QUOTE(sidrulka @ 2012 04 02, 02:05)
Mano patirtis su jais tik 3 metai, bet irgi labai mėgstu šiuos gražuolius

Aš juos sodinti pradedu nuo rugsėjo antros pusės ir stengiuosi jau iki lapkričio pasisodinti visus, nes kiek pastebėjau jei su jų sodinimu nusivėlinu tai žiedai būna prastesni

Prieš sodinimą pamirkau kalio permanganato tirpale, sodinu kažkur apie 10 cm gyliu, sodinimo gylis priklauso nuo svogūnėlio dydžio, dar žemė jei minkštesnė galima sekliau sodinti

pas mane visi saulėje auga ir puikiai jaučiasi, nesu sodinus pavėsyje tai negaliu pasakyt, bet manyčiau jog jiems patinka saulė

Tik nepamirškite jog hiacintų žiedai trumpalaikiai, kai peržydės, Jūsų gėlynas bus tusčias jei visą apsodinsite tik jais

Aš dažniausiai kai jie nužydi, iškasu ir sodinu kitas gėlytes. Svogūniukų kainos įvairios priklauso nuo firmos, nuo rūšies

aš stengiuosi akcijas gaudyt kai būna parduotuvėse svogūninėms gėlėms, bet jos dažniausiai būna kai jau vėloka sodinti

Mačiau nojaus sėklos neblogomis kainomis siūlo
http://nojus.lt/inde...u...=71&lang=en Bet neaišku kaip su kokybe ir ar tos pačios kainos bus rudenį, nes jau dabar išsipardavę ir daug kas jų sėklas peikia. Aišku būtų geriau svogūnines apžiūrėti prieš perkant, ar neligoti, nepažeisti svogūnai, arba imti iš jau patikrintos internetinės parduotuvės

Tai tiek mano patirties, gal šių gėlių auginimo ekspertės patars daugiau