Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

QUOTE(vvilmaa @ 2012 01 17, 12:05)

Pasitarėm namie, kad galim paviešinti virtuvės kainą, anokia čia paslaptis, kai pagalvoji. Baldai be technikos, be kriauklės, su dažyta plokšte kainavo 5300lt, kadangi turėjom savo projektą, tai siuntėm į kelias vietas, brangiausiai už šitą variantą buvo pasiūlyta 7500lt. Darėm pas tuos,kurie norėjo pigiausiai. Stalčių mechanizmai paprasti, vyriai hetich, daug vyrių atsidaro 180 laipsnių. Labai daug storai laminuotų kraštinių, visas priekis spintelių. Jau turėjau patirties su ana virtuve, plonas (ne tas popierinis) laminatas neatlaikė 5metų.

Šaldytuvą tokį draugai turi, tai pas juos išmėginom pirmiausiai, tikrai nesudaro problemų, aišku gal vyresnio amžiaus žmogui būtų ne visai gerai. Nors mano močiutė sakė, kad liux idėja, nes bent minimalus sportas. Kol kas trūkumų negaliu įvardyti, nes jokių nepastebėjau.

QUOTE(Braita @ 2012 01 17, 12:09)
Tik va dažytos plokštės daugiau nebesirinkčiau - vaikai apdaužo  doh.gif

Žinot, aš irgi bijau dėl šito, nes dėliodami daiktus pastebėjom, jog tikrai jautri ta plokštė. Nors dažytą pasirinkom, nes pas mamą virtuvė jau 10metų ir jokių apsidaužymų, o šeimoje 8 žmonės. Gal kokybė labai dažymo kritus, nežinau... bet tikrai kaina neatitinka kokybės unsure.gif

QUOTE(Pro @ 2012 01 17, 12:17)
Aš tai galvoju, kad ta šaldytuvo padėtis priklauso nuo gyvenimo būdo. biggrin.gif Asmeniškai, pakankamai daug gaminu, mažas vaikas namie, todėl ir šaldytuvą rinkomės beveik 200 litrų, su nuline zona. Bet jis tikrai gigantas, tai šaldytuvas apačioje daug gražesnis sprendimas. Būtinai pasidalinsiu savuoju virtuvės projektu, kai jis bus baigtas. Bet viskai taaaiiip lėtai juda.

Lachese, minėjai, kad kitus baldus darysitės patys. O minkštą dalį? smile.gif

Iš tiesų, tai grožis čia suvaidino svarbiausią rolę, kad po apačia dėti, nors mes gaminam irgi daug, bet kas kelias dienas perkamės, nemėgstu prigrūsto šaldytuvo.. vaikystės trauma...
Remonto terminai jau patrigubėjo nuo mūsų pirminių planų... lotuliukas.gif naivuoliai mes...

Minkšta dalis - tai tik vienas baldas - sofutė, ją jau turim tokia bet manęs laukia didelis darbas pakeisti jai spalvą, siūsiu specialų apklotą, jau turiu natūralaus lino storą medžiagą. Kiti baldeliai: spinta, lova, rūbų kabykla, vonios spintelė, daiktadėžės pačių surinktos bus. Plokštės jau išpjautos.

QUOTE(reduxe @ 2012 01 17, 13:10)

OOO kokia virtuvė smile.gif mūsų visas butas tokio dydžio rolleyes.gif ar šeimoje yra meistras dirbantis iš medžio? baldai įspūdingi savo masteliu 4u.gif man labai gražu atviros lentynos, mažai, kas drįsta jas daryti, tai tą spintelę virš mikrobangės įsimylėti galima. O jums sporto tai netrūksta, turbūt, bėgioti iš kampo į kampą yra ką tokiame plote. Iš visos virtuvės keisčiausia ta juosta ornamentinė, ji iš kito stiliaus ir baldai ją "suvalgo".

QUOTE(Pro @ 2012 01 17, 13:12)
Joana Agota, mes taip pat galvojam apie HPL fasadą. Jis tvirtesnis, o kaina mažesnė 4 kartus. Aišku, briaunos ne taip gerai atrodo, bet manau, kad geri baldininkai padarys kokybiškai.

