Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Tupperware indais

su greitkračiu-gertuve radau tik 1 receptą lietiniams gaminti 1 psl. ax.gif
gal dar kokį receptuką žinote, pasidalinkite 4u.gif
o tai labai jau siaura indo naudojimo paskirtis... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kingcup @ 2013 11 22, 14:29)
su greitkračiu-gertuve radau tik 1 receptą lietiniams gaminti 1 psl. ax.gif
gal dar kokį receptuką žinote,  pasidalinkite  4u.gif
o tai labai jau siaura indo naudojimo paskirtis...  doh.gif

Greitkratis
Skersmuo 10 cm, aukštis 20 cm.
Sandarus indas su matavimo skale nuo 50 ml iki 500 ml. Sandariai užsidarantis dangtelis. Dangtelyje yra praktiškas papildomas dangtelis, skirtas išpilti produktams. Išorinis paviršius matinis ir neslysta iš rankų. Vidinis paviršius lygus, todėl jį lengva plauti

· Plakti
· Maišyti gėrimus
· Ruošti tirštiklius (pvz., miltų, sviesto ir pieno mišinį padažui)
· Maišyti padažus,
· Suplakti kiaušinius, omletą, blynų tešlą
· Suplakti plakinį mielinei tešlai
· Laikyti įvairiausius produktus (mišraines,sūrį, varškę, pieną ir kt.). Jie išsilaikys ilgiau ir neįgaus pašalinių kvapų
Uždarymas : tarsi tempdamos užspauskite apatinį, tada viršutinį dangtelį.
Pastaba : plakame dangteliu žemyn, kad kuo daugiau skystis pereitų per malūnėlį. Plakdamos mišinius su mielėmis, rūgpieniu, gazuotu vandeniu, visada atidarinėkite mažąjį dangtelį, nes skystis gali aptaškyti.


Prieskonių užpilas
120ml majonezo, 120 ml grietinės, 100ml pjaustytų žalių svogūnėlių, 1 pjaustyta arba išspausta česnako skiltelė, 1 šaukštelis pjaustytų peletrūnų, 1 šaukštelis cukraus, 1 šaukštelis volčesterio padažo, 1 šaukštas citrinos sulčių, druskos, pipirų pagal skonį.
Viską sudėti į greitkratį ir suplakti. Tinka įvairiom salotom užpilti arba kaip padažas prie žuvies.

Česnakinis padažas
120ml majonezo, 120 ml grietinės 120 ml kečupo, 100ml smulkiai pjaustytų agurkų , 2 pjaustytos arba išspaustos česnako skiltelės, 2 šaukšteliai įvairių pjaustytų žalumynų(krapų, petražolių ir t.t.), 1 šaukštas citrinos sulčių, druskos vegetos, pipirų pagal skonį.
Viską sudėti į greitkratį ir suplakti. Tinka prie picos, mėsos, šviežių daržovių.

Jogurto pagardas
250ml jogurto be priedų, 2 šaukštai labai smulkiai supjaustyto svogūno, 1 pjaustyta arba išspausta česnako skiltelė, 1 šaukštelis pjaustytų krapų, 1 šaukštelis citrinos sulčių, 1 šaukštelis garstyčių
Viską sudėti į greitkratį ir suplakti. Tinka tiekti ant lapinių salotų.

Grietininis užpilas
120ml grietinės, 2 šaukšteliai cukraus, 1 šaukštelis citrinos sulčių, 1 šaukštas garstyčių, 200ml rūgpienio.
Viską sudėti į greitkratį ir suplakti, kartais atidarant mažajį dangtelį. Ypač tinka bulvių salotoms pagardinti.

Pieniškas kokteilis
300ml pieno, 2 šaukštai uogienės arba 5 braškės, cukraus pagal skonį. Viską sudėti į greitkratį ir suplakti. Skaniausias kokteilis naudojant 2,5% riebumo pieną ,,Margė“. Vietoj pieno galima naudoti rūgpienį arba kefyrą.

,,Labas rytas“
250ml rūgpienio, 1 apelsino sultys, 1 bananas, cukraus pagal skonį.
Viską sudėti į greitkratį ir suplakti

Lietiniai blynai
200ml pieno, 1 kiaušinis, žiupsnelis druskos, 2 šaukštai miltų. 2 šaukštai krakmolo, 2 šaukštai aliejaus.
Pirmiausia į greitkratį dedame kas sunku, po to kas lengva. Miltai ir krakmolas dedami ant viršaus. Uždarome dangtelį, viską pasukame, tada gerai išplakame ir iškepame.

