Įkraunama...
Įkraunama...

Hiacintai

QUOTE(Suveltos Avys @ 2012 02 23, 20:29)
Sveikos šių gražių gėlyčių mylėtojos,

Skaičiau seną temą, bet daugiau kalbama apie lauke auginamus hiacintus. Aš juos auginu kambaryje, vazonėliuose, jie jau nužydėjo, liko tik lapai. Ką su jais reikėtų daryti toliau? Ar patikti vazonėliuose ar ištraukti ir laikyti tik svogūnėlius. Ačiū.

man irgi toks klausimas iškilo - pražydėjo vazonėlyje, pirkti prekybos centre, liko lapai. gal galima juos pasodinti į lauką? ar reikės iškasti rudenį ar gali žiemoti? g.gif
Atsakyti
Žiemą parduotuvėse būna įvairių žydinčių hiacintų. Ne vienas esame gavę dovanų. Kai hiacintas nužydi, reikia nupjauti žiedynstiebį. Laistyti saikingai, stengtis neužpilti ant svogūno. Tręšti mineralinių trąšų mišiniu kas 10 dienų (NPK 1:2:1). Kai pradės gelsti lapai, laistyti rečiau. Lapams nugeltus svogūną vazone palikti 2 savaites. Vėliau išimti iš vazonėlio ir laikyti ne vėsesnėje kaip 20ºC patalpoje. Apdžiūvusį svogūną nuskabyti, būtinai nulupti dugnelio plėvelę. Užpilti durpėmis, smėliu ar pjuvenomis. Taip apsaugosime nuo perdžiūvimo. Sudedame į kartoninę dėžutę ir iki rudens laikome 20-25ºC vėdinamoje patalpoje. Rudenį (rugsėjo antroje pusėje) pasodinti lauke, 5-12 cm gyliu, atsižvelgiant į dirvą. Po metų svogūnas pasodintas į vazonėlį vėl žydės. Prieš šalčius reikia pridengti.

Info is pirmo puslapio mirksiukas.gif
Atsakyti
Sekmadieni uz 1,50 Lt nusipirkau tris aplauzytus hiacintus, tai nuskyniau ir pamerkiau, stovi dabar vonioje ir baisiai kvepia wub.gif O svogunelius issiimsiu, kai nudzius stiebas ir bus man kitiems metams doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano hiacintai jau lauke ,,nosytes" iškišę.Gal dar kiek ankstoka g.gif . O kaip jūsiškiai?
Atsakyti
Vos ne kasdien einu patikrinti, bet kol kas - nei zenklo schmoll.gif O man jau taip norisi silumos ir ziedu...
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2012 03 18, 16:36)
Mano hiacintai jau lauke ,,nosytes" iškišę.Gal dar kiek ankstoka g.gif . O kaip jūsiškiai?

Jau prieš savaitę "pasirodė" smile.gif
Atsakyti
Pas mane taip pat prieš savaitę jau nosis buvo iškišę smile.gif
Atsakyti
Mano irgi jau rodosi,vieno net žiedynas jau matos thumbup.gif
Atsakyti
Oho, o as dar netikrinau bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif , kazkaip maniau, kad dar jiems anksti, tulpes, narcizai, krokai tai jau kisa nosis 4u.gif
Atsakyti
Pas mane irgi jau kiša nosytes hiacintai, bet dar ne visi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 23 kovo 2012 - 21:38
Juokas juokais, o as nebepamenu, kur rudeni 5 hiacintus patupdziau blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Labadiena as pirma karta bandysiu auginti hiacintus vazonelyje..kai parsinesiau juos namo,ju steibai buvo tiesus,dabar idomiai keistai sugule..norejau pasiteirauti kaip daznai juos laistyti,perskaiciau atidziai visa tema bet tokios info neradau,tik,kad nuzydejus reikia laistyti reciau..pagal ka nuspresti,kad jau juos laikas palieti?
Papildyta:
Gal patartumet kaip ikelti foto i cia,nes negaliu paprastai is kompo ikelti foto..praso adreso,o as jokiam adrese foto nelaikau.Dekui
Atsakyti