Įkraunama...
Įkraunama...

IUI, IVF... O gal poilsis?

QUOTE(*River* @ 2012 01 12, 13:59)
Bet jei ir jaunysteje, paauglysteje tiek sverei, tai gal toks ir yra tavo naturalus svoris  4u.gif

ir aš taip galvoju smile.gif
dar prieš 2 metus mano mama, maždaug mano ūgio, kuri savo laiku pagimdė tris vaikus, svėrė 56 kg smile.gif ir tikrai neatrodė kaip pagaliukas. paskui metė rūkyt, lyg ir klimaksas prasidėjo, tai dabar jau šiek tiek virš 60, taip kad aš net neturiu į ką daug sverti smile.gif
tik įdomu, kodėl man su genais nepersidavė ir sugebėjimas lengvai pastoti.. manau, vis dėlto kalta skydliaukė, kuri buvo padidėjusi paauglystėje g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 12 sausio 2012 - 14:09
QUOTE(zuzla @ 2012 01 12, 13:02)
nugi negalima leisti taip vaikus reikia ypač prižiūrėti ir mokinti šiuo klausimu ir ją, ir močiutę, jei yra problema.. juk nesveika tampyti skrandžio.

nu aš čia juokais hiperbolizavau:),tiesiog močiutė skiria daugiau laiko, pvz pas mus namie karštos vakarienės nebūna,o močiutė pagamina,ir dar pvz blynų, nu ir aiškink neaiškinus- gaunu atgal,kad noriu vaikui sveikatą sugadinti ir anoreksiją nuo vaikystės įvaryti doh.gif Be to, ji ir gamina "senoviškai", su aliejum ir t. t., mūsų maisto gamyba visai kitokia, bet dukrytei ir nėra taip skanu, ji yra siaubingai išranki maistui, nors pratinau , atrodo, prie visko (pati tai labai mėgstu "išsidirbinėti"), jeigu jai skanu,ji suvalgys dvigubą porciją, jei neskanu- liks nevalgius ir tiek, nė už ką nevalgys to,kas nepatinka. O patinka, deja, miltiniai: blynai, skryliai, makaronai.. o aš su savo ekologiškų daržovių troškiniais taip ir lieku..maždaug, valgyk pati doh.gif Suvalgo, nesakau,bet kelis kąsnius, ir viskas, ačiū, nenoriu.O paskui- noriu jogurto, noriu duoniuko, noriu sūrio.. suprantu, kad ji alkana, nes nepavalgė mano siūlomo sveiko maisto, o va darželyje valgo be problemų tą "valdišką" maistą, išskyrus mėsą. Bet sakau, jai užtenka du vakarus pavalgyti vakarienei kažką miltinio ir jau ant jos matosi.

QUOTE(*River* @ 2012 01 12, 14:17)
+5-6 kg pas tave butu normalus svoris (ir tai ties apatine riba doh.gif ) O del pilvo, tai gal geriau daryti kokius nors pilvo preso pratimukus? Turetum normalu, sveika svori ir grazu pilvuka 

kaip tik vakar instruktorė pakartojo ir taip žinomą tiesą: neįmanoma pratimais nuemsti nuo konkrečios kūno vienos. Degant kalorijoms, dega nuo visko ir greičiau dega ten, kur riebalų mažiau. Pratimais pilvui suformuosit raumenį, bet lašiniai nuo jo nedings, atvirkščiai, jeigu tų lašinukų yra, raumuo stiprėdamas juos tik stums į priekį ir pilvas dar labiau atsikiš, jeigu bendrai svorio nenumesi. Kitas dalykas - man pvz po nėštumo prasiskyrė pilvo raumenys ir jokiais pratimais to nesutvarkysi, tik operacija (pilvo plastika). Gana dažna problema šiaip jau. Šiek tiek galima tvarkyti tam tikrais pratimais, kurie stiprina..ė..pamiršau, tiesiuosius ar lygiuosius pilvo raumenis. Bet ne iki galo.
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 01 12, 14:35)
kaip tik vakar instruktorė pakartojo ir taip žinomą tiesą: neįmanoma pratimais nuemsti nuo konkrečios kūno vienos. Degant kalorijoms, dega nuo visko ir greičiau dega ten, kur riebalų mažiau. Pratimais pilvui suformuosit raumenį, bet lašiniai nuo jo nedings, atvirkščiai, jeigu tų lašinukų yra, raumuo stiprėdamas juos tik stums į priekį ir pilvas dar labiau atsikiš, jeigu bendrai svorio nenumesi.