Blyneliai
200ml pieno, 1 kiaušinis, žiupsnelis druskos, cukraus, 4 šaukštai miltų
Gamyba tokia kaip lietinių blynų

Keptas sūris
400g dešrinio sūrio, 2 kiaušiniai, 4 šaukštai miltų, po šaukštelį saldžios paprikos, kari(curry), raudonėlio(oregano), pusė šaukštelio aštrios paprikos, druskos.
Iš miltų, kiaušinių, pusės stiklinės vandens ir prieskonių greitkratyje suplakti tešlą tirštesnę nei lietiniams. Sūrį pjaustyti 1 – 1,5 cm storio griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Tiesiai iš greitkračio į keptuvę lieti nedidelius blynelius ant jų uždėti po griežinėlį sūrio užpilti vėl tešlos ir apkepti iš abiejų pusių. Patiekti karštus su daržovėmis

Obuolių omletas
Didelis obuolys, šaukštelis aliejaus, kiaušinis, šaukštas citrinos sulčių, 5 šaukštai kefyro ar pasukų,2-3 šaukštai miltų, druskos.
Obuolį nuplauti. Perpjauti pusiau ir išimti sėklalizdžius. Vieną obuolio pusę supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis, kitą smulkiai sutarkuoti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti ratu obuolių skilteles. Greitkratyje suplakti kiaušinį su druska, citrinos sultimis, kefyru ir miltais. Tešlą užpiltiant obuolių skiltelių. Pakaitinti,kol sutirštės, paskui omletą apversti. Patiekti su tarkuotais obuoliais arba bruknėmis

Greita kiaušinienė
5 kiaušiniai, 30g fermentinio sūrio, 100g dešros ir 100ml pieno, pagal skonį prieskonių: vegetos ir t.t.
Į greitkratį sudėti kiaušinius, sutarkuotą fermentinį sūrį, supjaustytą dešrą ir pieną. Viską suplakti ir kepti

Varškės pyragėliai su kopūstais
Tešla:200g varškės, 130ml kefyro, 1 kiaušinis, 0,5 arbat šaukštelio cukraus, 2 valg šaukštai aliejaus, 250g miltų.
Miltus supilame į dubenį tešlai, visa kita suplakame greitkratyje, nuolat atidarant išleisti orą. Supilti į dubenį ant miltų, uždaryti dangtį, išleisti orą ir purtyti 2 – 3 minutes. Tada perminkyti mentele tešlai. Kai tešla nebekimba prie mentelės ir dar nėra vientisa, išversti ją ant padėklo ir perminkyti rankomis. Tešlą iškočioti ir formuoti pyragėlius.
Įdaras: mažas kopūstas, 1 svogūnas, 2arb šaukšt sojų padažo, vegetos, pipirų, 3 – 4 valg šaukšt aliejaus.
Kopūstą sutarkuoti stambia trintuve. Svogūną smulkiai supjaustyti. Viską pakepinti aliejuje. Sudėti prieskonius. Ataušinti. Pyragėlius kepame aliejuje arba orkaitėje. Galimas ir kitoks įdaras: varškė, džemas, virtos mėsos faršas.

Plikyta tešla virtinukams, koldūnams
500g miltų, 1 kiaušinis, 1 arbat šaukštelis druskos, 3 šaukštai aliejaus, 250 – 300 ml vandens,
Miltus supilame į dubenį tešlai, dedame druską, aliejų, kiaušinį, viską sumaišome, tada užpilame verdančiu vandeniu ir išmaišome mentele tešlai. Iš tešlos gaminame virtinukus.

Avižiniai sausainiai
500g lietuviškų avižinių dribsnių, 250g kieto margarino (Hushalls eve), 2 kiaušiniai,1 stiklinė miltų, 2 arb šaukšteliai kepimo miltelių, 2 šaukštai grietinės.
Ištirpiname margariną ir supilame į avižinius dribsnius, pamaišome ir palaukiame, kol masė atvės. Kiaušinius ir cukrų sudedame į greitkratį ir plakame, kol cukraus kristalai ištirps, sudedame grietinę ir dar truputį paplakame. Į dubenį tešlai supilame miltus, kepimo miltelius, atvėsintus dribsnius. Uždengiame ir gerai papurtome. Po to atidarome, supilame iš greitkračio suplaktus kiaušinius ir vėl uždengiame ir gerai papurtome. Viską gerai permaišyti mentele tešlai ir formuoti sausainius ant silikoninio padėklo tešlai. Kepti 200C orkaitėje.

Senutės blynai
300g miltų, 20-30g miltų, 1 kiaušinis(nebūtinai), 250g pieno, 1 šaukštas cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, aliejaus kepimui.
Mieles susmulkiname greitkratyje, sudedame cukrų, druską, kiaušinį, supilame pašildytą pieną ir viską gerai išplakame (3 -4 kartus papurčius atidaryti mažąjį dangtelį ir išleisti orą). Supilame miltus į dubenį tešlai, į juos pilame plakinį ir gerai su šaukštu išmaišome. Uždengiame dubenį dangčiu ir ištraukiame orą(būtinai). Dubenį dedame į šiltą vandenį ir po 15 – 20 min galima kepti. Blynus dedame į įkaitintus riebalus, šaukštą vis pamirkius į šaltą vandenį (kad neprikibtų tešla). Kepti ant vidutinio karštumo ugnies, kad gerai perkeptų

Kokteilis
Apelsinų sultys
Šiek tiek vandens
Įdėti keletą braškių (galima šaldytų).( Jei dedame juoduosius serbentus – sutrinti.). Viską išplakti greitkratyje. Grietinėlės nepilti!

