Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Ispanijoje

QUOTE(Hacone @ 2017 03 03, 13:57)
Laba diena visoms ispanems 🙂 Gal yra tokiu, kurios gyvena Benalmadenoj?
Ir, jau klausiau, gal kas zino, kokiu dokumentu reikia uzrasant vaikus i mokykla. Gal kas turi patirties su mokyklom Benalmadenoj? Is anksto dekoju 😊

Teiraukitės vietoje, nes skirtingose "comunidad" gali būti skirtingi reikalavimai.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2017 03 03, 16:00)
Teiraukitės vietoje, nes skirtingose "comunidad" gali būti skirtingi reikalavimai.

Aciu smile.gif
Atsakyti
Sveikos šiltojo krašto gyventojos ir svajotojos apie jį, aš irgi prisijungiau į bandančių įsigyvent čia gretas, būstą turim mėnesiui, nuomos situacija ta pati kaip ir aptarta čia buvo... "kas patiko, to neliko, imkit kitą biggrin.gif " ėmiau per agentūra, gyvenam anglų-vokiečių ramybės oazėj, ilgiau čia likti turbūt neplanuosim, norisi šalia vaikams veiklos: būrelių, ugdymo vietų ir pan. Maniškiai 7 ir 2metų gal turit kokių patarimų kur man juos "padėti" keliom vanadom per diena šalia torreviejos?
Atsakyti
QUOTE(sianakt @ 2017 03 08, 13:14)
Sveikos šiltojo krašto gyventojos ir svajotojos apie jį, aš irgi prisijungiau į bandančių įsigyvent čia gretas, būstą turim mėnesiui, nuomos situacija ta pati kaip ir aptarta čia buvo... "kas patiko, to neliko, imkit kitą biggrin.gif " ėmiau per agentūra, gyvenam anglų-vokiečių ramybės oazėj, ilgiau čia likti turbūt neplanuosim, norisi šalia vaikams veiklos: būrelių, ugdymo vietų ir pan.  Maniškiai 7 ir 2metų gal turit kokių patarimų kur man juos "padėti" keliom vanadom per diena šalia torreviejos?

Įdomūs būtų visi pastebėjimai ax.gif . Kur šiuo metu išsinuomavote, kokie pirmieji įspūdžiai ir kodėl šitoj vietoj neliksite? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sianakt @ 2017 03 08, 13:14)
Sveikos šiltojo krašto gyventojos ir svajotojos apie jį, aš irgi prisijungiau į bandančių įsigyvent čia gretas, būstą turim mėnesiui, nuomos situacija ta pati kaip ir aptarta čia buvo... "kas patiko, to neliko, imkit kitą biggrin.gif " ėmiau per agentūra, gyvenam anglų-vokiečių ramybės oazėj, ilgiau čia likti turbūt neplanuosim, norisi šalia vaikams veiklos: būrelių, ugdymo vietų ir pan.  Maniškiai 7 ir 2metų gal turit kokių patarimų kur man juos "padėti" keliom vanadom per diena šalia torreviejos?

Itariu gyvenat kokioj urbanizacijoje kur amziaus vidurkis 60+ biggrin.gif As keturis menesius gyevenau kazkada La Marina, tai toks jausmas buvo, kad is viso rajono as esu vienintelis zmogus kuris rytais i darba keliasi biggrin.gif doh.gif
Sukonkretinkite "padeti" - pramogos kartu su vaikais ar kazkokios mokykleles, bureliai, uzsiemimai, kur juos palikti? Kokia kalba vaikai kalba? Ir jus pati?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2017 02 26, 18:08)
Sveikos smile.gif

Jei esat issituokusi ir jums priteista globa, tai as labai rekomenduociau issiversti ir pasitvirtinti ta teismo sprendima. Ateity gali praversti.
O del mokyklos tai kiek supratau reikalingas del certificado escolar, israsas is Lt mokyklu kur nurodo ka vaikas mokesi. Pagal ji priskiria prie atitinkamo lygio.