Kai rinkomės daryti laminuotą ar dažytą plokštę, buvom litexpo baldų parodoje, kur visokių firmų parodiniai baldai. Tikrai grožis dažytos nepalyginamai gražesnis, nors laminuota ir tvarkingai padaryta, bet ne tas. Nes matosi laminavimo siūlės tamsios. Kalbu būtent apie baltą spalvą. Kitos spalvos neturi tokio ryškaus skirtumo vaizdui. Kaina iš tiesų skiriasi tiek kartų ( gal net daugiau, nes jeigu būtume darę laminuotą tai už kvadratą kaina apie 35lt jau brangiausios baltos plokštės) o patvarumas tikrai laminuotos plokštės didesnis. Bet nutarėm, jog dureles esant reikalui pasikeisime, karkasas juk liks. Vien dažytas fasadas mūsų virtuvei iš tų 5300lt kainavo 1300lt, už kvadratą kaina apie 150lt, dažytos abi pusės. Ir čia pigisuia dažymo kaina, kurią radom, buvo, kur siūlė apie 300 už kvadratą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 17 sausio 2012 - 17:44
QUOTE(Lachesė @ 2012 01 17, 17:38)
Kai rinkomės daryti laminuotą ar dažytą plokštę, buvom litexpo baldų parodoje, kur visokių firmų parodiniai baldai. Tikrai grožis dažytos nepalyginamai gražesnis, nors laminuota ir tvarkingai padaryta, bet ne tas. Nes matosi laminavimo siūlės tamsios. Kalbu būtent apie baltą spalvą. Kitos spalvos neturi tokio ryškaus skirtumo vaizdui. Kaina iš tiesų skiriasi tiek kartų ( gal net daugiau, nes jeigu būtume darę laminuotą tai už kvadratą kaina apie 35lt jau brangiausios baltos plokštės) o patvarumas tikrai laminuotos plokštės didesnis. Bet nutarėm, jog dureles esant reikalui pasikeisime, karkasas juk liks.  Vien dažytas fasadas mūsų virtuvei iš tų 5300lt kainavo 1300lt, už kvadratą kaina apie 150lt, dažytos abi pusės. Ir čia pigisuia dažymo kaina, kurią radom, buvo, kur siūlė apie 300 už kvadratą.

O matėt baltų fasadų, kurie pagaminti iš LMDP ar ir tokių, kurie dengti HPL?
MB sako :" pamiršk tą virtuvę, juk jau gamina", o aš vis nerimstu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2012 01 17, 16:38)
OOO kokia virtuvė smile.gif mūsų visas butas tokio dydžio   rolleyes.gif  ar šeimoje yra meistras dirbantis iš medžio?  baldai įspūdingi  savo masteliu 4u.gif   man labai gražu atviros lentynos, mažai, kas drįsta jas daryti, tai tą spintelę virš mikrobangės įsimylėti galima. O jums sporto tai netrūksta, turbūt, bėgioti iš kampo į kampą yra ką tokiame plote. Iš visos virtuvės *keisčiausia ta juosta ornamentinė, ji iš kito stiliaus ir baldai ją "suvalgo".