Gal cia priklauso nuo sporto rusies? As jau tiek visokiu teoriju prisiklausius per gyvenima, kad manau, jog is tikruju niekas nieko nezino biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *River*: 12 sausio 2012 - 15:34
QUOTE(zuzla @ 2012 01 12, 13:02)
o bandžiau visaip: ir vandendienius, ir maisto derinimą, ir nepusryčiaut, ir pan... o dabar ir čipsų pokas ant nakties nebaisus laugh.gif
man maisto derinimas tinka.. iskarto metabolizmas pagereja. ir galiu kimsti kiek noriu, po poros valandu vel esti noriu biggrin.gif

QUOTE(*River* @ 2012 01 12, 13:12)
Ech, Maide, paskaiciau kita tema, ziauru... Ir kitoms merginoms  doh.gif Net nezinau ka pasakyti... Tik nepasiduok  console.gif
Papildyta:

As tai niekaip negaliu priprasti prie jokio rezimo  schmoll.gif  Kelis menesius galiu istempti, bet po to pradeda stogas vaziuoti, pradedu jaustis "rutinos verge" ir t.t.  smile.gif Zinau, kad butu sveikiau reguliari mityba ir rezimas, bet nepavyksta  blush2.gif

ko cia nepasiduoti. viska darai automatiskai. man tik vyras nervus eda, jam nesuprantama kaip uz pinigus gali nesigauti. tas dalykas mane zudo.

aj, as kai dietinuosi, man maistas nustoja egzistuoti. as perjungiu smegenis ir pradedu jausti lengva euforija nuo svelniai jauciamo alkio.. nu, as moku su savimi padirbeti, galiu bile ka sau i galva ikalti.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 11, 16:00)
uoj, o kaip cia tave taip ugorazdilo? Gal KT pradejai vartoti? As nuo KT priaugau 10-15 kazkur. Tai kol jas geriau, valgyk-nevalgiusi, svoris laikosi. Pradejo judeti nu gal po geru metu, kai meciau KT.

nea, skydliaukes bedos. paskui parejo kiti hormonai. ilgai uztrukau, kol susitvarkiau hormonus, kita menesi leksiu ziuret, ar vel neissireguliavo doh.gif
o kai trumpa laika geriau KT, tai svoris nuostabiai krito ax.gif tik del kitu priezasciu KT meciau...
dabar su svoriu kazkaip apsipratusi ir saves aju taip negrauziu, o kai priauginejau, tai buvo stresas doh.gif nes nusiperki kostiumeli, po savaktes nebeilendi doh.gif viena savaite +8 kg buvo, tai po tokiu bajeriu bijaojau i gatve iseiti, kaip saves nekenciau.
o paskui nieko kito neliko, kaip susitaikyti ir bandyti pamazu tvarkytis pirma sveikatos reikalus, paskui svorio. pirma dali manau, kad iveikiau, nors dar siek tiek ant ribos, antra dalis dar liko.
zodziu, savo pemkelis kg atsimenu su nostalgija biggrin.gif nors aki tiek sveriua, tai bijojau i gatve iseit del per didelio diedu demesio (bo prie viso to turejau D dydzio krutine ir apvalius klubus)...
zodziu - niekada moteriskei nebus gerai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 12 sausio 2012 - 20:30
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 12, 19:14)
man tik vyras nervus eda, jam nesuprantama kaip uz pinigus gali nesigauti. tas dalykas mane zudo.

aj, as kai dietinuosi, man maistas nustoja egzistuoti. as perjungiu smegenis ir pradedu jausti lengva euforija nuo svelniai jauciamo alkio.. nu, as moku su savimi padirbeti, galiu bile ka sau i galva ikalti.

Tai net su donoro sperma is pirmo karto nesigauna, o juk pas tavo vyra ten ne viskas idealu!
Zinai, kai mano vyrui pati pirma syki atlikus spermograma is pradziu biologe, po to andrologas po valanda aiskino, kokia pas ji bloga sperma (buvo tik 4% gyvu spermiju) ir kad mums pades tik IVF+ICSI ir tai tik gal, tai dar nuo tu laiku IUI jam atrodo kaip svajone... Jei tik butu galima, jis sutiktu kiekviena menesi IUI daryti biggrin.gif Kai pernai gyd. uzsimine apie IUI galimybe, tai iskart grizes namo paskaiciavo, kad pagal kaina kokie 8 IUI = 1 IVF+ICSI, o 8 IUI sekmes tikimybe kur kas didesne nei vieno IVF ax.gif Jau nekalbant apie kitus pliusus ( nereiketu daug hormonu, punkcijos ir aplamai pati procedura panasesne i naturalu apvaisinima).