Teismo dokumentus butinai issiversiu! Dekui uz patarima.
Del mokyklu - vaikams 4.4 ir 6.6 bus kai vyksim rudeni. Jokiu mokyklu nelanke, vyresnele tik paruosiama grupe. Tad kaip ir nera apie ka darytis israsa, nes nelanke mokyklos.
Gal zinote, kaip su priemimais i preschool ir primary school? Balandzio pradzioje vyksiu apsiuostyti i apylinkes, uzsuksiu i mokyklas, pasiklausinesiu smile.gif

QUOTE(Amica @ 2017 02 26, 22:50)
Nemokantiems ispanų kalbos skiriamos papildomos ispanų kalbos pamokos mokykloje, bet siūlyčiau vaikui samdyti ir privačią ispanų kalbos mokytoją (tik ispanę), nes vaikas greičiau adaptuosis ir įsitrauks į mokslus. Kitu atveju gali likti kartoti kurso antrus metus toje pačioje klasėje.

Dekui uz patarima.

Dar pora klausimu.
Ka patartumete zvalgybinio biggrin.gif vizito metu apsiziureti? Planuoju pasiimti masiniuka ir pavazineti po pasirinktas mokyklas. I ka dar atkreipti demesi?

Kokiems dalykams be busto nuomos ir uzstatu dar pasiplanuoti biudzetus?

Kokia situacija su automobiliu isigijimu? Kaip kainos lyginant su LT? Mastau, ar savo varytis, ar atvykus isigyti. Varytis islaidos dideles ir vargas toki atstuma vairuoti su vaikais.

Beje, gal galite papasakoti, kaip Ispanijoje ziurima tiek visuomenes, tiek valstybes i vienisas mamas smile.gif LT kazkaip ne itin smagiai jauciuosi smile.gif Kaip pietuose?

Gal yra gyvenanciu Marbelloje ar kur aplink Costa del Sol?
Atsakyti
QUOTE(Chicolita @ 2017 03 08, 18:07)

Gal zinote, kaip su priemimais i preschool ir primary school? Balandzio pradzioje vyksiu apsiuostyti i apylinkes, uzsuksiu i mokyklas, pasiklausinesiu smile.gif
Dekui uz patarima.

Dar pora klausimu.
Ka patartumete zvalgybinio biggrin.gif vizito metu apsiziureti? Planuoju pasiimti masiniuka ir pavazineti po pasirinktas mokyklas. I ka dar atkreipti demesi?

Kokiems dalykams be busto nuomos ir uzstatu dar pasiplanuoti biudzetus?

Kokia situacija su automobiliu isigijimu? Kaip kainos lyginant su LT? Mastau, ar savo varytis, ar atvykus isigyti. Varytis islaidos dideles ir vargas toki atstuma vairuoti su vaikais.

Beje, gal galite papasakoti, kaip Ispanijoje ziurima tiek visuomenes, tiek valstybes i vienisas mamas smile.gif LT kazkaip ne itin smagiai jauciuosi smile.gif Kaip pietuose?

Gal yra gyvenanciu Marbelloje ar kur aplink Costa del Sol?

Į mokyklas laisvai jūs nepateksite ir niekas šiaip ten jūsų neįleis apsižvalgyti, tad praktiškai nieko ir nematysite. Mokyklose tik tik kartą metuose būna masinės vizitacijos, apie jas skelbiama iš anksto ir tik tų vizitų metu aprodoma mokyklą ir papasakojama plačiau. Mokyklos priskiriamos pagal gyvenamą vietą, esu anksčiau apie tai rašiusi. Į jums pagal gyvenamą vietą nepriklausainčią mokyklą vaikas pateks tik tokiu atveju, jei liks laisva vieta po to, kai vietas užpildys tie vaikai, kuriems ji priklauso pagal gyvenamą vietą. Nebent rinksitės privačią mokyklą, kurioje mėnuo mokslo su maitinimu apie tūkstantį eur kainuoja, tai ten viskas kitaip.

Nusiraminkite, čia niekam neįdomu ar jūs vieniša, ar su vyru, ar su draugu ar dar kažkaip. Čia išvis viskas kitaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Chicolita @ 2017 03 08, 18:07)

Del mokyklu - vaikams 4.4 ir 6.6 bus kai vyksim rudeni. Jokiu mokyklu nelanke, vyresnele tik paruosiama grupe. Tad kaip ir nera apie ka darytis israsa, nes nelanke mokyklos.

Vaikai į mokyklas priimami pagal gimimo metus. Pvz 2007 sausio mėn ir gruodžio mėn gimę vaikai tais pačiais metais išeis į 1 klasę. Priešmokyklinukai čia yra nuo 3 iki 5 metų, į 1 klasę iškeliauja 6m. Pradinėje mokykloje mokomasi 6 metus.
Atsakyti
labas rytas
QUOTE(Chicolita @ 2017 03 08, 17:07)
Dar pora klausimu.
Ka patartumete zvalgybinio biggrin.gif vizito metu apsiziureti?

