Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Ispanijoje

renrena - idomu ispudzius paskaityt bigsmile.gif trumpam prisiminiau savo pirmus menesius biggrin.gif man tai keista buvo tas kad krautuveles uzsidaro per pietus, ilgai stebejaus biggrin.gif
Shana - kaip faina namie zidini turet. Nors as patenkinta siuo metu ir savo kondiske, greit prisildo ir ekonomiskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Galilea @ 2017 03 02, 02:30)
renrena - idomu ispudzius paskaityt  bigsmile.gif trumpam prisiminiau savo pirmus menesius  biggrin.gif man tai keista buvo tas kad krautuveles uzsidaro per pietus, ilgai stebejaus  biggrin.gif

Na taip, o dar ir sekmadieniais prekybcentriai nedirba, ir nors nelabai aktualu, bet šviežiai atsikrausčius ir lakstant su sąrašais būtinų prekių, jau susidūrėme tongue.gif . Kada vėliau dar aprašysiu savo įspūdžius, bet dar vis laiko katastrofiškai trūksta rolleyes.gif .

Beje, gal patartumėte, kur pirkti nebrangių normalių antklodžių užvalkalų, o ne tų didžiulių paklodžių (manau, suprantat, ką turiu galvoje) - nusipirkau porą patalynės komplektų, išpakavau ir omg doh.gif - medžiagos gabalas iki dangaus blink.gif , mes taip neįpratę (teks įjungt "darbščiųjų rankų" režimą ir ką nors sugalvot) biggrin.gif .
Ir dar, gal žinot, ar yra kokia tikimybė nusipirkt chna ir basmos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(renrena @ 2017 03 02, 11:06)

Beje, gal patartumėte, kur pirkti nebrangių normalių antklodžių užvalkalų, o ne tų didžiulių paklodžių (manau, suprantat, ką turiu galvoje) - nusipirkau porą patalynės komplektų, išpakavau ir omg doh.gif - medžiagos gabalas iki dangaus  blink.gif , mes taip neįpratę (teks įjungt

Sveikutės visos 4u.gif

biggrin.gif su patalyne ir man taip buvo hmm.gif hmm.gif pradžiai iš Lt atsivežiau ...

O man reikia jūsų pagalbos klausimu : kaip pas ispanus su gėlėmis , ar yra įprasta jas dovanoti, jei taip , kaip dažnai jie tą daro ? wub.gif Esame pakviesti į svečius taurei vyno , pirmą kartą eisime į svečius pas vietinius , vyras pasimetęs ar tinka nueiti su gėlių puokšte šeimininkei ? o gal tik vieną gėlę ? o ir kokias , gal yra kažkokios nedovanojamos , kaip pas mus chrizantemos tik laidotuvėm ir ..... ir bendrai tokiais atvejais - ką neštis jei kviečia ? wub.gif pašnabždėkite prašau .... 4u.gif
Atsakyti
renrena - as patalyne perku aldi ir lidle, bet ju ten nebuna nuolat, i metus pora kart uzsiveza. seip jei yra proga is siu dvieju prekybcentriu pastoviai ka namam nusiperku nes labai gera kokybe ir kaina.
Hovėja - mano nuomone jei pakviete be progos tai geles gal nelabai tikslinga nesti unsure.gif as nesciausi kazka is konditerijos, koki torciuka rolleyes.gif Pas jus siltesni zmones, katalonai nemegsta kviestis pas save i namus ne seimos narius, nebet i restorana...... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(renrena @ 2017 03 02, 10:06)
Beje, gal patartumėte, kur pirkti nebrangių normalių antklodžių užvalkalų, o ne tų didžiulių paklodžių (manau, suprantat, ką turiu galvoje) - nusipirkau porą patalynės komplektų, išpakavau ir omg doh.gif - medžiagos gabalas iki dangaus  blink.gif , mes taip neįpratę (teks įjungt "darbščiųjų rankų" režimą ir ką nors sugalvot)  biggrin.gif .
Ir dar, gal žinot, ar yra kokia tikimybė nusipirkt chna ir basmos?  ax.gif