nei baldziu, nei meistru nei jokiu dizaineriu neturim. gyvenam ne LT tai viska darom savom rankom ir is galvos ax.gif del to kaikurie dalykai gal ir pjaunasi...bet visgi viskas sava.
nu jo del dydzio nesiskundziu,yra nuo ko dulkes valyti biggrin.gif baldus uzsisakem...liko nuo paskolos tai nusprendem netaupyti ir pirkom azuolinius. aisku kai pagyveni ten pora meteliu tai darytum daug ka kitaip (cia apie baldus), manes visiskai netenkina, daug neisnaudotos erdves. virykle kisciau i kampa. isitaisem labai grazu varpa...tai vyra vakarienes jau saukiu su juo lotuliukas.gif
*jei tu kalbi apie ta juosta prie lubu tai cia atskira istorija. mano dede dailininkas viesejo pas mus kai virtuve dar net nepradeta buvo...tai ir paiseliojo jis vienas namie likes...o poto prikrovem daug visokiu antikvariniu daigtu ir jos mazai besimato mirksiukas.gif
didziausia problema ten liko lubos valgomojo pusej ir apsvietimas toj pacioj pusej ir virs stalo doh.gif doh.gif nesugalvoju ka daryti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reduxe: 17 sausio 2012 - 18:09
Joana Agota, matėm tikrai nemažai, nes tai gerokai pigesnis variantas ir įmonės siūlo tokius baldus. Jeigu neklystu net vokės ekspozicijoje yra balta nedažyta (laminuota) virtuvė. Nes perėjom visas didesnias Vilniaus ir Klaipėdos parduotuvės, tikrinom, ar patogios tokios rankenos, kokie aukščiai mums tinkami... o jūs užsakėte dažytą ir nebenorit?

reduxe, taip apie tą dažytą juostą kalbu, ji būtų fantastiškas akcentas baltoje provanco virtuvėje.
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2012 01 17, 18:22)
Joana Agota, matėm tikrai nemažai, nes tai gerokai pigesnis variantas ir įmonės siūlo tokius baldus. Jeigu neklystu net vokės ekspozicijoje yra balta nedažyta (laminuota) virtuvė. Nes perėjom visas didesnias Vilniaus ir Klaipėdos parduotuvės, tikrinom, ar patogios tokios rankenos, kokie aukščiai mums tinkami...  o jūs užsakėte dažytą ir nebenorit?

reduxe, taip apie tą dažytą juostą kalbu, ji būtų fantastiškas akcentas baltoje provanco virtuvėje.

Mes užsisakėm ir norim, tik vis abejoju, nes niekur nemačiau tokio pvz. Net ir mūsų gamintojai pirmą kartą gamina iš faneros+ HPL.
Kiek mačiau, tai fasadai iš MDF arba Laminuotos medienos drožlių plokštės, o HPL dengtą plokštę dažniausiai naudoja tik stalviršiams.
Dėl pigumo, tai nesutinku, nes vien lakuotos faneros metras kainuoja 190-200lt + HPL kaina ( į metro kainą jau įeina virtuvės gaminimo kaina). Nors turbūt HPL dengta plokštė pigesnė, nei fanera+HPL.

Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2012 01 17, 18:38)
<...>Kaina iš tiesų skiriasi tiek kartų ( gal net daugiau, nes jeigu būtume darę laminuotą tai už kvadratą kaina apie 35lt jau brangiausios baltos plokštės)<...>

Mhm, bet čia tikriausiai laminatas ant LMDP klijuotas. Įdomu, kiek ant faneros kainuotų... Tik va klausimas, ar apsimoka daryti tas dureles iš faneros, jei vis tik laminatą klijuoji. Na tik žinau, kad jos lengvesnės nei iš pigios plokštės.
Teko matyti ir vokišką aplaminuotą plokštę, tai padaryta taip, kad nesimato tų siūlių tamsesnių, kraščiukai kažkaip nupoliruoti.
Atsakyti
QUOTE(Pro @ 2012 01 17, 18:38)
Mhm, bet čia tikriausiai laminatas ant LMDP klijuotas. Įdomu, kiek ant faneros kainuotų... Tik va klausimas, ar apsimoka daryti tas dureles iš faneros, jei vis tik laminatą klijuoji. Na tik žinau, kad jos lengvesnės nei iš pigios plokštės.
Teko matyti ir vokišką aplaminuotą plokštę, tai padaryta taip, kad nesimato tų siūlių tamsesnių, kraščiukai kažkaip nupoliruoti.

