QUOTE(laiminga-777 @ 2017 02 27, 17:06)
Labai labai jums ačiū, kad dalinatės, ir mūsų, čia esančių jau kitoje barikadų pusėje
, nepamirštate
Ačiū, kad iš karto aprašote savo įspūdžius, nes paskui, manau, jie išblėsta ir ne viskas prisimena. O man taip norisi tų šviežių įspūdžių
Žinot, apšvieskit mane, aš nesuprantu, kaip čia taip yra su ta nuoma
Vasarą pilna turistų, visi, kas nori išsinuomoja. Žiemą turistų mažai, bet buto nuomai nėr
. Kaip čia taip?
Labai baltai pavydžiu.
Linkiu visai Jūsų šeimai sėkmės kuriantis.
Ir kadangi Jūsų informacija šviežia, gal galite maždaug įvardinti nuomos kainas? pvz. 2 miegamųjų butas ar kotedžas. Jūs, kaip suprantu Alikantėje?
Todėl ir dalinuosi, kadangi pati jau kelerius metus gaudžiau ir godžiai "suvalgydavau" bet kokią informaciją šia tema

.
Labai labai ačiū

, tačiau mes dar tik "matuojamės" savo mylimą šalį ir ar liksime, priklausys nuo labai daug aplinkybių

.
Yra ilgalaikė ir trumpalaikė nuoma (nekalbu apie atostoginį variantą). Ilgalaikė nuoma paprastai mažiausiai metams patraukli tuo, kad gali gauti išties gerą būstą už adekvačią kainą.
Trumpalaikė nuoma paprastai skaičiuojama savaitėmis ir susumavus kainą dažniausiai išauga mažiausiai dviem kartais (ypač artėjančio turistinio sezono metu, jau nekalbu apie birželio rugpjūčio mėn.).
Kaip jau rašiau, mes rinkomės iš
fotocasa.es, idealista com, habitaclia.com. Kiekvieną būstą su l.retomis išimtimis atstovauja NT agentūra, į kurią ir kreipiesi rūpimais klausimais (nebent gerai mokate ispanų k. ir turite laiko ieškoti tiesioginių savininkų skelbimų).
Nežinau, kaip su trumpalaike nuoma, bet kas liečia ilgalaikę, reikia nusiteikti, jog iškart teks susimokėti 3-4 mėn. nuomos kainą, t.y. 1-2 mėn. depozitas, kuris pasibaigus nuomos sutarčiai bus grąžintas (jei sutarties sąlygos nebus pažeistos), 1 mėn. nuomos suma už einamąjį mėn. ir ~ 1 mėn. nuomos suma NT agentūrai.
Pasirinkimas, žinoma, didžiulis, tik, kaip ir rašiau, jei pamatai ypatingai patrauklų variantą, jis jau, anot NT agentų va ką tik ką tik buvo išnuomotas, o tada jie bruka kokį nors brangesnį ir prastesnį būstą.
Dėl kainų siūlyčiau pažiūrėti minėtus puslapius ir, pagal savo poreikius bei finansines galimybes, palyginti kainas skirtinguose miestuose ar miesteliuose, ypač jei principingai nereikia konkrečios vietos

.Didesniuose miestuose, tokiuose kaip Valensija (ypač), Alikantė kainos didesnės, mažesniuose - tikrai patrauklios ir pvz. 2 miegamųjų butą ar kotedžą galima išsinuomoti nuo 400 eu (vėlgi, priklausomai nuo baldų, įrangos, patogumų, prestižinių rajonų, atstumo iki jūros, derybinių sugebėjimų ir t.t.)

.
Papildyta:
QUOTE(Shana @ 2017 02 27, 17:54)
Man tai is tikro patinka juos dziovinti lauke, visai kitaip. Bet cia del to, kad man patogus isejimas i patio, jei reiktu kazkur tampyti gal kitaip galvociau
Aš irgi net namie LT neturiu jokios džiovyklės, mėgstu lauke išdžiovintus skalbinius, bet, nors ir ištreniruoti paskui save apsikuopti, mano vyručiai - žmonės tokie didesnių gabaritų ir jau pagaunu save, kad paskutiniu metu dirbu eismo reguliuotoja - saulės spindulių gaudytoja - didžiulių rankšluosčių išnešiotoja

.