Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(hirundo* @ 2012 01 09, 14:23)
mano draugui irgi kartais obuolio užtenka  smile.gif jei atsikėlėm labai vėlai (tarkim 12 h), suvalgom po obuolį, kad skrandyje kas nors būtų iki pietų pagaminimo, o jau kokią 13 - 14 h būna sotūs pietūs.
Kartais būna, kad draugas prieš paskaitas pavalgo dribsnių su pienu ir jam to pilnai užtenka iki pietų.

gerai, kai uzkisat kokiais dribsniais, nes MB tai nemaistas, sake, as ne kanarele, ar nori kad ciulbet pradeciau ? lotuliukas.gif jis greiciau kokios slapenkes gabala atsipjaus tongue.gif tiek kad MB nevalgo psuryciu, nebent kava, koks nors surelis, apie kokia 12 isalksta

Siandien
Pusryciai - kava
Pietus - sumustiniai, arbata
vakariene- keptos bulves su vakarykstemis vist.sirdelemis ir po kotleta (pirktinis is Lenkijos) burokeliu-morku-mar.agurku-bulviu- majonezas misraine
Atsakyti
Sveikutės wink.gif
Šiandien meniukai:
Mano:
I- sumuštinis su rūkyta dešra, bandelė su kumpiu ir sūriu (darbe)
II- pomidorų sriuba, dvi bandelės su obuoliais (darbe)
III- 2 citrinos, plokštainis su vištiena, grietinė

Vyro:
I- karštas sumuštinis su kumpiu, sūriu
II- sausainiai, šokoladas, bananai, apelsinas
III- silkės mišrainė su burokėliais, bulvės
IV- rūkytas kumpis, duona, krienai
V- plokštainis arba spūrgos+šokoladas

Atsakyti
hihihi.gif kas užkiša, kas ką padeda. gerai, kad MB didelis vyras ir nueina pasiima ką nori, jeigu jam netinka, kas padėta biggrin.gif biggrin.gif ir užtenka kartais ir bliūdo dribsnių su jogurtu, ir obuolio užtenka, kartais ir nuo pusės plokštainio sotus nebūna..

Šiandienos meniu:
1. MB virtos dešrelės, arbata; man dešrelė su duona, limonadas;
2. Man kepta duona su sūriu ir majonezu (suslabnėjau pagalvojus, kaip seniai bevalgiau, tai sugalvojau pasigamint biggrin.gif ), sultys; ką MB valgė nežinau (gal vėl pusfabrikačių kokių, gal Mcdonalde, nes pamiršo ryte pietus įsidėt);
3. Čili sriuba, krabų lazdelių mišrainė
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2012 01 09, 14:39)
Pavydžiu... Mano šeima iš 4 asmenų. Vaikai jau mokykliniai. Per pietus suvalgome apie kilogramą mėsos  cool.gif Ir nėra taip, kad tik ją vieną valgytume. Pvz jei kokie karbonadai, tai ir daržovių kalnas šalia, ir bulvės. Bet vis tiek dažniau gaminu troškinius, nes vyriška šeimos pusė mėgsta gudraut... Koks jogurtas ar sūreliai tik į tarpus tarp maisto. Todėl jų beveik neperku.. Beje, neperku beveik jokių pusgaminių, gaminu pati. Žodžiu, pavydžiu jums , kad mokate suktis... smile.gif

čia tikriausiai viskas priklauso nuo to, kiek esi įpratęs valgyti. Mes augome keturi vaikai, tėvams nebuvo lengva išlaikyti mus. Maisto porcijos nebuvo milžiniškos, bet nesijautėme alkani. O tetos šeima buvo mėgstanti pavalgyti. Tiek kiek mes suvalgydavome šešiese, tiek jie tryse ir dar alkani jausdavosi.
Draugo šeimai irgi nebuvo lengva, nors augo tik du vaikai. Tėtis turi invalidumą, dirbo tik mama. Mėsa pas juos būdavo nedažnas patiekalas, daugiausia valgydavo kruopas ir daržoves.
Tad aš ir mano draugas nesam įpratę valgyti tokiais kiekiais, kad paskui nuo stalo neatsikeltumėme.
Atsakyti
hirundo, aš irgi iš daugiavaikės šeimos biggrin.gif Mes visi kūdi kaip dviračiai, nu vyras gal pilnesnis hihihi.gif Žinot, bet taupyt tiek, kad pastoviai ant dietos sėdėt ir vien kroupom mist, tai ką žinau... Vaikai auga, jiems reikia. Dabar reikia, o ne kada nors paskui...
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2012 01 09, 20:27)
hirundo, aš irgi iš daugiavaikės šeimos  biggrin.gif Mes visi kūdi kaip dviračiai, nu vyras gal pilnesnis hihihi.gif Žinot, bet taupyt tiek, kad pastoviai ant dietos sėdėt ir vien kroupom mist, tai ką žinau... Vaikai auga, jiems reikia. Dabar reikia, o ne kada nors paskui...

