Įkraunama...
Įkraunama...

Inkstų policistozė

QUOTE(trys_spirgiukai @ 2008 04 08, 20:33)
o jum tikrai pasiseke, smagu, kai malonu eiti pas daktara, ypac su maziuku. jei ant kokios ziezulos pataikytum, nei smagu, ir atrodytu, kad ir vaikui nekaip ji padeda.
super jums tikrai  4u.gif

o siaip, kaip maziukas tavo laikosi? kaip auga? jau vyrukas  didelis turetu buti  4u.gif

tai žinok ir kaustomės čia vienos iš kitų, juk daktarai kad ir kokie geri būtų neaiškina kiekvienos smulkmenos, gal nedasako gal kaip ....
auga vyras, ves panešu lotuliukas.gif

QUOTE(K06 @ 2008 04 10, 12:36)
nu ir ka daryt tada jei maziaus kraujo spaudimas bus padidejes?

sakė jeigu yra galimybė kažkur matuotis (nes pas ją važinėtis kas savaite ar dvi būtų nesamonė vien dėl spaudimo)
sakė kol kas nėra kritinis, bet būna kad dėl spaudimo guldo ir duoda vaistų... nes aukštas spaudimas kenkia širdžiai.
man tas irgi naujiena, tai mes su vyru kiek papergyvenom, nu bet ką... neoadės tie mūsų pergyvenimai.
dabar ieškom pirktis vaikišką kraujospūdžio matuokly buitiny (nes ten santaruose tai toks nemažas, tik tas kur ant rankytes deda-mažulytis)

kartais kai pagalvoji, geriau jau nežinoti.... verysad.gif

ir dar. mažiuko kepenys čiuopiamos 1,5 cm žemiau šonkaulių lanko - o tai JAU YRA padidėjiamas arba -GAL BŪT tas inkstas gal jas kažkiek stumia umn.gif
žodžiu... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žm♥nytė: 10 balandžio 2008 - 19:51
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 04 08, 09:47)
1. ėmė ėmė, turėjo. kur jūs lankotės? kokioj polikl.?

2. o kada galima sodinti vaika jau?

1 mes Antakalnio vaikų poliklinikoj.

2. Igną dabar vežioju pusiau gulom, nes nors ir labai nori sėstis - dar negalima schmoll.gif dabar pas mus į namus vaikšto masažistė, tai sakė, kad dar per anksti jam sėstis.

QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 04 08, 15:06)
1. sakė būtinai mus su vyru pasitikrinti inkstus echoskopu.

2. pas mažiuką spaudimas aukštokas

3.  pas urologą sakė nėra reikalo, jeigu matys kad kažkas kinta tada siunčia, o patiems eiti tik kad echo padarytų - nėra prasmės.

1. o kas nuo to? g.gif aš galvojau irgi reikia, bet kažkaip MB bijo, sako, o jei sužinosiu, kad aš inksto neturiu? doh.gif

2. vaje... nu tu ir prigąsdinai unsure.gif mes su MB esam truputį hipertonikai, tai ir Ignui tas gali grėsti unsure.gif

3. o tai kaip papulti pas nefrologus? Černiauskienė konsultuoja konsultacnėj poliklinikoj, ar buvot jau grynai ligoninėj? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 04 10, 20:36)

ir dar. mažiuko kepenys čiuopiamos 1,5 cm žemiau šonkaulių lanko - o tai JAU YRA padidėjiamas arba -GAL BŪT  tas inkstas gal jas kažkiek stumia  umn.gif
žodžiu... verysad.gif

labas,
kai mes buvom su mazium (8 men.) konsultacijoj pas ta pacia nefrologe, ji maziui irgi paciuope padidejusias kepenys (apie 2cm), sako reikia kepenu fermentus istirti, vaikas geltonas. istyrem tuos fermentus, padarem net hepatito tyrimus, viskas norma. klaipedoj nuejom pas savo nefrologe, ji is karto pasake, kad maziukams buna fiziologiskai padidejusios kepenys, islenda apie pirsta virs sonkauliu lanko, tai norma, ir beaugant maziui viskas susitvarke, kai suejo metukai kepenys jau nebuvo islindusios, jau del to tikrai nepergyvenk.
Papildyta:
QUOTE(Fixa @ 2008 04 11, 12:01)
o tai kaip papulti pas nefrologus? Černiauskienė konsultuoja konsultacnėj poliklinikoj, ar buvot jau grynai ligoninėj? g.gif

