Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriamoji vizualizacija - 15

QUOTE(Spalvota diena @ 2012 01 23, 23:51)
Daugeliui mūsų yra būdingas didesnis ar mažesnis kuklumas. Tai įskiepyta tiek mūsų kultūrinio palikimo ( nemandagu jaustis geresniu, dosnesniu už kitą, nes tau juk dėkoja už kažką, ką duodi), tiek religinio mokymo ( nuolankumas, už kurį nedera dėkoti).
Tiesiog mums reikia leisti sau priimti dėkingumą. Padėkos energija yra kurianti, ji nušviesina ir išgrynina.

Daznai tas "ner uz ka" tai tik mandagumo fraze ir tiek, posakis smile.gif
Bet neretai zmogus, padares kazka gero, net negalvoja, kad tai yra ypatingas atvejis ir uz tai nelaukia jokios padekos. Blogiau yra, kai geradariui kirba mintis: va, as padejau, o net nepadekojo" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksaranke7 @ 2012 01 23, 20:11)
Man neseniai buvo tokia istorija-padėkojau už tai,kad parvežė mane su bagažu, man atsako ta standartine fraze: "nėr už ką", atsakau "jeigu nebūtų už ką-tai ir nedėkočiau"  smile.gif
Na, tikrai kodel, mes nepriimame padėkos? Juk nebūtina žygdarbio, kad padaryti gera..aš vis rečiau atsakau "nėr už ką", mokausi dažniau sakyti "prašom" arba į sveikatą/laimę/grožį ir pan. biggrin.gif

O ką Jūs atsakot, kai padėkoja arba jus pagiria? ax.gif

Dažniausiai pasakau prašom. smile.gif Bet tuo pačiu jaučiu, kad reikia sakyti "nėra už ką". Nežinau kodėl, turbūt, kad tai įaugę šaknimis
Atsakyti
Meilė šiuo atveju turėtų skambėti ne tiktai nukreipta į kokį nors objektą, bet ir nenukreipta į nieką – besąlyginė, gyvenanti mumyse, aplinkoje, visumoje kaip šeštasis, amžinas būties elementas, kaip palaimos, nirvanos joje galimybė, kaip didysis pažadas pasiekti Dieviškumą. Kvėpuokite Veneros – karalienės trumpam laikui apsistojusiais Žuvyse, energijomis jaunaties dieną. ŠI MEILĖ TURĖTŲ ATSIGRĘŽTI Į PASIAUKOJIMĄ, į tarnystę pasauliui, Į DIEVĄ, į tai, kas amžina, ir tai, kas gyvena taip trumpai, vos ne mirksnį – į kiekvieną kvėpuojančią gyvybę, į visą gyvą pasaulį aplink mus.

http://astrowolmer.c...ties-aktualijos

Su Jaunatimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2012 01 23, 23:22)
Daznai  tas "ner uz ka" tai tik mandagumo fraze ir tiek, posakis smile.gif
Bet neretai zmogus, padares kazka gero, net negalvoja, kad tai yra ypatingas atvejis ir uz tai nelaukia jokios padekos. Blogiau yra, kai geradariui kirba mintis: va, as padejau, o net nepadekojo" smile.gif

Taip, bet ši mandagumo frazė būtent ir pasako, kad žmogus nepasiruošęs priimti padėkos.
...Ir nereikėtų laukti padėkos, bet jeigu ji ateina, atvirai ją priimti smile.gif
O apie blogesnįjį variantą ką ir kalbėti - konfliktas su savimi wink.gif
Atsakyti
Sveikos,

Retai čia pasisakau, bet dabar užmačiau tą "nėra už ką" smile.gif
Nežinau, aš dažnai šią frazę sakau, bet nemanau, kad tai kuklumas ar nepriėmimas, tiesiog, kai iš širdies žmogui padedi ir jauti malonumą, na tai tikrai ir yra tas "nėra už ką"...
Man asmeniškai labai gera padėti kitam žmogui, dažnai net norisi pasakyti: "ačiū, kad leidai tau padėti"...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 24 sausio 2012 - 08:32
QUOTE(Spalvota diena @ 2012 01 24, 10:26)
Taip, bet ši mandagumo frazė būtent ir pasako, kad žmogus nepasiruošęs priimti padėkos.
...

