Mano mama kitam gale Lietuvos,auke dar tik karta mate.o vat uosviene negana,kad tam paciam mieste,bet dar ir tam paciam rajone.kai pagimdziau,ji ta pacia diena per ramybes valandas sugebejo isilauzti i ligonine,nors tuo metu as maziausiai norejau lankytoju
o dabar irgi kai apsilanko,bando savo tvarka vesti.ima ant ranku,nors vaikas miega,supa,nors as niekada nesupu.dejuoja,kad vaikui per salta ar per karsta.mane vadina vardu kalbedama su vaiku.beje,jos antra anuke,vyro sesers dukra,irgi savo mama vardu vadina,is mociutes ismoko.o mociute vadina mama.tai jau stengiuos tu lankymu isvengti,kaip imanydama.nes paskui pora dienu jauciuosi kaip issunkta.

QUOTE(tirine @ 2012 01 29, 16:58)
Mano mama kitam gale Lietuvos,auke dar tik karta mate.o vat uosviene negana,kad tam paciam mieste,bet dar ir tam paciam rajone.kai pagimdziau,ji ta pacia diena per ramybes valandas sugebejo isilauzti i ligonine,nors tuo metu as maziausiai norejau lankytoju
o dabar irgi kai apsilanko,bando savo tvarka vesti.ima ant ranku,nors vaikas miega,supa,nors as niekada nesupu.dejuoja,kad vaikui per salta ar per karsta.mane vadina vardu kalbedama su vaiku.beje,jos antra anuke,vyro sesers dukra,irgi savo mama vardu vadina,is mociutes ismoko.o mociute vadina mama.tai jau stengiuos tu lankymu isvengti,kaip imanydama.nes paskui pora dienu jauciuosi kaip issunkta.

o tai kur jūs būnate, kai ji ima miegantį vaiką ant rankų? Jei jau nepadeda paprastas pasakymas, kad taip nedarytų, užstokit lovytę savo kūnu ir labai ramiu (žinau, labai sunku) bei labai tvirtu tonu pasakykite, kad kol vaikas miega, prašau jam netrukdyti.
Pabandytų kas nors (kad ir mama mano) mano vaiką be mano leidimo miegantį tąsyti, ojoj, kas būtų

o su tais vardais tai išvis kažkoks nukrypimas

QUOTE(tirine @ 2012 01 29, 17:58)

As patarciau aiskias ribas nubrezti bendrame seimos susirinkime (butinai turi dalyvauti ir vyras) kartu su uosviene - apie tai, kas jai leidziama, o kas isskirtine, jusu, kaip tevu teise. Ir butinai pasakykite, kas bus, jei to nebus laikomasi - pvz., neleisite matytis su vaiku, susitiksite tik per sventes ir pan. Ziauru, bet veiksminga.
Neleiskite kitiems temdyti tevystes dziaugsmo

MB mama mane pastaruoju matu tieisog varo iš proto. Amžinai man aiškina, kad aš vaiką ne taip auginu, bet visada stengiais savo pasakymus įvyniot į vatą, kad gražiai skambėtų, bet esmė lieka ta pati.

Aš su savo mama nebendrauju,tai kaip ir jokios pagalbos iš jos pusės nėra. O anyta irgi nepadeda...Na 2 kartus buvom palikę mažąją 2 val. tarp maitinimų. Tai čia jai daugiau atrakcija buvo,nes anūkę pamatė
O kad pvz kai atvažiuojam padarytų pietus ar šiaip pasikviestų pietums, tai niekada nebuvo buvę... Pas mane jeigu atvažiuoja, tai visada aš darau valgyt ir niekada nepadeda...
Nors tipo paklausia ar nereikia ko nors padėt
Ir žiauriai daug komentuoja atvažiavus į svečius.. Uj mergytė tą daro... uj mergytė aną... uj verkia.. uj uj uj
Ir mane žiauriai nervina jos skambinėjimas kiekvieną dieną... Ką veikia mergytė?...Pradėjo kažkada verkt bekalbant MB su ja, tai sugalvojo paklaust gal "pienuko trūksta"... nu tada tai užsiutau visai. Amžiais, kai tik vaikas verkia, tai jai pienuko mažai

QUOTE(mo.U @ 2012 02 05, 12:21)
Amžinai man aiškina, kad aš vaiką ne taip auginu, bet visada stengiais savo pasakymus įvyniot į vatą, kad gražiai skambėtų, bet esmė lieka ta pati. 