As irgi galiu isijungti dietinimosi rezima, bet tik trumpam laikui, menesiui-dviem (kad numesti 3-5 kg). Bet va reguliari mityba visa gyvenima - man neimanoma schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 12, 20:14)

ko cia nepasiduoti. viska darai automatiskai. man tik vyras nervus eda, jam nesuprantama kaip uz pinigus gali nesigauti. tas dalykas mane zudo.

Jetus tu mano doh.gif Duok jam paskaityt ką nors,apšviesk šiek tiek. Kijeve tiek išklausiau statistikos ir teorijos doh.gif Už pinigus.. Už tuos pačius pinigus apvaisinus 10 kiaušinėlių statistiškai tinkami implantuotis ir tapti kūdikiais 1-2 embrionai, čia gamta, ir su visais pasaulio milijonais to nepakeisi doh.gif Nebent genų inžinerijos ar pan dėka kada nors doh.gif , o čia net ne IVF, čia tieisog tos pačios nelabai kokybiškos spermos sušvirkštimas į gimdą doh.gif , nu tai jei vien dėl to, kad sumoki pinigus, tai visada pasisektų, tai šito forumo nebūtų doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 01 13, 11:14)
Jetus tu mano doh.gif Duok jam paskaityt ką nors,apšviesk šiek tiek. Kijeve tiek išklausiau statistikos ir teorijos doh.gif  Už pinigus.. Už tuos pačius pinigus apvaisinus 10 kiaušinėlių statistiškai tinkami implantuotis ir tapti kūdikiais 1-2 embrionai, čia gamta, ir su visais pasaulio milijonais to nepakeisi doh.gif  Nebent genų inžinerijos ar pan dėka kada nors doh.gif , o čia net ne IVF, čia tieisog tos pačios nelabai kokybiškos spermos sušvirkštimas į gimdą doh.gif , nu tai jei vien dėl to, kad sumoki pinigus, tai visada pasisektų, tai šito forumo nebūtų doh.gif  doh.gif  doh.gif

vyru kitokia psichologija. kaip bebutu, cia as sedziu ir skaitau, domiuosi ir zinau statistika, nes tai man reikia ryti hormonus. jis tik dirba, padaro ka pasakau ir laukia rezultato. nesigilina. po dabartiniu dvynuku jis jau zino, kad persileisti galima kaipmat. o pirmomis savaitemis net tokio zodzio "persileidimas" nezinojo. jis tuos moteriskus reikalus is savo patirties pazina.. ka padarysi, vyrai kitaip sukonstruoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 13 sausio 2012 - 13:23
sveikos mergaites,
nepyk taip Maidenana ant vyro. Mano zinok nesidomi lygiai taip paciai....
Isivaizduok, as puse metu turejau zyzti, kol pasidare spermograma. Kita tikriausiai butu jau n........ pasiuntus. Bet yra kaip yra. Turim vos pora milijonu, o jam atrodo, kad cia beprotiskai didelis skaicius blush2.gif aisku, viena intis guodzia, kad gali buti ir dar blogiau...... As zinokit, tikriausiai taip pat esu nepataisoma optimiste.....
Sunku su tais vyrais, bet as be savo Zmogaus nezinau ka daryciau.... Vis baru, paskui glaudziu.... Tokios jau mes esam. YRA tik viena iseitis tai kalbeti ir kalbeti, pasakoti.... As taip su saviskiu darau. Tada per ilgesni laika jiems daeina.... Maniskis vaiku laaaabai nori.
Laikykis ir tu 4u.gif
Atsakyti
mano vyras irgi nelabai domisi, todėl daro kaip pasakau, nes žino, kad šioje srityje geriau žinau, ką daryt. nors.. kai paskambinau po nevaisingumo konsultacijos ir pasakiau, kad "viskas gerai, pakalbėsim namie", pasakė - ne, dabar pasakok smile.gif paklausė, ką sakė dėl jo spermogramos, ir pats pasisiūlė pakartoti, nes daryta prieš 2,5 metų. žodžiu, progresuojam smile.gif
Atsakyti
Nesutinku su Jumis, pvz. MB viskas buvo it yra idomu, rodziau jam visus filmukus ir apie IUI , IVF. Del tyrimu tai net kalbos nejo kad versti daryti. O zinau ir tokiu musu SM mergaiciu vyru, kurie duomesi net kitu forumeciu reikalais, vis kalusinejo kaip ta ar ana mermgyte. CIA tik nuo zmogaus priklauso, o ne nuo lyties
Atsakyti
na pas mus ta pati pradzia tikrai buvo sunki. dabar reikalai juda ir jau po truputi gilinasi. ax.gif
Atsakyti