Kai jis įkaista, dedame kepenėles ir kepame apie 10min. Iškepusias sudedame į lėkštę, kur jos ramiai pagulės, kol paruošime visa kita.
Kiaulieną geriausia naudoti jau sumaltą. Taigi, jei neturime tokios, mėsą sumalame.
Rūkytą šoninę (labai tinka rieboka) susmulkiname, dedame į keptuvę ir kepiname, kad pasileistų riebaliukų. Dedame smulkiai supjaustytą svogūną ir ant nedidelės ugnies švelniai apkepiname. Kai svogūnai jau suminkštėję ir permatomi, beriame smulkiai pjaustytus morką ir saliero lapkotį. Vėl ant nedidelės ugnies viską maždaug 5 min. patroškiname. Tada dedame maltą kiaulieną ir paliekame ją gražiai sau kepti su daržovėmis. Įberiame prieskonių: truputį džiovintų čiobrelių, druskos, pipirų.
Kol mėsa ir daržovės troškinasi, pasiruošiame grybus. Užpilame juos verdančiu vandeniu (maždaug stikline) ir paliekame mirkti ne trumpiau nei 10 min. Išmirkusius grybus ištraukiame iš vandens, bet jo neišpilame. Smulkiai supjaustytus dedame į keptuvę prie mėsos ir daržovių. Jei kuriuo nors momentu atrodys, kad keptuvėje trūksta drėgmės ar riebalų, įdėkite truputėlį sviesto ir įpilkite keletą šaukštų vandens, kuriame mirko grybai. iš viso daržoves ir mėsą reikia troškinti apie 35min.
Kai mėsa ir daržovės ištroškintos, vaiską sudedame į virtuvinį kombainą ir sumalame. Sumalę dar paragaujame ar netrūksta druskos ir pipirų. Belieka viską sudėti į vieną formą arba kelias nedideles formeles ir palikti šaldytuve per naktį.
4u.gif


QUOTE(vija @ 2012 02 23, 11:07)
Aha, gaunasi daug, bet, kita vertus, nematau prasmės jos gaminti keletui kartų. Aš nusipirkau specialiai tokį sandariai uždaroma molinį indą, prikepu pilną ir valgom... kol susivalgo  biggrin.gif .. Gi ji gali ir ilgiau pastovėti...

Tikriausiai netaip mane supratote mirksiukas.gif Pagal tai, kaip ji visiems patiko, reikėjo daryti iš dvigubos porcijos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimukeA @ 2012 02 23, 15:15)
Tikriausiai šis:
Vištų kepenėlių paštetas



aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif essen.gif
Atsakyti
sakykit, o darant granola kokius avizinius dribsniu naudojate:
tuos kur greitai paruosiami (verdami apie keleta min.) ar tuos kur reikia virti ilgiau, tokie kaip optimos linijos, kur verdami apie 10 min.?
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2012 02 23, 21:34)
sakykit, o darant granola kokius avizinius dribsniu naudojate:
tuos kur greitai paruosiami (verdami apie keleta min.) ar tuos kur reikia virti ilgiau, tokie kaip optimos linijos, kur verdami apie 10 min.?

Aš tuos, kur ilgiau, stambesnius.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2012 02 23, 22:06)
Aš tuos, kur ilgiau, stambesnius.

drinks_cheers.gif Aš taip pat. Jie ir mitybine prasme vertingesni.
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2012 02 23, 21:34)
sakykit, o darant granola kokius avizinius dribsniu naudojate:
tuos kur greitai paruosiami (verdami apie keleta min.) ar tuos kur reikia virti ilgiau, tokie kaip optimos linijos, kur verdami apie 10 min.?

Aš irgi su stambesniais darau, ir pati Beata, jei neklystu, juos rekomenduoja.
O kitą kartą darysiu su 5-ių grūdų dribsniais ax.gif
Norėjau paklausti - koks Beatos tortas (iš knygų, geriausia būtų) lengviausiai (nebūtinai greičiausiai) pagaminamas blush2.gif Noriu vyrui gimtadienio proga padaryti, bet bijau susimauti, nes niekada nedariau torto, o eksperimentuoti nelabai turiu kada.
Atsakyti
QUOTE(mylimukeA @ 2012 02 24, 11:03)
Aš irgi su stambesniais darau, ir pati Beata, jei neklystu, juos rekomenduoja.
O kitą kartą darysiu su 5-ių grūdų dribsniais  ax.gif
Norėjau paklausti - koks Beatos tortas (iš knygų, geriausia būtų) lengviausiai (nebūtinai greičiausiai) pagaminamas  blush2.gif Noriu vyrui gimtadienio proga padaryti, bet bijau susimauti, nes niekada nedariau torto, o eksperimentuoti nelabai turiu kada.

Su Danuko tortu tikrai neprašausi. Žaiuriai skanus thumbup.gif , ir palyginus nėra labai sudėtingai gaminamas.
Atsakyti
Visos taip granola giriat, reikia ir man pagaliau kažkaip prisiruošti pagaminti smile.gif

Per Užgavėnes dariau lietinius su įvairiais įdarais, lietinius pagal Beatą kepiau, jau antrus metus, nenusiviliau ir šiais. Dar pabandžiau įdarą su lašiša ir krienais, visai nieko, kažkas pikantiškesnio ir neįprasto smile.gif

Labai patinka sriuba su šonkauliais ir perlinėm kruopom, čia iš pirmos knygos. Mums ji ir pirmą ir antrą patiekalą atstoja. Tik jau jokios taip mėgiamos Beatos šoninės nededu, ir nuo šonkaulių pakankamai riebu būna.

Dar neseniai bandžiau spagiečius su tunu ir citrina, irgi pirmoj knygoj yra receptukas. Tai vaikas nevalgė, vyrui padažo pritrūko, viską "sugadino" su pomidoru padažu doh.gif o man pačiai visai nieko smile.gif Bet dėl savęs vienos gaminti nelabai patinka, tai nekartosiu tikriausiai.
Atsakyti
Tanika

man ir perliniu kruopu sriuba su sonkauliukais labai skani, ir kepu- lasinukus-smulkiai supjaustau ir to "riebalo" ten per daug nebuna, vel sonkauliukai kartais buna mesingi kartais ne, o perlinem, riebaliuko reikia, bet sriuba, superine


"Danuko" tortas ir geras lengvai pasigamina, as valentinui biskvita pirkau, nes nekepiau, bet labai skanu bvo tik brendzio daug pyliau tortas ne vaikams biggrin.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif vakar po grinevičiūtės laidos apie majonezus pagaliau užsimaniau pasigamint savo smile.gif
receptas antroje knygoje, bet knyga ne po ranka. gal kuri galite nurašyti ar nufotografuoti? būčiau labai dėkinga smile.gif
Atsakyti
Issisaugokit kompiutery, ir tada issididinkit.. jei nesimatys, perfotografuosiu dalim...


user posted image
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 02 24, 18:08)
Issisaugokit kompiutery, ir tada issididinkit.. jei nesimatys, perfotografuosiu dalim...

ryškumas išsisaugojus toks pats sad.gif
jeigu nesunku padalinkit foto dalimis ir ikelkite cia arba man asmeniskai i az.
LABAI DĖKOJU!
Atsakyti