Na va, pasirodo visos čia iš daugiavaikių šeimų taupo lotuliukas.gif Aš pati iš 6 vaikų šeimos. biggrin.gif Tikrai buvo sunkių laikų, bet augom gaudami pilnavertį maistą - tik gal kiek paprastesnį.
Sutinku, kad ne tik vaikams reikia maistingo pilnaverčio maisto drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Man tą įgyvendinti pavyksta puikiai, matyt, dėl geros mokyklos šeimoje, kurioje augau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 09 sausio 2012 - 20:31
QUOTE(drugelis. @ 2012 01 09, 20:30)
Sutinku, kad ne tik vaikams reikia maistingo pilnaverčio maisto  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Man tą įgyvendinti pavyksta puikiai, matyt, dėl geros mokyklos šeimoje, kurioje augau.

Drugeli, mano "problema" vyresnis paauglys. Jis dar ir sportuoja. Ryja kaip smakas... Pavalgo, pakartoja ir po 15 min vėl virtuvėj šiurina doh.gif Maistas eina nėįsivaizduojamais kiekias. Jei tokiam pusę obuolio pasiūlyčiau ar javainių su pienu, tai ryte ne tik žyvytės iš akvariumo būtų sužvejotos, bet ir mūsų ausys apgraužtos blush2.gif
Atsakyti
Oi paaugliai tai tikrai valgo kaip uz du smile.gif
Atsakyti
Pusryčiai: sumuštiniai su fermentiniu sūriu
Pietūs: grietinėlėje troškintos kiaulienos širdelės, pekino salotos, bulvės.
Vakarienė: virti makaronai su sviestuku, arba kokia nors košė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2012 01 09, 20:30)
Tikrai buvo sunkių laikų, bet augom gaudami pilnavertį maistą - tik gal kiek paprastesnį.
Sutinku, kad ne tik vaikams reikia maistingo pilnaverčio maisto  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

ką jūs laikote pilnaverčiu maistu? mėsa, varškė, daržovės, vaisiai, įvairios kruopos? tai mes visada turėdavome. Tik nebuvome įpratę valgyti dideliais kiekiais. Vaikystėje aš iš vis mažai valgydavau, visi mane vadindavo coliuke ax.gif

atnešu šiandienos meniu:
I - draugas valgė virtus kiaušinius su duona, aš dribsnius su pienu
II - bulvių košė, konservuotos daržovės, kepti vištienos ketvirčiai
III - prikepiau dviejų rūšių keksiukų: vieni su varške, kiti su įvairiais prieskoniais (cinamonu, muskatu, imbieru).

Atsakyti
Siandien

Pusryciai - kava, kas dar koki sumustini rado
Pietus - keptas karsis ( lauktuviu gavau) as i darba vakarykscios misraines su koteltais tais pusgaminiais nesiausi
Vakariene - makaronai su hot doginemis desrelemis ir raudonos misraines likuciai
Atsakyti
Dėl tų porcijų ir produktų manau kiekvieno reikalas, jei žmonės pavalgo vien nuo dripsnių ar obuolio, tai valio jiems lengviau taupyti ir jaučiasi gerai, sotūs ir laimingi, jei kitiems neužtenka, na tai.. tenka pasukti labiau galvą kaip pigiau prasisukus, nes produktų reikia pirktis daugiau.

O dėl daugiavaikių šeimų, tai tada aš tikriausiai vienintelė vienturtė, kuri per savo gyvenimą kokius 4 metus gyveno gerai, o visus likusius metus labai gerai smile.gif Bet gal tik todėl, kad kaip sakoma: turtuoliai irgi taupo, tai ir mes gyvendami tikrai labai gerai visą gyvenimą taupėme, gal kaip aš kartais sakau tėvams visai mūsų šeimai tas taupumas gal jau per daug įaugęs į kraują biggrin.gif gal jau ir daugiau galėtumėm sau leisti, o ne taupyti visą gyvenimą biggrin.gif bet pasijuokiam ir toliau "spaudžiam" biggrin.gif

Na o jei apie meniu, tai šiandien meniukai tokie:
Mano:
I- brandintos virtos bulvės, kurias pasikepinau keptuvėje su kiaušiniu+alyvuogės
II- Naminis lavašas (pekino kopūstas, svogūnai, marinuoti svogūnėliai, pomidoras, džiovinti svogūnai, virta vištienos krūtinėlė, pomidorų padažas, garstyčios, majonezas, česnakų padažas, sūris, prieskoniai)
III- jei norėsis ko nors tai gal spurga su džemu ar koks vaisius smile.gif

Vyro:
I- sausainiai, šokoladukas, spūrgos
II- plokštainis su vištiena, grietinė
III- lavašas su vištiena
IV- jei norės naminis lavašas arba spūrgos.
Atsakyti