Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 12-oji tema

na sioje vietoje vaikas pereme tiesiog is pavyzdzio, nes i ji kreipiamasi TU, ir jis priima kaip saves ivardinima. Manau, kad reiketu tiesiog bandyti kalbeti jums pabreziant AS noriu, AS aunuosi batus, as vaziuoju, o sunaus veiksmus ivardinti tada ne kaip TU, o jo vardu. Sioje vietoje reiketu su logopedais gal pasitarti, gal bus kokia metodika, ras rakta, kaip ta AS igyvendinti..siaip sunus AS sake, dukrytes tai visai anksti atsirado apie 1,5 metuku.
O beje, linksnius taisyklingai naudoja? Gmines derina?
Atsakyti
QUOTE(ssamanasa @ 2012 04 26, 23:10)
Bet visada sako TU noriu, TU moku, TAU duok. Kartais bandau taisyt, bet...na niekaip, nepagauna kampo...priima tada vos ne kaip žaidimą arba ignoruoja, ir nekartoja AŠ, kažkaip jam atrodo, kad AŠ, tai mama ar tėtė, o TU, tai čia jau jis... Perlenkt lazdos su tais taisymais nesinori taip pat, nes kai buvo tylos periodas, tai tik džiaugiausi, kad vis daugiau žodelių, sakinių atsiranda.
Gal kokių jums idėjų kyla, nes aš pasimetus šiuo klausimu. Darželio nelanko, tai retai girdi, kaip kiti vaikai kalba, kaip save vadina.

O kas jei taip (aišku, jei dar taip nebandėt smile.gif ):

Jei vaikas kalba apie save, pridėkite jo paties delniuką prie jo krūtinės ir sakykit ,,aš". Taip jis fiziškai pajunta, kas yra Aš. Gali paliesti Jus, kai kreipiasi į Jus, kad lengviau suprastų, kas yra Tu.

Ir tuo pačiu pavadinkite jį vardu. Sakykite, pvz., ,,Kajus kalba apie Kajų. Kajus yra Aš."

Logopedės, be abejo reikia paklausti. Gal ji pasiūlys veiksmingesnių būdų. Mes darėm taip, kaip pasiūliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 27 balandžio 2012 - 11:46
Atejau patarimo ir pagalbos.

Sunui jau 3 metai, o kalbeti beveik nekalba. Max 10 zodziu. Ir nenori kartoti zodziu, bei kalbeti nors tu ka.
Supranta viska. Sumanus ir labai aktyvus. Kalbejau pries pora menesiu su logopede, sako, kad tiek kiek jis moka jo amziuje skaitosi normalu.

Ar verta sunerimti? Tiesiog kuo toliau tuo labiau jis tols nuo darzelio vaiku, nes prasideda dainavimai, spektakliai ir t.t. Ir noriu jau i mokykleles vedzioti, o ten vel gi bendravimas...

Atsakyti
Ačiū merginos už patarimus. Bandysiu dabar šį ,,Kajus kalba apie Kajų. Kajus yra Aš."

O linksnius, tai taip, gerai sako, I asmeniu apie save, II-apie mus. Ir gimines gerai. Bet kai taisau, pvz, jis - ČIA TAVO MASINA, sakau, sakyk mano mašina, tai pradeda aiškyti, kad tai ne tavo (ale mamos), bet TAVO (jo). Net nervuotis pradeda, ir aš... Ir rankytė neveikia.

Pas logopedę reiktų prisiruošt, tik kad mums daktarai košmaras po paskutinių apsilankymų, tyrimų. O ir kai buvom 2 metų, jokio tolko nebuvo, apskritai buvo baimių svetimiems periodas. Gal privačiai paieškot, tik laikas eina, kol aš...

O va idėją vieną naują ir gavau, bandysim, ačiū.
Atsakyti
Iriska, nerimauti tai gal ir neverta, bet logopedės pagalbos reikia būtinai. Būtent dėl tų dalykų - kad vaikui apskritai tai nekenkia tas, kad kalba atsiranda vėliau, bet labai kenkia socialinius kontaktus bandant užmegzti, kai visi bendraamžiai jau laisvai kalba... sad.gif
o ta kuri sakė, kad 10 žodžių trimečiui normalu - totaliai nekompetetinga. 10 mečių normalu pusantrų metų vaikui 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
QUOTE(AlfaBeta @ 2012 04 27, 13:28)
Jei vaikas kalba apie save, pridėkite jo paties delniuką prie jo krūtinės ir sakykit ,,aš". Taip jis fiziškai pajunta, kas yra Aš.
Ir tuo pačiu pavadinkite jį vardu. Sakykite, pvz., ,,Kajus kalba apie Kajų. Kajus yra Aš."
Logopedės, be abejo reikia paklausti. Gal ji pasiūlys veiksmingesnių būdų. Mes darėm taip, kaip pasiūliau.