biggrin.gif biggrin.gif
Turi ziureti, kad ant komplekto rasytu FUNDA NORDICA. Tada su normaliu uzvalkalu. O paklodes sunaudosi vasara, nes kaldru nereiks tongue.gif
Yra Carrefoure, kur paprasciausia surasti. Jei ne patys pigiausi tai buna visai geri. Is Lidlo irgi pritariu kad geri, per akcijas esu pora satininiu nupirkus, super nesiojasi. Man is Ikea patinka dar ax.gif
Chnos beveik nera. As pirkdavausi is Iherbo, jei zinai toki. Nebent kokiam herbolariume rasi, labai ieskodama smile.gif

QUOTE(Hovėja @ 2017 03 02, 14:17)

O man reikia jūsų pagalbos klausimu : kaip pas ispanus su gėlėmis , ar yra įprasta jas dovanoti, jei taip  , kaip dažnai jie tą daro  ?  wub.gif  Esame pakviesti į svečius taurei vyno , pirmą kartą eisime į svečius pas vietinius , vyras pasimetęs ar tinka nueiti su gėlių puokšte šeimininkei ? o gal tik vieną gėlę ?  o ir kokias , gal yra kažkokios nedovanojamos , kaip pas mus chrizantemos tik laidotuvėm ir .....  ir bendrai tokiais atvejais - ką neštis jei kviečia ?  wub.gif  pašnabždėkite prašau .... 4u.gif

Su gelem ne. Nebent nori kokia orchideja vazonelyje nunesti. jei eisi su puokste nelabai supras. Geles gal labiau gimtadieniams, progoms na ir romantikai biggrin.gif
As nesciau gera vyna, ar cavos buteli, ir galima deserta ax.gif

QUOTE(Galilea @ 2017 03 02, 15:52)
Pas jus siltesni zmones, katalonai nemegsta kviestis pas save i namus ne seimos narius, nebet i restorana......  ax.gif

Siaip manau bendrai ispanai labiau linke susitikti/pasedeti ne namie. Kitokie iprociai smile.gif
Atsakyti
Galilea, Shana ačiū už patarimus, bandysiu ieškot pagal pavadinimą (beje, komplektus su futbolo aikštės dydžio paklode ir pirkau Carrefoure lotuliukas.gif ). Blogai, kad ten viskas sandariai užpokuota, neįmanoma ištraukt ir apčiupinėt, o pagal neaiškius paveiksliukus ir dydžių aprašus ir suklydau ax.gif .
Supratau, kad chna ir basma teks siųstis, nes be jų tai niekaip ax.gif .

Žiedinių sankryžų vairavimo ypatumai... ispanams nėr lygių scare.gif (kartais automobilyje pritrūkstu dar bent kelių vaizdo veidrodėlių...) biggrin.gif doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(renrena @ 2017 03 02, 21:14)
Žiedinių sankryžų vairavimo ypatumai... ispanams nėr lygių scare.gif (kartais automobilyje pritrūkstu  dar bent kelių vaizdo veidrodėlių...)  biggrin.gif  doh.gif  .

as kadangi cia pradejau tik vairuot ir pati nesu uzkietiejes soferis tai man kazkaip dzin biggrin.gif
kas dazysi su tais chna dazais? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Galilea @ 2017 03 02, 21:40)
as kadangi cia pradejau tik vairuot ir pati nesu uzkietiejes soferis tai man kazkaip dzin  biggrin.gif

kas dazysi su tais chna dazais?  rolleyes.gif

Aš jau seniai vairuoju, bet pirmąją savaitę buvo visai ne dzin biggrin.gif ... Visur kitur vairavimo kultūros lietuviams vairuotojams dar tik mokytis ir mokytis iš ispanų wub.gif

