Turiu kelis svogūnus hiacintų, gal jau reiktų sodint namie?
labas,mergaites,turiu trumpa klausimuka.
ar jau per velu,jeigu nebeuzbereme mulcio sluoksnio ant svoguniniu geliu?
ar yra vilciu,kad nieko nebus salciai pakenke?..
po laiko prisiminem,o sia savaite taaaaaip salta...jei ryt uzbertume,kaip sakote,patyre augintojos?ACIU.
QUOTE(TheAngel @ 2014 01 22, 19:02)
labas,mergaites,turiu trumpa klausimuka.
ar yra vilciu,kad nieko nebus salciai pakenke?..
po laiko prisiminem,o sia savaite taaaaaip salta...jei ryt uzbertume,kaip sakote,patyre augintojos?ACIU. 
Manau jau kaip numireliui taures padetu
mano po mulču, bet vis tiek nieko gero nebesitikiu. Tokie gražūs stori snapai sausio vidury prieš šalčius buvo išlindę
O kai jie nušąla, tai tik tais metais nežydi, ar ir pačiam svogūnui jau galas?
Sveikos, merginos patarkit, vyras gavo dovanų šią gėlytę, jau nužydėjo gelsta lapukai, ką man toliau su ja daryti? Kiek suprantu dėti į dėžutę su smėliu ir laukti rudens. Ar gerai supratau? Norėčiau kad pavasarį žydėtų lauke
QUOTE(Niija @ 2014 02 28, 14:02)
Sveikos, merginos patarkit, vyras gavo dovanų šią gėlytę, jau nužydėjo gelsta lapukai, ką man toliau su ja daryti? Kiek suprantu dėti į dėžutę su smėliu ir laukti rudens. Ar gerai supratau? Norėčiau kad pavasarį žydėtų lauke 
Nesu specė šiuo klausimu, bet kiek žinau reikia pasodinti lauke (kai bus įmanoma), kad prikauptų jėgų kitų metų žydėjimui
Šiaip reikėtų persodinti į didesnį indelį, padėti kur toliau nuo akių
, nepamiršti kartais palaistyti. Kai lapai visai nudžius, juos nukirpti, iškasti ir rudenį pasodinti kur lauke.
Tikrai nereikia laukti rudens. Aš po velykų žydėjimo išnešu į lauką ir pasodinu, kitais metais žydi. Kai tik baigsis šalčiai, neškit į lauką ir pasodinkite 
Aš pernai porą pilnavidurių buvau pasodinusi, idomu ar peržiemojo, kad šiemet ta žiema tokia keista buvo
Paprastiems tai atrodo nepakenkė, matosi "konkorėžiukai" išlindę
Aš pernai porą pilnavidurių buvau pasodinusi, idomu ar peržiemojo, kad šiemet ta žiema tokia keista buvo
O šias gėlytes galima visus metus auginti vazone namuose?
QUOTE(cindy @ 2014 03 02, 16:47)
visus metus negalim jomis mėgautis, joms reikia ramybės periodo, kai svogūnas miega ir kaupia jėgas kito pavasario žydėjimui.
Mano tai pernai varkšiukui teko du kartus sužydėti. Nusipirkau irgi vazone pavasari, pražydo jis man gražiai vazone ant palanges, o kai nužydėjo išnešiau į balkoną nestiklinta, kamputį pastačiau ir jis ten man nugelto nudžiuvo. Rudeni žiūriu kad jis man vėl žalius snapiukus kiša su žiedynais, vėl parnešiau namo ir kažkur spalio pabaigoj antrą kartą pražydo. Vėl buvo išneštas į balkoną po žydėjimo, o vat šiandien aš jį su besikalančiais vėl lapeliais pasodinau gėlyne. Gana jam kankintis tam vazone ir žydėt po kelis kart per metus.
QUOTE(Vidam @ 2014 02 28, 18:03)
Tikrai nereikia laukti rudens. Aš po velykų žydėjimo išnešu į lauką ir pasodinu, kitais metais žydi. Kai tik baigsis šalčiai, neškit į lauką ir pasodinkite 
Paprastiems tai atrodo nepakenkė, matosi "konkorėžiukai" išlindę 
o lapelius reikia nukarpyti ar juos palikti?Jie dabar nėra žali, bet ir nėra pageltę