Įkraunama...
Įkraunama...

Inkstų policistozė

Labuka,mamytes 4u.gif
Kaip gyvuojate? smile.gif
Mes pagaliau grizom namucio ir uzsirasem echo rugsejo treciai,tai dabar su nerimu ir viltim laukiu treciadienio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 08 28, 09:57)
Fixa -  birthday.gif

bigsmile.gif ačiūūūūūūūūū 4u.gif

QUOTE(linausius @ 2008 09 01, 18:42)
Mes pagaliau grizom namucio ir uzsirasem echo rugsejo treciai,tai dabar su nerimu ir viltim laukiu treciadienio

pamatysi, viskas bus gerai mirksiukas.gif 4u.gif

mes tai savaitgalį buvom mano brolio vestuvėse. Ignas tapo antru po jaunųjų labiausiai fotografuojamu asmeniu wub.gif atlaikė visą šurmulį gana gerai, leido ir man šiek tiek pabaliavoti thumbup.gif

sugalvojo, kad nebenori jis papo unsure.gif neima, juokiasi arba kanda, tad teko pereiti prie mišinuko. tai visa laimė, kad jį valgo tik ryte ir vakare, bei naktį šiek tiek, nes šiaip tai nupuščiau nuo visų tų buteliukų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fixa @ 2008 09 02, 09:10)
sugalvojo, kad nebenori jis papo :unsure:right]

Ot saunuolis Ignas, kad pats atsisake papo, o mano mazius niekaip nenori baigt zindymo, nors jau tuoj 2 m. jam:) ot vargstam:)
Atsakyti
QUOTE(K06 @ 2008 09 04, 12:56)
Ot saunuolis Ignas, kad pats atsisake papo, o mano mazius niekaip nenori baigt zindymo, nors jau tuoj 2 m. jam:) ot vargstam:)

man tai kažkaip liūdna buvo, kad atsisakė unsure.gif o dar ir pigiau savas pienelis biggrin.gif
Atsakyti
Ech,kaip as laukiu,kol savo mazyli galesiu maitint,myluot bigsmile.gif

Tai va,mes po echo,tai mano ginius buvo nustebintas gydytojo isvadu,kokia valandziuke mus ziurejo,net savo kolega buvo pasikvietes ir abu tik patvirtino,kad vienas leliuko inkstukas visiskai sveikas,o kita ivardijo ne kaip policistini,o kaip multicistini ir tai kur kas geresne prognoze smile.gif O daugiau viskas idialu,visi organeliai dirba kaip reikiant,lelius atrodo puikiai,jau sveriam 2.5 kg,mazius jau isitaises zemyn galva ir pozicija,kaip sake ginius,labai patogi gimimui,uztikrino,kad galesiu gimdyt naturaliai thumbup.gif

Va,tik man labai keista,kokiu tikslu Rovas,man tokias isvadas pateike? g.gif Juk gydytojas jis tai geras,negi nesugeba sveika inkstuka nuo nesveiko atskirt?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linausius @ 2008 09 10, 15:37)
Ech,kaip as laukiu,kol savo mazyli galesiu maitint,myluot bigsmile.gif

labukas,
jau nedaug tau beliko dziaugtis pilveliu, tuoj gims mazylis, ot prasides ,,malonumai", galesi dziaugtis diena nakti:)smile.gifsmile.gif pamatysi, koks fantastiskas jausmas but mama:)smile.gifsmile.gif

Tai va,mes po echo,tai mano ginius buvo nustebintas gydytojo isvadu,kokia valandziuke mus ziurejo,net savo kolega buvo pasikvietes ir abu tik patvirtino,kad vienas leliuko inkstukas visiskai sveikas,o kita ivardijo ne kaip policistini,o kaip multicistini ir tai kur kas geresne prognoze smile.gif

jei abu inkstukai su cistoms, tai buna inkstu policistoze,
jei cistos tik viename inkstuke, tada jau multicistinis inkstas, kaip ir mano lelius turi viena sveika inksta, o kita multicistini, bet per 1,6 metu ir tos cistos sunyko, tai kairej pusej liko visiskai tuscia.
bet gera girdet bent jau tokia diagnoze, kad vienas inkstukas sveikas:)

Va,tik man labai keista,kokiu tikslu Rovas,man tokias isvadas pateike? :

nu jo, cia tai bajeris, kad bent minimaliai skirtusi,kas sako lietuviai ir svedai, o cia dabar visai nusisnekejo Rovas tada, truksta zodziu, jau nebezinociau kuo pasitiketi is Klaipedos ginekologu....vien nusivylimai.