taip pat kaip pas Puzina papuolet, uzsiregistruokit pas nefrologe net tuo paciu registraturos nr., konsultacinej poliklinikoj.
Atsakyti
QUOTE(K06 @ 2008 04 11, 16:03)
taip pat kaip pas Puzina papuolet, uzsiregistruokit pas nefrologe net tuo paciu registraturos nr., konsultacinej poliklinikoj.

pirma vis dėlto nueisim pas Puziną - gi blogiau nebus biggrin.gif

dar pasiskambinau savo pažįstamam nefrologui pasikonsultuot. sakau, kodėl mus siunčia pas urologą, o ne pas nefrologą. tai jis man ir paaiškino, kad tik urologai gali nustatyti, ar inkstas veikia (tą refliuksą daro), o nefrologai jau tik gydo vaistukais, jei atranda bėdą unsure.gif

dar pasakė, kad blogiausia, kas gali būt tokiems inkstukams su cistom, tai kad tos cistos gali supūliuoti, bet tai gali atsitikti tik vėlesniam amžiuj ir itin reti atvejai tokie. thumbup.gif

žodžiu, nuramino jis mane, kad daug žmonių gyvena su vienu inkstu, o kai kurie, pvz. kad ir mūsų karta, net nežino kiek tų inkstų turi. ax.gif

aišku, vėl paguodžiantys žodžiai, bet jie ramina cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Fixa @ 2008 04 11, 11:01)
1. o kas nuo to? g.gif aš galvojau irgi reikia, bet kažkaip MB bijo, sako, o jei sužinosiu, kad aš inksto neturiu? doh.gif
Černiauskienė konsultuoja konsultacnėj poliklinikoj, ar buvot jau grynai ligoninėj? g.gif

na geriau žinoti nei nežinoti. tiek jau to.
santariskiu 4- cia poliklinika, o urologai priesais gatves- santariskiu 7 - jau ligoninej cia juk mirksiukas.gif

QUOTE(Fixa @ 2008 04 11, 15:51)
ar inkstas veikia (tą refliuksą daro),
dar pasakė, kad blogiausia, kas gali būt tokiems inkstukams su cistom, tai kad tos cistos gali supūliuoti,

pas mus jau is paziuros tas urologas santaruose pasake - neveikia.
taip, man irgi sake ,ir labai sunku infekcija is tu cistu isvaryti.
Atsakyti
nesupuliuos tos cistos, sunyks vaikuciui augant ir viskas, tikekimes:)
Fixa, o jus Ignui kaip yra, pats inkstas cistinis, ar vietoj inksto tik cistos, ar turi mazius kairi slapimtaki, kur nera inksto? zmonyte, o jusu lelius ar turi slapimtaki prie cistinio inksto?
musu maziui tai nera nei kairio slapimtakio nei pacio inksto, tik 2 cistos, musu inkstas ne cistinis, jo is viso nera, vietoj inksto tik 2 mazos cistos.

Papildyta:
o del refliukso idomu bus suzinoti, ar pas jusu lelius yra? vieniems buna kitiems ne, prie cistiniu inkstu daznai pasitaiko tie refliuksai, bet 85 proc leliuku juos isauga. mums (8 men kai buvo lelius) sveikam inkste rado 2-3 laipnsio refliuksa.
Atsakyti
pas mus inkstas su daugybinėmis yvairaus dydžio cistimis.
didž skersmuo 4cm buvo. toki7 didelių panašaus dydžio 5 - kitos mažesnės.
šlapimtakis yra, bet urologas sakė tas inkstas kažkaip užsidares savyje, ten kažkokio audinio nėra ir žodžiu jis pats sau vienas ten tupi.
Atsakyti
QUOTE(K06 @ 2008 04 11, 23:35)
1. Fixa, o jus Ignui kaip yra, pats inkstas cistinis, ar vietoj inksto tik cistos, ar turi mazius kairi slapimtaki, kur nera inksto? zmonyte, o jusu lelius ar turi slapimtaki prie cistinio inksto?
2. o del refliukso idomu bus suzinoti, ar pas jusu lelius yra?

