Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Ispanijoje

QUOTE(Shana @ 2017 02 27, 15:05)
victory.gif Sedziu raudonuoju biggrin.gif
Na dar jei jus vyna megstat ir suprantat, tada manau isvis gerai sutarsim biggrin.gif 

Bet gal is tikro jei namas zemiau ar kitu uzstojamas, tada nekas...

Vonioje labai kas dabar daro siltas grindis. As ranskluoscius isnesu i patio, pas mane jis sauletas tai labai greit sausi buna.

O del sildymo tai mazai ka gali padaryti kol bustas nuomuojamas. Savame jau gali variantu prigalvoti. Pas mus 3 metai kaip pastatytas zidinys, atsidziaugti negaliu, nes su 4 malkom ir silta visam name ir sausa ir oras malonus kvepuoti (as nemegstu kondicionieriu, nuo kada turim zidini beveik niekad nejungiu).
Dar namas turi tendencija isalti kai negyvenamas. Turi pazistamas, kurios atsikraute pries pora menesi dabar  jau nuolatiniam gyvenimui. Tai sako po gero pusantro menesio pasijuto kad sienos isylo ir jau kazkaip gera namie. O iki tol kaip ir silde bet neprisildavo normaliai.
Papildyta:

Sita dalis man labiausiai patiko  biggrin.gif  biggrin.gif

drinks_cheers.gif 4u.gif

Mūsiškis kotedžas toks sulyg žeme (rūsy garažas), o kiemelis užželdintas džiunglėm - tarytum l. gražu, bet nuo pietų vos ne šviesą reik degtis blink.gif . Antram aukšte ženkliai daugiau saulės, bet miegamuosiuose juk nebūsi - visas gyvenimas verda poilsio zonoj tongue.gif .

Viskas aišku, kad rankšluosčius ir toliau teks tampyt pirmyn atgal biggrin.gif . Savame būste būtų paprasčiau - nusiperki elektrinį gyvatuką ir tiek tų problemų, bet gal to nejaukaus šalčio tiek ir tebus, nes jau kurį laiką viskas tik šyla, tai net namie (o ir voniose) jau geriau ax.gif .

Čia yra židinys, tik kažkaip vis tingėdavom pasikurt - protas visai iš paskos velkasi doh.gif . Gerai, kad paprotinai 4u.gif . Ką be jūsų darytume angel_sadangel.gif .
Atsakyti
Labai labai jums ačiū, kad dalinatės, ir mūsų, čia esančių jau kitoje barikadų pusėje biggrin.gif , nepamirštate 4u.gif Ačiū, kad iš karto aprašote savo įspūdžius, nes paskui, manau, jie išblėsta ir ne viskas prisimena. O man taip norisi tų šviežių įspūdžių biggrin.gif

Nors šiame forume buvo nemažai diskutuota apie būsto pietinių ar apskritai saulėtų pusių privalumus ir kt. niuansus, renkantis namus per agentūras, nėra taip paprasta gauti svajonių būstą pagal savo pageidaujamus kriterijus, ypač kai kliūtimi tampa kalbos barjeras, agentų neskubėjimas ir mūsų pačių poreikis įsikelti kuo greičiau. Čia, matyt, taip pat kaip ir LT gajos gudrybės, jog nusižiūrėto būsto „jau nebėra – ką tik išnuomavome, bet turim kitą – dar geresnį“ mirksiukas.gif , taip būsto paieškos gali nusitempti iki begalybės, todėl tenka imti vos ne pirmą normalesnį variantą.
Tokiu būdu išsirinkome kotedžą, tarytum ir visai neblogą, bet...tamsų. Anot NT agento „čia juk visi slepiasi nuo saulės“. Hm. Suprantu, kad galima slėptis nuo saulės per karščius, bet šviesos norisi VISADA biggrin.gif .
Tad atvykstantiems gyventi į Ispaniją siūlyčiau labai atkreipti dėmesį į šį aspektą ir nepadaryti klaidos. Visa laimė, kad būstą išsinuomavome tik keliems mėnesiams, jei liksime ilgesniam laikui, rinkčiausi tik aukštesnėj vietoj arba daugiau langų turinčius ženkliai šviesesnius namus smile.gif .

