QUOTE(raganieška @ 2012 02 21, 21:29)
Gal galite kuri įmesti pašteto receptą iš pirmos knygos, ten reikia šoninės rūkytos ir žalios
bloge ne toks kaip knygoje sakė vaišinusi panikė. Būsiu labai dėkinga 


Tikriausiai šis:
Vištų kepenėlių paštetas
400g vištų kepenėlių;
50g sviesto;
250g riebokos kiaulienos (puikiai tinka šviežia šoninė);
100g rūkytos šoninės;
1 svogūnas;
1 saliero lapkotis;
1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
druskos, juodųjų pipirų;
1 sauja džiovintų baravykų.
Eiga:
Vištų kepenėles atidžiai apžiūrime, nupjaustome kampelius, kurie mums nepatinka, ir visokias baltas gysleles. Kepenėles šiek tiek pasmulkiname. Keptuvėje ištirpiname sviestą. Kai jis įkaista, dedame kepenėles ir kepame apie 10min. Iškepusias sudedame į lėkštę, kur jos ramiai pagulės, kol paruošime visa kita.
Kiaulieną geriausia naudoti jau sumaltą. Taigi, jei neturime tokios, mėsą sumalame.
Rūkytą šoninę (labai tinka rieboka) susmulkiname, dedame į keptuvę ir kepiname, kad pasileistų riebaliukų. Dedame smulkiai supjaustytą svogūną ir ant nedidelės ugnies švelniai apkepiname. Kai svogūnai jau suminkštėję ir permatomi, beriame smulkiai pjaustytus morką ir saliero lapkotį. Vėl ant nedidelės ugnies viską maždaug 5 min. patroškiname. Tada dedame maltą kiaulieną ir paliekame ją gražiai sau kepti su daržovėmis. Įberiame prieskonių: truputį džiovintų čiobrelių, druskos, pipirų.
Kol mėsa ir daržovės troškinasi, pasiruošiame grybus. Užpilame juos verdančiu vandeniu (maždaug stikline) ir paliekame mirkti ne trumpiau nei 10 min. Išmirkusius grybus ištraukiame iš vandens, bet jo neišpilame. Smulkiai supjaustytus dedame į keptuvę prie mėsos ir daržovių. Jei kuriuo nors momentu atrodys, kad keptuvėje trūksta drėgmės ar riebalų, įdėkite truputėlį sviesto ir įpilkite keletą šaukštų vandens, kuriame mirko grybai. iš viso daržoves ir mėsą reikia troškinti apie 35min.
Kai mėsa ir daržovės ištroškintos, vaiską sudedame į virtuvinį kombainą ir sumalame. Sumalę dar paragaujame ar netrūksta druskos ir pipirų. Belieka viską sudėti į vieną formą arba kelias nedideles formeles ir palikti šaldytuve per naktį.

QUOTE(vija @ 2012 02 23, 11:07)
Aha, gaunasi daug, bet, kita vertus, nematau prasmės jos gaminti keletui kartų. Aš nusipirkau specialiai tokį sandariai uždaroma molinį indą, prikepu pilną ir valgom... kol susivalgo
.. Gi ji gali ir ilgiau pastovėti...

Tikriausiai netaip mane supratote