1. Ignas turi inkstuką, bet jis cistinis. sakė, kad audunio beveik nėra unsure.gif o dėl šlapimtakio ne nežinau unsure.gif aš juk net neįsivaizduodavau ko reikia klaust doh.gif

2. o tiriant refliuksą guldo į ligoninę, ar vietoj greit padaro? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fixa @ 2008 04 13, 11:55)
1. Ignas turi inkstuką, bet jis cistinis. sakė, kad audunio beveik nėra unsure.gif o dėl šlapimtakio ne nežinau  unsure.gif  aš juk net neįsivaizduodavau ko reikia klaust doh.gif

2. o tiriant refliuksą guldo į ligoninę, ar vietoj greit padaro? g.gif

kad suzinoti, ar nera/yra refliukso guldo i ligonine, ir tik atlike cistoskopija (kai suleidzia kontrasta i slapimo pusle) pamato ta refliuksa, mums vasara vel kartos ta nemalonu tyrima ir pasakys kokio lapisnio dabar musu refliuksas, nenoriu net pagalvot apie lionine ir tyrimus.
Atsakyti
sveikutės,

buvom gi šiandien Santariškėse doh.gif
Važiuojant baisiai plepus taksistas pasitaikės, sužinojau kaip jis savo rusų spanielį Lordą, medžioklinį šunį, gaudantį antis, gydydavo... na ką, atvažiavom, užsiregistravom. ir visa laimė, kad anksčiau atvažiavau, tai antri mes buvom, o po mūsų dar daug daug žmonių prisirinko.

na, gavau velniukų, kad be tyrimų rezultatų atvariau (viską buvau pasiruošus, bet netrėjau su kuo nuvažiuot į poliklinką - niekaip taxi neišsikviečiau, nes jų nebuvo, o MB dar bijo mane paleist vieną su mašina), bet nieko tokio ax.gif . daktaras labai maloniai su Ignu bendravo. kai darė Ignui echo (net 2 kartus, nes darė pats daktaras ir dar siuntė pas kitą echoskopuotoją), tai jis net necyptelėjo - tikras vyras thumbup.gif
na ką, cistos tos yra unsure.gif inkstukas mažesnis, kitas inkstas sveikas. va, aprašymas - "D. inkstas 61,4x31,9 mm, be echo pokyčių. K. inkstas - mažesnis, 45,2x21,2 mm. Matomos daugybinės cistos iki 10x7 mm".
iš esmės - nieko naujo nesužinojau bet ramiau bent tiek, kad niekas nepadidėję. kol kas apie jokius gulimusis į ligoninę nesakė schmoll.gif
dabar važiuosim po 2 mėnesių.

QUOTE(K06 @ 2008 04 14, 13:57)
mums vasara vel kartos ta nemalonu tyrima ir pasakys kokio lapisnio dabar musu refliuksas, nenoriu net pagalvot apie lionine ir tyrimus.

o čia skausminga procedūra? unsure.gif
Atsakyti
Fixa- tai jos nedideja kaip suprantu, reiskia viskas oki.
o gal sumazejo? kiek buvo paskutiny karta?
Atsakyti
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 04 14, 22:40)
Fixa- tai jos nedideja kaip suprantu, reiskia viskas oki.
o gal sumazejo? kiek buvo paskutiny karta?

va tame ir esmė, kad nežinau kokios jos buvo - niekas nematavo unsure.gif bet kiek aš nusimanau šitam reikale ( lotuliukas.gif ), tai nematau pokyčių, bent kad nedpadidėjo, tai tikrai thumbup.gif

bet dabar po 2 mėn - matysim kas bus, ar jos stovi vietoj, mažėja ar neduokdie didėja unsure.gif

o šiaip mes gyvenam gerai - dantį užsiauginom thumbup.gif ir jau antras tuoj lįs biggrin.gif
Atsakyti