Įkraunama...
Įkraunama...

Hiacintai

QUOTE(staselė @ 2012 03 28, 15:05)
Manau, kad greitai jau ir lauke sulauksim hiacintų žiedų, nes žiedeliai  kai kurių jau sukrauti.

drinks_cheers.gif Jau kaip laukiu aš tų gražuolių wub.gif
Atsakyti
O hiacintai jau pas visas išlindo?Niekaip nerandu,o kur įkišau nepamenu sad.gif Bet pas mane ir tulpės dar tik ankstyvesnės išlindę,tai gal dar kur rasiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 03 29, 01:02)
O hiacintai jau pas visas išlindo?Niekaip nerandu,o kur įkišau nepamenu sad.gif Bet pas mane ir tulpės dar tik ankstyvesnės išlindę,tai gal dar kur rasiu g.gif

Pas mane dar ne visos rūšys išlindo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 03 29, 02:02)

Kur vieta daugiau saulės apšviesta, tai tie pirmiau ir išlenda. Pas mane hiacintai vieni jau žiedus sukrovė, o kiti dar tik vos vos išlindę.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2012 03 29, 15:13)
Kur vieta daugiau saulės apšviesta, tai tie pirmiau ir išlenda. Pas mane hiacintai vieni jau žiedus sukrovė, o kiti dar tik vos vos išlindę.

Pas mane kurie anksčiau rudenį sodinti, anksčiau ir pavasarį išlenda, sodinimo gylis kažkiek įtakos turi ir jei puresnė, lengvesnė žemė jie greičiau išlenda g.gif Bent jau iš savo trumpos praktikos tą pastebėjau ax.gif
Atsakyti
sveikos paneles..gal pasakysite kiek laiko hiecintai namuose zydi..nes manasis turejo bedu,kai nusipirkau labai greitai isstybo ir issiskleide ir tik 3 savaiteles pasidziaugiau ziedais...jie jau gleibsta...vienas jaunas ugliukas issiskleide,bet senesni jau nyksta..lapai gelsta..tai jau viskas atsidziaugiau?taip ir nesulaukiau atsakymo kaip daznai lieti reikia hiacintus?zinau,kad gelstant lapams reikia reciau..bet kiek tas reciau..antra nebezinau ka daryti su tuo jaunuciu plonuciu ugliuku...stiebas laibas,reikejo paremti,nes linksta..ziedai pagal ji tokie dideli..jei liesiu reciau tai greitai numirs ir anas ugliukas?
Atsakyti
QUOTE(nedidute poniute @ 2012 03 28, 13:24)
aš pasodinu į lauką

kada g.gif
Atsakyti
sveikutės,

nesu didelė gėlių gerbėja, bet.... šiemet nusprendžiau jog savo ,,darželį" apsodinsiu vien tik hiacintais- man tie tokios graži ,,alyvų šakelės". gal kas galite pasidalinti patarimais kokiame mėnesyje, kokiame gylyje jie sodinami? ar labai rreikia jiems saulės ar tinka ir pavėsis?
kiek kainuoja jų svogūniukai? nes aš paskaičiavau, kad pagla mano gėlyno formą man reikės bent 30 svogūniukų kaip minimum

būsiu labai dėkinga už patarimus 4u.gif o jau kai sužydės, pasidalinsiu ir foto wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2012 04 02, 02:05)

Mano patirtis su jais tik 3 metai, bet irgi labai mėgstu šiuos gražuolius wub.gif Aš juos sodinti pradedu nuo rugsėjo antros pusės ir stengiuosi jau iki lapkričio pasisodinti visus, nes kiek pastebėjau jei su jų sodinimu nusivėlinu tai žiedai būna prastesni unsure.gif Prieš sodinimą pamirkau kalio permanganato tirpale, sodinu kažkur apie 10 cm gyliu, sodinimo gylis priklauso nuo svogūnėlio dydžio, dar žemė jei minkštesnė galima sekliau sodinti ax.gif pas mane visi saulėje auga ir puikiai jaučiasi, nesu sodinus pavėsyje tai negaliu pasakyt, bet manyčiau jog jiems patinka saulė g.gif Tik nepamirškite jog hiacintų žiedai trumpalaikiai, kai peržydės, Jūsų gėlynas bus tusčias jei visą apsodinsite tik jais unsure.gif Aš dažniausiai kai jie nužydi, iškasu ir sodinu kitas gėlytes. Svogūniukų kainos įvairios priklauso nuo firmos, nuo rūšies ax.gif aš stengiuosi akcijas gaudyt kai būna parduotuvėse svogūninėms gėlėms, bet jos dažniausiai būna kai jau vėloka sodinti doh.gif Mačiau nojaus sėklos neblogomis kainomis siūlo http://nojus.lt/inde...u...=71&lang=en Bet neaišku kaip su kokybe ir ar tos pačios kainos bus rudenį, nes jau dabar išsipardavę ir daug kas jų sėklas peikia. Aišku būtų geriau svogūnines apžiūrėti prieš perkant, ar neligoti, nepažeisti svogūnai, arba imti iš jau patikrintos internetinės parduotuvės g.gif Tai tiek mano patirties, gal šių gėlių auginimo ekspertės patars daugiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 02 balandžio 2012 - 11:03
QUOTE(sidrulka @ 2012 04 02, 03:05)
sveikutės,

nesu didelė gėlių gerbėja, bet.... šiemet nusprendžiau jog savo ,,darželį" apsodinsiu vien tik hiacintais- man tie tokios graži ,,alyvų šakelės". gal kas galite pasidalinti patarimais kokiame mėnesyje, kokiame gylyje jie sodinami? ar labai rreikia jiems saulės ar tinka ir pavėsis?
kiek kainuoja jų svogūniukai? nes aš paskaičiavau, kad pagla mano gėlyno formą man reikės bent 30 svogūniukų kaip minimum
būsiu labai dėkinga už patarimus 4u.gif  o jau kai sužydės, pasidalinsiu ir foto wub.gif

Kad ir kaip patinka hiacintai vien jais tikrai neverta apsodinti visą gėlyną. Aš prieš sodinimą juos irgi pamirkau vandeny su kalio permanganatu. O perku įvairiai: kartais ,,Žalioj stotelėj" vienetais, kartais prekybos centruose. Taip pirkdama galiu apžiūrėti svogūnėlius. Pastebėjau, kad hiacintus, kas antrą metą būtina iškasti, nes kitaip jie ,,pranyksta". Taip ne vienus ir praradau, o kai pradėjau iškasinėti ir rudenį vėl pasodinti, tai gražiai auga ir žydi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo staselė: 02 balandžio 2012 - 19:45
QUOTE(jolituxxx @ 2012 04 02, 11:00)
minkštesnė galima sekliau sodinti

Pasitaisysiu, jei žemė minkštesnė, puresnė galima giliau sodinti, o jei kieta giliai geriau nekišti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 04 02, 21:02)
Pasitaisysiu, jei žemė minkštesnė, puresnė galima giliau sodinti, o jei kieta giliai geriau nekišti  blush2.gif

Reikia patarimo blush2.gif Pripirkau nuzudejusiu hiacintu, prisidariau svoguniuku ir ka man su jais toliau, laukti rudens, ar sukisti dabar, bijau, kad iki rugsejo gali istusteti svoguneliai..........
Atsakyti