Mano viena pazistama savo mamai ir anytai yra pasakius: "alkoholikes vaikus uzaugina, uzsiauginsiu ir as". Veiksmingi zodziai.
QUOTE(Mazutee24 @ 2012 02 05, 14:33)
*Nors tipo paklausia ar nereikia ko nors padėt
**Ir žiauriai daug komentuoja atvažiavus į svečius.. Uj mergytė tą daro... uj mergytė aną... uj verkia.. uj uj uj
Ir mane žiauriai nervina jos skambinėjimas kiekvieną dieną... Ką veikia mergytė?...Pradėjo kažkada verkt bekalbant MB su ja, tai sugalvojo paklaust gal "pienuko trūksta"... nu tada tai užsiutau visai. Amžiais, kai tik vaikas verkia, tai jai pienuko mažai

**Ir žiauriai daug komentuoja atvažiavus į svečius.. Uj mergytė tą daro... uj mergytė aną... uj verkia.. uj uj uj

*o tai ko del to pykstat? jei sakot, kad nereikia pagalbos, tai negi per prievarta puls pvz. bulviu skust?
**o tai blogai, kad domisi? As draugiu irgi paklausineju apie ju vaikus ir ar pieno netruksta. Ir jos del to nepyksta (klausiau, ar ne per daug kamantineju). Kas cia blogo, jei nori kazka susinot? Idomu - klausi, nenori - neatsakai.
QUOTE(Mazutee24 @ 2012 02 05, 14:33)
Aš su savo mama nebendrauju,tai kaip ir jokios pagalbos iš jos pusės nėra. O anyta irgi nepadeda...Na 2 kartus buvom palikę mažąją 2 val. tarp maitinimų. Tai čia jai daugiau atrakcija buvo,nes anūkę pamatė
O kad pvz kai atvažiuojam padarytų pietus ar šiaip pasikviestų pietums, tai niekada nebuvo buvę... Pas mane jeigu atvažiuoja, tai visada aš darau valgyt ir niekada nepadeda...
Nors tipo paklausia ar nereikia ko nors padėt
Ir žiauriai daug komentuoja atvažiavus į svečius.. Uj mergytė tą daro... uj mergytė aną... uj verkia.. uj uj uj

Va va... Ir mano anyta jau visus 6 menesius man tvirtina, kad pas mane pieno nera, niekas ten nebega, vaikas negali patraukti - nes nera pieno. Jos manymu mano sunelis iki 5 menesiu sventu oru gyveno (nuo 5 men pradejau primaitinima). Sunelis gime 4kg, 5 menesiu svere 8kg, taigi 4kg priaugo nuo oro, nes pas mane nera pieno

QUOTE(ritat29 @ 2012 02 05, 16:24)
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 02 05, 16:56)
As tai anytai pasakyciau:
-jei pas jus truko pieno jusu vaikams, tai dar nereiskia, kad taip turi buti ir pas mane

Kadangi gyvenam ne LT, tai nei padeda, nei trugdo. Nors kai buvo atavziavus anyta 2 sav, tai jai vis atrode, kad nemoku vaiko priziuret, nepamaitinu laiku ir pan. Todel man ramybe but toli nuo jos

Kai gime dukryte,tuo metu gyvenom pas mano mama.Pastebejau,kad ji bijodavo paimt anuke ant ranku,pakeist pampersa,tai as ir neprasydavau jokios pagalbos priziurint vaikeli,abu tvarkydavomes su vyru.Bet namu ruosoje,viska darydavo mano mama,ir valgyt.ir namus sutvarkydavo,ir islygindavo,man tai buvo didziule pagalba is jos puses.O dabar,kai dukryte paaugus mano mama labai daug padeda,be jos pagalbos neissiversciau.Anyta gyvena 20km uz vilniaus,pagalbos auginant anuke per 3.5metu,jokios,kai nuvaziuojam pas ja,tai tik ir girdziu kokia ji pavargus,kaip ji neturi laiko,nes karves,kalakutai,vistos ir t.t. Bet as ir neprasau jokios pagalbos,o pamokyti,kaip rengti,kaip maitinti,kada geriau migdyti,kada i lauka vezti,vienu zodziu komanduoti laiko pilna turi.