Žinot, apšvieskit mane, aš nesuprantu, kaip čia taip yra su ta nuoma ax.gif Vasarą pilna turistų, visi, kas nori išsinuomoja. Žiemą turistų mažai, bet buto nuomai nėr biggrin.gif . Kaip čia taip?

Nes... visa kita, tai, žinoma, rojus wub.gif . Nieko naujo nepasakysiu, be to, ir skamba banaliai, bet nuostabi gamta ir saulė čia iš tiesų veda į priekį ir skatina džiaugtis kiekviena diena.
Į atskirą tomą būtų galima surašyti visus ditirambus apie žmones: besišypsančius, itin paslaugius ir labai geranoriškus. Net paauglį sūnų, kurį nustebinti jau yra nelabai įmanoma, tai visiškai nuginklavo ir kone kiekvieną dieną, grįžęs iš treniruotės, jis vis dalijasi naujais įspūdžiais apie aplinkinių dėmesį gerąją prasme smile.gif . Kartais net patys užsimirštame, kur esantys ir, tarkim, po trumpo lietaus sukam galvas, ką čia apsiauti, kad neišsipurvintume batų (kasdien žingsniuojame prie jūros ir nuostabios promenados pasportuot). Vėliau tik supranti, kad čia dėl to visiškai nereikia rūpintis, nes jau po kelių minutėlių pasibaigus lietui yra visiškai sausa, o trinkelės, plytelės, marmurai net blizga nuo švaros bigsmile.gif .

Labai baltai pavydžiu. wub.gif Linkiu visai Jūsų šeimai sėkmės kuriantis.

Ir kadangi Jūsų informacija šviežia, gal galite maždaug įvardinti nuomos kainas? pvz. 2 miegamųjų butas ar kotedžas. Jūs, kaip suprantu Alikantėje?
Atsakyti
QUOTE(renrena @ 2017 02 27, 17:03)

Viskas aišku, kad rankšluosčius ir toliau teks tampyt pirmyn atgal  biggrin.gif .

Man tai is tikro patinka juos dziovinti lauke, visai kitaip. Bet cia del to, kad man patogus isejimas i patio, jei reiktu kazkur tampyti gal kitaip galvociau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laiminga-777 @ 2017 02 27, 17:06)
Labai labai jums ačiū, kad dalinatės, ir mūsų, čia esančių jau kitoje barikadų pusėje biggrin.gif , nepamirštate 4u.gif Ačiū, kad iš karto aprašote savo įspūdžius, nes paskui, manau, jie išblėsta ir ne viskas prisimena. O man taip norisi tų šviežių įspūdžių  biggrin.gif

Žinot, apšvieskit mane, aš nesuprantu, kaip čia taip yra su ta nuoma ax.gif Vasarą pilna turistų, visi, kas nori išsinuomoja. Žiemą turistų mažai, bet buto nuomai nėr biggrin.gif . Kaip čia taip?

Labai baltai pavydžiu.  wub.gif Linkiu visai Jūsų šeimai sėkmės kuriantis.

Ir kadangi Jūsų informacija šviežia, gal galite maždaug įvardinti nuomos kainas? pvz. 2 miegamųjų butas ar kotedžas. Jūs, kaip suprantu Alikantėje?

Todėl ir dalinuosi, kadangi pati jau kelerius metus gaudžiau ir godžiai "suvalgydavau" bet kokią informaciją šia tema mirksiukas.gif biggrin.gif .

Labai labai ačiū smile.gif , tačiau mes dar tik "matuojamės" savo mylimą šalį ir ar liksime, priklausys nuo labai daug aplinkybių wub.gif .

Yra ilgalaikė ir trumpalaikė nuoma (nekalbu apie atostoginį variantą). Ilgalaikė nuoma – paprastai mažiausiai metams – patraukli tuo, kad gali gauti išties gerą būstą už adekvačią kainą.
Trumpalaikė nuoma paprastai skaičiuojama savaitėmis ir susumavus kainą dažniausiai išauga mažiausiai dviem kartais (ypač artėjančio turistinio sezono metu, jau nekalbu apie birželio – rugpjūčio mėn.).
Kaip jau rašiau, mes rinkomės iš fotocasa.es, idealista com, habitaclia.com. Kiekvieną būstą su l.retomis išimtimis atstovauja NT agentūra, į kurią ir kreipiesi rūpimais klausimais (nebent gerai mokate ispanų k. ir turite laiko ieškoti tiesioginių savininkų skelbimų).

