QUOTE(Louhi @ 2011 01 10, 20:55)
Merginos, gal galit papasakoti ar naudingas ir reikalingas tešlos kildinimo indas?

Labai domina, nes gana dažnai kepu mielines bandeles, sakau gal greičiau iškyla tešla? Kokių jis dar savybių turi? Ar vertas dėmesio? Ir kokio dydžio universaliausias būtų?
man jis labai reikalingas, nes naudoju ne tik tešlos kildinimui. jau seniai turiu 7,5l., neseniai nusipirkau 10l, dabar dar įsigysiu 3. ir 5l. (jiems akcija sausio mėnesį), nes ne visada reikalingas didelis kiekis tešlos. Ar greičiau iškyla?-tikrai nepasakysiu, nes tik įsigijus šį dubenį pradėjau kepti iš mielinės tešlos.
O čia nukopijuoju šiek tiek:
1. Užminkyti Tupperwarinę mielinę tešlą, nes tam būtinas dubuo su sandariu dangčiu.
2. Marinuoti mėsą (šašlykus, kepsniukus, didelį gabalą mėsos, vištą gabalais ar visą...), žuvį ir t.t. Į dubenį reikia sudėti mėsytę, suberti prieskonius ir kitus marinato komponentus, uždengt dangtį, supurtyti ir į šaldytuvą. Taip paruošta mėsa geriau ir greičiau išsimarinuoja, o ir rankų nereikia tepliotis
3. Apvoliot mėsos ar žuvies gabaliukus krakmole, džiūvėsėliuose ir t.t. Dedame mėsą, ant viršaus pilame krakmolą ar kt ir uždengę dangtį supurtome.
4. Daržoves prieš kepant orkaitėje ar griliuje reikia apibarstyti prieskoniais ir aliejumi, tai labai lengva padaryt - visą tai sudėjus į dubenį, jį uždengiame ir supurtome.
5. Šaldytuve laikyti mišraines, sriubas, šaltibarčius ir t.t Uždengiame dangčiu ir į šaldytuvą. Taip išlaikysime maistą ilgiau šviežią.
6. Labai patogu transportuoti. Uždengiame sandarų dangtį ir saugiai gabename maistą, mašinoje, krepšyje...
Gundantis pasiūlymas - modernus dvisluoksnis dubuo, kurio išorė tarsi guminė, todėl indas neslysta ant stalo ir patogus laikyti, o vidus kietas ir slidus, todėl lengva plakti ir maišyti. Jo dangtelis sudarytas iš dviejų dalių, išėmus vidurinį skaidrų dangtelį, bus puiks dubenėlis plakimui. Dubens apačia turi tokius bėgelius, kad galima būtų dubenį saugiai paversti ant šono plakant mikseriu ar šluotele.