Kokteilis
100ml karšto vandens
1 pakelis 100gr kapučino kavos
1 indelis kondensuoto pieno
200ml degtinės

Vandenį sumaišyti su kapučino kava ir atšaldyti. Sudėti kondensuotą pieną ir uždengę dangtelį supilti degtinę. Viską išplakti.

Krienų padažas
2 šaukštai acto
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas garstyčių
2 šaukštai tarkuotų krienų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus
Viską sudėti į greitkratį ir gerai išplakti.

Garstyčių padažas
8 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
6 šaukštai grietinės
6 šaukštai aliejaus
1 svogūnas
1 arbatinis šaukštelis acto
truputis cukraus ir druskos

Omletas
4 kiaušiniai
1 šaukštelis miltų
¾ stiklinės pieno
2 šaukštai miltų
juodųjų pipirų, druskos
smulkiai kapotų žalumynų
Viską gerai išplakti, atidarinėjant mažąjį dangtelį. Omleto pagrindas gali būti įvairus, pvz.šparaginės pupelės, sūris su pakepinta kubeliais duona,pakepintas batonas, kumpis, obuoliai ir t.t.

Krienų ir morkų padažas
3 šaukštai tarkuotų krienų
3 šaukštai tarkuotų (smulkiai) morkų
1 šaukštas acto
1 šaukštas aliejaus
truputis cukraus ir druskos
Viską gerai išplakti ( tinka prie jautienos kepsnio)

Padažas (tinka salotoms, mėsai)
1 virtas kiaušinis, 6 šaukštai aliejaus, 6 šaukštai acto, druskos, cukraus, pipirų
Atsakyti
OMG KIEK RECEPTŲ 4u.gif 4u.gif 4u.gif
clap.gif notworthy.gif kopijuoju į savo užrašinę cool.gif
Atsakyti
Sveikutes turiu sitoki tuperware puodu rinkinuka sakykit o kaip su jais gamint? ar i mikrobange dedant kanors kept ta plasmasini dangti reikia nuimt ar su juo reikia det?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2013 12 06, 14:03)
Sveikutes turiu sitoki tuperware puodu rinkinuka sakykit o kaip su jais gamint? ar i mikrobange dedant kanors kept ta plasmasini dangti reikia nuimt ar su juo reikia det?



Baltus dangtelius reikia nuimti, jie laikymui šaldytuve pvz. 4u.gif
Atsakyti
Turiu du greitkračius: vienas greitkratis-gertuvė (600ml), kitas - tiesiog greitkratis (700ml). Iš jų planuoju vieną padovanoti draugei, kitą - pasilikti. Kuris geresnis? Ką patartumėt pasilikti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kingcup @ 2013 12 17, 16:17)
Turiu du greitkračius: vienas greitkratis-gertuvė (600ml), kitas - tiesiog greitkratis (700ml). Iš jų planuoju vieną padovanoti draugei, kitą - pasilikti. Kuris geresnis? Ką patartumėt pasilikti? 4u.gif


Turiu abu. Pirmasis patogesnis, nes per ta gertuvele patogu pilti, kad ir tesla wink.gif
Atsakyti
Kviečiu visas i TW mylėtojų grupę tarptautiniu mastu biggrin.gif pasidalinti savo receptukais,įsigyti norimą prekę,sužinoti kažką naujo ar šiaip smagiai pabendrauti 4u.gif Būtina sudalyvauti savaitgalinėse akcijose-atrakcijose tongue.gif
Gaminame su Tupperware
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2013 12 06, 16:03)
Sveikutes turiu sitoki tuperware puodu rinkinuka sakykit o kaip su jais gamint? ar i mikrobange dedant kanors kept ta plasmasini dangti reikia nuimt ar su juo reikia det?
http://cdn01.trixum....8788213P410.jpg[/img]


Super indas: verdu visas darzoves be vandens, gaminu mesos patiekalus, ypač patinka troškinti kopustus, balandelius, idarytas paprikas, kadangi nereikia maišyti, verdu uogienes, kepu pyragus. Pasišildome maista thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
o sakykit ar yra Tupperware indų, kurie tiktų ir tešlą su mikseriu sukti, mėsą marinuoti ir t.t.? Kad būtų tokie universalūs. Ir apskritai ar nebijo tie indai jei su mikseriu brūžinsiu?
Atsakyti
Sveikos, o gal kas turit kokiu receptu jau atsirinkusios su MPresu, nes ofoceliai skelbiami du receptukai bet gal kas esat jau ka daugiau ismeginusios?
Atsakyti
QUOTE(Leja_ @ 2014 05 04, 21:32)
Sveikos, o gal kas turit kokiu receptu jau atsirinkusios su MPresu, nes ofoceliai skelbiami du receptukai bet gal kas esat jau ka daugiau ismeginusios?


Mes darėme žemaitiškus su presiuku hihihi.gif

O čia pažaidimai tema "la troškinys"
user posted image.user posted image.user posted image.user posted image.user posted image

user posted image.user posted image..user posted image..user posted image.user posted image
Atsakyti