Nežinau, kaip su trumpalaike nuoma, bet kas liečia ilgalaikę, reikia nusiteikti, jog iškart teks susimokėti 3-4 mėn. nuomos kainą, t.y. 1-2 mėn. depozitas, kuris pasibaigus nuomos sutarčiai bus grąžintas (jei sutarties sąlygos nebus pažeistos), 1 mėn. nuomos suma už einamąjį mėn. ir ~ 1 mėn. nuomos suma NT agentūrai.

Pasirinkimas, žinoma, didžiulis, tik, kaip ir rašiau, jei pamatai ypatingai patrauklų variantą, jis jau, anot NT agentų „va ką tik ką tik“ buvo išnuomotas, o tada jie bruka kokį nors brangesnį ir prastesnį būstą.
Dėl kainų siūlyčiau pažiūrėti minėtus puslapius ir, pagal savo poreikius bei finansines galimybes, palyginti kainas skirtinguose miestuose ar miesteliuose, ypač jei principingai nereikia konkrečios vietos smile.gif .Didesniuose miestuose, tokiuose kaip Valensija (ypač), Alikantė kainos didesnės, mažesniuose - tikrai patrauklios ir pvz. 2 miegamųjų butą ar kotedžą galima išsinuomoti nuo 400 eu (vėlgi, priklausomai nuo baldų, įrangos, patogumų, prestižinių rajonų, atstumo iki jūros, derybinių sugebėjimų ir t.t.) smile.gif .

Papildyta:
QUOTE(Shana @ 2017 02 27, 17:54)
Man tai is tikro patinka juos dziovinti lauke, visai kitaip. Bet cia del to, kad man patogus isejimas i patio, jei reiktu kazkur tampyti gal kitaip galvociau biggrin.gif

Aš irgi net namie LT neturiu jokios džiovyklės, mėgstu lauke išdžiovintus skalbinius, bet, nors ir ištreniruoti paskui save apsikuopti, mano vyručiai - žmonės tokie didesnių gabaritų ir jau pagaunu save, kad paskutiniu metu dirbu eismo reguliuotoja - saulės spindulių gaudytoja - didžiulių rankšluosčių išnešiotoja lotuliukas.gif biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(laiminga-777 @ 2017 02 27, 17:06)

Bent jau musu krastuose sia vasara liepa-rugpjuti buvo neimanoma issinuomuoti, jau balandi gersni buvo uzsakyti. Sie metai man atrodo bus panasus. O ir siema yra turistu, maziau aisku bet yra. Mano kaimynai nuomuoja atostogautojams, tai dabar ten vieni svedai gyvena, jau pusantro menesio gal. Labai daug skandinavu taip "ziemoja" 2-3 menesius.

http://www.fotocasa....,682,3014,0,0,0
Papildyta:
QUOTE(renrena @ 2017 02 27, 18:05)
Nežinau, kaip su trumpalaike nuoma, bet kas liečia ilgalaikę, reikia nusiteikti, jog iškart teks susimokėti 3-4 mėn. nuomos kainą, t.y. 1-2 mėn. depozitas, kuris pasibaigus nuomos sutarčiai bus grąžintas (jei sutarties sąlygos nebus pažeistos), 1 mėn. nuomos suma už einamąjį mėn. ir ~ 1 mėn. nuomos suma NT agentūrai.

Papildyta:
Aš irgi net namie LT neturiu jokios džiovyklės, mėgstu lauke išdžiovintus skalbinius, bet, nors ir ištreniruoti paskui save apsikuopti, mano vyručiai - žmonės tokie didesnių gabaritų ir jau pagaunu save, kad paskutiniu metu dirbu eismo reguliuotoja - saulės spindulių gaudytoja - didžiulių rankšluosčių išnešiotoja  lotuliukas.gif  biggrin.gif .

Siaip jau priimta, kad agenturai moka savininkas dazniausiai g.gif Bent jau ispaniskose ir angliskose agenturose paprastai yra tokia taisykle. Rusai megejai paimti is abieju pusiu.