thumbup.gif thumbup.gif
mes kaip tik žiema pradejome mokytis vartoti "Aš" logopede parode kaip reikia tai vis dar dirbam ties tuo namie.
Tai va, vieno žaidimo metu (kai reikejo kazka daryt paeiliui) išpradžiu dave vaikui veidrodeli ir paklause ar cia Artemis? o poto viskas kaip surašė AlfaBeta, pridėjo jo paties delniuką prie jo krūtinės ir pasakė ,,aš-Artemis" ir pakartojo "Aš". Kai vėl atėjo jo eilė mesti kauliuką, tai vėl parodė veidrodėlį, pridėjo delniuką ir pasake kas dabar mes kauliuką? - ir vaikas atsakė "aš" rolleyes.gif trečia karta jau veidrodėlio nereikėjo užteko tik delniuką pridėt ir jau suklykdavo aš-aš..
Na mums iki šiol karts nuo karto tenka prideti delnuką prie krutinės kad prisimintu, nes vis linksta kalbet apie save IIIasmeny, o vaikinui jau keturi metai doh.gif
Nors jis žino daug žodžiu, bet nei linksniuoja, nei gimines derina - ka as kalbu, net sakinį normalu su veiksmažodžiais sunkiai sudaro verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2012 04 27, 12:40)
Atejau patarimo ir pagalbos.

Sunui jau 3 metai, o kalbeti beveik nekalba. Max 10 zodziu. Ir nenori kartoti zodziu, bei kalbeti nors tu ka.
Supranta viska. Sumanus ir labai aktyvus. Kalbejau pries pora menesiu su logopede, sako, kad tiek kiek jis moka jo amziuje skaitosi normalu.

Ar verta sunerimti? Tiesiog kuo toliau tuo labiau jis tols nuo darzelio vaiku, nes prasideda dainavimai, spektakliai ir t.t. Ir noriu jau i mokykleles vedzioti, o ten vel gi bendravimas...

kas cia per logopede blink.gif gal sugebejimai ir atitinka amziu, bet kalba schmoll.gif kuo skubiau i PPT

QUOTE(ssamanasa @ 2012 04 27, 19:57)
Pas logopedę reiktų prisiruošt, tik kad mums daktarai košmaras po paskutinių apsilankymų, tyrimų. O ir kai buvom 2 metų, jokio tolko nebuvo, apskritai buvo baimių svetimiems periodas. Gal privačiai paieškot, tik  laikas eina, kol aš...

O va idėją vieną naują ir gavau, bandysim, ačiū.

logopede ne gydytoja mirksiukas.gif eikit i PPT 4u.gif
Atsakyti

logopede ne gydytoja mirksiukas.gif eikit i PPT 4u.gif
[/quote]

Tai taip. Mes buvom Šekinės poliklinikoje pas logopedę rugpjūtį, tai visvien ten su baltais chalatais... Tuo metu mums jau buvo virš dviejų, tai sakė, ale normalu, paguodė, kad visvien jis kažką šneką, nors kitaip (tuo metu aš su juo tik miau, au, mū mokiausi sakyt, nes visai nekartojo, net mama nesakė. Liepė ateit sausi, jei nepagerės arba po ligų periodo. Buvom jau susiruošę, bet kaip tik tos ligos visur tuo metu, o ir mes dideliais šuoliais kalbėt pradėjom. O ir sužavėti tikrai nebuvom, vaikas išsigandęs (dzin tie žaislai net jam buvo, iš kurių berniukui įdomiausių mašinyčių net nedavė) ir pareiškė, kad tokių nedrąsių jai retai pasitaiko. Bet kažkokio kontakto, apart negalima ieškot nebandė. Na gal tik mane apramino smile.gif. Žodžiu dar ir dėl to tempiu guma ten eit.

Va, o kas tas PPT, žinau tik, kad pedagoginė-psichologinė tarnyba. Ką tik pažiūrėjau internete, kad ten gali patys tėvai užsirašyt (galvojau kad tik darželiai ar poliklinikos siunčia). Reiks pirmadienį paskambinti. Ačiū.

Ir už veidrodėlį ačiū. Esam kažkada bandę, bet vis aptinkstu...kai rezultatų 0. Bet reik jau susiimt šiuo klausimu.
Atsakyti
Taip PPT ir yra seimoms padeti, nebutinai turi siusti darzeliai, ar mokyklos ir ten be chalatu. Uzsirasyti galima telefonu, reikes israso is korteles poliklinikoje 4u.gif ir ten tikrai bando sueiti i kontakta, susitikimas yra ne vienas, kad galetu ivertinti vaiko kalba, probelmas, be logopedo, jei reikia buna konsultacijas ir su psichologe, neurologe.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2012 04 28, 20:27)
Taip PPT ir yra seimoms padeti, nebutinai turi siusti darzeliai, ar mokyklos ir ten be chalatu. Uzsirasyti galima telefonu, reikes israso is korteles poliklinikoje 4u.gif ir ten tikrai bando sueiti i kontakta, susitikimas yra ne vienas, kad galetu ivertinti vaiko kalba, probelmas, be logopedo, jei reikia buna konsultacijas ir su psichologe, neurologe.

koki israsa?
Ir kas ji turi padaryti? Pediatre? g.gif
Atsakyti
Taip pediatre. Ten surasoma apie gimdyma info, persirgtos ligos, ar traumos, zodziu tokia santrauka 4u.gif
Atsakyti
Merginos HELP. I PPT eilė iki liepos mėn, o paskui atostogos ir užrašo tik rugsėjui. verysad.gif blink.gif Gal yra super-duper gera privati logopedė Vilniuje?

Bandziau PPT ir mokama ir nemokama ir privaciai tartis- be sansu unsure.gif
Atsakyti