Chna ir basma - plaukams (chemijos niekaip netoleruoja); ir kad nebūtų galų gale kaip iš taviškio šūkio: "Iš pradžių aš visiems baisiai patinku. Paskui ne visiems. Paskui nebaisiai. Paskui tiesiog nepatinku. Paskui baisiai nepatinku..." teks kažkaip suktis tongue.gif .
Atsakyti
Kokiu dokumentu reikia, norint vaikus uzrasyti i ispaniska mokykla?
Gal yra kas cia is Costa del Sol?
Atsakyti
QUOTE(renrena @ 2017 03 02, 23:27)
Aš jau seniai vairuoju, bet pirmąją savaitę buvo visai ne dzin  biggrin.gif ... Visur kitur vairavimo kultūros lietuviams vairuotojams dar tik mokytis ir mokytis iš ispanų  wub.gif

Chna ir basma - plaukams (chemijos niekaip netoleruoja); ir kad nebūtų galų gale kaip iš taviškio šūkio: "Iš pradžių aš visiems baisiai patinku. Paskui ne visiems. Paskui nebaisiai. Paskui tiesiog nepatinku. Paskui baisiai nepatinku..." teks kažkaip suktis  tongue.gif .

tongue.gif Smagu skaityti tavo postus Renrena, prisimenu save pirmais metais tongue.gif
Beje kai sneki su ispanais, jie zino kaip reikia ziedu vaziuoti. Nieks man negali paaiskinti, kodel tada nevaziuoja kaip reikia biggrin.gif as daug snekejus apie tai, mano aplinka pagrinde ispaniska, man irgi buvo labai idomu, bet taip ir nesugebejau issiaiskinti biggrin.gif

Kadangi planuojam greituoju susitikti, as itariu kad man like chnos bent pora pokeliu. Dabar nebenaudoju tai paieskosiu ir atiduosiu. O siaip uzsisakinek is Iherbo,dabar labai greit ateina siuntiniai, per 7-10 dienu. Paprasciausia turbut bus.
Beje manau gal tokiom buitinem temos turetumem krastytis i "Ispaniukiu namuciu" tema g.gif nes sita sukurta kaip ir kitokio tipo konsultacijoms g.gif

Hacone paziurekite temoje, kaip tik pries pora dienu apie tai kalbeta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2017 03 03, 10:57)
tongue.gif Smagu skaityti tavo postus Renrena, prisimenu save pirmais metais  tongue.gif
Beje kai sneki su ispanais, jie zino kaip reikia ziedu vaziuoti. Nieks man negali paaiskinti, kodel tada nevaziuoja kaip reikia biggrin.gif  as daug snekejus apie tai, mano aplinka pagrinde ispaniska, man irgi buvo labai idomu, bet taip ir nesugebejau issiaiskinti  biggrin.gif

Kadangi planuojam greituoju susitikti, as itariu kad man like chnos bent pora pokeliu. Dabar nebenaudoju tai paieskosiu ir atiduosiu. O siaip uzsisakinek is Iherbo,dabar labai greit ateina siuntiniai, per 7-10 dienu. Paprasciausia turbut bus.

Beje manau gal tokiom buitinem temos turetumem krastytis i "Ispaniukiu namuciu" tema g.gif nes sita sukurta kaip ir kitokio tipo konsultacijoms g.gif

Pradedu priprast lotuliukas.gif .

Labai ačiū, bet gal nevark - pačiai dar prireiks mirksiukas.gif , paskui sunkiu akmeniu gulės ant sąžinės biggrin.gif .

Netyčia gavosi tokiom smulkiom buitinėm temom "pafilosofuot", nes "ispaniukių namučiai" tai tokie apmirę, todėl greituoju būdu čia ir užklausiau 4u.gif .
Atsakyti
Laba diena visoms ispanems 🙂 Gal yra tokiu, kurios gyvena Benalmadenoj?
Ir, jau klausiau, gal kas zino, kokiu dokumentu reikia uzrasant vaikus i mokykla. Gal kas turi patirties su mokyklom Benalmadenoj? Is anksto dekoju 😊
Atsakyti