As turiu dziovykle bet naudoju retai, kai buna tokie orai, kad visa savaite labai dregna ir tt. Jei ne, patinka iskabinti lauke.
Zinok dar pora savaiciu, dar pakils kelias laipsniais temperatura ir atkris tau spinduliu gaudymo rupesciai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2017 02 27, 18:19)

Zinok dar pora savaiciu, dar pakils kelias laipsniais temperatura ir atkris tau spinduliu gaudymo rupesciai mirksiukas.gif

wub.gif
Atsakyti
[/quote]

QUOTE(renrena @ 2017 02 27, 19:11)

Taip ir emigraciją, man atrodo, paskatinsite didesnę biggrin.gif . Mes čia visi saulės ir šilumos išsiilgę rolleyes.gif

Renrena, jei ne paslaptis kodėl išsirinkote Alikantę?

Papildyta:
http://www.fotocasa....,682,3014,0,0,0
Papildyta:

[B]Ačiū už nuorodą. Čia jei teisingai suprantu, Alikantė?

Gal galite patarti kokius verta Alikantėje žiūrėti rajonus, kad būtų saugu, nelabai toli jūra, normalus kainos ir kokybės santykis. ax.gif

[/B]
Atsakyti
QUOTE(laiminga-777 @ 2017 02 28, 18:17)

Renrena, jei ne paslaptis kodėl išsirinkote Alikantę?

Gal galite patarti kokius verta Alikantėje žiūrėti rajonus, kad būtų saugu, nelabai toli jūra, normalus kainos ir kokybės santykis. ax.gif
[/b]
[/B]

Apie tai jau rašiau ankstesniuose postuose, nesinori kartotis smile.gif .

Kiek domėjausi, nereikėtų rinktis Juan XXIII, Virgen del Remedio, Colonia Requena dėl itin gausios spalvotųjų diasporos, čia daugiau info
http://www.spain4you...35-%D...81ти/

O kas liečia pasirinkimo vietą, tai tiek fotocasa-oje, tiek idealista-oje puikiausiai gali pasirinkt paiešką pagal žemėlapį: įveskit savo kainos limitus, pageidaujamus kriterijus ir rinkitės
https://www.idealist...l-alacanti/mapa

http://www.fotocasa....c...=1&fs=false

- nepatingėkit pasižaisti mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū labai už pagalbą. 4u.gif

Oi netingiu, aš netingiu biggrin.gif . Tik esu pradedančioji, o jūs kaip suprantu jau pažengusi 4u.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(laiminga-777 @ 2017 02 28, 19:28)
Ačiū labai už pagalbą. 4u.gif

Oi netingiu, aš netingiu biggrin.gif .  Tik esu pradedančioji, o jūs kaip suprantu jau pažengusi  4u.gif  biggrin.gif

Tai juk su visų čia bendraminčių, prijaučiančių bei turinčių kantrybės vietinių mergikių pagalba 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(renrena @ 2017 02 28, 21:35)
Tai juk su visų čia bendraminčių, prijaučiančių bei turinčių kantrybės vietinių mergikių pagalba  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Taip taip tikrai labai ačiū visoms besidalinačioms. 4u.gif 4u.gif 4u.gif . Kad netingit ir parašot ir išsamiai viską paaiškinat wub.gif
Atsakyti
QUOTE(renrena @ 2017 02 28, 19:07)

O kas liečia pasirinkimo vietą, tai tiek fotocasa-oje, tiek idealista-oje puikiausiai gali pasirinkt paiešką pagal žemėlapį: įveskit savo kainos limitus, pageidaujamus kriterijus ir rinkitės
https://www.idealist...l-alacanti/mapa

http://www.fotocasa....c...=1&fs=false

drinks_cheers.gif

Beje toms kurios ziurinejasi del darbu - FB gra daug visokiu grupiu pagal vietoves, pvz Benidormo anglu, Alicantes rusu, Malagos ir tt ir panasiai. Marios is tikro visokiu prikurta. Jose buna vietiniu darbo pasiulymu, ir buna kai kur net ispanu nelabai reikalauja, na kokiam anglu restorane ir pan. Pasinagrinekit, prisijunkit, stebesit kas vyksta.
Atsakyti