Jei nezinot kor apsistosit tai as pirmiausiai to ieskociau - miesteliu, rajonu ir tt. Nuo to ir mokykla priklausys ir daug kas.
Del automobilio - kiek girdziu tai Lt kazkiek pigiau. Bet problema ta, kad po to jo perregistravimas gali brangiai atsistoti. Perregistrvimas skaiciuojamas individualiai pagal automobili, varikli etc.
Ziurima normaliai. Niekam cia nesvarbu, kaip Amica sake.
Kai kada mano skoniui net perlenkiama, kartais spaudoje labai megsta iskelti vienisas mama kaip herojes, tai paskaitai tokius straipsnius ir ispudis, kad vaikams labiau pasiseke kad vien mama augina negu kad butu abu tevai g.gif
Bet siaip cia lesbieciu poros apsiveda ir vaikus gimdosi, taip kad vienisa mama visiskai demesio nepatraukia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2017 03 08, 15:04)
Itariu gyvenat kokioj urbanizacijoje kur amziaus vidurkis 60+  biggrin.gif As keturis menesius gyevenau kazkada La Marina, tai toks jausmas buvo, kad is viso rajono as esu vienintelis zmogus kuris rytais i darba keliasi biggrin.gif doh.gif
Sukonkretinkite "padeti" - pramogos kartu su vaikais ar kazkokios mokykleles, bureliai, uzsiemimai, kur juos palikti? Kokia kalba vaikai kalba? Ir jus pati?
4u.gif

Tikrai taip smile.gif
Pramogos, tai daugiau turiu mintyje tik pacius vaikus, pati dirbu, tai butu gerai laivos kelios valandos darbui, mastau gal yra kokiu alia bureliu ar kazko panasaus? Mazoji tai savo klaba kalba, o vyresnis anglu ir ispanu siek tiek, manau adaptuotusi daugelyje vietu, masciau, gal paieskosim kaip pagalint ispanu kalba iki rudens, gal kokia mokytoja turit kuri parekomenduot Torreviejos apylinkese? Ar kur tokiu galime ieskoti?
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2017 03 09, 11:52)

Bet siaip cia lesbieciu poros apsiveda ir vaikus gimdosi, taip kad vienisa mama visiskai demesio nepatraukia  biggrin.gif

Asmeniškai pažįstu gėjų porą, auginančią tris vaikus, emigravusią iš vienos šalies į Ispaniją dėl čia tvyrančio normalaus požiūrio į tokias šeimas. Vyriausias berniukas eina į pirmą klasę, metais jaunesnė mergaitė paskutinius metus mokosi priešmokyklinėje klasėje, o pagrandukė dar visai mažiukė. Nors toks šeimos modelis man asmeniškai nėra priimtinas, bet gerbiu šiuos žmones už tai, kad jie to viešai nedemonstruoja (šiaip net neįtartum nei iš išvaizdos, nei iš aprangos) ir tik labai nedaug kas žino, kad tai gėjų šeima. Vaikai mylimi, prižiūrėti, lanko įvairius būrelius. Vyresnioji mergaitė visada su suknute arba su sijonuku, ilgi plaukai, supinti į kasas. Tik kai mokykloje būna fizinio lav pamoka, tuomet ją matau su treningo apranga.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2017 03 09, 15:08)
Asmeniškai pažįstu gėjų porą, auginančią tris vaikus, emigravusią iš vienos šalies į Ispaniją dėl čia tvyrančio normalaus požiūrio į tokias šeimas.

As pries kelis menesius sutvarkiau rezidencija lesbieciu porai, kuri irgi atsikrauste del sitos priezasties. Negaliu pasakyti, kad esu tokio seimos modelio salininke, as pati esu labiau tradiciniu nuostatu, bet susipazinus susibendravom per visa ilga dokumentacijos tvarkymo procesa, ir galiu pasakyti, kad kaip zmones man jos labai patinka. Visgi cia labai sunkus zingsnis, kad del savo orientacijos turi palikti visiskai sudeliota gyvenima savo salyje, gimines, labai gerus darbus, butus etc ir pradeti viska nuo nulio. Kai cia kas suzino ju istorija, tai susilaukia tik palaikymo ir susizavejimo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 09 kovo 2017 - 18:23