Renkuosi fanera, nes ji man graži ir noriu, kad briaunos nebūtų laminuotos, o matytųsi fanera lakuota smile.gif Vien iš faneros, man šiek tiek jau "perdaug", kaip pvz. čia:http://housedesigndecorating.com/wp-content/uploads/2011/05/plywood-kitchen-in-residence-house-interior.jpg
Tad matysis tik "šiek tiek" jos.
Svajonė, tai būtų taip: http://www.hatchett....99 (Medium).JPG
Deja, tai jau man per brangu ( viskas iš faneros ir fasadai iš faneros+ HPL kainuotų 19700 doh.gif ), tad karkasas bus paprastas įprastas LMDP , o tik fasadai iš faneros ir HPL (kas dvigubai sumažina kainą).
Atsakyti
Žinot, aš, matyt, terminuose susipainiojau, bijau prikalbėti nesamonių...

bet pagal klausimą "O matėt baltų fasadų, kurie pagaminti iš LMDP ar ir tokių, kurie dengti HPL?" parašiau ir atsakymą.

LMDP - laminuotos medienos drožlių plokštės, ant jos jau nededa nieko, ji pati laminuota.
HPL- Aukšto slėgio laminatai, jie irgi jau laminuoti ir ant jų nebedama kita medžiaga.
MDF - dažymui skirta plokštė

Čia kaip dabar suprantu kalba vyksta apie visai kitą kategoriją jau medinius, fanera yra grynas medis, senukuose pirkom ją staliukui, tik kad iš sluoksnių. Tai patys dažėmės. Aš matyt, neįsiskaičiau į klausimą, laminuoti jūs turite omenyje kraštą?

p.s. kalbinau MB daryti iš faneros fasadus patiems kaip staliuką ir dažyti baltai, bet kažkaip jis nepriėmė šios idėjos. Kažin, ar būtų pigiau negu dabartinis variantas. Labai lauksiu jūsų virtuvės, bet kaip supratau fanerą lakuosit bespalviu laku?

Pro, o mums tokio varianto niekas nepasiūlė, kad būtų nematyti kraščiukų ir nepasitaikė pamatyti. Įdomu būtų užtikti tokį variantą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 17 sausio 2012 - 19:17
QUOTE(Lachesė @ 2012 01 17, 19:06)
Žinot, aš, matyt, terminuose susipainiojau, bijau prikalbėti nesamonių... 

bet pagal klausimą "O matėt baltų fasadų, kurie pagaminti iš LMDP ar ir tokių, kurie dengti HPL?" parašiau ir atsakymą.

LMDP - laminuotos medienos drožlių plokštės, ant jos jau nededa nieko, ji pati laminuota.
HPL- Aukšto slėgio laminatai, jie irgi jau laminuoti ir ant jų nebedama kita medžiaga.
MDF - dažymui skirta plokštė

tyti kraščiukų ir nepasitaikė pamatyti. Įdomu būtų užtikti tokį variantą.

Matyt, kad apie skirtingus dalykus kalbam smile.gif Pažiūrėjau, kad http://www.termopalas.lt yra išskirta Aukšto slėgio laminatai ( HPL) ir HPL dengtos plokštės.

Dažyti faneros baltai ir mums nesutiko, todėl ir rinkomės HPL.
Nemanau, kad būtų pigiau- nebent patys gamintumėt visą virtuvę g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joana Agota: 17 sausio 2012 - 19:22
tiesa 4u.gif

Buvau radus gražų interjerą su faneriniais baldais, gal atkasiu. Miegamojo spintos įsiminė labai, gal kas turit netyčia užsisaugoją?

Daryti tik fanerinius fasadus ir patiems dažyti, tai nedaug ten plokščių. Visą virtuvė tikrai neperdarinėtume jau.
O tai kaip jums spręs būten kraštus/briaunas, man įdomiausia, nes tik dabar dašilo,kaip ten pas jus bus (pavargus kokia tai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 17 sausio 2012 - 19:29
QUOTE(Lachesė @ 2012 01 17, 19:25)
tiesa  4u.gif

Buvau radu gražų interjerą su faneriniais baldais, gal atkasiu.  Miegamojo spintos įsiminė labai, gal kas turit netyčia užsisaugoją?

Labai būtų įdomu pamatyt! Mes spinteles į vonią ir wc bei didelę lentyną užsisakėm iš faneros wink.gif
Atsakyti
Labai labai įdomu, o ten jau matysis plokštės natūrali?
Atsakyti