Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos:padeda ar trukdo?III

Manoji mama daugiau trugdo, ateina per naktini maitinima, mes su MB gulim lovoj, ar ruošiames miegot dzin, - Aš ne pas jus aš pas mergaite doh.gif doh.gif doh.gif Nesibeldžia, būna belekiek kambary, nesvarbu, kad pasakai palauk, atidaro duris ir ipėdina, gali ir pusnuogė stovėt dzin žmogui..... Anyta toli, tai šitas reikalas be problemų.....Bet su savais paauklėjimais per tel. g.gif
Atsakyti
Va mano anyta su mama tai nespėjus pagimdyt jau aiškina kaip ką daryt doh.gif Šiandien ypač šokiravo anytos pasakymas tu mano anūkų su pampersais neauginsi, na visą dieną galvoju kad ne kas bus kai mažius atsiras unsure.gif Jaučiu neis išgrūst iš savo namo pusės verysad.gif
Atsakyti
Mano mama tai per daug nesikiša ir nevadovauja, tik jei ilgiau palaikau vaiką nuogą, tuoj liepia aprengt, nes jam neva šalta. Ir niekaip nesusitaiko su mintim, kad vaikui nereikia duot nei vandens atsigert, nei arbatos, mat mano knygoj nesąmonių prirašyta, o daktarė nusišneka laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgytė @ 2011 12 08, 17:18)
Sveikos,  4u.gif

truputį pasiguosti atriedėjau.  ax.gif

Mano mama labai laukė anūko gimimo. Galvojau, gims, mama padės, nes turi patirties, o aš gyvenime sauskelnių iki tol nesu keitusi. Bet kaip aš klydau, po paraliais, kaip aš klydau...

Mama prie sauskelnių neprisilieičia ("nemoku"), nenuneša vaikelio užpakaliuko nuplauti ("bijau"); kelis kartus trumpam esu jai palikusi vaiką, iš pradžių buvo gerai, nes jis miegojo, o paskutinį kartą pabudęs pradėjo verkti, mama skambina, kad namo grįžčiau. Tekina parbildėjau namo - mama verkia graudžiau už sūnų ir vaitoja:"tai kažkoks košmaras...". Daugiau vaiko jai nepalieku. Bet viršūnė buvo, kai suruošiau mažąjį pasivaikščioti, bet jis praviko, sakau, kad jo dabar laukan nevešiu, iš pradžių nuraminsiu. O mama čiupo vežimą ir pro duris. Stoviu apšalus su tapkėm laiptinėje ir nežinau, kaip tai vadinasi, kai su mano sūnų išveža bala žino kur be mano leidimo. Nesvarbu, kad močiutė ir nesvarbu, kad iš didelės meilės.

Anyta visai kitokia. Domisi, klausinėja, kaip sekasi, bet jei neprašau pagalbos, jos ir nekiša ar patarimais nesižarsto. Ji turi pedagoginį išsilavinimą, dirbo darželyje, todėl gal labiau už mano mamą supranta, kaip taktiškiau elgtis su ką tik iškepta mamyte ir jos vaikeliu.

O gyvenimo drama su mano mama, spėju, dar tik įsibėgėja...  ax.gif

Nekankinkit Jus tos savo mamos taip. Juk vaikelis dar mazutukas visai, o Jus prasot sauskelnes keist, uzpakalius plaut, aisku baisu. Apsipras mama, vaikelis paaugs ir viskas ok bus. Lai ji dabar tik paneseja, pasupuoja vezimelyje ir gana, nevarykit jai streso smile.gif
Atsakyti
mama daznai pradzioj buvo, atvaziuodavo padeti,nes su dvynukais sunkiau
Atsakyti
Anytos neturiu, a.a., o mama anuka mate gal keliolika min, o rankose ne nelaike. nes vis tai sloga, tai kosulys. Puikiausia susitvarkau ir viena, o dar kai vyras prisideda is viso pasaka bigsmile.gif pagimdzius pagaliau issimiegojau, atgaiva po nestumo.
Atsakyti
Mano mamukas tai labai padejo ir dabar padeda thumbup.gif uosvene salia gyvena,bet jai gal neidomu ar kas net nzn g.gif bet jokios pagalbos nesulaukiu,o kartais taip noretusi is jos 4u.gif
Atsakyti
Visaip būna, bet geriausia kai skiria šioks-toks atstumas, tuomet rečiau matomes ir mežiau nesutarimų kyla tongue.gif ax.gif
Atsakyti
Man labiau patinka pačiai rūpintis dukryte, bet neatsisakau, kai mama pasisiūlo pasirūpint,o mane su vyru išleidžia pasibūt dviese 4u.gif bet lb neapkenčiu, kai puse giminės aiškina kaip augint, kada nutraukt žindymą ir pan. Man atrodo, aš pati geriausiai žinau ką ir kaip daryt.
Atsakyti
QUOTE(ausra0198 @ 2011 11 15, 14:26)
kai buvo vaikas mazesnis tai tikrindavo kaip keiciu pampersus ar nera vaiko uzpakaliukas pasutes

Maniske ir dabar taip kartais daro, t.y. jeigu ji neduok die sveciuojasi pas mus, sunelis apsikakoja, o ji tuo metu ne nemano trauktis is kambario, kuriame keiciu sauskelnes. Siaip tai vengiu prie jos keisti. Ir nesvarbu, kad maziaus uzpakaliukas nera issutes, jei vis tiek atrodys issutes! Ir kiekviena karta pamaciusi jos nuogas kojytes ima dejuoti "Paziurek, vargselio kojytes kreivos, gi sakiau, kad reikia vystyti..." doh.gif

Neveltui "mother in law" yra anagrama "woman hitler" biggrin.gif

QUOTE(kristtule @ 2011 12 20, 17:00)
vyras supratingas ir palaiko mane, žino kad vis vien savaip darysiu bigsmile.gif

Svarbiausia, kad vyras palaiko. Mano skystablauzdis tik stengiasi savo mamytei itikti doh.gif
Atsakyti
man labai vyras padejo, o mama ir anyta gyvena kituose miestuose ir gan tolokai, tai neprivazinedavo.
Atsakyti
manoji anyta jauciasi per ziopla su kūdikiu elgtis, tai kai atėjo aplankyt, net nepaėmė į rankas, o mama laukia išsižiojus kol atvažiuosim, labai padėjo kai pasigavau krūties uždegimą, net miegojom vienoj lovoj su mama kad man lengviau būtų, buvo pasiryžus nemiegot naktį, kad aš pailsėčiau... Iš viso mano mamukas galėtų užsimerkus vaiką pervystyt 4u.gif visgi 5 vaikų mama 4u.gif taigi, mamo mama ir anyta visiškai skirtingos biggrin.gif tik va anyta tai mėgsta patarinėt labai, irgi pyksta už pampersus, atseit augunkit natūraliai, tai paklausau telefono ragelį toliau pasėmus ir viskas ax.gif
Atsakyti