Nieko tokio ta fraze nepasako. Nesureiksminkim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 01 24, 09:31)
Sveikos,

Man asmeniškai labai gera padėti kitam žmogui, dažnai net norisi pasakyti: "ačiū, kad leidai tau padėti"...

bis.gif kokia nuostabi padėkos forma, Liepa18*, bis.gif . Duok Dieve daugiau tokių žmonių wub.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(dinazaure @ 2012 01 24, 09:33)
Nieko tokio ta fraze nepasako. Nesureiksminkim smile.gif

Ai, tai negi dabar čia mušimės biggrin.gif , man pasako topsecret.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2012 01 24, 10:46)
Ai, tai negi dabar čia mušimės  biggrin.gif , man pasako  topsecret.gif  biggrin.gif

OK 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 01 24, 08:31)
Sveikos,

Retai čia pasisakau, bet dabar užmačiau tą "nėra už ką" smile.gif
Nežinau, aš dažnai šią frazę sakau, bet nemanau, kad tai kuklumas ar nepriėmimas, tiesiog, kai iš širdies žmogui padedi ir jauti malonumą, na tai tikrai ir yra tas "nėra už ką"...

Pritariu. Kad išties taip ir yra biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif sveikos merginos !

Kartais paskaitinėju šią temą. Manau atėjo laikas pasisakyti smile.gif Aš pati dažnai klausausi ir stengiuosi praktikuoti tai, apie ką kalba Abraham - Hicks. Jų dėka prieš 4 metus gavau darbą, kurio iš tiesų norėjau. Dabar atėjo laikas keisti darbą, ir aš tikiu kad man vėl pasiseks, aš pritrauksiu naująjį darbą, kurio noriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2012 01 24, 09:26)

drinks_cheers.gif,
bet tai manau aktualiau kartai nuo 30,si karta aukleta kitaip, buvo kiti laikai... taip buvo mandagumo mokoma ir kitu geru dalyku -zmones buvo mandagus,net sakyciau siltesni, draugiskesni, taicau buvo perlenkta lazda su kuklumu, kuklumas zmogu puosia taciau kai tai normos ribose, kaip sakant "neperlenkiant lazdos", o lazda buvo perlenkta, dekoti mokejo o priimti padekos... na nera uz ka. tiesiog kai pamenu nuo vaikystes... tai buvo ir man i krauja iauge tiesiog, girdejau tai namie pastoviai ir pati kartodavau. bet paskui... pradejau mastyt, o kodel, o kaip nera uz ka. prasidejo nuo motinos -ji pastoviai kartojo sia fraze-pradejau stebet, ir sakyt - kad kaip tai nera uz ka, o uz... maciau, kad kartais tikrai yra uz ka, zmogus dirba, stengias, aukoja laika ir pan. galiausiai padusauja, kad pavargau, ar laiko paciam sau pritruko. tai kaip nera uz ka, ir kam taip sakyti-kas tai veidmainyste, ar tas perdetas-nenormalus kuklumas, nemokejimas priimti padekos. ir tiesiog su laiku palaipsniskai tos frazes atsikraciau-ismokau nusisipsytot i padeka, pasakyti prasom i sveikata-tiesiog ismokau priimti tai. ir man patinka jeigu idedu pastangu ir man uz tai dekoja, vertina mano pastangas.
Atsakyti
QUOTE(Solemn still @ 2012 01 25, 19:53)
drinks_cheers.gif,
bet tai manau aktualiau kartai nuo 30,si karta aukleta kitaip, buvo kiti laikai... taip buvo mandagumo mokoma ir kitu geru dalyku -zmones buvo mandagus,net sakyciau siltesni, draugiskesni, taicau buvo perlenkta lazda su kuklumu, kuklumas zmogu puosia taciau  kai tai normos ribose, kaip sakant "neperlenkiant lazdos", o lazda buvo perlenkta, dekoti mokejo o priimti padekos...

kai darai is sirdies, padekos nelauki. o jei aukoji kazka, tada gal ir lauki. tik aukojimasis nera gerai. tai nemeiles sau israiska.
Atsakyti