sekmes baigiant nestuma...
Atsakyti
Sveikučiai, ar priimsit į savo ratelį 4u.gif , mums gydytoja pasakė, kad vienas iš inkstų dukrytės yra policistinis, sudarytas iš daugybės cistų, bet jis normaliai funkcionuoja, tik reikia jį tikrinti dažnai, ar čia labai baisu? ir įdomu visada reikia, kad tikrintų echoskopu, ar kartais užtenka ir šlapimo tyrimo?
Papildyta:
Tiesa dar, viena gydytoja sako, kad inkstukas policijstinis, o kita, kad multicistinis, čia koks skirtumas?
Papildyta:
paskaičiau, ką parašė KO6 ir supratau blush2.gif , mes turime vieną inkstuką su cistomis, vadinasi mums yra inkstuko multicistozė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(geleta @ 2008 09 12, 18:50)
Sveikučiai, ar priimsit į savo ratelį :

labas, sveika prisijungus:)
o kiek amziaus tavo mergytei, ir kada pastebejo jai,kad vienas inkstukas multicistinis?
kol sunui suejo 1 metai, tikrinomes daznai, slapima+echoskopija kas menesi, kas 3 men imdavo krauja is venos (kreatininui sekti), o po 2m. tik kas puse metu vazinesim pas urologus profilaktiniam patikrinimui, ir slapimo tyrima darysim kas 3 men, ir kiekvieno karsciavimo metu.
Atsakyti
QUOTE(K06 @ 2008 09 12, 12:05)

sekmes baigiant nestuma...

Aciuka ax.gif
Dar norejau jusu,mamytes,paklausti,ar jum veliau teko su tais gydytojais,kurie tokiu nesamoniu prisnekejo ir priverte jus taip nerimauti, susidurti?
Papildyta:
QUOTE(geleta @ 2008 09 12, 15:50)
Sveikučiai, ar priimsit į savo ratelį 4u.gif ,

Sveikute 4u.gif Man irgi tokie pat klausimai kaip KO6 iskilo?Kada dukrytei pastebejo tas cistas?Beje,ar nieko nesake,nuo ko jos galejo atsirasti,nes man tai aiskino,jog jos igimtos...Cistas pastebejo 17 nestumo savaite,taip pat sake,jog gimus vaikeliui bus butinas nuolatinis sekimas,atliekant tiek slapimo,tiek ekoskopo tyrimus...
Atsakyti
uj, aš jau vėl pasimečiau kuo skiriasi policistinis nuo multicistinio? doh.gif
policistozė, kai abu inkstai su cistom, o multicistozė, kai tik vienas, ar kaip? blush2.gif

QUOTE(geleta @ 2008 09 12, 18:50)
tik reikia jį tikrinti dažnai, ar čia labai baisu? ir įdomu visada reikia, kad tikrintų echoskopu, ar kartais užtenka ir šlapimo tyrimo?

na, kiek mes buvom pas daktarą (dar tik 2 kartus biggrin.gif ), tai jis pažiūri šlapimo tyrimo atsakymą ir pasižiūri echoskopu. su kiek gydytojų šnekėjau, visi man aiškino, kad su šia liga galima gyventi pilnavertį gyvenimą. kiek buvo prisijungusių čia mmayčių, kurios pačios turi tokius inkstus, jos tą tik patvirtino biggrin.gif

K06, sakai, kad reikia tyrimą darytis ir kai vaikas karščiuoja, o ką tada toks tyrimas parodo? blush2.gif nes man nei Puzinas, nei mūsų pediatrė to neminėjo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fixa @ 2008 09 13, 10:56)
K06, sakai, kad reikia tyrimą darytis ir kai vaikas karščiuoja, o ką tada toks tyrimas parodo? blush2.gif nes man nei Puzinas, nei mūsų pediatrė to neminėjo

labukas,
na mums nefrologe taip patare, kai buvom dar leliukai, ir sukarsciuodavom, tai darydavom slapima, o slapime reikedavo atkreipt demesi i baltyma (neturi buti), ketonus, bilirubina ir eritrocitus), bijojo,kad tos cistos nesprogtu, nes joms sprogus, vaikas pradeda karsciuot, tai apsidrausdavom, bet kadangi pas mus jau tos cistos sunyko, tai ramiau, bet vis tiek sukarsciavus liepe nest pasidaryt slapima, juk is slapimo irgi galima sprest apie inkstuko veikla, o prie kokios nors infekcijos, jei mazius mazai geria skysciu, greit atsiranda inksto staze, susikaupia bacilos, tai mes visada nesam slapima pasidaryt. geriau dazniau, nei po to pramest ka.
kaip IGNAS AUGA?
Atsakyti
mums pastebėjo gydytojai 3,5 metukų, kai su kitomis problemomis gulėjome Santariškėse, ir gydytojas, kuris darė viso pilvuko echoskopiją pastebėjo ir pasakė, kad čia yra įgimta, kad nėra taip baisu ir kad tas inkstukas kairysis veikia normaliai, tik reikia kartas nuo karto jį pastebėti ir tiek
Atsakyti